分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2019_2020学年高中英语课时分层作业二十一Module6AnimalsinDangerPeriod1Introduction.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:424113
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:12
  • 大小:2.45MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 _2020 学年 高中英语 课时 分层 作业 十一 Module6AnimalsinDangerPeriod1Introduction
    资源描述:

    1、课时分层作业 二十一Module 6Period 1阅读理解Zi Long guided Wu Wenhao out of the metro train in Beijing, May 1, 2015. Wu Wenhao, a visually impaired(视觉障碍) woman, accompanied by her guide dog Zi Long and her boyfriend, took subway line 15 from home to a supermarket after guide dogs were allowed on subway trains by

    2、Beijing authorities. Beijing on Friday started allowing visually impaired passengers to take guide dogs onto the subway, while blind rights advocates continue to urge greater accessibility for the dogs in the citys public transportation system. The widely praised change was the result of a subway ma

    3、nagement regulation approved by the Chinese capital last year, which took effect on Friday. The regulation also bans begging, performing and handing out fliers and threatens violators(违背者) with fines. Chen Yan, a blind piano tuner and campaigner, got some curious stares from other passengers as she

    4、entered the Tiantongyuan station on Line 5 with her guide dog Jenny on Friday. With the help of subway employees, Chen and her dog entered a carriage designed for disabled passengers and later transferred to Line 2 to arrive at Beijing Railway Station. Guide dogs are a rare sight in China. Only abou

    5、t 70 guide dogs are in service in the country, which is home to 16. 9 million visually impaired people, and the animals are often denied entry to public transportation. Chen said the city still lacks regulations on bus travel for guide dogs and it is common for them to be turned down by taxi drivers

    6、. “Crowdedness on the trains, especially during the morning and evening rush hours, is another challenge for blind passengers who want to ride the subway with their guide dogs, ” said a blind translator and campaigner using the nickname “Candies Mom. ”Shanghai and Chengdu have passed similar regulat

    7、ions to allow guide dogs on the subway. 【语篇概述】本文主要介绍了北京通过了一项规定, 允许导盲犬乘坐地铁。1. What do the people think of the regulation? A. They think it useless. B. They think it harmful. C. They have no sense of it. D. They think much of it. 【解析】选D。细节理解题。 根据文章第三段第一句“The widely praised change. . . ”可知, 人们认为该项规定是很不

    8、错的。故选D。2. What doesnt the regulation ban according to the passage? A. Guide dogs on the subway trains. B. Begging on the subway trains. C. Performing on the subway trains. D. Handing out fliers on the subway trains. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第三段“The regulation also bans begging, performing and handing out fl

    9、iers”可知B, C, D选项内容都是被禁止的, 故选A。3. What can we infer from the passage? A. Blind rights advocates have already been satisfied with the regulation. B. It is common for the citizens in Beijing to see people taking guide dogs on the subway. C. Chen and her dog entered a carriage on the subway without othe

    10、rs help. D. More guide dogs are greatly needed since there are so many visually impaired people. 【解析】选D。推理判断题。根据倒数第四段“Only about 70 guide dogs are in service in the country, which is home to 16. 9 million visually impaired people”可知D项正确。根据第二段“blind rights advocates continue to urge greater accessibi

    11、lity for the dogs in the citys public transportation system”可知A错误; 根据倒数第四段可知B错误; 根据第五段可知C 错误。【语言素养训练】. Skim the passage and find the main idea quickly. Beijing allows impaired passengers to take guide dogs onto the subway. . Read the passage carefully and answer the following questions. 1. What do t

    12、he people think of the regulation? They think much of it. / They praise it. 2. Whats the hope of Chen Yan according to the passage? She hopes that there will be regulations on bus and taxi travel for guide dogs. 3. Whats another challenge for blind passengers with their guide dogs on the subway? Cro

    13、wdedness. . 阅读理解Australias koalas could be dying out within 30 years, unless urgent measures is taken to stop the losing in population, according to researchers. They say development, climate change and bushfires have all related to reduce the number of wild koalas sharply. The Australian Koala Foun

    14、dation said a recent survey showed the population could have dropped by more than half in the past six years. Previous estimates put the number of koalas at more than 100, 000, but the latest figures suggest there could now be as few as 43, 000. The foundation collected field data from 1, 800 sites

    15、and 80, 000 trees to calculate the numbers. In one area in northern Queensland estimated to have 20, 000 koalas a decade ago, a team of eight people could not find a single animal in four days of searching. The foundation said besides problems caused by cutting down forests, hotter and drier conditi

