2022高考英语一轮复习 Unit 5 On the road课后练习(含解析)外研版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Unit On the road课后练习含解析外研版必修第二册 2022 高考 英语 一轮 复习 road 课后 练习 解析 外研版 必修 第二
- 资源描述:
-
1、Unit 5 On the road课后培优微积累战高考,训练提分点增分添彩的高级副词(1)1quietly悄悄地2slightly/ softly 轻轻地3mildly/ gently 温和地4modestly 谦虚地5mercifully 仁慈地6gratefully 感激地7swiftly 迅速地8firmly/determinedly 坚定地 9bravely 勇敢地10desperately 绝望地;拼命地11eagerly 渴望地;热切地12shyly 害羞地;内向地13closely 仔细地14attentively 专心地15comfortably 舒服地16considera
2、tely 考虑周到地;体谅地17deliberately 故意地18generously 慷慨地19fiercely 凶猛地;凶狠地;愤怒地20hopefully 满怀希望地一、佳句观摩1He quietly slipped away and left me to my tears.他悄悄溜走了,独剩我一人落泪。2He had been, he said modestly, swimming champ at high school.他谦逊地说,中学时他曾经是游泳冠军。3The play was very bad, but mercifully it was also short!那剧糟透了,
3、 幸好还不算长!4She shook her head determinedly.她很坚决地摇了摇头。5It takes a great deal of courage to face the situation bravely.勇敢地正视这一局面需要很大的勇气。6“So what do you think will happen?” he asked eagerly.“那么你觉得会发生什么?”他急切地问道。二、佳句仿写1“Thats kind of you, Sally,” Claire said_gratefully“你真是太好心了,萨莉,”克莱尔感激地说道。2Hopefully,_wel
4、l arrive before dark.我们有望在天黑前到达。3It looks as if the_fire_was_started_deliberately看起来似乎是有人蓄意纵火。4He questioned Chrissie, and listened_attentively_to_what_she_told_him他询问了克里茜,并仔细聆听她所说的话。5The man in the river desperately_tried_to_reach_the_side那个落水的人拼命想游到河岸边。.阅读理解Traveling with kids is 90 percent remind
5、ing yourself to live in the moment and 10 percent making up your mind to never again leave your house.I have an uncanny ability to forget this as soon as we return home from a trip and Ive finished washing piles of dirty clothes in our luggage and cleaning all the messy caused by the kids.Extremely
6、tired and annoyed, I would actually begin to miss the place we just left!Family travel is like childbirth, I suppose.Painful, loud, messy, sort of awful, actually, but also wonderful.And you remember only the wonderfuluntil youre back on a plane and your kids are fighting over who gets the aisle sea
7、t.Then you remember the bad stuff.Last weekend, my kids and I flew to Texas for a trip we would have nothing to complain(抱怨) aboutbig hotel, wonderful view.And yetwe found things to complain about.The pool was bigger in that other hotel! Why do you get to shower first? They call this coffee?! Luckil
8、y Ive learned to put my metaphorical coat of armor (盔甲) on as soon as we land somewhere, and it forces complaints to bounce off me and land in a pile at my feet.For three days, genuine fun was had and annoying complaints were heard and ignoreDUntil it was time to catch a plane and fly home.Unfortuna
9、tely, our flight was canceleDWe spent hours finding a hotel room.We hit the hotel pool before bed and swam well into the night, my kids making up songs and laughing so hard at their silly lyrics (歌词) and their crazy good fortune to be swimming at 10: 30 on a school night.And that was when it hit me
10、that family travel is all those things I said before but its also a lot more.Its taking your kids to parts of the world that will open their eyes and finding that actually, yours need opening too.Its remembering that joy and memories are where you make them, not where you find them.文章大意:本文是夹叙夹议文。带孩子
11、出游90%是提醒我们活在当下,10%是让我们下定决心不要离开自己的家,但带孩子出游会让全家受益。由于航班被取消,全家一起在宾馆度过的快乐时光让作者意识到快乐和回忆需要被创造而不是被发现。1The underlined word “uncanny” in Paragraph 2 is closest in meaning to _Aunknown BuncertainCunexpected Dunusual解析:D词义猜测题。根据首段带孩子出游90%是提醒我们活在当下,10%是让我们下定决心不要离开自己的家。以及第二段“I have an uncanny ability to forget th
12、is as soon as we return home from a trip and Ive finished washing piles of dirty clothes in our luggage and cleaning all the messy caused by the kids.”可知,这是一种“不同寻常的”能力。Aunknown未知的; Buncertain不确定的;Cunexpected出乎意料的;Dunusual 不同寻常的。故选D。2According to the passage, family travel is like childbirth in that
13、_Athey both cause financial trouble and painBthey are both hard as well as rewardingCchildhood memories come flooding back when they travelDboth of them need many preparations解析:B推理判断题。根据第三段“Family travel is like childbirth, I suppose.Painful, loud, messy, sort of awful, actually, but also wonderful
14、.”可知作者认为家庭出游就像生孩子,痛苦、混乱、可怕,但是也很奇妙。作者这样比喻是表示他们都很难却又有回报,故选B。3By saying “Ive learned to put my metaphorical coat of armor on” in Paragraph 5, the author means that _Ashe tries to deal with the complaints more wisely and properly.Bshe turns those annoying complaints into a means to educate kids.Cshe has
15、 improved her language skills when handling the complaints.Dshe has succeeded in escaping kids fighting thanks to the armor.解析:A推理判断题。根据第五段“Luckily, Ive learned to put my metaphorical coat of armor (盔甲) on as soon as we land somewhere, and it forces complaints to bounce off me and land in a pile at
16、my feet.”以及第六段“For three days, genuine fun was had and annoying complaints were heard and ignoreD”可知,作者更明智地处理孩子们的抱怨。故选A。4From the authors experience in the passage, we can NOT learn that _Afamily vacation benefits her kids as well as herBjoy and memories should be created rather than discoveredCthe
17、most unforgettable memory for her is about the complaintsDshe has to spend some time on housework after the family vacation解析:C细节理解题。根据最后一段“Its remembering that joy and memories are where you make them, not where you find them.”可知,作者认为旅游最难忘的是快乐和回忆而不是抱怨。故选C。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与自我人生价值用爱和奉献滋养你的梦想(2021山东省
18、济南市历城第二中学学情检测)An 11year old boy from Nigeria impressed the world with an online video of his ballet(芭蕾) dancing in the rain.Then something _1_ followeDMadu is one of 12 students of a dance school.Daniel, the school founder, is teaching children for free and hopes to “change some commonly held _2_ ab
19、out ballet.”Gracefully spinning (旋转) among a group of girl dancers, Madu _3_While his mom wanted him to become a priest (牧师), the boy pushes himself hard to be what he _4_ to be.“I love dancing and it gives me a great feeling.People think ballet is only for girls, but I want people to _5_ that a boy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-427713.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新厂房防水工程施工合同协议书模板(精品版).pdf
