2019_2020学年高中英语Unit22EnvironmentalProtectionSectionⅤGrammar.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 Unit22EnvironmentalProtectionSection Grammar
- 资源描述:
-
1、Section Grammar & WritingA卷 单句语法填空1It is reported they would give us an examination the next Monday.答案:that2He informed me that the meeting (put) off already.答案:had been put3He is said (study) abroad now.答案:to be studying4The woman is trying to persuade her son (give) up smoking.答案:to give5It is sug
2、gested that the problem (solve) in another way.答案:should be solved6His mother (dress) in white at the party.答案:is dressed7Dana admitted (feel) hurt by what I had said.答案:feeling8The officer was accused of (abuse) his power.答案:abusing9After the accident, the injured (take) to hospital.答案:were taken10
3、The book is difficult (understand)答案:to understand 阅读理解AAs Antarctic ice continues to melt at an alarming rate, scientists warn that the wellbeing of penguins native to the area is becoming increasingly threatened.According to a new report, the welfare and existence of at least half of the worlds 18
4、 penguin species will be badly affected if the warming of the Antarctic Peninsula continues. Experts say that a big part of the problem is related to food:Less ice means less krill(磷虾), a cornerstone(基石) of the Antarctic ecosystem and a mainstay of a penguins diet.“When you look at all penguins they
5、 are largely in trouble,” said Oxford University penguinologist Tom Hart, who spends a few months every year observing penguins along the Antarctic coast.“Were so concerned because were seeing great changes to their populations. Theyre probably not going to go extinct anytime soon, but the environme
6、nt is changing very fast.”Emperor penguins, Adelies and chinstraps, for example, live entirely in the Antarctic. According to the International Union for Conservation of Nature(IUCN), both emperor penguins and Adelies are considered “near threatened”. Even populations of chinstraps, not usually cons
7、idered a vulnerable(易危的) species, have “declined by up to 50 percent in the last 30 years”, Hart said. “The general public doesnt realize that penguin populations are declining so fast.”In an interview with the BBC in 2009, Professor Hart warned that emperor penguins could face nearextinction by the
8、 end of the century if global warming continued at its present rate.“Regardless of their environmental preferences, we see a connection between climate change and penguin populations through the loss of habitat of their main food source,” Dr. Wayne Trivelpiece, the reports lead author said. “As warm
9、ing continues, the loss of krill will have a farreaching effect throughout the Antarctic ecosystem.”Since krill feed on phytoplankton(浮游植物) that grow under ice cover, warming waters and disappearing sea ice have contributed to decreasing Antarctic krill populations. According to Al Jazeera, other re
10、cent studies have shown that krill in the Southern Ocean may have declined by about 80 percent since the 1970s.“Simply put, without krill, most of the life forms in the Antarctic would disappear,” National Geographic said.【解题导语】本文是一篇说明文。南极洲的冰层因气候变暖持续融化,这已严重影响到企鹅的生存。1What problem will penguins face?A
11、Loss of habitat.BA shortage of food.CPopulation increase. DColder environment.B解析:细节理解题。由第二段中的“a big part of the problem is related to food:Less ice means less krill(磷虾). penguins diet”可知,由于南极冰层的持续融化,企鹅将面临的问题主要与食物有关,冰少了意味着磷虾少了,磷虾是南极洲生态系统的基石,也是企鹅的主要食物。2What is Tom Harts attitude toward the penguins s
12、ituation?AUncaring. BOptimistic.CDoubtful. DWorried.D解析:观点态度题。由第三段中的“they are largely in trouble”和“Were so concerned because were seeing great changes to their populations.the environment is changing very fast.”可知,牛津大学的企鹅研究专家Tom Hart对企鹅的现状非常担忧。3Why does the author mention chinstraps in Paragraph 4?A
13、.To blame human beings unawareness.BTo underline the dangers penguins face.CTo give an example of an extinct species.DTo show how penguins react to global warming.B解析:推理判断题。由第四段中的“Even populations of chinstraps, not usually considered a vulnerable(易危的) species, have declined by up to 50 percent in t