    16、ons because global warming had reduced the nutritional(营养的) value of their staple food, eucalyptus leaves, leading to poor nutrition for them. Koalas, which live in the forests in Australias east and south, are very particular about what types of the leaves they eat. Foundation chief Deborah Tabart

    17、said: “The koalas are missing everywhere we look. Its really no tree, no me. If you keep cutting down trees you dont have any koalas. ”She is hoping the new figures will persuade the governments Threatened Species Steering Committee (TSSC) to list the koala as threatened. But committee chairman Bob

    18、Beeton said a decision was not likely recently and the koalas status as one of the countrys favorite animals would not be a factor. “Theres a number of species which are attractive and people have special feelings towards them. We dont consider that. ”Mr Beeton was reported as saying by the AFP agen

    19、cy. 【语篇概述】本文主要介绍了澳洲考拉数量越来越少这一事实及其原因, 并呼吁政府采取措施保护考拉。1. The writer gives the example of the area in northern Queensland in Paragraph 3 to show that_. A. the environment is being polluted seriouslyB. the number of koalas is dropping quicklyC. the forests are being damaged heavilyD. koalas usually live

    20、in wild mountainous areas【解析】选B。推理判断题。根据第三段最后一句“In one area in northern Queensland estimated to have 20, 000 koalas a decade ago, a team of eight people could not find a single animal in four days of searching. ”可知, 给出的例子是证明考拉很难找到, 说明数量少了。故答案为B。2. Global warming is an important cause of koalas reduc

    21、tion because_. A. the leaves koalas eat are losing nutritional valueB. koalas cannot get enough water to drinkC. koalas can hardly stand the hot weatherD. the leaves koalas eat cannot grow in hot weather【解析】选A。细节理解题。根据第四段中的“. . . because global warming had reduced the nutritional(营养的) value of their

    22、 staple food. . . ”可知, 全球变暖使考拉的食物失去了营养价值。故答案为A。3. According to Bob Beeton, _. A. they neednt pay special attention to koalasB. a decision will be made to protect koalasC. koalas are his favorite animalsD. koalas neednt be protected at all【解析】选A。推理判断题。根据最后一段中的“But committee chairman Bob Beeton said a

    23、 decision was not likely recently and the koalas status as one of the countrys favorite animals would not be a factor. ”可知, Bob Beeton认为对考拉不必特别关注。故答案为A。. 阅读填句 Everyone knows that fish is good for health. 1But it seems that many people dont cook fish at home. Americans eat only about fifteen pounds o

    24、f fish per person per year, but we eat twice as much fish in restaurants as at home. Buying, storing, and cooking fish isnt difficult. 2This text is about how to buy and cook fish in an easy way. 3 Fresh fish should smell sweet: you should feel that youre standing at the oceans edge. Any fishy or st

    25、rong smell means the fish isnt fresh. 4 When you have bought a fish and arrive home, youd better store the fish in the refrigerator if you dont cook it immediately, but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two. Frozen fish isnt as tasty as the fresh one. There are many common

    26、 methods used to cook fish. 5 First, clean it and season it with your choice of spices(调料). Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound. (A larger one will take more time. )Then, its ready to serve. A. Do not buy it. B. The easiest is to

    27、 steam it. C. This is how you can do it. D. It just requires a little knowledge. E. The fish will go bad within hours. F. When buying fish, you should first smell it. G. The fats in fish are thought to help prevent heart disease. 1. 【解析】选G。上文提到“Everyone knows that fish is good for health”, 人人都知道鱼对健康

    28、有好处。G项“人们认为鱼里的脂肪有助于防止心脏疾病”, 承接上文, 说明鱼的好处。故选G。2. 【解析】选D。上文提到“Buying, storing, and cooking fish isnt difficult”, 买鱼、储存以及烹调并不困难。D项“它只需要一点点知识”承接上文, 衔接自然。故选D。3. 【解析】选F。上文提到“This text is about how to buy and cook fish in an easy way”, 本文讲述如何简单地买鱼以及烹调鱼。F项“买鱼时, 首先要闻一闻”, 承接上文, 先讲述买鱼, 符合行文顺序, 与下一句相照应。故选F。4. 【

    29、解析】选A。上文提到“Any fishy or strong smell means the fish isnt fresh”, 任何带腥臭味或强烈气味的鱼都不新鲜。A项“不要买它”, 符合逻辑, 承接上文。故选A。5. 【解析】选B。上文提到“There are many common methods used to cook fish”, 有很多常见的烹调鱼的方法, 同时下文提到“steam it”。B项“最简单的办法就是蒸”, 承接上文, 与下文的 steam 相照应。故选B。【补偿训练】. 阅读理解AOf all the planets, none has captured the w

