分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型2019届高考英语二轮复习练习:40分阅读理解提分练(十) WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:428623
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:17
  • 大小:57KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019届高考英语二轮复习练习:40分阅读理解提分练十 WORD版含答案 2019 高考 英语 二轮 复习 练习 40 阅读 理解 提分练 WORD 答案
    资源描述:

    1、40分阅读理解提分练(十). 阅读理解ASeveral Jobs That Will Be Automated By Artificial Intelligence(AI) And RobotsTranslatorImage recognition software and voice recognition software are bringing some major advances to languagetranslation. Applications like Googles Word Lens can translate words from signs and documen

    2、ts in real time and there are a lot of translation apps that allow you to type in a word or phrase and will translate it for you. Some will even speak the phrase for you and raw word-to-word translation will be fully automated soon. Fast food workersAutomated ordering booths have already made their

    3、way into a few McDonalds restaurants around the world, and cooking positions could be removed next. The booths probably cant handle customer service problems well, so televideo systems could bring in an office employee to deal with complaints. Field technicianNew advances in the Internet of Things c

    4、ould make this work obsolete. Low-cost sensors combined with high availability cellular/satellite communications and cloud technology are being started to automate and alarm these sites, and can be checked and maintained from a desktop or mobile device. Sales representativeBut, e-commerce is changin

    5、g how we make purchasing decisions, especially those where there isnt much differentiation among the major competitors. If youre selling a high-differentiation product and/or a high-price, low-volume product you have some job security, but if youre selling a high-volume, low-differentiation product,

    6、 youd better start polishing your resume, said Doug Camplejohn, CEO of Fliptop. “These kind of product sales are all moving online. ”【文章大意】本文是一篇说明文。本文主要介绍了几个可以被人工智能和机器人自动操作的工作。1. What can Googles Word Lens do? A. Translate by image and voice recognition software. B. Speak the phrase or word for you.

    7、 C. Make real-time translation. D. Allow you to type in a word or phrase. 【解析】选C。细节理解题。由Translator中的Applications like Googles Word Lens can translate words from signs and documents in real time and there are a lot of translation apps that allow you to type in a word or phrase and will translate it f

    8、or you. 可知Googles Word Lens可以进行实时翻译, 选C。2. What can we infer from the second part? A. All the restaurants own automated ordering booths. B. Service problems cant be handled automatically. C. Cooks will not be automated by AI and robots. D. Customers will have no complaints because of AI. 【解析】选B。细节理解

    9、题。由Fast food workers中的The booths probably cant handle customer service problems well, so televideo systems could bring in an office employee to deal with complaints. 可知服务问题不能被自动处理, 选B。3. What does the underlined word“obsolete”mean in Part 3? A. Abandoned. B. Welcome. C. Forbidden. D. Efficient. 【解析】

    10、选A。词义猜测题。由Field technician中的Low-cost sensors combined with high availability cellular/satellite communications and cloud technology are being started to automate and alarm these sites, and can be checked and maintained from a desktop or mobile device. 可知机器可以取代人力, 所以推断出New advances in the Internet of

    11、 Things could make this work obsolete. 这句话的意思是互联网的新的改进, 可以使得这项工作被废弃。“obsolete”的意思是被废弃, 故选A。BMost heroes are not super. They dont appear in comic books, on television, or in movies. They just do what they believe needs to be done to make their world a better place. Bike Batman is one of them. Bike Ba

    12、tman is a 30-year-old married engineer who lives in Seattle, Washington. Hes a cyclist who also buys and sells bikes as a hobby. About three years ago, he was looking for a bike for his wife. He found one on Craigslist, a website where people list things they want to sell. As he often does, he also

    13、looked at Bike Index, a popular website that allows users to register their bikes and post reports when theyre taken. The bike, which he was considering purchasing, clearly matched one reported stolen on Bike Index. Then he called the person who claimed to be the bikes owner and arranged to meet him

    14、 supposedly to complete the sale. When the two men met, Bike Batman told the thief, “Youve got two options. You can wait until a police officer gets here, or you can just get out of here. ” You can imagine what the thief did. After that first success, Bike Batman developed a safer routine. When he s

    15、ees questionable bike ads on Craigslist, he cross-references the image with bikes reported on Bike Index. Once he has confirmed it with the owner, he arranges a meet-up with the thief and will call the Seattle police department so that officers can participate in the action. In more than half of the

    16、 22 cases in which he has got back and returned bikes, the thieves have been arrested. In one case, Bike Batman even helped a family recover a wide range of prized possessions that suspects had stolen during a home burglary. His nickname came from a discussion with a police officer who suggested he

