分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2019届高考英语一轮复习练习:13 阅读速度提升练.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:428588
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:111KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019届高考英语一轮复习练习:13 阅读速度提升练 2019 高考 英语 一轮 复习 练习 13 阅读 速度 提升
    资源描述:

    1、题组层级快练(十三)阅读速度提升练(时间:20分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(2019模拟冲刺)The Tropical Paradise HolidayWelcome to St Anna, our tropical paradise just off the coast of Latin America. You can spend two weeks in our luxury fourstar hotel. The cost of your flight is included in the holiday, and you can

    2、 be picked up from your home by our special airport bus. On your arriving, our coach will be waiting to take you to the hotel. All flights leave from Heathrow on a Monday morning.The Cowrie Hotel is built right on the beachfront, and many rooms have wonderful ocean views. If swimming and surfing are

    3、 not enough for you, the hotel also offers horse rides on the island, and a discount membership of the golf club.The Rain Forest Adventure HolidayEvery year Broughton holidays offer twelve days of unforgettable adventure in a tropical rain forest. You may have a choice of Borneo, Malaysia, Indonesia

    4、, or even to the greatest rain forest of them all, the mighty Amazonian forest.You will fly to our special base camps at the edge of the forest, where you will be given five days of survival training, and talks on the local wildlife.Then you take a bus into the forest. You will have to walk the fina

    5、l five miles to the camp sites to avoid disturbing the local ecology. All of the camp sites have been carefully built to cause the minimal amount of disturbance to the local wildlife.Remember that these adventure holidays take you deep into the wilderness, and they are not suitable for families with

    6、 young children. Also remember that no more than two dozen guests can stay at any camp at one time, so if you want to go on one of these very special holidays, you will need to book early!1. Choosing the Tropical Paradise Holiday, travellers can enjoy _. A. a welcome partyB. beautiful ocean viewsC.

    7、different indoor activitiesD. free membership of the golf club2. What can we learn about the rain forest holiday?A. Travellers will learn to talk with wild animals.B. Different means of transportation will be used.C. The holiday will end with a survival training.D. Booking early, travellers will get

    8、 a discount.3. What kind of people will probably choose the rain forest holiday?A. People loving water sports.B. People travelling with children.C. People preferring comfortable hotels.D. People concerned with environment and wildlife.4. Which of the following is mentioned in both holidays?来源:学.科.网A

    9、. Transportation.B. Price.C. Reservation. D. Departure time.答案与解析【文章大意】本文是广告文体阅读。文章主要介绍了两个假期旅游的好去处,以及旅游的方式和主要风景和活动等。3. 答案B解析细节理解题。根据The Tropical Paradise Holiday部分中的第二段的“many rooms have wonderful ocean views”可知B项正确。A项文中未提及;根据该部分第二段中的“If swimming and surfing are not enough for you, the hotel also off

    10、ers horse rides on the island, and a discount membership of the golf club.”可知,这些活动都是室外活动,而非室内活动;而且高尔夫也不是免费的,只是有折扣。2. 答案B解析推理判断题。根据The Rain Forest Adventure Holiday中的第二段和第三段中坐飞机、坐公交车和步行等判断选B项。3. 答案D解析推理判断题。根据The Rain Forest Adventure Holiday中的第三段的You will have to walk the final five miles to the camp

    11、 sites to avoid disturbing the local ecology. All of the camp sites have been carefully built to cause the minimal amount of disturbance to the local wildlife.判断应该是关注环境和野生动物的人们会选择雨林旅游。4. 答案A解析细节理解题。根据文章The Tropical Paradise Holiday部分和The Rain Forest Adventure Holiday都提到的是flight,即两段都提到交通方式。来源:学。科。网Ev

    12、erywhere I look outside my home I see people busy on their hightech devices, while driving, walking, shopping, even sitting in toilets. When connected electronically, they are away from physical reality.来源:1ZXXKPeople have been influenced to become technology addicted. One survey reported that “addi

    13、cted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to iPad and similar devices. One study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol.The main goal of technology companies is to get people to spe

    14、nd more money and time on their products, not to actually improve our quality of life. They have successfully created a cultural disease. Consumers willingly give up their freedom, money and time to catch up on the latest information, to keep pace with their peers or to appear modern.I see people tr

    15、apped in a pathological(病态的)relationship with timesucking technology, where they serve technology more than technology serves them. I call this technology servitude. I am referring to a loss of personal freedom and independence because of uncontrolled consumption of many kinds of devices that eat up

    16、 time and money.What is a healthy use of technology devices? That is the vital question. Who is really in charge of my life? That is what people need to ask themselves if we are to have any chance of breaking up false beliefs about their use of technology. When we can live happily without using so m

