2022高考英语(北师大版)大一轮复习高考提能练(十)必修4 UNIT 10 MONEY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语北师大版大一轮复习高考提能练十必修4UNIT 10MONEY WORD版含解析 2022 高考 英语 北师大 一轮 复习 提能练 必修 UNIT 10 MONEY WORD
- 资源描述:
-
1、高考提能练(十)必修4Unit 10Money第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A (2021山东部分重点中学高三第一次综合考试)Being stuck at home doesnt mean that learning stops.In fact,its just the opposite.Here are some activities and resources to foster kids imagination and build their curiosity at h
2、ome.Lets Get down to ScienceThe science lab at school may be closed,but kids can still put on goggles and a white lab coat and learn at home.This Test Tube Experiment Kit will make them feel like a genius in no time.Kids will get the chance to learn about basic chemistry,physics,and more by creating
3、 popresistant bubbles,bouncy balls,and other objects.To Infinity(无穷)and BeyondEarth is a part of the Milky Way,but do kids know how many galaxies there are in the universe?There are so many fun and fascinating things to learn about space that the possibilities truly go to infinity and beyond.A great
4、 way to start your childs educational space adventure is with this Discovery Real Life Sticker and Activity Book:Space.Take a Walk on the Wild SideBiology class is in session!Heres kids chance to get up close and personal with a great white shark without putting on a wetsuit.This 4D Great White Shar
5、k Anatomy Kit allows them to get an inside look at what makes these predators of the deep so powerful.And then take an even deeper dive into a sharks world with Im a Shark.Let your kid take advantage of this time at home and find new ways to keep exploring the world around him.语篇解读:本文是一篇应用文。困在家里并不意味
6、着停止学习,本文详细介绍了培养困在家里的孩子的想象力和好奇心的活动及学习资源。1What is common among these activities above?AThey are all performed outdoors.BThey are all associated with physics.C.They all recommend some resources for kids to study.DThey are all carried out by the way of experimenting.C考查细节理解。根据第二段中的“Test Tube Experiment
7、Kit”、第三段中的“Discovery Real Life Sticker and Activity Book:Space”及第四段中的“4D Great White Shark Anatomy Kit”和“Im a Shark”可知,活动的共同点是都推荐了可供孩子们学习的资源,故C项正确。2Which resource favors children interested in stars?AThe Test Tube Experiment Kit.BDiscovery Real Life Sticker and Activity Book:Space.CThe 4D Great Whit
8、e Shark Anatomy Kit.DIm a Shark.B考查细节理解。根据题干关键词“stars”定位至第三段,根据该段最后一句可知,Discovery Real Life Sticker and Activity Book:Space这本书会有助于对星星感兴趣的孩子。3Whats the shared goal of the activities?ATo gain financial benefits.BTo save kids from boredom.CTo explore new technologies.DTo inspire kids to study at home.D
9、考查细节理解。通读全文可知,这些活动都有助于培养孩子的想象力和好奇心。再结合本文首段及尾段内容可知,这些活动的共同目的是鼓励孩子们在家学习,故D项正确。B (2021合肥市高三调研)Noelle Stevenson has always been a fan of science fiction and fantasies.As a kid,she loved the space battles,the magic,the quests that seemed larger than life.But there was a problem with her favorite childhoo
10、d stories,like Star Wars and The Lord of the Rings series.“I never quite saw myself reflected in them,” Stevenson says,“certainly not at the heart of the story.”She wanted a female version of Luke Skywalker and Lord Sauron.Stevenson began her career as a comic(连环漫画) writer.In 2015,her graphic novel
11、Nimona was a National Book Awards finalist and her series Lumberjanes won two Eisner Awards.When Netflix and DreamWorks wanted to reboot(重新启动) SheRa:Princess of Poweran epic showdown between magical princesses and an evil alien invaderStevenson was all in.She kept much of the original shows action a
12、nd adventurethe reboot takes place on the planet Etheria, and one of the princesses who are trying to stop the evil Horde army from taking over is named Adora.She grew up behind enemy lines,taken from her home by the Horde and raised as a soldier.But eventually,Adora realizes the atrocities the Hord
