2019届高考一轮英语人教版分块专练题:必修2 UNIT 2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考一轮英语人教版分块专练题:必修2 UNIT WORD版含解析 2019 高考 一轮 英语 人教版 分块 专练题 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、必修2 Unit 2 高考试卷分块专练.阅读理解AHeres a look at Bob Dylans life through his legendary music.“Song to Woody” (1962)It was released on his debut album Bob Dylan in 1962.Dylan expressed his respect for the legendary folk singer Woody Guthrie in this early classic.“The Times They Are AChangin” (1963)It was rel
2、eased as the title track of his third album of the same name, which launched him as a major voice in the new folk scene and marked the beginning of the Civil Rights movement of the 1960s.Critic Michael Gray called it “the archetypical protest song.”“Ballad in Plain D” (1964)Dylan details his fractio
3、us relationship with Suze Rotolo in this long track from his fourth album, Another Side of Bob Dylan.Dylan scholar Clinton Heylin called it “an exercise of painful autobiography.”“Like a Rolling Stone” (1965)Chosen by Rolling Stone as number one on its list of the 500 Greatest Songs of All Time, it
4、was from the Highway 61 Revisited album and transformed Dylans image from a folk singer to a rock star.He wrote it after returning from an exhausting tour of England.He was thinking about quitting the music business, but he worked out his frustrations about the publics demanding expectations of him
5、through this song.“All Along the Watchtower” (1968)After a nearfatal motorcycle accident in 1966, Dylan went into seclusion for almost a year.He emerged with one of his greatest artistic achievements with this track from the John Wesley Harding album.Many critics have seen this song as a summingup o
6、f Dylans life and career.“Gotta Serve Somebody” (1979)In the late 1970s, Dylan underwent a conversion to bornagain Christianity, taking five months off touring to attend Bible school.This yearning plea for meaning expressed his new religion.It was part of his Slow Train Coming rockgospel album.“Thin
7、gs Have Changed” (2000)Written for the film Wonder Boys, this strange portrait of an aging star shuffling through show business won Dylan a Golden Globe and an Oscar.语篇解读:本文是一篇应用文。让我们通过这些传奇音乐来寻觅鲍勃迪伦的人生故事。1Which of the following reflects a more politicized Dylan?A“Ballad in Plain D”B“Things Have Chan
8、ged”C“All Along the Watchtower”D“The Times They Are AChangin”解析:选D细节理解题。根据“The Times They Are AChangin” (1963)部分中的“marked the beginning of the Civil Rights movement of the 1960s.Critic Michael Gray called it the archetypical protest song.”可知选D项。2Which includes a song that shows Dylans relationship w
9、ith Suze Rotolo?ABob Dylan. BSlow Train Coming.CJohn Wesley Harding. DAnother Side of Bob Dylan.解析:选D细节理解题。根据“Ballad in Plain D” (1964)部分中的“Dylan details his fractious relationship with Suze Rotolo in this long track from his fourth album, Another Side of Bob Dylan.”可知选D项。3When did Dylan release a s
10、ong that expresses his new religion?AIn 1965.BIn 1968.CIn 1979. DIn 2000.解析:选C细节理解题。根据“Gotta Serve Somebody” (1979)部分中的“This yearning plea for meaning expressed his new religion.”可知选C项。4What can we learn from the text?A“Things Have Changed” describes an Oscar winning star.B“Like a Rolling Stone” exp
11、resses Dylans unhappiness.C“Song to Woody” was released on Dylans third album.D“All Along the Watchtower” was written to record Dylans accident.解析:选B细节理解题。根据“Like a Rolling Stone” (1965)部分中的“he worked out his frustrations about the publics demanding expectations of him through this song”可知选B项。B(2018
12、成都摸底测试)“Hungary?”I looked at my school headmaster in confusion.“I never mentioned wanting to go to Hungary.” And with that, my adventure started.My name is Jonathan Diamond and I just finished an amazing school exchange year in Hungary.Going on an exchange had always been my dream.When my high schoo
13、l offered an allyear program, I jumped at the opportunity.It would pay for almost everything and all I had to do was buy a plane ticket.I knew where I wanted to go: Spain, the country of dancers wearing flowing red dresses.So when I heard that I was going to Hungary, I was pretty shocked.But I decid
14、ed to make the best of it, since it was, after all, a onceinalifetime opportunity.Before I knew it, I was on the airplane, leaving for Budapest Ferenc Liszt International Airport, Hungary.I had difficult times when I almost gave up.Hungarian is the hardest language on the planet. Cultural difference
15、s occasionally embarrassed both my peers and me.I had to give up eating carrots, my beautiful favorite, for Hungarians think carrots are rubbish in their country.The change in the landscape was amazing, looking nothing like skyscrapers, bullet trains, cars, and people in tiny houses that I had been
16、accustomed to.Gradually, I fell in love with the relaxing lifestyle, the warmhearted people, and getting home at 2:30 pm.at the latest from school.And I was sad to leave on my very last day.Having the host family who took me as one of their own members was the best thing Ive ever experienced.From my
17、 little sisters, I learned how to embrace life to its fullest.From my brothers I learned that its OK for a boy to run around the house.From my host parents I learned to stay positive, to smile and that when you pick the right people and take their hands, suddenly, you become friends.语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述
18、作者作为一个交换生在国外学习的经历和感受。5How did Jonathan feel when he was told to go to Hungary?AExcited and satisfied.BConfused and shocked.CAmazed and embarrassed.DDelighted and interested.解析:选B细节理解题。根据首段中的“I looked at my school headmaster in confusion.”可知,作者听到这个消息很迷惑;再结合第三段中的“So when I heard that I was going to Hu
19、ngary, I was pretty shocked.”可知,选项B正确。6Why did Jonathan still decide to go to Hungary instead of Spain?AHe didnt like Spain.BHe wanted to learn Hungarian.CIt was a rare chance.DGoing to Hungary was much cheaper.解析:选C细节理解题。根据第三段中的“But I decided to make the best of it, since it was, after all, a oncei
20、nalifetime opportunity.”可知,作者决定充分利用这次机会,因为毕竟这是一次千载难逢的机会,所以选项C正确。a rare chance“一次罕见的机会”。7What can we learn about Jonathan during his stay in Hungary?AHe fell in love with eating carrots.BHe couldnt wait to leave.CHe was surprised by the landscape.DHe quickly got used to the life there.解析:选C推理判断题。根据第四
21、段中的“The change in the landscape was amazing”可知选项C正确。8According to Jonathan, the host family _.Achanged him completelyBtaught him how to dance wellCtreated him as equally as a studentDshowed him the good things of life解析:选D推理判断题。根据最后一段内容可知,作者从寄宿家庭那里学到了很多人生哲学,他们向作者展现了生活中美好的事情,故选项D正确。CMy friend Emily h
22、as three amazingly wellbehaved children.They put their toys away when she tells them to, go to bed without making any noise, and even settle their own disagreements or quarrels.I actually witnessed her 3yearold son John calmly asking for a truck back from a friend who had pulled it out of his hands
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-427174.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
