2020-2021学年高中英语新教材人教版必修第二册练习:UNIT 5 -单元素养评估卷(五) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语新教材人教版必修第二册练习:UNIT -单元素养评估卷五 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 新教材 人教版 必修 第二 练习 UNIT 单元 素养
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元素养评估卷(五)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThere are a lot of music festivals to look forward to in the coming months.Firefly Music FestivalMany people have thought of going to Delaware for a summer vacation, and mid June is a
2、 great time to plan a trip if you love music.Date: June 14-June 17Place: Delaware, the USAMusic Type: Country MusicRoskilde FestivalThis music festival has a long history since 1971. Whats interesting about this festival is that you can get to know some artists from different countries.Date: June 30
3、-July 10Place: Cambridge, EnglandMusic Type: RockSecret SolsticeCome to Paris. Not only will you have great music in the Secret Solstice, but you can also visit some old museums.Date: June 21-June 24Place: Paris, FranceMusic Type: Folk MusicMontreal International Jazz FestivalAll jazz lovers should
4、come to the Montreal International Jazz Festival at least once in a lifetime. This event brings together some of the best musicians.Date: June 28-July 7Place: Montreal, CanadaMusic Type: Jazz1. What is common to the music festivals in the passage?A. They are all held in Europe.B. They are all about
5、country music.C. They are all given outdoors.D. They all take place in summer.解析:细节理解题。对比四个音乐节的相关信息可知,这四个音乐节都在夏天举办。故选D。答案:D2. What can we know about Delaware from the passage?A. It is a good choice for summer holiday.B. It is an old city with many old museums.C. It has musicians from different count
6、ries.D. It has interested jazz fans around the world.解析:细节理解题。根据Firefly Music Festival中“Many people have thought of going to Delaware for a summer vacation ”可知答案选A。答案:A3. Which music festival will last for the longest time?A. Secret Solstice.B. Roskilde Festival.C. Firefly Music Festival.D. Montreal
7、 International Jazz Festival.解析:细节理解题。对比四个音乐节举办的时间可知,Roskilde Festival持续时间11天,时间最长。故选B。答案:BBDo you often listen to music at loud volume? Over one billion young people are at risk of hearing loss because of listening to loud noise for long periods of time. Listening to music or watching a TV show at
8、loud volume is harmful to your hearing. The United Nations has standards for safe listening. It is not safe to listen to sounds that are louder than 85 dB(分贝) for eight hours or 100 dB for 15 minutes. The sound of a busy road is about 85 dB and the sound of a rock concert can be about 100 dB.Loud no
9、ise is harmful to the inner ears. Most of us are born with about 16,000 hair cell(听毛细胞) in our inner ears. These cells notice sounds. However, listening to loud noise for a long time can make these cells work too hard and cause some of them to die. This is what causes hearing loss.Some people might
10、think that their music isnt all that loud. But this can depend on where you are. For example, if you are in a noisy place like the subway, you might turn up your music too loud without realising it. Later, when you listen to it at the same volume in a quiet place, you might feel uncomfortable.The “s
11、afe level” for most sound is below 80 dB for up to 40 hours a week. A level of 80 dB is roughly equal to the noise of a subway.4. Why are many young people at risk of hearing loss?A. They watch TV every day.B. They listen to music every day.C. They listen to loud noise in the subway.D. They listen t
12、o loud noise for a long time.解析:细节理解题。根据第一段中的“Over one billion young people are at risk of hearing loss because of listening to loud noise for long periods of time.”可知,世界上有十亿多年轻人正面临失聪的危险,因为他们长时间地听嘈杂的噪声。故选D。答案:D5. What is the sound level of a rock concert?A. About 80 dB.B. About 85 dB.C. About 100 dB
13、.D. About 110 dB.解析:细节理解题。根据第二段最后一句“The sound of a busy road is about 85 dB and the sound of a rock concert can be about 100 dB.”可知,摇滚音乐会的声音大约是100分贝。故选C。答案:C6. What is loud noise harmful to?A. The inner ears.B. The brain.C. The heart.D. The eyes.解析:细节理解题。根据第三段第一句“Loud noise is harmful to the inner e
14、ars.”可知,嘈杂的噪声对我们的内耳的伤害很大。故选A。答案:A7. What can you learn from the passage?A. We feel comfortable when listening to loud music in a quiet place.B. Most people are born with about 1,600 hair cells in the inner ears.C. It is not safe to listen to sounds that are louder than 85 dB for 15 minutes.D. Below
15、80 dB for up to 40 hours a week is the “safe level” for most sound.解析:推理判断题。根据最后一段第一句“The safe level for most sound is below 80 dB for up to 40 hours a week.”可知,对于大多数声音来说,每周听低于80分贝的声音40个小时是个“安全值”。故选D。答案:D8. What is the best title for the passage?A. Keep the Loud VolumesB. Loud Noise Is Harmful to He
16、aringC. The Risk of Listening to MusicD. Loud Noise Stops Ears from Working解析:主旨大意题。通读原文可知,本文主要介绍的是嘈杂的噪声对人的听力的损害。故选项B作为文章的标题较为合适。故选B。答案:BCIn the story “The Crow (乌鸦) and the Pitcher” from Aesops Fables, a thirsty crow drops stones into a narrow jar to raise the low level of water inside so he can ta
17、ke a drink.Now scientists have evidence to back up that story. New Caledonian crows actually do understand how to make water displacement work to their advantage, experiments showed. The results suggest that the birds are, at least in some aspects, as smart as first graders, according to the study.R
