2022高考英语一轮复习 Unit 4 Meeting the muse课后练习(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Unit Meeting the muse课后练习含解析外研版选择性必修第一册 2022 高考 英语 一轮 复习 muse 课后 练习 解析 外研版 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Meeting the muse课后培优微积累战高考,训练提分点描写人物的个性与品格(2)一、多样表达1rudeness n. 无礼貌;粗野;粗鲁2direct adj. 直率的;坦白的3wellinformed adj. 见多识广的;消息灵通的4frank adj. 坦白的;直率的;真诚的5outspoken adj. 直言不讳的;坦率的;毫无保留的6ambitious adj. 志向远大的;有雄心壮志的7perseverance n. 毅力;不屈不挠8a wellinformed man 消息灵通/见多识广的人9a man of fine personality 个性强的人1
2、0a woman of engaging/fascinating personality 个性迷人的女人11have striking personalities 有突出的个性12an easy person to deal with 容易相处的人13a coldblooded man 冷酷无情的人14an outspoken man 说话直率的人15a goodnatured man 性情和善的男子 二、佳句观摩1He is an ambitious young man full of enthusiasm and vitality.他是个充满热情与活力的有远大抱负的青年。2Hes a cl
3、ever man but fails in perseverance.他是个聪明人,但是缺乏毅力。3Only ambitious students get the best marks.有抱负的学生才能取得最好的成绩。4He is not an easy person to deal with.他可不是一个好惹的人。5They said he is a pitiless, coldblooded fellow, with no geniality in him.他们说他是个毫无怜悯心、一点也不和蔼的冷血动物。6She was a woman of unique talent and deter
4、mination.她是一个有独特天赋和决心的女人。三、佳句仿写1It is easy to deal with someone who_is_down_to_earth和坦诚低调的人交往很容易。2Her manner of speaking is direct_to_the_point_of_rudeness她说话的方式直率地近乎粗鲁。3The purpose of education is to_develop_a_fine_personality in children.教育的目的是发展孩子完美的品格。4He is_very_wellinformed;_thats why he won t
5、he general knowledge competition.他的见识非常广博,所以他在常识竞赛中获胜了。5He is_frank_and_outspoken and never beats about the bush.他有意见就坦率地提出来,从不拐弯抹角。.阅读理解A语篇类型议论文主题语境人与自我学位取得艺术学位是否是无用的问题(2021北京东城区高三测试题)Once I told someone I wanted to get a masters degree of fine arts in creative writing and they told me it was the s
6、econdtoworst postgraduation plan theyd ever heard from a student.Arts degrees especially fine arts degrees, which usually come in the form of music, studio art, creative writing and theater have been, over the years, labeled useless.Its true that for the most part, STEM degrees lead to higher paying
7、 jobs than liberal and fine arts degrees, and its understandable why young people care about a higher starting salary and financial security.Student loan debt is playing a role in the physical and mental stress of young people.And while STEM majors usually have starting salaries that are $20,000 hig
8、her than those of liberal arts majors, by the time people reach the age of 40, the salaries between those who majored in the liberal arts and those who majored in STEM are virtually the same.For example, women who major in STEM earned nearly 50% more than social science and history majors at ages 23
9、25, but only 10% more by ages 3840, a New York Times analysis reporteDSo even in terms of salary, which doesnt solely determine whether or not a degree is useful, liberal arts degrees arent all that far behind STEM.It seems too that since people nowadays are going to have to work longer, its more im
10、portant than ever that we actually like and care about what were doing.Pursuing something enjoyable, or else a passion, is continuously found to be a key factor in maintaining healthy relationships, mental health, physical health and energy.In other words, not useless.Art is also a method of communi
11、cation.It allows people from different backgrounds, from different walks of life to communicate with each other.In a world where borders and division seem to be all over the place, we need art more than ever.We need liberal arts majors.And more than anything, we need to be able to pursue what we lov
12、e with confidence, and we need to not get caught up in the “usefulness” of what we love.And just because someones primary job isnt in their field of study a writer who teaches high school for example doesnt make the degree useless.It just means that their way of finding a stable income is different.
13、The same goes for artists who have to work multiple jobs to support themselves.They might have to find other means of supporting themselves and their artistry.It might be copy editing or it might be tutoring.So I am going to graduate school, and I am going to graduate school for writing.I might be p
14、aying rent by way of overnight restaurant shifts theres so much Im not sure of.But one thing I am sure of is this I would rather be a writer working two jobs to pay my bills than be no writer at all.文章大意:这是一篇议论文。文章中作者主要议论了艺术学位是否无用的问题,作者认为薪水并不能完全决定一个学位是否有用,学习艺术是有用的,是因为追求艺术梦想能使人保持良好状态。作者还指出仅仅因为一个人的主要工
15、作不是在他们的研究领域例如,一个在高中教书的作家并不会使学位毫无用处。1A New York Times analysis report is mentioned in Paragraph 3 to _Aanalyse the potential value of different majorsBput forward the opinion on majors by exampleCprove the argument against arts degrees wrongDdemonstrate the link between majors and incomes解析:C推理判断题。根据
16、第三段中 “So even in terms of salary, which doesnt solely determine whether or not a degree is useful, liberal arts degrees arent all that far behind STEM.” 可推知,在第三段提到了一篇纽约时报分析报告,是为了证明反对艺术学位的论点是错误的,故选C。2Why does the author think learning arts is useful?AFollowing ones dream of arts keeps one in good con
17、dition.BDoing what one loves builds up ones selfconfidence in arts.CMastering arts improves ones understanding of different jobs.DDeveloping a love for arts helps one maintain passion for work.解析:A细节理解题。根据第四段中“Pursuing something enjoyable, or else a passion, is continuously found to be a key factor
18、in maintaining healthy relationships, mental health, physical health and energy.In other words, not useless.” 可推知,作者认为学习艺术是有用的,是因为追求艺术梦想能使人保持良好状态,故选A。3The author thinks that doing multiple jobs is _Aunavoidable BcommonCtraditional Dacceptable解析:D推理判断题。根据倒数第二段中“The same goes for artists who have to w
19、ork multiple jobs to support themselves.They might have to find other means of supporting themselves and their artistry.It might be copy editing or it might be tutoring.”可推知,作者认为做多份工作是可以接受的,故选D。4What can we infer from the passage?AStudents learning arts are more concerned about the value of life.BPe
20、ople tend to place income in the first place when choosing majors.C The man who doesnt love his work wont stick with the job for long.DGraduates can find a broader space of development in the field of arts.解析:B推理判断题。根据第二段中“Its true that for the most part, STEM degrees lead to higher paying jobs than
21、 liberal and fine arts degrees, and its understandable why young people care about a higher starting salary and financial security.”可推知,人们在选择专业时往往把收入放在第一位,故选B。B语篇类型说明文主题语境人与社会社会文化夏威夷语的复兴“Ma uka,ma uka ka ua,Ma kai,ma kai ka uA” So sing the children at a kindergarten on the Island of Hawaii.The song
22、is much like “Rain Rain Go Away” nursery rhyme,but it has unusual power:it is one of the tools that have revived a neardead language.The decline of Hawaiian was not,as is the case with most disappearing languages,a natural death caused by migration (迁徙) and mass mediAIn 1896,after American business
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-427711.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