13、e has committed against the Etherians and leaves to join the rebellion(叛乱),and she quickly finds a magical sword that transforms her into a giant warrior princess named SheRa.Stevenson did make one small but important change to the show:Its name.The Netflix and DreamWorks version is SheRa and the PR
14、INCESSES of Power.All the princesses are important.语篇解读:本文是一篇记叙文。Noelle Stevenson是科幻小说和幻想故事的粉丝,但她发现自己最喜欢的童年故事里没有女性主人翁。她以漫画作家的身份开始了她的职业生涯,她的漫画小说Nimona入围了美国国家图书奖,系列小说Lumberjanes两次获得艾斯纳奖(Eisner Awards)。她还与Netflix和DreamWorks合作重新启动SheRa:Princess of Power。4What was the problem with Stevensons favorite chi
15、ldhood stories?AThey were not appealing.BThey were full of violence.CThey lacked women characters.DThey had quite confusing plots.C考查细节理解。根据第一段倒数第二句Noelle Stevenson说的话和该段最后一句“She wanted a female version of Luke Skywalker and Lord Sauron”可知,Noelle Stevenson童年喜爱的故事中存在的问题是缺少女性角色,故C项正确。5What do we know
16、about the rebooted SheRa:Princess of Power?AIt was adapted considerably.BIt was awarded two Eisner Awards.CIt was finally filmed in 2015.DIt was produced by two companies.D考查细节理解。根据第二段中的“Netflix and DreamWorks wanted to reboot(重新启动)SheRa:Princess of Power”和尾段第二句“The Netflix and DreamWorks version is
17、 SheRa and the PRINCESSES of Power”可知,Netflix和DreamWorks两家公司制作了这部影片,故D项正确。6What does the underlined word “atrocities” in Paragraph 3 refer to?AViolent actions.BCruel instructions.CSorrowful suicides.DValuable resources.A考查词义猜测。根据画线词后的“the Horde has committed against the Etherians and leaves to join
18、the rebellion(叛乱)”可以推断,最终Adora意识到Horde对Etheria星球上的人犯下的暴行,离开Horde加入了叛乱。故画线词意为“暴行”,故A项正确。7What can we infer about Noelle Stevenson from the text?AShe loves comedy.BShes a talented writer.CShes a princess.DShe works for Netflix.B考查推理判断。根据第二段第二句可知,2015年,她的漫画小说Nimona入围美国国家图书奖,她的系列小说Lumberjanes两次获得艾斯纳奖。结合
19、下文中的“Netflix and DreamWorks wanted to reboot(重新启动)SheRa:Princess of Power”可以判断,Noelle Stevenson是一位才华横溢的作家,故B项正确。C (20216月潍坊市模拟)Teenagers may not know the name Kevin Mayer,but hes about to play an outsize role in their lives.The longtime leader of The Walt Disney Company just became CEO of TikTok(抖音)
20、.In doing so,Mayer will take charge of an app whose influence over a lot of people has made it one of the most influential,although controversial(有争议的),platforms of the era.Mayer has been with Disney since the early 1990sminus a period as CEO of Pand hes helped to acquire some important brands in th
21、e film industry.More recently hes become known for his key role in the launch of the allimportant Disney Plus streaming service.Mayer was thought to be among the most obvious potential successors to outgoing CEO Bob Iger,but he was passed over for Bob Chapek,who ran Disneys theme park unit.Mayers de
22、parture from Disney may not be a surprise,but his move to TikTok is unexpected.The app,owned by Chinabased ByteDance,is at a crucial moment in its short historyseeing enormous growth but facing increasing criticism over its datacollection practices.As it rises in influence,the company will surely fa
23、ce a growing drumbeat of intense media and strict monitoring.In contrast,Disney has never been more delicate,with the COVID19 pandemic having broken nearly all of its core business units,from the closedown of theme parks and movie theaters to ongoing interruptions to its production schedules.Mayer,w
24、hatever else is motivating the move,is hopping(跳) to another position at a proper time.语篇解读:本文是一篇新闻报道。Kevin Mayer辞去迪士尼高管的职务,出任抖音的首席执行官。8Whats the text mainly about?AThe jobhopping of a CEO.BThe rising influence of TikTok.CThe decline of The Walt Disney Company.DThe intense competition between compan