    17、uch technology for a day or a week, then we can regain control and personal freedom, become the master of technology and discover what there is to enjoy in life free of technology. Mae West is famous for proclaiming the wisdom that “too much of a good thing is wonderful.” But its time to discover th

    18、at it does not work for technology.Richard Fernandez, an executive coach at Google acknowledged that “we can be swept away by our technologies.” To break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without todays overused technology.5. The underlined word “

    19、allure” in Paragraph 2 probably means _A. advantage B. attractionC. adaption D. attempt6. From the passage, technology companies aim to _A. attract people to buy their products来源:Z*xx*k.ComB. provide the latest informationC. improve peoples quality of lifeD. deal with cultural diseases来源:Z,xx,k.Com7

    20、. It can be inferred from this passage that people _A. consider too much technology wonderfulB. have realized the harm of hightech devicesC. can regain freedom without hightech devicesD. may enjoy life better without overused technology8. Whats the authors attitude towards the overusing of hightech

    21、devices?A. Neutral. B. Sceptical.C. Disapproving. D. Sympathetic.答案与解析【文章大意】本文作者指出了人们过度使用科技的许多弊端,反对大众对高科技设备的过度依赖。5. 答案B解析词义猜测题。根据词汇所在句子One study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol.可知,allure意为“吸引”。句意:一项研究表明:与睡眠和烟酒相比

    22、,人们对于抵制社会媒体更难做到。6. 答案A解析细节理解题。根据The main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their products, not to actually improve our quality of life.可知,从这篇文章来看,技术公司目标是吸引人们来买它们的产品,故A项正确。7. 答案D解析判断推理题。根据文章最后一句话To break the grand digital connection people must consider how

    23、 life long ago could be fantastic without todays overused technology.可推断出:人们如果不过度使用依赖科技,就可以更好地享受生活。8. 答案C解析判断推理题。根据全文内容来看,作者指出了人们过度使用科技的众多弊端,所以作者对高科技设备的态度应该是“disapproving”反对的。故C项正确。The power of humor and laughter is numerous. They entertain us and make us feel good. But, above all, we have discovere

    24、d that humor and laughter are the best medicine. They relieve pain, reduce stress and anxiety, and are antiaging and longevity facilitators.They are extremely necessary for helping us to find and maintain a balance between life and work. However, they are slipping away from us. We have become far to

    25、o serious. The only ones who still enjoy humor, laughter, fun and play to the fullest are young children. Children tend to laugh an average of 200 times a day. For adults, however, it is a totally different story.In the 1950s people laughed on average 18 times a day. Today, we are lucky if we averag

    26、e between 46 times a day.As a matter of fact, a recent study found that people laugh 6 more times in the presence of one person but 30 more times in a group of people. You can get a chuckle(咯咯笑)from jokes you get on the Internet, but it is not the same as belly jiggling laughter(a deep laugh)you get

    27、 when you interact with others.Socializing with friends and relatives was much looked forward to. However, this is no longer the case. In fact, the majority of people can hardly find time, nor do they have the inclination towards socializing outside home. They turn to electronic media such as televi

    28、sion, computers, the Internet, videos, CDs, and audio equipment, which can provide them with instant selfentertainment at the push of a button.The workplace does not fare(进展)much better. Due to the pressures to produce more in the same or fewer hours available and to compete, for example, in a manuf

    29、acturing field with cheaper labor elsewhere in the world, humor and laughter in the workplace have gradually eroded(逐渐毁坏)away.I have developed a real appreciation, perhaps closer to a strong desire for the power of humor and laughter. This encouraged me to write my first book titled “The Power of Hu

    30、mor” and subsequently my second book titled “Kids Say the Goggonest Things” based on the natural humor, laughter, play and fun that kids experience and they freely share with parents, grandparents and teachers.From writing about humor and laughter, people start to ask me to speak up for them. To dat

    31、e, I have developed a number of humorlaughter topics that I use in my keynote presentations. You are invited to subscribe to my free monthly emagazine “The Humormeisters Forum” by clicking on the Free Humor Ezine navigation button on the website.9. The fourth paragraph mainly tells us that _A. getti

    32、ng a deep laugh nowadays is difficultB. we can entertain ourselves with the help of the InternetC. people laugh more heartily when spending time with othersD. researchers have made a new discovery about the effect of laughter10. The underlined word “inclination” in Paragraph 5 most probably means “

    33、_”A. destination B. tendencyC. attitude D. approach11. Which of the following articles can we most probably find in “The Humormeisters Forum”?A. The power of honesty.B. Dont be your own worst enemy.C. Live life purposefully: The relationship within.D. Funny Christmas stories to share with your loved ones.答案911 CBD

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019届高考英语一轮复习练习:13 阅读速度提升练.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428588.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1