    17、be called “Robin Hood”. Since he wasnt exactly stealing from the rich and giving to the poor, “Batman” seemed a better fit. The idea of a superhero punishing criminals feels pretty silly to him, but the main reason he continues his work is to keep up Seattles reputation as a friendly city. 【文章大意】本文介

    18、绍一个帮助寻找丢失自行车的人Bike Batman。他是一名西雅图市民, 意外地开始了他的善行。他希望通过帮助寻找丢失的自行车来创建一个友好的城市。4. Bike Batman is_. A. a superheroB. a website managerC. a Seattle citizenD. a police officer【解析】选C。细节理解题。根据第二段第一句Bike Batman is a 30-year-old married engineer who lives in Seattle, Washington. 可知, Bike Batman是西雅图市民。故选C。5. Whe

    19、n Bike Batman discovers a questionable bike, he will first_. A. contact the owner of the stolen bikeB. look up the bikes informationC. call the police departmentD. arrange to meet the thief【解析】选B。细节理解题。根据第四段第二句When he sees questionable bike ads on Craigslist, he cross-references the image with bikes

    20、 reported on Bike Index. Once he has confirmed it with the owner, he arranges a meet-up with the thief and will call the Seattle police department so that officers can participate in the action. 可知, 当Bike Batman发现一辆有问题的自行车时, 他会先查一下自行车的信息。故选B。6. Bike Batman helps find the lost bikes to_. A. become fa

    21、mousB. help poor peopleC. punish bike thievesD. build a friendly city【解析】选D。推理判断题。根据文章最后一句but the main reason he continues his work is to keep up Seattles reputation as a friendly city. 可知Bike Batman帮助寻找丢失的自行车来创建一个友好的城市。故选D。7. From the passage, we can learn that_. A. Bike Batman felt relieved to see

    22、 the thieves arrestedB. Bike Batman began his good deeds by accidentC. the police failed to perform their dutiesD. the thieves refused to return the bikes【解析】选B。推理判断题。根据第三段中我们可以了解到, Bike Batman意外地开始了他的善行。故选B。CCars which can read drivers brainwaves and speed up their reaction times by judging acceler

    23、ation, steering (驾驶) and braking, could be available within five to ten years. Pioneered by Nissan, the Japanese motoring giant unveiled their Brain-to-Vehicle technology (B2V) at the CES 2018 trade show in Las Vegas, US. The company claims it will enable vehicles to interpret signals from the drive

    24、rs brain, redefining how drivers interact with their cars. Nissan also said that as well as making road travel safer, the cars will keep adapting to make driving more enjoyable. “When most people think about autonomous driving, they have a very impersonal vision of the future, where humans relinquis

    25、h control to the machines, ” said the companys Executive President Daniele. “Yet B2V technology does the opposite, by using signals from their own brain to make the drive even more exciting and enjoyable. Through Nissan Intelligent Mobility, we are moving people to a better world by delivering more

    26、autonomy, more electrification and more connectivity. ”The development is the result of Nissans research into the use of brain decoding technology which can predict a drivers actions and detect discomfort. By catching signs that the drivers brain is about to initiate a movementsuch as turning the st

    27、eering wheel or pushing the accelerator pedal driver assist technology begins the action more quickly. This can improve reaction times and enhance manual driving. “Other possible uses include adjusting the vehicles internal environment, ” said Dr Lucian, whos leading the B2V research. For example, t

    28、he technology can use enhanced reality to adjust what the driver sees and create a more relaxing environment. “The potential applications of the technology are incredible. This research will be a boost (促 进) for more Nissan innovation inside our vehicles in the years to come. ”Nissans goal is to off

    29、er the best driving assistance in manual driving mode so that a driver can be in complete control of his or her car. They hope to implement the technology into their vehicles in between five to ten years. 【文章大意】文章主要介绍了日本汽车巨头尼桑公司开创了一项新的技术, 让汽车能够读取司机的大脑信号, 使得驾驶变得更加安全和愉快。8. This new technology has many

    30、 advantages EXCEPT that it can_. A. reduce car accidentsB. make the drive more pleasantC. adapt to tough road conditionsD. deliver more connectivity【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段Nissan also said that as well as making road travel safer, the cars will keep adapting to make driving more enjoyable. 和第三段Through N

