2019届高考英语二轮复习练习:完形填空 对点集训.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语二轮复习练习:完形填空 对点集训 2019 高考 英语 二轮 复习 练习 填空 集训
- 资源描述:
-
1、对点集训素养提升(2018衡水三模)As a child, I was always told to “eat my greens”. These were the unappealing vegetables that sat on the edge of my plate. Peas, and green beans, all looked and tasted1. Lets face it, when there were so many other delicious treats to2, why eat boring vegetables? Since then my taste
2、buds have3 and Im also fully aware of the health benefits of eating fresh vegetables. But we still need4 of the amazing goodness these green super foods give us. In the UK, a campaign has been5 for several years to encourage us to eat our “5 A Day”five portions of fruit and vegetables. Thats6 eviden
3、ce has shown there are significant health7 to getting at least five 80g portions of a variety of fruit and vegetables every day. But I struggle trying to fit these five portions into my daily8, partly because I have a sweet9 and vegetables are, well, tasteless. Researchers have been10 how to make ea
4、ting vegetables more11. They analysed the psychology behind our food12 and found that most of us are13 by taste. Brad Turnwald from Stanford University says that “studies show that people14to think of healthier options as less tasty for some reason. ”In Europe, a project called VeggieEAT has also be
5、en trying to find ways to get people to15 more vegetables. Project leader, Professor Heather Hartwell believes in16 encouraging people into eating the right things. One idea has been to put a17 of a tasty looking fruit on a supermarket trolley as a18 about buying something from the fruit store after
6、 looking at the picture. She says, “Choice is a really19 thing. But making vegetables look attractive will increase their sales. ”Certainly, eating “twisted citrus-glazed carrots” does sound tempting, even if it just20 like a carrot, but if it makes us eat more vegetables then that can only be a goo
7、d thing for our health. 【文章大意】蔬菜对健康有益这是一个众人皆知的道理。然而, 我们有时候会因为偏爱其他食物的口味而对吃青菜感到很不情愿。本文探讨一项旨在提倡人们多吃青菜的研究, 并介绍一些商家用来吸引顾客购买蔬菜的销售技巧。1. A. disgusting B. delicious C. ripen D. sweet【解析】选A。根据上一句“These were the unappealing vegetables that sat on the edge of my plate. ”, 说那些讨厌的蔬菜总是散落在我的盘子边上。可知是说这些蔬菜不好吃, 令人厌恶的。
8、句意: 长相恶心的豌豆、西兰花和青豆吃起来也很恶心(disgusting)。2. A. buy B. prepare C. offer D. enjoy【解析】选D。根据“there were so many other delicious treats”可知是美味在前, 是享受(enjoy)。故选D项。句意: 有那么多好吃的食物, 为什么还吃那些难吃的蔬菜呢? 3. A. appeared B. developed C. existed D. shrank【解析】选B。句意: 从那以后, 我的味蕾就发展(即改变)了, 我还充分意识到了吃新鲜蔬菜对健康的益处。4. A. reminding B
9、. informing C. warning D. talking【解析】选A。句意: remind提醒; inform通知; warn警告; talk谈论。根据上一句“benefits of eating fresh vegetables”蔬菜的好处, 可知是时刻提醒记得(remind)这些绿色“超级食品”给我们的身体带来的惊人益处。5. A. planning B. aiming C. running D. intending【解析】选C。在英国, 世界卫生组织为鼓励人们“每天吃5份果蔬”而发起的宣传活动已经进行(run)了好多年的时间。分析句意可知, 是这种宣传活动进行了好多年。只有ru
10、n才有“运转, 或进行”之意。6. A. why B. how C. when D. because【解析】选D。根据上文可知宣传活动持续了好多年是结果, 原因就是因为(because)有证据表明, 人们每天至少食用5份80g的水果和蔬菜会对健康有很大益处。7. A. needs B. benefits C. issues D. risks【解析】选B。根据上题的内容可知, 是说“人们每天至少食用5份80g的水果和蔬菜会对健康有很大益处(benefits)”。8. A. diet B. education C. work D. exercise【解析】选A。根据上文每天至少5份水果和蔬菜, 可
11、知是日常生活中, 即“我仍在努力把这5份果蔬纳入到我的日常饮食(diet)中”。9. A. tendency B. preference C. tooth D. appetite【解析】选C。句意: 部分原因是我爱吃甜食, 而且觉得蔬菜很无味。have a sweet tooth, 为固定搭配, “喜欢甜食”。10. A. showing B. discovering C. reporting D. studying【解析】选D。句意: 研究人员一直在研究(study)如何让蔬菜更具吸引力。11. A. appropriate B. attractive C. beneficial D. in
12、dependent【解析】选B。根据上句“vegetables are, well, tasteless”因为蔬菜无味, 人们不喜欢吃, 因此研究人员一直在研究如何让蔬菜更具吸引力(attractive)。12. A. choices B. values C. wastes D. judgments【解析】选A。他们分析了我们选择食物时的心理。根据下一句可知, 是我们对食物的选择(choice)。13. A. confused B. disturbed C. motivated D. challenged【解析】选C。句意: 他们分析了我们选择食物时的心理, 发现大部分人都是受味道的驱使。14
13、. A. manage B. decide C. agree D. tend【解析】选D。研究表明, 人们会因为某种原因而倾向于认为更健康的食物更难吃。15. A. grow B. eat C. store D. harvest【解析】选B。在欧洲, 名为VeggieEAT的项目一直在尝试找出能让人们多吃(eat)蔬菜的方式。后面“encouraging people into eating the right things” 是提示。16. A. slowly B. suddenly C. firmly D. seriously【解析】选A。慢慢地(slowly)鼓励人们进食恰当的食物。根据
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
