2022高考英语(北师大版)大一轮复习高考提能练(八)必修3 UNIT 8 ADVENTURE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语北师大版大一轮复习高考提能练八必修3UNIT 8ADVENTURE WORD版含解析 2022 高考 英语 北师大 一轮 复习 提能练 必修 UNIT ADVENTURE WORD
- 资源描述:
-
1、高考提能练(八)必修3Unit 8Adventure第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A (2021滨州市名校联合高三第三次质量检测)Humans have a special love for travelling,and they have discovered many wonderful places across the world.The following are some of them.The Great Wall of ChinaThe Great Wall o
2、f China is one of the greatest wonders of the world.It was built of different materials and the purpose was to protect China from invasions(侵略).It is about 21,196 kilometers long so that you can see over ten thousand visitors with you there,especially in the holiday season,such as New Year and the S
3、pring Festival.Rome Another beautiful place to visit is the ancient city of Rome in Italy.It is called the center of Western Civilization.The Colosseum,which is one of the worlds most admiring monuments,is also in Rome.There is no one who wishes to return from Rome without seeing it.Trevi Fountain,c
4、onsidered one of the most famous fountains in the world,is an unmissable port of call for summer visitors.Moreover,The Pantheon and Piazza Navona are also places worth visiting.Glass BeachLocated in MacKerricher State Park in California,a state of US.A.,the Glass Beach is another recommended place,w
5、ith interesting scenery and mild climate.There are a large number of glass pieces that gathered after years of throwing garbage into the sea.Various colors are reflected in the water when its sunny,and the view is more impressive during sunrise.SydneyA very pleasing place that every man would like t
6、o visit is the city of Sydney,Australia,whose Harbour Bridge is one of the most famous tourist places in the world.Every year,the celebrations of New Year take place at this bridge where millions of people gather from different countries to welcome a brand new beginning.语篇解读:本文是一篇应用文,主题语境是“人与自然”。人类对
7、旅游有一种特殊的爱,他们在世界各地发现了许多奇妙的风景,文中介绍了其中几处值得一游的地方。1Which of the following is the most popular in Rome according to the text?AThe Colosseum.BTrevi Fountain.CThe Pantheon.DPiazza Navona.A考查推理判断。由Rome部分中的“The Colosseum,which is one of the worlds most admiring monuments,is also in Rome.There is no one who wi
8、shes to return from Rome without seeing it”可知,罗马斗兽场是每一位到罗马的游客都不想错过的,故可推断这是罗马最受欢迎的景点。2What is important for forming the Glass Beach?ALocation.BSunshine.CClimate.DGarbage.D考查细节理解。由Glass Beach部分中的“There are a large number of glass pieces that gathered after years of throwing garbage into the sea”可知,对于玻
9、璃海岸的形成至关重要的是多年来向海中倾倒的垃圾中的大量碎玻璃片,故选D。3Which country do tourists prefer to go to to celebrate the New Year?AAmerica.BChina.CItaly.DAustralia.D考查细节理解。由Sydney部分中的“Every year,the celebrations of New Year take place at this bridge where millions of people gather from different countries to welcome a brand
10、 new beginning”可知,澳大利亚悉尼市的海港大桥是世界各地游客欢庆新年的好去处。故选D。B (2021东北三校高三第一次联合模拟)Last month,my husband and I completed what some of our friends considered a foolish task:a 32day,5,232mile camping trip with children in our Volkswagen van,without “high technology” to occupy the children.It was the screenless jo
11、urney that showered me with doubts.But is “boredom” senseless?My friend Renee,who has driven crosscountry with her three kids eight times,calls boredom the mother of creativity.Shes not the only one who sees virtue in blank time.In a recently published paper,researchers at the University of East Ang
12、lia in England concluded that the trance(发呆) helps recharge the mind and is “central to learning and creativity”I wasnt trying to make my kids smarter.Neither do I dislike high technology.But I understand too well the power of miniscreens to transform our kids into zombies(木讷呆板的人).On Day 1,our seven
13、yearold son announced “Texas is so boring!” The next day,struggling against his seat belt,he yelled he couldnt take much more of this.His fiveyearold sister was better in the long hours playing makebelieve with the stuffed animals.On Day 3 he began to count mountains and see pandas and dolphins in d
