吉林省吉林市第五十五中学2021-2022学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省吉林市第五十五中学2021-2022学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 吉林市 第五 十五 中学 2021 2022 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年吉林省吉林市第五十五中学高二上学期期中考试英语试题一、听力(共两节,20小题;每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Sam do tonight ?A. Attend a party. B. Fly to Tokyo. C. Have a meeting.2. What does the woman suggest doing first?A.
2、 Having breakfast. B. Buying the medicine. C. Traveling to the town.3. Where is the man probably going now?A. A gift shop. B. His brothers house. C. The Childrens Center.4. How much is a concert ticket for a child?A. $2. B. $4. C. $8.5. What does the man like about the movie?A. Its funny plot. B. It
3、s music. C. Its actors.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What did the boy do first last night?A. He listened to music.B. He watched TV.C. He read textbooks.7. What is Wimbledon about?A. Tennis. B.
4、 Films. C. Music.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What is the mans cousin?A. A sailor. B. A teacher. C. A journalist.9. How does the man like teaching?A. Exciting. B. Boring. C. Challenging.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What is the room like?A. Big but old. B. Big and new. C. Small but new.11. What will be arrang
5、ed first?A. The chairs. B. The bed. C. The dressing table.12. Where will the chairs be put?A. Close to the window.B. In front of the fireplace.C. Behind the dressing table.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Where will the speakers go first?A. A museum. B. A shop. C. A restaurant.14. What does the woman have
6、no interest in?A. Tasting Indian food. B. Seeing unique animals. C. Taking a walk.15. Why wont the speakers go shopping ?A. The shopping mall is a little far.B. They dont have enough money.C. It will take them too much time.16. How will the speakers go to the seashore?A. On foot. B. By subway. C. By
7、 car.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What can we learn about Mrs. Green?A. She always drives very fast.B. She has an old and small car.C. She only drives a day every week.18. Whats the color of Mikes car?A. Blue. B. Black. C. White.19. Who has a very old car?A. Mike. B. Mrs. Bates. C. Joe.20. What is the
8、relationship between Joe and the speaker?A. His cousin. B. His friend. C. His uncle.二. 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHere are some themed attractions inside this Disneyland Park that all have something to offer.Mickey AvenueOnce you entered the Disneyland Par
9、k, Mickey Mouse and his friends gather along the street welcoming you. This place is also a busy bazaar where tourists can select varieties of goods and enjoy tasty snacks while wandering around.Gardens of ImaginationIt is the first gardendesigned Disney Park in the world, with bridges and paths con
10、necting seven themed areas. Chinese Zodiac Murals in the Garden of the Twelve Friends turn the movie figures into twelve animal signs. Guests can try to find their own zodiac sign on the wall and take photos with it.Adventure IsleAdventure Isle takes visitors into a newfound ancient tribe. Drifting
11、down the river on the rafts, you will pass through unknown places and rush into the dark caves, meeting the huge mysterious monsters.TomorrowlandThe carefully designed Tomorrowland presents endless possibilities of the future. Using high tech, this park is like the settings of science fiction movies
12、. The shooting program, “Buzz Lightyear Planet rescue”, gives visitors a mission to save the world.Admission FeeOneday TicketCNY 400 on ordinary daysCNY500 on weekends and public holidaysTwoday TicketA 5% discount on the basis of the original prizeNote:Children between 1 and 1.4 meters tall and seni
13、ors aged over 65 can enjoy a 20% discount on the ticket price.1 What does the underlined word “bazaar” in Paragraph 2 probably mean?A. Market.B. Club.C. Agency.D. Cottage.2. Where should you go if youre interested in traditional Chinese culture?A. Tomorrowland.B. Mickey Avenue.C. Adventure Isle.D. G
14、ardens of Imagination.3. How much is the admission for a young couple and their son (1.2 m) on Sunday?A. CNY 1,500B. CNY 1,120C. CNY1,400D. CNY 1,200【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了迪士尼乐园的一些主题景点以及各自的特色、门票和优惠信息等。【1题详解】词句猜测题。根据画线词后文“where tourists can select varieties of goods and enjoy tasty