14、he last 30 years”可知,帽带企鹅并非易危物种,但是它们的数量在过去的30年里也下降了50%;由此可知,作者提到帽带企鹅的数量大幅下降,是为了强调企鹅的处境非常危险,气候变暖给它们的生存带来极大的影响。4What do the last two paragraphs suggest?AKrill loss may have disastrous results.BWarming waters bring more phytoplankton.CSea ice disappearance causes krills overproducing.DPhytoplankton are
15、a key diet of Antarctic creatures.A解析:推理判断题。由倒数第二段中的“warming waters and disappearing sea ice have contributed to decreasing Antarctic krill populations”以及最后一段中的“without krill, most of the life forms in the Antarctic would disappear”可知,气候变暖使得南极的冰层融化,这导致磷虾的数量锐减,而如果没有磷虾,南极大部分生命都会消失。BNorwegian cod(鳕鱼) m
16、ay have reached Germany hundreds of years earlier than we originally thought, thanks to the creativity of the Vikings. It seems they worked out 1,200 years ago how to freezedry(冷冻干燥保存) fish to keep it fresh on the long journey from the Arctic.Bastiaan Star of the University of Oslo, Norway, and his
17、colleagues analysed DNA from 15 samples of ancient cod at five locations across northwest Europethe southernmost samples coming from Haithabu, a Vikingage village in what is now northern Germany.By comparing the ancient DNA with genetic(基因的) material taken from modern cod, Star and his colleagues co
18、nfirmed that four cod samples from Haithabu came from the northeast Arctic, close to the northernmost tip of the Norwegian coast. The only explanation is that Viking ships transported the perishable(易腐烂的) cod therea journey of 2,000 kilometres that would have taken a month.This suggests the Vikings
19、had worked out how to freezedry fish. Arctic cod populations only come close to the Norwegian shore in winter, and in Viking times that would have made them easier to catch. The cold weather in winter would have made it simple to freezedry the fish naturally.In other words, centuries earlier than th
20、e first documented use of salt to preserve Norwegian fish in the 1690s, the Vikings knew how to keep cod fresh to sell in distant markets.“The early trade of dried cod, if this is what the bones represent, suggests the appearance of exchange in common goods, not just expensive goods,” says team memb
21、er James Barrett of the University of Cambridge.The work “adds to the richness of our understanding of the Vikings influence,” says Jeremy Searle of Cornell University in Ithaca, New York, who earlier showed how Norwegian mice populations spread by getting onto Viking ships.【解题导语】本文是一篇说明文。研究表明,维京人发明
22、冻干技术,跨越千里将鳕鱼从北极带到德国。5What did Bastiaan Star find out about the 15 samples?ASome of them had traveled long distances.BThey contain some unknown material.CMost of them had perished.DThey were freshly buried.A解析:细节理解题。由第三段中的four cod samples from Haithabu came from the northeast Arctic以及The only explana
23、tion is that.would have taken a month.可以判断,部分样本从北极东北地区穿越千里被带到了德国。6How might the Vikings find fishing cod in winter?AThe icy water made it difficult to catch them.BIt was easier to hunt cod than other fish.CThe cold weather was unbearable.DIt required no great effort.D解析:细节理解题。由第四段中的Arctic cod.easier
24、 to catch.可知,维京人在冬天捕捞鳕鱼并不太费劲。7What can be inferred from James Barretts words?ATrade in common goods existed in Viking times.BCommon goods were expensive in Viking times.CDried cod were not commonly traded goods.DCods bones were quite hard to get.A解析:细节理解题。由倒数第二段中的The early trade of dried cod.exchang
25、e in common goods, not just expensive goods可知,维京时代已经出现普通货物贸易活动。8Whats the best title for the text?ALife Was Tough in Viking TimesBCod Used to Play an Important RoleCThere Were Various Ways to Keep CodDVikings Shipped Frozen Cod to GermanyD解析:标题归纳题。通过对鳕鱼样本进行分析,科学家发现维京人曾独创冻干鳕鱼的方法,将其从北极运到德国。 语法填空We are
26、 visiting my brother Rex in Boston, US.A., 1. teaches history in one of the universities here. So far, he 2. (invite) some of his friends to meet us. One of them is from Austria, and another is from Poland. 3. rest are from Japan, India, and Italy. I tell him that Im 4. (confuse)“Dont you have any A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423876.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
钢材供货合同-供货合同.pdf