    30、orlds imagination like Mars. Its reddish color and changes in brightness over time make the planet an unforgettable sight. In Cosmos, the television science series from the 1980s, scientist Carl Sagan talked about some traditional ideas about Mars. Some of these ideas are from the English science fi

    31、ction writer H. G. Wells The War of the Worlds. Others are from the mistaken science of Percival Lowell, the American astronomer who believed intelligent beings lived on Mars. Wells described Martians as threatening. Lowell imagined them as the hopeful engineers of great works. Carl Sagan said that

    32、both ideas influenced the public deeply. Today, Mars continues to excite humansnot as the object of science fiction but of scientific study. Space scientists have collected a wealth of information from spacecrafts that have orbited, landed on and dug into the Martian surface. The Smithsonians Mars D

    33、ay offered a chance for people of all ages to touch Mars, or at least a piece of it. Allison and Alycia from Silver Spring, Maryland, brought their children, Grace, Sam, Ryan and Emma. They heard about Mars and its geology from experts. They could see a test version of the Viking landers that reache

    34、d Mars in July of 1976. They also saw meteorites (陨星) known to have come from the red, or reddish planet. Eight-year-old Sam learned that the ancient description of Mars as red is not exactly right. He said, “Its actually orangish more than red and its also kind of brown. ” Emma is six. She learned

    35、about the volcanic activity that has shaped the surface of Mars. She said, “The closest thing to Marsthe stuffis from volcanoes mostly. ”Mars Day offered Allison and Alycias children a chance to learn more about a world that they are very likely to set foot on within their lifetimes. 【语篇概述】火星历来吸引人类的

    36、眼球, 现在科学的研究让人们对火星有了更进一步的认识。1. What is Paragraph 2 mainly about? A. The reason why Martians were considered threatening. B. The reason why Mars has captured the worlds imagination. C. What people generally thought of Mars in the past. D. How H. G. Wells got the idea for his science fiction. 【解析】选C。主旨

    37、大意题。通读第二段, 可知主要是讲人们对火星的一些传统认识。2. It is implied in Paragraph 3 that _. A. todays space scientists still know nothing about MarsB. todays space scientists are very interested in MarsC. science fiction films are no longer set in MarsD. space scientists havent made any progress in knowing Mars【解析】选B。推理判

    38、断题。根据第三段的“Today, Mars continues to excite humansnot as the object of science fiction but of scientific study. ”以及后一句“Space scientists have collected a wealth of information. . . ”可推断现在的航天科学家们对火星很感兴趣。3. Sam would probably agree that _. A. Mars is not really redB. no meteorites have come from MarsC. M

    39、ars can not be described as a little brownD. the ancient description of Mars colour is true【解析】选A。细节理解题。根据第四段的“He said, Its actually orangish more than red and its also kind of brown. ”可知火星并不是红色的。 4. What is the writers attitude toward the idea that humans will set foot on Mars? A. He thinks it may

    40、happen in this year. B. He thinks it will always remain a dream. C. He thinks it will come true within hundreds of years. D. He thinks it may happen in the following decades. 【解析】选D。推理判断题。根据末段的“a world that they are very likely to set foot on within their lifetimes”可知作者认为人类在接下来的几十年内就有可能登上火星。BWho dec

    41、ides that blue jeans and T-shirts are “cool” for kids to wear today? Who designs the clothes you see for sale in stores? All of these questions concern the world of fashion. Fashion refers to the styles of dress that are currently popular. Fashion goes beyond just clothes, though. Its important for

    42、some people to wear only the latest fashions and styles. For others, though, keeping up with trends isnt that important. The one thing that stays the same with fashion is this: it always changes! In the 1960s and 1970s, hippies made bell-bottomed blue jeans popular. In the 1980s, Michael Jackson mad

    43、e parachute pants (降落伞裤) all the fashion. Now try to find these items in todays clothing stores! Why do fashions change? The answer is probably as simple as the fact that people change. Over time, the new replaces the old. People are influenced greatly by popular culture, including athletes, musicia

    44、ns, movie stars, as well as popular films, television shows, books and music. We are also influenced by the fashion industrys advertising. The stars of popular culture are always searching for a new angle to maintain (保持) their popularity. Often these new angles come in the form of new clothing or h

