2022高考外研版英语一轮训练:必修3 MODULE 6 自然环境、自然遗产保护 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考外研版英语一轮训练:必修3 MODULE 自然环境、自然遗产保护 WORD版含解析 2022 高考 外研版 英语 一轮 训练 必修 自然环境 自然遗产 保护 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Module 6 Old and New课下主题训练 自然环境、自然遗产保护.阅读理解A(2021德州高三检测)Americas first transcontinental railroad, completed 150 years ago today at Promontory Summit in Utah, connected the vast United States and brought America into the modern age. Chinese immigrants contributed greatly to this notable achievement,
2、but the historical accounts that followed often ignored their role.Between 1863 and 1869, as many as 20,000 Chinese workers helped build the dangerous western part of the railroad, a winding ribbon of track known as the Central Pacific. At first, the Central Pacific Railroads directors wanted a whit
3、esonly workforce. When not enough white men signed up, the railroad began hiring Chinese men for the backbreaking labor. Company leaders were skeptical of the new recruits ability to do the work, but_they_proved themselves not only capable but even superior to the other workers.Chinese workers cut t
4、hrough dense forests, filled deep narrow steepsided valley, constructed long trestles (高架桥) and built enormous retaining walls (防护墙) some of which remain complete and undamaged today. All work was done by hand using carts, shovels and picks but no machinery. However, progress came at great cost: an
5、estimated 1,200 Chinese laborers died along the Central Pacific route.Despite these facts, Chinese workers were often left out of the official story because of their identity of foreigners. On the transcontinental railroads 100th birthday, the Chinese workers were still not honored. It was another f
6、ifty years later that their role was gradually highlighted. To celebrate the railroads 150th anniversary in 2019, the California assembly passed a resolution in 2017 to recognize and honor the Chinese railroad workers by designating May 10, 2017, and every May 10 thereafter, as California Chinese Ra
7、ilroad Workers Memorial Day.语篇解读:本文主要讲述了中国移民对美国第一条横贯大陆的铁路做出的巨大贡献。尽管历史上中国工人对铁路的贡献一直被忽视,但最终中国工人做出的贡献得以被认可。1What does “they” in Paragraph 2 refer to?AChinese laborers.BWhite workers.CCompany leaders. DRailroad directors.解析:选A代词指代题。根据第二段中的“When not enough . the work”可知,当没有足够的白人报名时,铁路开始雇用中国男子从事艰苦的劳动。公司领导
8、对新员工的工作能力表示怀疑,因此推断画线句意为“但他们证明自己不仅有能力,甚至优于其他工人。”they指代上文提到的中国劳动力。故选A。2Why does the author make such detailed descriptions in Paragraph 3?ATo prove Chinese workers superior skills.BTo stress the danger and difficulty of the work.CTo describe the grand scenery along the railroad.DTo show notable achiev
9、ements made by Chinese workers.解析:选B推理判断题。根据第三段可知,本段主要阐述中国工人修建铁路时付出了巨大的代价:估计有1 200名中国劳工在铁路建设中死亡。因此推断详细描述修建铁路的工作过程是为了强调工作的危险和困难。故选B。3What does the text intend to tell us?ANone so blind as those who wont see.BNo pains, no gains.CTruth will come to light sooner or later.DDoing is better than saying.解析:
10、选C推理判断题。根据最后一段最后一句可推断,尽管历史上中国工人对铁路的贡献一直不被认可,但是最终在2017年他们的奉献得以承认。故C项“纸包不住火”是文章要告诉读者的。故选C。4What might be the best title for the text?AThe Birth of the Central Pacific Cost DearlyBMay 10 A Special Day for Chinese ImmigrantsCChinese Workers Contributions Gained RecognitionDThe 150th anniversary of the C
11、entral Pacific Railroad解析:选C标题归纳题。根据第一段第二句以及最后一段最后一句可知,最终,中国工人的贡献得以被认可,故选C。BMadison Square Garden (MSG), a place for worldfamous events in New York City, has actually been a group of buildings in different spots rather than a single building in one spot. In 1874, PT. Barnum threw open Barnums Monste
12、r Classical and Geological Hippodrome (BMCGH) at the corner of Madison Avenue and 26th Street, across from Madison Square Park. Two years later, bandleader Patrick Gilmore leased the building, added statues and fountains, and renamed it Gilmores Gardens. When William Kissam Vanderbilt took back cont
13、rol of the building, it was renamed Madison Square Garden in 1879.A new grand Madison Square Garden was built at the same spot in 1890, with a ballroom, a restaurant, a theater, a rooftop garden, and a main hall with seating for 8,000. However, this complex Madison Square Garden lasted until 1925 wh
14、en it was torn down to make way for a fortylevel landmark.When the second Madison Square Garden had been replaced in its spot across from Madison Square Park, the boxing promoter Tex Rickard built a new Madison Square Garden. This new Madison Square Garden was constructed in a different place, on 8t
15、h Avenue between 49th and 50th Streets and quite some distance from Madison Square Park and Madison Avenue. Rickards Madison Square Garden served primarily as an arena (场地) for boxing prize fights and circus events until it lost its usefulness by the late 1960s.A new spot was found again for Madison
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-426712.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
