2020-2021学年高中英语人教版必修5课后练习:UNIT 5 FIRST AID 单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语人教版必修5课后练习:UNIT 5FIRST AID 单元测评 WORD版含解析 2020 2021 学年 高
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第五单元测评(主题语境:人与自我生活与学习)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。W:Can you come to the concert with me this weekend,or do you have to prepare for exams?M:I still have a
2、 lot to do. but maybe a break would do me good.1.What will the man probably do?A.Attend the concert after his exams are finished.B.Stay at home to prepare for his exams.C.Go to the concert with the woman.答案:CW:I was expecting another hot,foggy day.M:But the wind is cooling things off,isnt it?2.What
3、is the weather like now?A.Windy.B.Hot.C.Foggy.答案:AM:Lets choose a topic for our groups in-class debate.W:Good idea.I think we have to tell the professor by Friday.M:By Friday? I dont think so.I thought he said a week from Friday.3.What does the man mean?A.They should decide by Friday.B.Theyd better
4、decide right now.C.They have another week to decide.答案:CM:Can you tell me how much a ticket is for Saturdays performance of Macbeth?W:The front rows and the circle are the most expensive at $260.The middle seats cost $150 and the back three rows cost $120,but the view isnt so good.M:Ill have two in
5、the middle,please.4.How much should the man pay?A.$300.B.$260.C.$120.答案:AW:Have you seen the TV guide?M:Isnt it on top of the television?I had it when I was watching the film last night.W:Here!It is under the sofa where nobody can find it.You should put it back in its place by the telephone.Then wed
6、 all know where it is.5.Where is the TV guide?A.On top of the television.B.By the telephone.C.Under the sofa.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:I heard that House of Coff
7、ee is going to close 200 stores.Their business is really hurting.M:Yeah,well,that may be.But theyre still 500 stores ahead of us.W:Not for much longer.Our sales are increasing each quarter,and our new mocha freeze is really taking off.M:It is! At this rate,well catch up with them sometime in the nex
8、t five years.W:Exactly.Its really exciting.I cant wait to see the day to come soon.6.What can be inferred about the speaker?A.They are opening 500 new stores.B.They work for a coffee company.C.Their business is not going well.答案:B7.What does the woman say about House of Coffee?A.It is growing rapidl
9、y.B.It has the best drinks.C.Its business is shrinking.答案:C听第7段材料,回答第8至10题。W:Hello,UPS?M:Yes,madam.What can I do for you?W:Well,Im calling to check on a package I sent on the 7th.It still hasnt arrived,and todays the 13th.Can you tell me what happened to it?M:Ill certainly try,madam.Do you have the
10、tracking number handy? I will check it for you.W:Lets see.its T-714-2009-05-07.M:T-714-2009-05-07.OK,wait for a moment.I will check it for you on the computer now.Well,I can see that it did go out on the 7th.W:Then where is it now?M:Hold on,please.Ive got to check another computer and see where it i
11、s.8.Why does the woman call the man?A.To pick up a package.B.To ask about a late package.C.To complain about a lost package.答案:B9.What do we know about the package?A.It was lost.B.It was shipped on time.C.It is still on the loading platform.答案:B10.What does the man plan to do next?A.Bring the packag
12、e to the woman.B.Check the package tracking number.C.Determine the status of the package.答案:C听第8段材料,回答第11至13题。M:The soft drink is fifty-two,out of 10.Heres your change,and have a nice day.W:Thank you.By the way,Im looking for the art museum.Do you know how to get there?M:Lets see,the art museum is o
13、n the 7th Avenue.The best way to get there is to go out our parking lot and turn right.Follow that street two blocks,and get into the left-hand turn driveway.At the light for Mason Street,take a sharp left and go up five blocks to Seventh.Turn left.The museum will be your right-hand side.W:Thank you
14、.Do you know if there is parking available at the museum?M:Yes,theres a parking garage right next door.And youre lucky enough because you dont need to put coins into the parking meter today.Because its Thursday today.There is no charge there every Thursday.W:Wow,wonderful!11.Where are the speakers?A
15、.In a store.B.At a bus stop.C.On a street corner.答案:A12.What will the woman do next?A.Go to a park.B.Buy a soft drink.C.Visit an art museum.答案:C13.Why does the man say the woman is lucky?A.There is parking room available.B.Parking is free on Thursday.C.She has enough coins to put into the parking me
