2019届高考英语一轮复习语言知识运用训练(三).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 语言 知识 运用 训练
- 资源描述:
-
1、语言知识运用(三)完形填空(2019吉林高三模拟)The Fittingin of Suzy KhanThe first time I saw Suzy Khan, I knew I had to help her. She was really small for her age of 12. The boys in my class often _1_ about her and laughed their heads off. She would open a book, pretending to read, with tears dropping on the open page.A
2、ll I knew was that she was an orphan (孤儿) from Africa. She had just been adopted by a family in town who _2_ that the best way for her to learn American ways of life was to be with American kids. I looked down at this _3_ girl and promised myself that somehow I would help her.But how could I help he
3、r _4_ in with us? There had to be a _5_One day, when I went into the classroom, I saw that Suzy had _6_ her geography book to a picture of a train, and in her notebook, she had made a(n) _7_ copy.I was surprised and thought that she could do something in the coming _8_ show. So, I took her to see th
4、e art teacher, Miss Parker, and showed her what Suzy had _9_. “Why, its wonderful,” said Miss Parker, who then showed us a poster she had painted _10_ the talent show. “I need more of these, but I just dont have enough _11_. Could you help me, Suzy? ”On the day of the talent show, Suzys _12_ were ev
5、erywhereall over the hall and all over the school, each one different.“And finally,” said Mr. Brown, the schoolmaster, at the end of the show, “ We have a(n) _13_ award. Im sure youve all noticed the wonderful posters.” Everyone nodded. “One of our own students _14_ them.”I could hear everyone whisp
6、ering. “Who in our school could draw _15_ well? ”Mr. Brown waited a while before saying, “_16_ this student worked so hard on the posters, she deserves a _17_, too. Our mystery artist is our new studentSuzy Khan! ”Mr. Brown thanked her for all the wonderful posters and gave her a professional artist
7、s set. “Thank you,” she cried.I _18_, at that time when I was looking at her excited face, shed probably never _19_ anything in her whole life.Everyone started to _20_ their hands. Suzy Khan gave them a shy smile and the applause was deafening. I knew then Suzy was going to be all right.1. A. jokedB
8、. caredC. forgot D. worried2. A. reported B. decidedC. complained D. questioned3. A. rich B. proudC. tiny D. popular4. A. come B. fallC. fit D. tie5. A. manner B. patternC. choice D. way6. A. read B. takenC. opened D. put7. A. free B. perfectC. final D. extra8. A. art B. talkC. quiz D. talent9. A. c
9、olored B. writtenC. carved D. drawn10. A. at B. afterC. for D. around11. A. room B. timeC. paper D. interest12. A. gifts B. booksC. photos D. posters13. A. special B. academicC. national D. royal14. A. painted B. foundC. printed D. collected15. A. very B. thatC. quite D. too16. A. If B. ThoughC. Unl
10、ess D. Since17. A. prize B. rankC. rest D. place18. A. replied B. realizedC. remembered D. regretted19. A. offered B. valuedC. owned D. controlled20. A. clap B. waveC. raise D. shake答案与解析【文章大意】本文讲述了一个非洲来的儿童Suzy被一个美国家庭收养,为让孩子了解美国生活,他们把孩子送进学校和美国孩子一起学习,但那些美国孩子却经常嘲笑她。一次偶然的机会,作者发现了她的绘画才能,并把她介绍给艺术老师。艺术老师也
11、认同她的绘画才能,让她帮自己制作才艺秀的海报。在才艺秀结束的时候,校长颁发给Suzy一个特殊的奖项,同学们也认可和接纳了她。1. 答案A解析根据语境可知,这里是说“班里的男孩子会拿她开玩笑,然后就是哄堂大笑。而她也只好眼含泪水地假装看书。”2. 答案B解析根据语境可知,“这个非洲孤儿被一个美国家庭收养,美国家庭决定(认定) 和美国孩子在一起才能让她学会美国生活方式”,report“报告,报道”;decide“认定,断定”;complain“抱怨,投诉”;question“质疑,提问”。3. 答案C解析根据语境可知,这个女孩比同龄12岁的孩子都要瘦小,所以“我”低头看着这个小女孩,下决心无论如何
12、都要帮助她。4. 答案C解析根据语境可知,作者打算帮助这个女孩与大家融洽相处。文章标题已给出提示,fit in with“适合,与一致”。5. 答案D解析根据上文可知,作者决定帮助小女孩与大家和睦相处,必须寻找一个办法/方法。因为这里没有谈到什么方法,所以只能用笼统的方法way。manner做事或行为方式,多指行动的特殊方式或独特的方法,pattern指模式、花样、图案等,choice指选择,way指方式、方法、手段等,可指一般的方法,有时也指个人的方法或方式。6. 答案C解析根据语境可知,Suzy把书打开到有火车图片的那一页,故选C项。7. 答案B解析她对火车图的复制效果怎样要看后文的陈述,