25、ies.A考查主旨大意。结合全文内容,尤其是第二段的“The longtime leader of The Walt Disney Company just became CEO of TikTok(抖音)”和全文最后一句可知,文章主要介绍了Kevin Mayer辞去迪士尼公司的高管职务,跳槽到中国抖音,故选A。9Whats the likely reason for Mayers departure from Disney?AHe has been offered a higher salary.BHe wasnt qualified for his previous job.CHe pre
26、ferred a new career concerning teenagers.DHe failed to succeed Bob Iger as CEO of Disney.D考查推理判断。根据第三段内容可知,Mayer曾被认为是最有可能接替即将离任的首席执行官Bob Iger的人之一,但因为负责迪士尼主题公园的Bob Chapek,Mayer失去了晋升的机会,故选D项“Mayer没能接替Bob Iger成为迪士尼公司的首席执行官”。10What do we know about TikTok according to the text?APotential but delicate.BP
27、rofitable but immoral.CPopular but controversial.DProfessional but addictive.C考查细节理解。根据第四段中的“The app,owned by Chinabased ByteDance,is at a crucial moment in its short historyseeing enormous growth but facing increasing criticism over its datacollection practices”可知,抖音目前正处于一个关键时期有极大的增长,但同时因为平台数据采集的做法
28、也受到了越来越多的批评,故选C项,意思是“受欢迎但有争议的”。11What is the purpose of the text?ATo advertise for Disney.BTo report a piece of news.CTo recommend a new app.DTo compare two companies.B考查写作目的。本文是一则关于迪士尼高管跳槽中国抖音的新闻报道,并非是在为迪士尼公司打广告或推荐新的应用程序,也不是在对比两家公司,故选B。D (2021昆明市“三诊一模”高考模拟考试)When our Scottish puppy(幼犬) reached dogg
29、ie adolescence,she suddenly stopped obeying my commands.Our dog trainer advised us to stop worrying.“Shes a teenager,” she said.“Shell grow out of it.” Now,a new study is backing that up:Dogs experience an extremely sensitive period at the beginning of adolescence that makes them act out,just like h
30、uman teenagers.To see exactly how adolescence changes dog behaviors,the researchers monitored 70 female German shepherds raised as potential guide dogs.They asked caregivers to score the puppies on their attachment and attentionseeking behaviors,such as sitting very close to their owner or displayin
31、g a particularly strong bond for one person.Dogs with high scores on either scale entered adolescence earlierat about 5 months,compared with 8 months for those with lower scores.Various reasons cause human teenage girls with poor parental relationships to also enter adolescence at a younger age.Thus
32、,similar to humans,dogs that have tense relationships with their caregivers see changes in their reproductive development.To test obedience(顺从),the scientists assessed a separate group of 69 guide dogs,first at 5 months and later at 8 months.They asked the dogs caregiver and a stranger to give the c
33、ommand to “sit”All of the preadolescent puppies quickly sat for both people,but when the same puppies reached adolescence,many “repeatedly” refused to follow the order from their caregiver.However,they readily and annoyingly obeyed the stranger.Dogs that werent securely attached to their caregivers
34、were even more willing to follow the strangers commandsagain,much like human teenagers.Because of the similarities between adolescent puppies and humans,dogs could serve as a model species for studying adolescence in humans,the scientists say.And on a more practical note,the temporary nature of dog
35、disobedience might make us worry less when our puppies suddenly get minds of their own.语篇解读:本文是一篇说明文。研究人员发现,狗在青春期初期经历了一个极其敏感的时期,这使它们像人类青少年一样表现出来。因而,科学家们认为由于幼犬和人类的相似性,狗可以作为研究人类青春期的模型物种。12What makes the Scottish puppy disobey its owner?AIts being treated badly.BIts naughty nature.CIts relation with th
36、e owner.DIts being adolescent.D考查细节理解。根据第一段内容,尤其是最后一句可知,狗在青春期初期经历了一个极其敏感的时期,在这个时期,它们像人类青少年一样表现出来叛逆性。故选D。13What do the scores in the study suggest?AHigher scores probably mean earlier adolescence.BThe lower the score,the tenser the relationship.CA puppy with a lower score could be a guide dog.DA girl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-427975.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