16、ter.答案:B听第9段材料,回答第14至17题。W:Hi,Im looking for a textbook for English 100.M:Whats your professors name?W:Hendrix.Shes a good professor.My roommate had her course last term.M:Oh,then why dont you use your roommates book?W:She sold all her books at the end of the term.M:Too bad.Well,youre looking for a
17、book called College Writing.Heres one,but its pretty marked up.Sometimes it actually helps to use someone elses marks,if you happen to get an A students book.W:True,but I really rather mark it myself.M:OK.Hey,look at this.Theres a mark in it.Lets check on the edition.Sometimes theres new information
18、 in a later edition,so thats why the professor orders it.But the worst part is if the professor always referring to,say,page 50,and the information is on a different page in your edition,it gets confusing.W:Oh,this is the tenth edition.M:Youre lucky.Thats what you need.The new one would have cost yo
19、u $30,but this ones only 15.W:Ill take it and I really appreciate your help.You saved me some money.M:Glad to hear it.14.Where does this conversation take place?A.At a second-hand bookstore.B.In a classroom.C.In a library.答案:A15.Why doesnt the woman use her roommates book?A.She is taking a course wi
20、th a different professor.B.Her roommate sold the book.C.The book has a lot of marks in it.答案:B16.What is the problem with the older edition according to the man?A.Its difficult to find the information the professor refers to.B.Its not cheaper than the new edition.C.The teacher doesnt order one.答案:A1
21、7.What do we know about the woman?A.She is an A student.B.She doesnt find the book she wants.C.She is happy with her purchase.答案:C听第10段材料,回答第18至20题。Mickey Mouse is not Walt Disneys first successful cartoon creation,but he is certainly his most famous one.Supposedly,Disney took his inspiration of dra
22、wing Mickey from the field mice that used to run into his old studio in Kansas City.No one is quite sure why he dressed the mouse in the now-familiar shorts with two buttons and gave him the yellow shoes.But we do know that Disney had intended to call him Mortimer until his wife Lillian started to c
23、all him Mickey Mouse.Disney planned Mickeys first show in the short cartoon Plane Crazy.By the 1930s Mickeys image had circled the world.He was a superstar at the height of his career.Although he has received a few minor changes throughout his lifetime,he has remained true to his nature since those
24、first cartoons.Mickey is appealing because he is nice.He is both good-natured and smart.Perhaps that was Disneys own image of himself.Why else would he have insisted on doing Mickeys voice in all the cartoons for twenty years? When interviewed,he would say,“Theres a lot of mouses in me.” And that mo
25、use has remained one of the most well-known images in American popular culture.For other images,well talk about them later.18.What is the speaker mainly talking about?A.The image of Mickey Mouse.B.The life of Walt Disney.C.The history of cartoons.答案:A19.What is said about Mickey Mouse?A.Its now diff
26、erent in every way from the early cartoons.B.Its character has never changed over the years.C.Its final name was given by Walt Disney.答案:B20.What will be probably discussed next?A.Walt Disneys childhood.B.Other images in American popular culture.C.The Voice of cartoon characters.答案:B第二部分阅读理解(共两节,满分4
27、0分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADear Dr. Snow,Im an eighteen-year-old student and Im just beginning my first year at college.I graduated from high school,but my grades were not great.All through high school,I had trouble getting up in the morning to get to school on time.I
28、 couldnt concentrate in class during the day.My parents tried to force me to sleep for 10 hours every night,but I just couldnt.Now I am worried that I wont be able to succeed in school.I still have trouble staying awake during the day.At night I feel completely awake so I decided on an approach to g
29、etting my work done.I go on the Internet,and I spend hours online.I had a few teachers who put up their class notes online so that I could go over the information I didnt get during the day.I could continue to do this but I feel that its not normal to be so tired during the day.I didnt have much of
30、a social life with other students when I was in high school.I would like to make friends with people in college.I would like to feel more awake during the day.What should I do?Yours,JonathanDear Jonathan,It might be that your sleep and wake cycles are the opposite of most peoples cycles.Most people