14、istant clouds in the Texas sky.I often joined the kids in the back,where we did the thumbandtoe wrestle.With wellknown mountains ahead,my husband told the children the past legends of them.“Arizona is not as boring as Texas,” our son declared.I hope the trip gave kids some lazy,unstructured time to
15、learn something about valuing the trip instead of looking for the_fastest_way to burn it up.I dont always make the right decision as a parent but I know that by banning the small screen we made the right choice this time.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者和丈夫带着两个孩子进行了一次为期32天的野营旅行,旅行期间没让孩子们玩电子设备。作者希望这次旅行能给孩子们一些闲散的时间去学会
16、一些关于珍视这次旅行的东西;同时作者也认为禁止孩子玩电子设备是正确的选择。4Why did the author choose a high technologyfree journey?AHer friends were highly against it.BShe disliked advanced technology.CShe feared the passive influence of miniscreens.D.The researchers proved the harm of modern technology.C考查细节理解。根据第二段尾句“But I understand
17、 too well the power of miniscreens to transform our kids into zombies(木讷呆板的人)”可知,作者很担心电子屏幕会让孩子失去活力,故C项正确。5What happened during the crosscountry drive?ATheir son got worse at boredom.BHer kids had a tough time riding in the vehicle.C.Their son relaxed himself by watching animals outside.DThe time spe
18、nt without screens strengthened the family bond.D考查推理判断。根据第三段第五、六句“I often joined the kids in the back.the past legends of them”可知,作者常和她的孩子们一起坐在后排进行互动,作者的丈夫也给孩子们讲关于大山的传说;据此可推知,此次旅行增强了家庭成员间的关系,故D项正确。6The underlined part “the fastest way” in the last paragraph refers to_Athe shortest route to finish t
19、he journeyBthe ability to observe the surroundingsCthe interest of playing games with othersDthe choice of killing time by playing digital devicesD考查推理判断。根据尾段尾句可知,作为家长,作者并不总是作出正确的决定,但她知道,这次禁止孩子使用电子设备的选择是正确的;又结合画线部分所在句“I hope the trip gave kids.looking for the fastest way to burn it up”可知,作者希望这次旅行能给孩
20、子们一些闲散的时间去学习一些关于珍视这次旅行的东西,而不是寻找最快的方式去挥霍它;据此可推知,the fastest way指孩子们选择通过玩电子设备来消磨时间,故D项正确。7Which is the best title for the text?AIs Driving Long Distances Good for Children?BA Touching Crosscountry Trip of My FamilyCWhats Wrong with Boredom Without High Technology?DCreative Kids out of Parents Reasonab
21、le ChoiceC考查标题判断。本文主要讲述了作者和丈夫带着孩子们进行了一次为期32天的野营旅行,期间未让孩子们玩电子设备从而促使孩子们在“无聊”中发掘出自己的乐趣,享受了“闲散的时光”,而且家人之间也更亲近了,故C项最适合作本文的标题。C (2021福州市高中毕业班质量检测)There is a picture:A polar bear is lying lifeless on a beach.On the shore,in the background,stand three guards,talking to each other.One of them has a deadly we
22、apon hanging casually on his shoulder.This powerful image has made people question the motivation for this kind of tourism,or ecotourism.Does our proximity(接近) to large animals in the wild,frequently fueled by a desire for exciting images,lead to such animals becoming accustomed to human contact?If
23、that is the case,surely the losing side will end up paying the ultimate price for such proximity.To my sorrow,I have recently returned from a trip to Svalbard,and indeed stood two weeks ago on the very beach where the bear was shot.The bears death should never have happened.Was the beach examined be
24、forehand?Was there access to flares(照明弹) to scare off a bear that appeared suddenly?These are standard measures for any operator.The incident is probably the result of a terrible systematic failure.Nevertheless,the incident should not negate the value of ecotourism.In its best form,this kind of trav
25、el has very little impact,or indeed has a positive effect,on the environment where it takes place.This can be by making financial donations to conservation groups,providing income to local communities,or ensuring protection of certain areas or animals.In Svalbard,visitors become ambassadors for the
26、endangered polar bear,increasing awareness of the fact that the far greater danger they are facing is the sea ice melt in the Arctic Ocean.Ecotourism is an expanding market that brings benefits as well as challenges to the regions around the world in which it operates.Simply_closing_off_these_region