13、根据“Why, its wonderful”可知,非常好,与此题选项中的perfect相近。8. 答案D解析根据后文的“the talent show”可知,作者认为她可以为即将到来的才能秀做些事情。9. 答案D解析根据前文可知,她画了一个很漂亮的火车,和书里的几乎一样。作者把她所画的东西给了美术老师看。10. 答案C解析根据语境可知,美术老师给我们看了一张她为才能秀所画的海报,然后请Suzy帮她多画一些。11. 答案B解析由该空前面“more”和空后的“help”两个词可知,老师还需要更多的海报,但老师没有足够的时间,所以才请Suzy帮忙制作。12. 答案D解析根据语境可知,美术老师想让Su
14、zy帮忙制作一些海报,所以才艺秀当天应该到处都能看到Suzy制作的海报。13. 答案A解析根据语境可知,才艺秀当天大家都表演了,还要颁发一个特殊的奖项给制作海报的人,因为制作海报原本不是才艺秀的内容。14. 答案A解析根据语境可知,“我们一个学生画了这些海报”,除了draw以外,我们还可以使用paint一词,表示绘画。15. 答案B解析本句中的that等于so。根据语境“孩子们都想知道是谁画得那么好”,可知选B项。16. 答案D解析根据语境可知,“因为这位同学在海报上是如此努力,她应该得到这个奖”上下文是因果关系。17. 答案A解析根据语境可知,“因为努力画了这些海报,这位同学值得奖励”故选A
15、项。18. 答案B解析根据语境可知,“在那时我看着她兴奋的笑脸,我意识到也许在她的生命中她从来都没有拥有这样的奖吧”。19. 答案C解析分析语境可知,因为是外来的移民,没有融入大家的生活中,这次活动让大家看到了她拥有的东西。20. 答案A解析分析语境可知,因为她画得好,得到校长表扬,得到大家认可,所以大家为她鼓掌。clap ones hands“鼓掌”。完形填空(2019宁夏银川)Time is very important in our lives. It _1_ our moments. However, time never had any _2_ in my life until I
16、received a watch from my father that organized my life and made me more _3_Its round in the center with two silver hands that go around my wrist. And all of it is made of silver. This _4_ tells me the importance of time in my life.I received this _5_ on a graysky day. I had to go to the airport at 9
17、:00 am to _6_ up my uncle Ali and take him to my fathers house. _7_, I was late because I was _8_ out with my friends. Later on that day, around 11:00 am, I _9_ my uncle, but I was too _10_ for him. He had _11_ the airport and taken a taxi to my fathers house.I got to my fathers house at 2:00 pm on
18、the same day and looking at my angry fathers face I felt _12_ of myself at that moment. After I said hi to my father and uncle, my father asked me to sit next to him where he _13_ me this watch as a gift from him. Then he said, “Essa, did you have _14_ with your friends today? ”I answered, “Yes, Fat
19、her, and Im sorry about not meeting my uncle Ali.” He said, “What you _15_ was not very nice and you should be sorry for your _16_” I was guilty and said, “Father, Ill never do it again, I promise.”He said, “I hope today you learned something important, and this watch will be a _17_ for you.”He told
20、 me to take this watch and use it as an organizer of my life.I learned a very important _18_ from my father: to _19_ time and never be late to get someone. This watch is _20_ to me, not because of its price, but because of what I learned from it.1. A. organizesB. appreciatesC. orders D. explains2. A
21、. importance B. similarityC. necessity D. interest3. A. independent B. confidentC. efficient D. responsible4. A. belonging B. objectC. matter D. stranger5. A. letter B. cardC. gift D. thing6. A. pick B. callC. put D. bring7. A. Fortunately B. OtherwiseC. However D. Hopefully8. A. going B. leavingC.
22、standing D. hanging9. A. forgot B. visitedC. saw D. remembered10. A. anxious B. lateC. early D. nervous11. A. reached B. foundC. left D. recognized12. A. ashamed B. shyC. disappointed D. frightened13. A. dropped B. handedC. left D. bought14. A. pleasure B. appointmentC. fun D. quarrels15. A. said B.
23、 thoughtC. forgot D. did16. A. ideas B. actionsC. words D. promises17. A. wonder B. requirementC. hope D. reminder18. A. lesson B. classC. lecture D. course19. A. waste B. respectC. neglect D. enjoy20. A. useful B. necessaryC. different D. significant答案与解析【文章大意】本文是一篇教育文化类阅读,文章介绍了“我”和朋友逛街,忘记了去机场接舅舅。回
24、到家后,父亲教育了“我”。他送了“我”一块表,告诉“我”时间的重要性。由此可见,父亲是在教“我”要有时间观念,做一个有责任的人。1. 答案A解析根据下句中的organize可知应选A项organizes “构成”,此处意为“时间构成了我们生活中的每一时刻”。2. 答案A解析联系上文。因第一句话说的就是时间的重要性,直到父亲送给“我”一块表“我”才意识到时间的重要性(importance)。3. 答案D解析下文父亲给“我”手表是因为“我”接人去晚了,可见他教“我”要有时间观念,做个有责任的(responsible) 人。4. 答案B解析前面描述的是表,此处当然指的是表这个物体(object)。5
25、. 答案C解析根据下文可知,这是父亲送给“我”的礼物(gift)。6. 答案A解析此处表示:“我”必须上午九点去机场接“我”的舅舅。pick up表示“开车接(某人)”的意思。7. 答案C解析句意:然而(However),“我”迟到了,前后构成转折关系。8. 答案D解析go out意为“出去;熄灭”;leave out意为“省去;遗漏”;stand out意为“突出;显眼”;hang out意为“闲逛”。句意:“我”迟到了,因为“我”和朋友在闲逛。9. 答案D解析句意:到了晚些时候,大约上午11点的时候“我”才记起(remembered) 了这件事。10. 答案B解析句意:此时已经过去两个小时
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
