2019届高考英语一轮复习Unit3Celebration课时练1阅读理解提速练北师大版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 Unit3Celebration 课时 阅读 理解 提速 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Celebration 课时练1阅读理解提速练 阅读理解A(2018沈阳市高三模拟)Wild elephants can tell whether a voice comes from a man,a woman or a boy,a new study says.Thats what researchers found when they played recordings of people for elephants in Kenya.Scientists say this is an advanced thinking skill that other animals h
2、avent shown.It lets elephants figure out who is a threat and who isnt.The result shows that the clever animals are also studying people,said study author Karen McComb.“Basically,they have developed this very rich knowledge of the humans that they share their habitat with,”said McComb,a professor at
3、the University of Sussex in England.“Memory is key.They must build up that knowledge somehow.”The study was released on Monday in the Proceedings of the National Academy of Sciences.Its close to but not quite like the Dr.Seusss book,where the elephant Horton hears something that others cant hear.McC
4、omb and colleagues went to Amboseli National Park in Kenya,where hundreds of wild elephants live among humans,sometimes coming in conflict over scarce water.The scientists used voice recordings of Maasai men,who on occasion kill elephants,and Kamba men,who are less of a threat to the elephants.As a
5、result,the elephants reacted more defensivelyretreating and gathering in a bunchto the Maasai language recording because it was associated with the more threatening human tribe,said study coauthor Graeme Shannon.They repeated the experiment with recordings of Maasai men and women.Since women almost
6、never spear elephants,the animals reacted less defensively to the womens voices.The same thing happened when they substituted young boys voices.“Making this kind of fine distinctions in human voice patterns is quite remarkable,”said Emory University animal cognition expert Frans de Waal,who was not
7、part of the study.【解题导语】研究表明野生大象能够识别男人、女人和男孩的声音,它们通过思维区分声音并判断谁能对他们产生威胁。1Who were the people taking part in the study?AFrans de Waal and Karen McComb.BDr.Seuss and Graeme Shannon.CGraeme Shannon and Frans de Waal.DKaren McComb and Graeme Shannon.D解析:细节理解题。根据文章第一段中的“study author Karen McComb”和第六段中的“st
8、udy coauthor Graeme Shannon”可知,Karen McComb和Graeme Shannon都参加了研究,故选D项。2What can wild elephants benefit from their special ability?AIdentifying and avoiding possible danger.BGrowing much faster than any other animals.CHaving a better understanding of humans.DDeveloping their language skills.A解析:推理判断题
9、。根据文章第一段中的“Scientists say this is an advanced thinking skill that other animals havent shown.It lets elephants figure out who is a threat and who isnt”可知,这种高等的思维方式使野象能够分辨出谁能对它们造成威胁,这样它们可以避免可能的危险,故A项是正确的。3Which can replace the underlined word “substituted”in the last paragraph?ADistinguished.BRepeate
10、d.CUsed. DCompared.C解析:词义猜测题。画线词所在句中的“The same thing happened”指的是前一句中的“the animals reacted less defensively”,画线词所在句讲的是野象对年轻男孩的声音做出的反应,说明当时研究者在对野象播放年轻男孩的声音,故选C项。4What does the passage mainly talk about?AWild elephants can distinguish human languages.BThe conflict between humans and wild elephants is
11、growing.CWild elephants use language skills to make discrimination.DWild elephants can build up good memory and learn tricks.A解析:主旨大意题。根据文章第一句“Wild elephants can tell whether a voice comes from a man,a woman or a boy”和全文内容可知,野象能够通过人的声音区分不同人类群体的性别和年龄,故选A项(野象能够区分人类的语言)。B(2018陕西部分学校第一学期摸底检测)From young
12、kids to fitness lovers,to those looking for a laugh, or to families looking for a free movie night, Atlantic Station prepares some days for them to enjoy this year.Tot SpotEach Tuesday morning, Atlantic Stations Central Park transforms into every childs dream playground! From 10:00 am.to noon, kids
13、can enjoy games, storytelling, toys, music and some very special things. This event begins on April 5 and lasts through September 27.Wellness WednesdayEach Wednesday from 6:30 pm.to 7:30 pm., Atlantic Stations Central Park becomes the perfect place to find quietness of the mind and body while instru
14、ctors lead guests through exercises including yoga and more. Wellness Wednesday welcomes all ages and skill levels. This event begins on April 6 and lasts through September 28.Improv in the ParkWhole World Theatre, Atlantas premier improv group, has once again partnered with Atlantic Station to brin
15、g a familyfriendly night of comedy to the Central Park on the first Wednesday of each month until September. Bring a blanket, relax under the stars and prepare to laugh until your stomach hurts! The hourlong show begins at 8:00 pm. This event occurs on April 5, May 4, June 1, July 6 and August 3.Mov
16、ies in the Central ParkEach Thursday night at dusk, guests are invited to bring chairs, blankets, togo snacks and picnics to Atlantic Stations Central Park. All outdoor screenings are available, weather permitting, so keep your fingers crossed for no The Wizard of Oztype storms! Be sure to arrive ea
17、rly to find a good seat.【解题导语】本文主要介绍了大西洋站几个可以让人们放松自己、享受生活和获得乐趣的活动。5Mothers can take their kids who like listening to stories to _ATot SpotBImprov in the ParkCWellness WednesdayDMovies in the Central ParkA解析:细节理解题。根据文中第二段中的“From 10:00 am.to noon, kids can enjoy games, storytelling, toys, music and so
18、me very special things”可知,从上午10点到中午,在Tot Spot活动中孩子们可以做游戏、讲故事、玩玩具、听音乐等。结合选项可知,想听故事的孩子们可以去参加Tot Spot活动,故A项正确。6When can you do yoga with an instructor in Atlantic Stations Central Park?AOn each Tuesday from 6:30 pm.to 7:30 pm.in August.BOn each Tuesday morning from 10:00 am.to noon in July.CAt 8:00 pm.
19、on April 5, May 4, June 1, July 6 and August 3.DOn each Wednesday at 7:00 pm.in June and July.D解析:细节理解题。根据文章第三段中的“Each Wednesday from 6:30 pm.to 7:30 pm.including yoga and more” 和“This event begins.September 28”可知,4月6日到9月28日的每个星期三下午6:30到7:30,大西洋站中央公园成为人们寻求心灵宁静和身体放松的地方,有指导者带领客人做包括瑜伽和其他活动在内的练习。由此可知,D项
20、符合题意。7What can we learn from the text?AAtlantic Station sets the days for guests to have fun.BTickets for Movies in Central Park are hard to get.CMovies in the Central Park are shown only indoors.DOnly teenagers are welcome to join in Wellness Wednesday.A解析:推理判断题。根据文章内容,尤其是第一段可知,Atlantic Station为客人安
21、排时间和活动来让他们玩得开心,故A项符合题意。C(2018安徽合肥高三教学质量检测)Susan Brownell Anthony was a lady ahead of her time. She fought for womens rights long before they became a popular issue.Susan was born on February 15, 1820, in Adams,Massachusetts. At that time, women had few rights. They could not own property. Money earn
22、ed by a married woman belonged to her husband. Major decisions regarding children were made by the fathers. Women could not vote.At the age of 15, Susan became a schoolteacher. She taught for 15 years. Then she began organizing womens groups to promote causes that were important to women. She helped
23、 gain better educational rights for women. She helped give married women possession of their earnings.After the Civil War, Susan became very involved in the womens suffrage movement. After years of lecturing, writing,and appealing by Susan and other women, some parts of the United States changed the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428573.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
