2020-2021学年新教材高中英语 综合检测(A卷)课后习题(含解析)新人教版必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 综合检测A卷课后习题含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 综合 检测 课后 习题 解析 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、综合检测(A卷)(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHave you ever been to Singapore?It is a dynamic city-state where you will find a harmonious mixture of culture,cuisine,arts,people and architecture.If you have at least 5 hours to spare in transit(中转)
2、before your next flight,join us in one of our free two-hour guided tours,which runs daily at regular times.Registration for the tour must be made at least one hour before the start of the tour.HERITAGETOURTour Timings:9:00 a.m. to 11:00 a.m.11:30 a.m. to 1:30 p.m.2:30 p.m. to 4:30 p.m.4:00 p.m. to 6
3、:00 p.m.The heritage tour has a short stopover at the Merlion Park before going to the Colonial District,Central Business District and Chinatown or Little India.The journey to the Merlion Park offers you a entire view of Singapores landmarks like Marina Bay Sands,Singapore Flyer and Gardens by the B
4、ay.The tour will bring you through a discovery journey where you will have a glimpse of a unique mixture of East and West,tradition and modernity.It will be a splendid way for you to explore the history,culture and lifestyle of multi-racial Singapore while in your transit.CITYLIGHTTOURTour Timings:6
5、:30 p.m. to 8:30 p.m.As night falls,Singapore takes another look to offer an entertainment choice.The City Light Tour brings you to various attractions in Singapore.As the journey begins from Changi Airport towards Benjamin Sheares Bridge,you will get a wide view of Singapores famous symbolsthe Sing
6、apore Flyer,Marina Bay Sands and Esplanade.Next,you will see the Helix(螺旋的) Bridge which is inspired by the double helix of our DNA structure.1.If it is 2:45 p.m. now and Mikes plane is going to take off at 8:35 p.m.,which is the best timing for him?A.9:00 a.m. to 11:00 a.m.B.11:30 a.m. to 1:30 p.m.
7、C.2:30 p.m. to 4:30 p.m.D.4:00 p.m. to 6:00 p.m.答案D解析细节理解题。根据第一段的“Registrationforthetourmustbemadeatleastonehourbeforethestartofthetour.”可知,需要提前一个小时登记,如果现在是下午2:45,而4:00到6:00那一趟的预约登记时间是3:00,这个时间段最适合Mike,故选D项。2.People can enjoy a wide view of Singapores landmarks on the way to .A.Little IndiaB.Chinato
8、wnC.the Merlion ParkD.the Colonial District答案C解析细节理解题。根据第二段的“ThejourneytotheMerlionParkoffersyouaentireviewofSingaporeslandmarkslikeMarinaBaySands,SingaporeFlyerandGardensbytheBay.”可知,游客可以在去MerlionPark的途中欣赏到新加坡的地标性建筑,故选C项。3.Which of the following is TRUE about the City Light Tour?A.It is a great tou
9、r to explore the history,culture and lifestyle of Singapore.B.Youll have a glimpse of a unique mixture of East and West during the tour.C.On the tour,you can see Helix Bridge,which looks like our DNA structure.D.It begins from Marina Bay Sands and goes towards Benjamin Sheares Bridge.答案C解析细节理解题。根据最后
10、一段的最后一句可知,参加CityLightTour的游客会看到螺旋大桥,故选C项。BDolphins(海豚) are not fish,but warm-blooded animals.They live in groups,and speak to each other in their own language.In this way they are like other animals,such as bees and birds.But dolphins are very different from almost all land animals.Their brain is ne
11、arly the same size as our own,and they live a long lifeat least twenty or thirty years.Like some animals,dolphins use sound to help them find their way around.They also make these sounds to talk to each other and to help them find food.We now know they do not use their ears to receive these sounds,b
12、ut the lower part of the mouth,called the jaw.Strangely,dolphins seem to like man,and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.There is a story about sailors in the 19th century.In a dangerous part of the sea off the coast of New Zealand,they le
13、arnt to look for a dolphin called Jack.From 1871 to 1903 Jack met every boat in the area and showed it the way.Then in 1903 a passenger on a boat called The Penguin shot and wounded Jack.He recovered(恢复) and continued to guide all ships through the areaexcept for The Penguin.Today,some people contin