27、s_is_not_the_answer.语篇解读:文章通过分析管理人员将闯入生态旅游区域内的北极熊杀死这一事件发生的可能原因,告诉人们不要因此否定生态旅游的价值。生态旅游有利于发展当地的经济并进而更好地保护当地的环境。8Why was the polar bear dead?AIt was probably hunt for its fur by tourists.BIt was probably frightened to death by flares.CThe proper procedures werent probably followed.D.The beach wasnt pro
28、bably equipped with safety devices.C考查推理判断。根据第二段第二句“The bears death should never have happened”以及最后一句“The incident is probably the result of a terrible systematic failure”可推知,作者认为北极熊本来不应该被射杀,而悲剧的最终发生可能是因为海滩的管理者没有遵循应有的处理方法及程序,故选C。9What is the third paragraph mainly about?AEcotourism could be develope
29、d properly.BFinancial donations should be strongly advocated.CEnvironmental awareness has greatly increased.DVisitors have a guilty conscience about ecotourism.A考查段落大意。根据第三段第一句“Nevertheless,the incident should not negate the value of ecotourism”可知,作者认为该事件不应否定生态旅游的价值,然后该段其他部分阐述了生态旅游对当地环境以及当地经济的积极影响,由
30、此可知A项符合题意。10What does the underlined sentence in the last paragraph suggest?AMore challenges havent yet been accepted.BBetter measures for conducting ecotourism are a good choice.CThe environmental benefits from ecotourism are very obvious.DThe positive effects of protecting tourists havent yet been
31、 felt.B考查句意理解。根据第四段第一句“Ecotourism is an expanding market that brings benefits as well as challenges to the regions around the world in which it operates”可知,生态旅游是一个不断扩大的市场,给当地带来了益处和挑战,并结合画线句可知,仅仅关闭这些施行生态旅游的区域来保护环境并不是一个很好的解决方法,故选B。11What is the purpose of the text?ATo cause readers to focus on polar b
32、ears.BTo stimulate readers to reflect on ecotourism.CTo stress side effects that ecotourism has caused.D.To analyze the reason why the polar bear was killed.B考查写作意图。文章第一段描述了一幅图片,图片中一头北极熊被猎杀,第二段分析了北极熊可能被猎杀的原因,第三段说明不能因此事件否认生态旅游的价值并表述了生态旅游的积极影响;第四段对生态旅游方面进行进一步的总结。由此可知,本文是为了引发读者对生态旅游的思考,故选B。D (2021成都市高中
33、毕业班第三次诊断)“Like a monster,it destroys everything.”Thats how one schoolgirl described a tsunami(海啸).On Dec.26,2004,a magnitude9.1 earthquake in Indonesia set off a massive tsunami.It killed more than 290,000 people across a dozen countries and cost an estimated $10 billion in damage.Nov.5 is World Tsu
34、nami Awareness Day and at the United Nations,disaster risk reduction was high on the agenda.“What I can tell you is that the tsunami wave cannot be stopped,” said Bulgarians UN.Ambassador Georgi Velikov Panayotov.He was on vacation in Thailand in 2004 and survived the tsunami.“What we can do is buil
35、d early warning systems and,of course,educate the population about the damaging power of the tsunami wave,” he said.On March 11,2011,a magnitude9 earthquake rocked northeastern Japan triggering a fierce tsunami that also damaged the Fukushima Daiichi nuclear plant,south of Sendai.“When the big earth
36、quake hit Japan in 2011,people thought that we were prepared for it,” said Japans UN.Ambassador Koro Bessho.“It caused severe damage.We had dams;we had drills.However,we had been counting on something that hits every 100 years and the earthquake was of the size of possibly every 500 years or thousan
37、d years,”he said.These two events sent the countries of the region into overdrive to review and improve disaster preparedness.In 2015 the Sendai Framework for Disaster Risk Reduction was born.It aims to help create a better understanding of disaster risk and improve preparedness for an effective res
38、ponse.Indonesia is made up of thousands of islands which are disasterprone(灾害频发区).Willem Rampangilei,head of Indonesia National Board for Disaster Management,said his government now has plans for every disasterprone city.Countries at risk are also expanding their education programs.Children from an
39、early age are taught how to react in case of a tsunami and then go with their classmates to higher ground away from coastal areas to avoid the walls of water the tsunami triggers.语篇解读:本文主要介绍了两次海啸带来的灾难及人们面对海啸应该做什么,并说明一些国家已在改进灾害防范准备工作以减少损害。12What does Georgi Velikov Panayotov mainly talk about?A.The g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-427972.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