    31、issan Intelligent Mobility, we are moving people to a better world by delivering more autonomy, more electrification and more connectivity. 可知, 这项新技术具有可以使得驾驶更加安全、让驾驶更加愉快和通过提供更多的自主性, 更多的电气化和更多的连通性等特点。C项不是其优点, 故选C。9. In Paragraph 2, the underlined word “relinquish” can be replaced by the phrase_. A. h

    32、and overB. take overC. hand inD. take in【解析】选A。词义猜测题。根据When most people think about autonomous driving, they have a very impersonal vision of the future, where humans relinquish control to the machines, 可以猜测出relinquish为“放手、松手”之意。故选A。10. How does B2V technology work? A. By sending out signals to the

    33、drivers brain. B. By adopting the means of brain coding technology. C. By foreseeing a drivers actions and detecting discomfort. D. By turning the steering wheel or pushing the accelerator pedal. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第四段The development is the result of Nissans research into the use of brain decoding tec

    34、hnology which can predict a drivers actions and detect discomfort. 可知, B2V技术是通过预见驾驶员的动作和检测驾驶员的不适而工作的。故选C。11. What can we infer from the text? A. There is no need for human drivers inside the vehicles. B. Nissan aims to improve the manual driving experience. C. Nissan has made many innovations inside

    35、 the vehicles. D. B2V technology can adjust the vehicles internal environment. 【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段Nissans goal is to offer the best driving assistance in manual driving mode so that a driver can be in complete control of his or her car. 可以推断出, 尼桑旨在改善手动驾驶体验。故选B。D For many foreigners who have visite

    36、d or worked in China, one of their strong impressions is that the country is very safe. Here , you can go out alone late at night to eat at a food stand without feeling nervous. You can also let your younger children ride public transport all by themselves without worrying about their safety. This y

    37、ear, 2018, marks 8 special anniversary of the launching of the reform and opening up policy, which took place two score years ago in China. Over the past few decades, the country has achieved fast economic growth, while social peace and stability have been maintained(维护) to the fullest extent at the

    38、 lowest cost. Of course, there are still unsolved problems. However, from the overall aspect, Chinese society remains harmonious and safe. In my eyes , this should be attributed(归于) largely to the cultural; economic and political environment of the country. A society can be stable and orderly only w

    39、hen its people can lead a prosperous(繁荣的) life. After the introduction of the reform and opening up policy, China achieved fast economic growth and significant scientific and technological progress. In the meantime, the Chinese government has taken various measures such as those to fight corruption,

    40、 reduce poverty and promote the rule of law, in order to uphold social equity. Thanks to these efforts, the potential factors that might cause social problems have been greatly reduced. Apart from government departments including the police and judicial(司法的) departments, the general public also cont

    41、ributes much to social governance. The development of information technology has created new ways of linking the police and the public. By jointly fighting crimes in such ways, the public and the police have developed an ever-increasing level of mutual trust and positive interaction. The safety and

    42、stability in China did not come easily. Rather, it should be attributed to the efforts made by 1. 3 billion people. For both Chinese and foreigners living in the country, the sense of safety and security is very precious. 【文章大意】本文讲述中国如今稳定和谐的社会现实以及出现这种和谐发展的局面的原因。12. The main idea of the passage is th

    43、at_. A. China has achieved fast economic growth and people are becoming richB. the Chinese government has taken various measures to fight social problemsC. the police and judicial departments work more effectively to maintain social stabilityD. various factors contribute to the stability and safety

    44、of present China【解析】选D。主旨大意题。纵观全文可知, 第一段通过举例说明中国安定的社会局面; 第二段讲述中国经济发展迅速, 社会和谐安定; 第三段讲述中国政府采取各种各样的措施打击腐败, 减少贫困, 促进法治, 维护社会公平; 第四段讲述人民大众和政府相互信任共同对抗犯罪; 第五段讲述中国的安全稳定是13亿人民共同努力的结果。综上所述本文主要讲述当前中国社会安全稳定的原因。故选D。13. In which year was the reform and opening up policy launched in China? A. In 1968. B. In 1978.