    45、airstyles. When people see these new styles, they often want to imitate their favorite stars. To do so, they seek out the latest fashions to make themselves look like the people they want to imitate. In this way, fashions evolve and change over time. For years, clothes have been used to separate peo

    46、ple into groups. Even today, brand-name clothing that is more expensive than other types of clothing can be used by some people to distinguish themselves from others. Unfortunately, this can often have the effect of distancing certain groups from others. Dont forget that its always OK to develop you

    47、r own sense of style that is unique and separate from what the fashion world determines! Stay true to yourself and let your personalitynot your clothesspeak for who you are! 【语篇概述】本文谈的是有关流行服饰的话题。5. The examples of bell-bottomed blue jeans and parachute pants in Paragraph 3 suggest that _. A. fashion

    48、 always changes B. stars are always influentialC. people have different dressing styles D. hippies and Michael Jackson are good designers【解析】选A。推理判断题。第三段内容主要是用实例说明第二段中的最后一句“The one thing that stays the same with fashion is this: it always changes! ”6. Fashions change mainly because _. A. advertiseme

    49、nts change rapidlyB. popular culture influences peopleC. movie stars are changing over timeD. new films and shows replace the old【解析】选B。细节理解题。从第四段第四句People are influenced greatly by popular culture, including athletes, musicians, movie stars, as well as popular films, television shows, books and mus

    50、ic. 可知, 文化影响是主要原因。7. In the last paragraph, the author mainly wants to stress _. A. the advantages of staying uniqueB. the bad effects of following fashionC. the good influences of popular stylesD. the importance of having ones own personality【解析】选D。主旨大意题。最后一段的最后一句是本段的主题句, 即不要把眼睛盯在衣服上, 重要的是: 要活出自己的个

    51、性, 毕竟心灵美才是最美的。8. We can learn from the text that _. A. fashion is all about clothesB. the author has gone out of fashionC. clothes may separate and distance peopleD. people like imitating others dressing style【解析】选C。推理判断题。从最后一段的前两句可知衣服可把人分为不同的阶层, 衣服也能让人远而敬之。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有

    52、两项为多余选项。Mass MigrationLook up at the sky one autumn day and you might see a flock of birds in V formation. 1 All summer, they have lived in the north where they made their nests, laid their eggs, hatched and raised their young. Soon, snow and ice will cover all their northern breeding grounds, so th

    53、ey must migrate south where food is easier to find. It is necessary to create worldwide bird sanctuaries (保护区) before many of these species become extinct (灭绝). 2 The Arctic tern travels 10, 625 miles from one polar region to the other. This may be the longest migration of any animal on Earth. Not a

    54、ll birds migrate. Some are able to adapt to winter by changing their diets. 3 For most species, however, it is easier to migrate to climates that are not so severe. Somehow, migratory birds know exactly where they are going and how to get there. It is amazing to think about how birds are able to ret

    55、urn to the same place year after year. 4 Other scientists believe that migratory birds navigate by following certain coastlines, mountains, and rivers. However they do it, these amazing creatures always arrive in the right place at the right time. In the spring, they return to their nesting grounds

    56、up north to lay their eggs and care for their young. It is important for the people of the world to protect the estuaries (河口) and wetlands. 5 With so many species of birds habitats threatened worldwide, our children may never be able to enjoy the beauty of these migrating wonders. A. They are impor

    57、tant to endangered species. B. These birds stay in the same place all year. C. Birds fly around the world according to the weather year after year. D. They are flying south where there is warmth and food during the winter. E. Some birds travel great distances, crossing entire continents and oceans.

    58、F. Some scientists think it is possible for birds to use the stars to find their way. G. The birds that migrate south in winter return to different places when weather is warm. 1. 【解析】选D。根据上下文可知秋季鸟飞向南方去过冬。2. 【解析】选E。根据下文可知一些鸟能够迁徙很远的距离。3. 【解析】选B。根据上文可知并不是所有的鸟儿都迁徙, 有些鸟儿能够适应冬季, 所以这些鸟儿会常年待在一个地方。4. 【解析】选F。根据上文可知令人惊奇的是鸟儿是如何能够返回到原来的地方的。根据下文讲有些科学家认为鸟儿利用海岸线导航。由此可知F项符合语境。5. 【解析】选A。根据上下文可知河口和湿地是鸟类的栖息地, 所以对于鸟类来说它们非常重要。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019_2020学年高中英语课时分层作业二十一Module6AnimalsinDangerPeriod1Introduction.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424113.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1