31、feel awake in the day and tired at night.You should make an appointment to see your doctor.Ask your doctor to refer you to a specialist who can test you and find out if you have a sleep disorder that makes it difficult to sleep at night.When you know the test results,then together with your doctor a
32、nd family,you can make some plans to change your sleep cycle.Yours,Snow21.How was Jonathans performance in high school?A.He was no stranger to punishment.B.He fell asleep in class frequently.C.He was never late for school.D.He failed to graduate from it.答案:B解析细节理解题。根据第一封信第一段中的“I couldnt concentrate
33、in class during the day”和“I still have trouble staying awake during the day”可知,Jonathan在念高中时常常上课睡觉。22.Why has Jonathan written this letter?A.To apply for a college.B.To ask for advice from a doctor.C.To share his worries with his friend.D.To ask for a teachers help in his studies.答案:B解析细节理解题。根据第一封信末
34、尾的“What should I do?”可知,Jonathan写信是为了向医生寻求建议。23.Whats Snows suggestion?A.Keeping awake in the day.B.Sleeping early in the night.C.Seeing a doctor to find some solutions.D.Turning to family and friends for help.答案:C解析细节理解题。根据医生回信中的“Ask your doctor to refer you to a specialist who can test you and fin
35、d out if you have a sleep disorder that makes it difficult to sleep at night.”可知,Snow医生建议Jonathan去看医生。BThe sun was setting and the farm would be closing soon.I dressed our three daughters quickly as my husband started the car.Cutting down our own Christmas tree had been a family tradition.As we walk
36、ed through the rows of trees,my youngest daughter Kimberly shouted excitedly,“There it is,the perfect tree!”The other two agreed.My husband and I looked at each other puzzled.It was misshapen and pine needles were missing here and there.We tried to talk our daughters into changing their minds,but fa
37、iled.We had to tie the tree to the top of our car and headed home.As we reached our house,Heather jumped out first.Suddenly she shouted,“The tree isnt there!”We thought she was kidding.However,it wasnt there.The girls were so sad.“Well get another tree tomorrow,”I said,secretly hoping the new tree w
38、ould be prettier.But the girls gave us the look that no parent can say no to.We had no choice but to go back and find that tree.About five minutes into our drive,we saw our tree on the side of the road.Clearly it had been run over by a truck and a big part of it had fallen off,but we took our little
39、 broken tree home anyway.Once at home,we all agreed that the flat broken side would go up against the wall.That night,as we decorated our tree,something magical happened.By the time we were done,I had to admit,it didnt look sad after all.“This is the best tree we ever had.Its perfect!”my second daug
40、hter Samantha said excitedly.My husband and I couldnt have agreed more!Now we always recall that little broken tree!Year by year,we tell the story of that very special Christmas almost twenty-five years ago.24.Why did the couple feel puzzled at first?A.Their daughters chose an ugly tree.B.Their daug
41、hters made a terrible mistake.C.Their daughters wouldnt change their minds.D.Their daughters didnt want fo find other trees.答案:A解析细节理解题。由第二段中的“It was misshapen and pine needles were missing here and there.”以及下文中的内容可知,孩子们挑选的树不好看,作者夫妇对此感到非常困惑,他们不明白孩子们为什么会挑选这样的树。25.How did the author feel when she knew
42、 the tree was missing?A.Sad.B.Worried.C.Surprised.D.Pleased.答案:D解析推理判断题。由第四段中的“Well get another tree tomorrow, I said,secretly hoping the new tree would be prettier.”可知,看到那棵树不见了,作者暗自窃喜,她希望新选的树更好看。26.What do we know about that night when the authors family decorated their tree?A.They did magic for fu
43、n.B.They took turns telling stories.C.They turned the tree into an unforgettable one.D.They argued over how the tree should be decorated.答案:C解析推理判断题。由最后一段可知,作者一家常常回忆起那棵圣诞树,之后的二十五年,每年都会说起那年的故事;因此可推断,作者一家那天晚上装饰了一棵令人难忘的树。27.What is the best title of this text?A.A Special Christmas GiftB.A Sad Little Tr
44、eeC.Decorating the Perfect TreeD.Following a Family Tradition答案:B解析主旨大意题。二十五年前,作者一家人把一棵丑陋的松树装扮成漂亮的圣诞树。尽管时间流逝,但作者一家人对那棵树还是津津乐道,经常想起那棵树。因此,全文围绕一棵由丑陋变得漂亮的树展开,B项最符合文意。CAlthough onions taste delicious,watering eyes come with the process when you cut them up.Thankfully,Good Housekeeping has suggested some
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424219.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