    45、C. In 1988. D. In 2008. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段首句“This year, 2018, marks 8 special anniversary of the launching of the reform and opening up policy, which took place two score years ago in China. ”可知, 中国在1978年实行改革开放政策。故选B。14. Which of the following can be concluded according to the passage? A. Most forei

    46、gners lack a sense of safety when staying in China. B. Government departments rather than the general public play an important role in keeping social peace and stability. C. Peoples prosperous life in a country can lead to a stable and orderly society. D. Four basic reasons are listed throughout the

    47、 passage for Chinas stability and safety. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段第一句“A society can be stable and orderly only when its people can lead a prosperous life. ”可知, 一个国家人民的富裕生活能够带来一个稳定、有序的社会。故选C。【规律方法】推理判断试题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存, 推理是为了得出正确的判断, 正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好该题型要从整体上把握语篇内容, 在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息

    48、与未知信息间架起桥梁, 透过字里行间, 去体会作者的“弦外之音”。15. What is the tone of the text? A. Negative. B. Positive. C. Humorous. D. Doubtful. 【解析】选B。观点态度题。根据第二段第二句“Over the past few decades, the country has achieved fast economic growth, while social peace and stability have been maintained to the fullest extent at the lo

    49、west cost. ”和第四段第一句“Apart from government departments including the police and judicial departments, the general public also contributes much to social governance. ”等可推断, 作者写文章的主笔调是“肯定的; 积极的”。故选B。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多佘选项。Teens are certainly confusing and complicated, but there

    50、 is one thing thats clear about them: More than anything else, they want to fit in with their peers. They want and need to stay connected. Without connection, they feel lonely, anxious and sad, 16Teens, like adults , run. into all sorts of dilemmas with their friends. Friendships are neither all goo

    51、d nor all bad. As an adult, you have experience with these sorts of friends and have made your own adjustments in these relationships. Given both your own life experience and your concern for your teens, youre in an excellent position to help your teens set boundaries with friends. Certainly, some f

    52、riendships are worth maintaining, while some are not, 17 There are many ways you can help your teens handle these relationships effectively. Here are some steps I would suggest taking: 1. Teach your teens to label their feelings. They need to know what it is that they are feeling first to effectivel

    53、y set limits and boundaries with friends. Help them label setbacks, exhaustion, disappointment and anger. This is no small task. Many kids struggle with labeling their feelings. 2. 18 If they sense that something is wrong in a friendship, theyre probably right, end they need to quit it as soon as po

    54、ssible. 3. Explain to your teens that they cant be all things to all friends. And let them know that friendships are most likely to grow and continue if they feel good about them. 4. Discuss different ways to set boundaries. Explain to your kids that just as it makes sense to say yes at times, 19 Ju

    55、st as its fine to spend lots of time with a friend during the week, its equally OK to spend less time with the same friend when that friend is being too demanding or needy. 5. Look at your behavior in relationships. 20 They are quietly watching your every move. So make sure youre setting a good exam

    56、ple for them to follow in your relationships as well. A. so they need to tell what are right relationships. B. and they shall find their way out of those friendship. C. Keep in mind that you are your teens most important role model. D. Remind your teens of bad relationships. E. its also socially acc

    57、eptable to say no at other times. F. Encourage your teens to mind their feelings and follow the sixth sense. G. but they may get exhausted by their friendships as well. 【文章大意】青少年没有朋友会感到孤独, 焦虑和悲伤。本文讲述父母应该指导孩子如何交朋友和如何处理与朋友之间的关系。16. 【解析】选G。根据上文“They want and need to stay connected. Without connection,

    58、they feel lonely, anxious and sad”可知, 如果孩子们缺乏与他人的交往, 他们会感到孤独、焦虑和悲伤。因此推断G项“但是他们也会因为自己与他人的友谊处理不当而感到身心疲惫”符合语境。故选G。17. 【解析】选B。根据上文“Certainly, some friendships are worth maintaining, while some are not”可知, 有些友谊值得维护, 而有些不值得, 因此推断当友谊不值得维护时, 孩子们应该找到办法摆脱那些友谊。故选B。18. 【解析】选F。空格处是段落标题。由下文可知, 如果孩子们感到友谊有什么不对, 他们应

    59、该是对的, 需要尽快从中摆脱出来。因此推断本段讲述父母应该鼓励孩子们遵从自己的感觉, 听从直觉。故选F。19. 【解析】选E。根据段落标题Discuss different ways to set boundaries. 和上文“Explain to your kids that just as it makes sense to say yes at times”可知, 与孩子讨论设置友谊边界的方法, 向孩子们解释, 在维护友谊的过程中, 有时候要说“是”, E项“有时候说不也是社会上认可的”。故选E。20. 【解析】选C。根据下文“They are quietly watching your every move. So make sure youre setting a good example for them to follow in your relationships as well. ”可知, 孩子们注视着你的一举一动, 因此确保为他们做好表率, 因此推断C项“记住你是你孩子的最重要的角色榜样”。故选C。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019届高考英语二轮复习练习:40分阅读理解提分练(十) WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428623.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1