18、esearchers, led by Sarah Jelbert at the University of Auckland in New Zealand, presented six crows with tubes filled with water. Inside the tubes, a worm or a piece of meat on a piece of wood was floating, just out of reach of the crows. In front of the tubes, the researchers arranged a bunch of hea
19、vy rubber erasers that would sink, and light plastic objects that would float. The crows found out that they could drop the heavy objects into the tubes in order to raise the water level and get their snacks.However, the birds behaved awkwardly in experiments in which they could choose to drop objec
20、ts in either a wide tube or a narrow tube to get a snack, the researchers said. Dropping objects into the narrow tube would lift the water level by a greater amount and put the treat within reach after just two drops. In contrast, it took around seven drops to raise the snack to the same level in th
21、e wide tube. The crows obviously didnt realise this, and most of them went for the wide tube first.Previous studies showed that chimps and human children can solve similar tasks. In a 2011 study, chimps and kids found out that they could put water into a tube to reach a peanut that was floating in a
22、 small amount of water at the bottom.9. What does the passage focus on?A. Aesops prediction.B. Crows intelligence.C. The development of crows.D. Human-animal communication.解析:推理判断题。由第二段最后一句“The results suggest that the birds are, at least in some aspects, as smart as first graders, according to the
23、study.”可知,实验的结果表明乌鸦的智商与一年级学生一样,结合上下文可知,本文关注的是乌鸦的智力。答案:B10. What does the underlined part “the treat” in Paragraph 4 refer to?A. The tube.B. The object.C. The snack. D. The water.解析:词义猜测题。由上句中“they could choose to drop objects in either a wide tube or a narrow tube to get a snack”可知,乌鸦朝管子中扔东西,显然是为了得到
24、食物,所以此处代替the snack。故选C。答案:C11. What did the experiment with wide and narrow tubes show?A. Crows are sensitive to surroundings.B. Crows have the ability to recognise shapes.C. Crows are cleverer than chimps and children.D. Crows understand water displacement incompletely.解析:推理判断题。由第四段最后两句“In contrast
25、, it took around seven drops to raise the snack to the same level in the wide tube. The crows obviously didnt realise this, and most of them went for the wide tube first.”可知,乌鸦知道使用橡皮擦,但不知道将其放入较窄的管子的好处。故选D。答案:DDDo you know what youd like to be when you grow up? It takes most people many years to find
26、 out. For the young artist Alexandra Nechita, it never really seemed to be a question. From the day she began drawing at the age of two, she was an artist.Alexandra Nechita was born in Romania in 1985 and moved to California when she was still a baby. As a little child, she loved colouring in her co
27、louring books. Her parents hoped she could spend more time playing with other children, so they took away her colouring books. Alexandra began drawing her own pictures and colouring them in.By the time Alexandra was seven years old, she had begun painting with oil paints. When Alexandra took a local
28、 art class, her teacher was amazed at the young artists unusual style of painting. Alexandras work was similar in some ways to the paintings by famous artists like Picasso. These artists did not use a realistic style of painting. They allowed their imaginations to play an important part in their wor
29、k. The interesting thing was that little Alexandra had never seen the work of these artists. People called her “Little Picasso”. This was a great honour, but Alexandras style of painting was all her own.Alexandras first public show was held at a Los Angeles public library when she was only eight yea
30、rs old. People were amazed at how young Alexandra was, but mostly they loved her imaginative artwork. It did not take long for Alexandra and her work to become famous. She appeared on television programmes and in newspapers and magazines all over the world. The sale of a single piece can earn the yo
31、ung artist thousands of dollars. But that is not why Alexandra creates artwork. She just cannot imagine doing anything else that would bring her such joy and satisfaction.Today, Alexandra is a full-time artist. She also works to help support the arts in schools. Alexandra is a strong believer in the
32、 power of art as a tool of communication and a bridge to building peace throughout the world.12. When did Alexandra begin drawing pictures?A. At the age of eight.B. At the age of seven.C. At the age of two.D. In the year of 1985.解析:细节理解题。根据文章第一段最后一句话“From the day she began drawing at the age of two,
33、 she was an artist.”可知答案选C。答案:C13. Alexandra was called “Little Picasso” because .A. she learned to paint from PicassoB. her style of painting was like PicassosC. she was one of Picassos big fansD. her style of painting was unusual解析:细节理解题。根据文章第三段中“Alexandras work was similar in some ways to the pai
34、ntings by famous artists like Picasso.”可知答案选B。答案:B14. What can we learn from the underlined sentence in Paragraph 4?A. Only painting can make her so happy and satisfied.B. Only money can make her so happy and satisfied.C. Anything can make her feel happy and satisfied.D. Nothing can make her feel ha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424464.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
