2022高考外研版英语一轮训练:必修3 MODULE 4 人与环境、人与动植物 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考外研版英语一轮训练:必修3 MODULE 人与环境、人与动植物 WORD版含解析 2022 高考 外研版 英语 一轮 训练 必修 环境 动植物 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Module 4 Sandstorms in Asia课下主题训练 人与环境、人与动植物.阅读理解AMost of the sandstorms that had swept China last year came from foreign land, a Chinese official in charge of desertification (荒漠化) control said on Monday. And the invasions (入侵) could partly explain the frequent sandstorms in the country in recent y
2、ears despite its achievements in desertification control.Since the start of last spring, the north and northwestern Chinese regions had been hit by 17 sandstorms, of which, a dozen came from foreign land.Situated in the centralAsia sandstorm region, one of the worlds four largest sandstorm sources,
3、China also suffers from sandstorms from outside the country while being blamed as a sand source to northeast Asia. The other three major sources are in Africa, North America and Australia.The land suffering from desertification has been decreasing by 7,585 square kilometres annually in China, and th
4、e area of sandy land has also been falling by 1,284 square kilometres a year.The shrinkage (收缩) forms a clear contrast to the fact that the land suffering from desertification and sandy feature was added by 10,400 square kilometres and 3,436 square kilometres late last century, respectively.Currentl
5、y, the desertification land in China makes up 2.64 million square kilometres, accounting for 27.46 percent of the nations land, and its sandy land totals 1.74 million square kilometres, accounting for 18.1 percent of the countrys total. 1What does the underlined word “decreasing” mean in Paragraph 4
6、?AGoing down.BGoing up.CComing from. DTaking up.解析:选A词义猜测题。根据第四段最后一句中的“has also been falling by 1,284 square kilometres a year”可知,该词的意思是“减少”,故选A项。2Where do most of the sandstorms in China come from?AThe northwestern Chinese regions.BThe northern Chinese regions.CThe western part of China.DForeign co
7、untries.解析:选D细节理解题。根据第一段第一句可知,去年袭击中国的沙尘暴大部分来自外国,故选D项。3Which of the following is believed to be the sand source to northeast Asia?AMongolia. BAfrica.CChina. DAustralia.解析:选C细节理解题。根据第三段第一句中的“China also suffers from sandstorms . sand source to northeast Asia”可知,中国被认为是东北亚风沙的来源地,故选C项。4What can we infer f
8、rom this passage?AThe land in China suffering from desertification has been increasing greatly.BChina has made achievements in its own desertification control.CThe desertification land makes up nearly half of Chinas territory.DLittle progress has been made in controlling desertification in China.解析:
9、选B推理判断题。根据第四段可知,遭受风沙袭击的土地每年减少7 585平方千米,由此沙地的区域每年减少1 284平方千米,由此可推知控制沙漠化取得了成效,故选B项。B(2021六安高三检测)Several years ago climate change was a controversial subject with many people insisting it didnt exist. Today, few people doubt that the climate is changing in uncomfortable and dangerous ways.For me, livin
10、g on an island off the west coast of Canada, climate change didnt directly affect me. That changed this summer. There are always a few wildfires in the forests of Canada in summer but this year has been exceptionally bad as weve had, for practical purposes, no rain at all. Then the fires started and
11、 many families have lost their homes to the flames. In early August we woke up one day to a heavy smoke from the mainland. It was dark for several days. By September, again the sun has been blocked by smoke, this time from Washington and Oregon in the United States. The smoke has covered us for abou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-426706.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
