2022高考外研版英语一轮训练:必修4 MODULE 6 地球与宇宙奥秘探索 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考外研版英语一轮训练:必修4 MODULE 地球与宇宙奥秘探索 WORD版含解析 2022 高考 外研版 英语 一轮 训练 必修 地球 宇宙 奥秘 探索 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课下主题训练 地球与宇宙奥秘探索.阅读理解AVenice is built on 118 small islands in the middle of the Venetian Lagoon of the Adriatic Sea in Northern Italy. The beautiful city experiences water surges (汹涌) from the rising tides at least four times a year,
2、 usually during winter.However, the 1.87meter tide that swept through the city on November 12,2019, was one of the highest ever experienced, second only to the 1.94meter wave that flooded Venice in 1966. To make matters worse, it was followed by two water surges, both topping 1.5 meters on November
3、15 and 17. The rapid series of high tides covered over 80 percent of the city of canals, causing widespread destruction to museums, homes and businesses.Though difficult, it is always important to find a hope in such events. In Venice, it has come in the form of the “Angels of the Salt” hundreds of
4、young volunteers who came to the city. The young people from all over Italy were alerted (提醒注意) to the situation by Venice Calls, an organization consisting of 35 young students. Its spokesperson, Piero Risica, told CNN, “When we saw the historic flooding on Tuesday night, November 12, we immediatel
5、y started to gather volunteers to help the city. The first day we were 200, yesterday 550, and today more than 1,700.”Besides helping remove the flood waters from neighbourhoods, the volunteers were also removing the garbage on the street. Some volunteers came to Venices Music Conservatory, which su
6、ffered water damage. Because of the work of volunteers like Maria, who had been carefully using paper towel (纸巾) to absorb water from historic manuscripts (手稿) that were wet with salt water, many historic manuscripts in the Music Conservatory were rescued.Whats upsetting Venetians is that the disast
7、er could have been avoided if the Moveable Barrier System had been in place. This project to place moveable floodgates that would prevent the high tides has been under construction since 2003, and has already cost D|S5 billion. However, due to the cost overruns, and opposition from some people conce
8、rned about the projects impact on the weak canal ecosystem, it is nowhere close to completion.语篇解读:本文是一篇记叙文。威尼斯遭遇了潮水入侵,对该城市造成了很大破坏。1What makes Venice struggle according to the text?AThe location of the city.BThe lack of enough city canals.CThe unpredictable weather in winter.DThe destruction of seas
9、onal water surges.解析:选D细节理解题。根据第一段中的“The beautiful city .during winter.”和第二段中的“causing widespread destruction to museums, homes and businesses”可知答案。2What can be inferred from Piero Risicas words?AVenice Calls can predict the flooding.BVenice Calls is active in fighting disasters.CVolunteers in Venic
10、e are brave and respectful.DVolunteers in Venice are shocked by the disaster.解析:选B推理判断题。根据第三段中的“Venice Calls . we immediately started to gather volunteers to help the city”可知,在应对灾难面前,Venice Calls工作很积极。3What does the author mainly talk about in Paragraph 4?AWhat volunteers did to help the city.BHow v
11、olunteers saved the historic manuscripts.CWhy water surges were highly destructive in Venice.DWhat damage water surges caused to Venices Music Conservatory.解析:选A段落大意题。第四段主要讲述了水灾发生后志愿者所做的工作。4What is the authors attitude towards the Moveable Barrier System?ACritical.BRegretful.CConfused. DDoubtful.解析:
12、选B观点态度题。根据最后一段中的“the disaster could have been avoided if the Moveable Barrier System had been in place”可知,作者对Moveable Barrier System没有投入使用感到惋惜。BWith outbreaks of infectious (感染性的) diseases making headlines around the world, scientists are under pressure to understand the drivers that influence the t
13、ransmission of pathogens (病菌的传播) in order to better predict and control disease outbreaks.In the wilds of Botswana, a pathogen called M. mungi has a different way of infecting the banded mongoose (a small furry animal that kills snakes and rats). The pathogen spreads from animal to animal through sc
14、ent (气味) marks. “Scent marks are deposited into the environment and contain smell signals that convey information from one mongoose to another,” explained Kathleen Alexander, a wildlife biologist, who led the new study.To conduct their experiment, Alexander and Carole Anne Nichols monitored the move
15、ments and communication of about 500 banded mongooses in protected park landscapes, urban environments, and other places with varying characteristics in Botswana. In this way, researchers were able to gain insight into the manner in which land type and animal behavior interact to influence the sprea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-426723.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