14、ue to kill dolphins,but many countries of the world now protect them and in these places it is against the law to kill them.4.Dolphins are different from many other land animals in that they .A.live in groupsB.have large brainsC.are warm-bloodedD.have their own language答案B解析细节理解题。由第一段最后两句可知海豚和许多其他动物
15、不同,它们的大脑和人类大脑的大小接近。5.Which of the following does the dolphin use to help it find its way around?A.Its nose.B.Its ears.C.Its mouth.D.Its eyes.答案C解析细节理解题。由第二段内容可知,海豚是通过声音来确定方向的,而它们接收声音的部位是下颌,故选C项。6.Why did the sailors off the coast of New Zealand look for Jack?A.He was lonely and liked to be with peop
16、le.B.They enjoyed playing with him.C.He was seriously wounded.D.They wanted his help.答案D解析推理判断题。由倒数第二段的内容可知,海员们寻找一只名叫杰克的海豚,目的是想向它寻求帮助,让它引路。7.By telling the story of Jack,the author wanted to show that .A.dolphins are friendly and clever B.people are cruel to animalsC.Jack is different from other dol
17、phins D.dolphins should be protected by law答案A解析推理判断题。本文倒数第二段讲述海豚和人类的故事,其实是承接倒数第三段的内容,即数千年来有许多关于海豚和人类友情的故事。这个故事中的海豚能够帮助人类带路,还能记住仇敌的船,既表明了它和人类之间的友情,又表明海豚是聪明的。CNot long ago,a rock band called the Backstreet Boys made a big splash on the music scene.Young people everywhere loved their songs.One of the
18、bands biggest fans was a young boy named Aaron Carter.Aaron had a special reason for taking such an interest in the band.Nick Carter,one of the Backstreet Boys,was Aarons big brother.Even before Nick joined the band in 1996,Aaron loved music.From the age of two,Aaron spent most of his time listening
19、 to the radio.He sang along with his favourite songs.He made up dances to go with them.So Aarons family was not surprised when Aaron decided to follow Nick into the music world.Aaron got off to a fast start.At the age of seven,he joined a band in his hometown of Tampa,Florida.But after two years,Aar
20、on didnt want to be part of a band anymore.He wanted to sing alone.Soon,Brother Nick gave Aaron a helping hand.During a Backstreet Boys show in Germany,Aaron sang a song.He did an amazing job!After the show,someone from a record company asked Aaron to make an album.Of course,Aaron said yes!Since tha
21、t day,Aaron has made lots of songs that sell well.His songs include CrushonYou and ImGonnaMissYouForever.Aaron has worked hard to become a success.But he never forgets how his brother gave him his start.As Aaron has said,“If Nick wasnt a singer,then I wouldnt be there.”8.What does the underlined par
22、t “made a big splash” in Paragraph 1 probably mean?A.Drew wide attention.B.Led to a heated discussion.C.Collected a lot of money.D.Got into great trouble.答案A解析词义猜测题。由该短语所在句的下一句可知,很多年轻人喜欢他们的歌。故“madeabigsplash”跟A项意思(引起广泛关注)最接近。9.According to the passage,Aaron .A.fell in love with music after Nick beca
23、me famousB.joined the Backstreet Boys at the age of sevenC.was not allowed to sing by his familyD.was thankful for his brother Nicks support答案D解析细节理解题。从最后一段中的“.heneverforgetshowhisbrothergavehimhisstart.”可知,D项正确。10.How did Nick Carter help his brother get started?A.He made up some dances for Aaron.B
24、.He wrote some songs for Aarons first album.C.He let Aaron sing a song during a show in Germany.D.He told Aaron to listen to the radio and sing along.答案C解析细节理解题。从第三段可知,当Aaron退出自己的乐队后,在后街男孩乐队中的哥哥Nick把他带到了演唱会,并一举成功。11.What is discussed in the passage?A.The rise and fall of a band.B.The road to success
25、 of a singer.C.The secret of success of a band.D.The way to be a singer.答案B解析主旨大意题。文章开头提到后街男孩乐队其实是为介绍主人公Aaron的成功做铺垫。因此B项才是文章的主旨。DAmerican sign language has an interesting history.Although there have always been deaf people in America,the history really began in 1817.Before 1817 deaf people communica
26、ted by using “home signs”.Gestures were personally created and used within the home for simple communication.There were no schools or formal sign language training for the deaf.So,why was 1817 important?Well,the story begins with Thomas Hopkins Gallaudet.Gallaudet met his neighbours daughter Alice C
27、ogswell.Alice was the young deaf daughter of Dr Mason Cogswell from Hartford,Connecticut.Gallaudet began teaching Alice to read and write a few simple words.Excited by the success,Dr Cogswell encouraged Gallaudet to set up a school for the deaf.Cogswell raised the money and Gallaudet travelled to Br
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-425493.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
3024C 地理.pdf
