2019届高三外研版英语一轮总复习课时跟踪训练5 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高三外研版英语一轮总复习课时跟踪训练5 WORD版含答案 2019 届高三外研版 英语 一轮 复习 课时 跟踪 训练 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、课时跟踪训练(五).单词拼写/用所给词的正确形式填空1We should _ (平衡) study and play, which will make us make great progress in our study.答案balance2To be admitted to a key university is my _ (目标) in my school life.答案aim3Dont touch the _, which is harmful to your skin.答案liquid4There was a _ (阶段) when I didnt like studying.答案s
2、tage5Its delicious. Someone is _ (煮) meat.答案boiling6Our chemistry teacher _ some liquids into the water and the _ tasted very terrible. (mix)答案mixed;mixture7The school has been rebuilt and it is well _. Much money has been spent on the office _. (equip)答案equipped;equipment8To our _, the famous star
3、died. Thats to say, we were _ at the news of her sudden death, and it was really _. (astonish)答案astonishment;astonished;astonishing9People can reach their _ (conclude) from all the information.答案conclusions10We were holding the party when the _ (electrical) was cut off.答案electricity.完成句子1问题越难,学生回答上来
4、的可能性越小。_ the questions are, _ the students are able to answer them.答案The more difficult;the less likely2你不辞劳苦帮我们,你真是太好了。_ take trouble to help us.答案Its very kind of you to3听到那个消息,学生们冲了出去。Out _ when they heard the news.答案rushed the students4四分之三的工人来自偏远山村。_ come from remote mountain village.答案Threefou
5、rths of the workers5对他来说放弃玩电脑游戏很难。_ give up playing computer games.答案It is difficult for him to.阅读理解A(2017全国卷)When a leafy plant is under attack,it doesnt sit quietly. Back in 1983,two scientists,Jack Schultz and Ian Baldwin,reported that young maple trees getting bitten by insects send out a partic
6、ular smell that neighboring plants can get. These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm.What the plants pump through the air is a mixture of chemicals known as volatile organic compounds,VOCs for short.Scientists have found that all kinds of plants give out VOCs
7、when being attacked .Its a plants way of crying out.But is anyone listening?Apparently.Because we can watch the neighbours react.Some plants pump out smelly chemicals to keep insects away.But others do double duty .They pump out perfumes designed to attract different insects who are natural enemies
8、to the attackers. Once they arrive, the_tables_are_turned.The attacker who was lunching now becomes lunch.In study after study,it appears that these chemical conversations help the neighbors .The damage is usually more serious on the first plant,but the neighbors, relatively speaking ,stay safer bec
9、ause they heard the alarm and knew what to do. Does this mean that plants talk to each other? Scientists dont know. Maybe the first plant just made a cry of pain or was sending a message to its own branches, and so, in effect, was talking to itself. Perhaps the neighbors just happened to “overhear”
10、the cry. So information was exchanged, but it wasnt a true, intentional back and forth.Charles Darwin, over 150 years ago, imagined a world far busier, noisier and more intimate(亲密的) than the world we can see and hear. Our senses are weak. Theres a whole lot going on.语篇解读:研究发现,植物受到昆虫攻击时,会通过两种方式实施自我保
11、护:第一种是释放一种化学物质,让周围的邻居接收后减少伤害;第二种是产生一种香味引来袭击者的天敌消灭袭击者。1What does a plant do when it is under attack?AIt makes noises.BIt gets help from other plants.CIt stands quietly.DIt sends out certain chemicals.解析细节理解题。由文章第一段中的“.young maple trees getting bitten by insects send out a particular smell that neighb
12、oring plants can get. These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm.”可知,当植物受到攻击时,会释放出某种化学物质。故选D项。答案D2What does the author mean by “the tables are turned” in Paragraph 3?AThe attackers get attacked.BThe insects gather under the table.CThe plants get ready to fight b
13、ack.DThe perfumes attract natural enemies.解析词义猜测题。后句对该短语进行了解释:The attacker who was lunching now becomes lunch.(原来正在吃午餐的袭击者现在变成了午餐),也就是A项所说的袭击者受到了攻击。故选A。答案A3Scientists find from their studies that plants can _.Apredict natural disastersBprotect themselves against insectsCtalk to one another intention
14、allyDhelp their neighbors when necessary解析推理判断题。由文章的描述可知,当受到昆虫攻击时,有的植物会释放一种有难闻气味的化学物质来驱赶昆虫(Some plants pump out smelly chemicals to keep insects away.),有的植物会释放香味引来袭击者的天敌(They pump out perfumes designed to attract different insects who are natural enemies to the attackers.),无论哪种情况,都是为了保护自己,由此可知选B。A项所
15、说的预测自然灾害,文中没有提及;C项属于曲解文意,原文说的是“Does this mean that plants talk to each other? Scientists dont know.”,不是C项所说的“有意识地谈话”。由原文中的“Maybe the first plant just made a cry of pain or was sending a message to its own branches, and so, in effect, was talking to itseff.”可知第一个遭受袭击的植物的本意并不是为了帮助邻居,故D项错误。答案B4What can
16、 we infer from the last paragraph?AThe world is changing faster than ever.BPeople have stronger senses than before.CThe world is more complex than it seems.DPeople in Darwins time were more imaginative.解析推理判断题。最后一段告诉我们,达尔文在150多年前就想象世界要比我们感知的更繁忙、更吵闹、更亲密,由此可以推断C项所说的“世界远比看上去的要复杂”符合语境。答案CB(2018福建宁德重点中学月
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