15、snacks while wandering around”可知,这里是一个游客可以选择各种各样的商品,享受美味的小吃的市场。故画线词意思是“市场”。A. Market.市场;B. Club.俱乐部;C. Agency. 代理;D. Cottage.小屋。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Gardens of Imagination部分中“Chinese Zodiac Murals in the Garden of the Twelve Friends turn the movie figures into twelve animal signs. Guests can try to fin
16、d their own zodiac sign on the wall and take photos with it.(十二友园的十二生肖壁画将电影中的人物变成了十二生肖。客人可以试着在墙上找到自己的生肖,并和它拍照)”可知,如果你对中国传统文化感兴趣,你应该去想象花园。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Admission Fee部分中“CNY500 on weekends and public holidays(周末、节假日500元)”以及最后一段“Children between 1 and 1.4 meters tall and seniors aged over 65 can en
17、joy a 20% discount on the ticket price.(身高1米至1.4米的儿童和65岁以上的老年人可享受8折优惠)”可知,一对年轻夫妇和他们1.2米高的儿子周日去参观,门票是500+500+50080%=1400元。故选C。BStudies have shown most people fail to realize how much time they spend on their smart-phones each day.Frank and Amelias family were put to a test, using a free app called Mo
18、ment-screen Time Tracker. The VascellarosFrank, Amelia, 14-year-old twins Frankie and Joe, and 17-year-old Samall said they did not really know they were spending so much time on their phones each day.“Honestly, I dont feel like Im on my phone a lot, Amelia Vascellaro said. Amelia was on her phone f
19、ar less often than Frank, according to the app. While Amelia spent about an hour per day on the phone, Frank spent close to four hours on his phonewhich came as a shock to him. The childrens times varied but they often spent more than a couple of hours on the phone as well.Minneapolis-based Dr Kirst
20、en Lind Seal sees phone usage come up a lot among families. Lind Seal said many family members phone use has become problematic.“If we hear more than once, Do you have to be on your phone right now? Can you please put your phone down? Did you hear what I said? it may be a sign that it is negatively
21、influencing our family relationships and our daily lives, she said.Lind Seal said actually paying attention to how much time one spends on the phone is a good first step in deciding when to put it down.She asks parents to encourage more face-to-face communication for teens and young adults as they c
22、ontinue developing their social and emotional skills. “What we find is that we are really losing out on empathythe ability to understand other peoples feelings and problemswhen we spend a lot of time on our smart-phones to communicate with other people she said.4. How did the families tested by the
23、app feel about the test results?A. Satisfied.B. Doubtful.C. Uninterested.D. Astonished.5. Why did Lind Seal mention the three questions in Para 5?A. To encourage people to live a simple life.B. To explain the signs of problematic phone use.C. To show the importance of close relationships.D. To ask p
24、eople if they use phones too much.6. What did Lind Seal want to convey in the last paragraph?A. We should make more face-to-face communication.B. We can understand each other better using smartphones.C. Our ability of empathy is strengthened by smartphones.D. Smartphone usage improves the teens emot
25、ional skills.7. Where is this text most likely from?A. A diary.B. A guidebook.C. A novel.D. A magazine.【答案】4. D 5. B 6. A 7. D【解析】【分析】本文是议论文。通过使用一款应用软件跟踪发现,很多人没有意识到自己每天花费很多时间使用手机,建议人们放下手机,应该更多进行面对面的交流。【4题详解】推理判断题。由第二段和第三段可知,Vasccllaro一家对这个测试结果感到惊讶,他们没有想到自己每天花费那么多的时间使用手机。故选D。5题详解】推理判断题。由第四段中的“Lind Se
26、al said many family members phone use has become problematic.”可知,Lind Seal提出这三个问题是为了说明“当我们被问到这三个问题时,说明我们过多使用手机。故选B。【6题详解】细节理解题。根据最后一段She asks parents to encourage more face-to-face communication for teens and young adults as they continue developing their social and emotional skills. 和引述的话可知,我们应该多进行
27、面对面的交流。故选A。【7题详解】推理判断题。通读全文,本文从一项研究入手,讲述人们对手机的依赖,最后建议人们应该更多地进行面对面的交流,故此篇文章最有可能来自杂志。故选D。CJim Denevan is an amazing artist whose work is admired by all, but owned by none - thats because all of Jims art is created on an unusual canvas - the soft sand. He sometimes spends days working on a piece, only
28、to see it washed away by the sea or a storm and that is just the way he likes it.Denevan discovered his artistic talents about ten years ago, when he was wandering aimlessly on the beach with a stick. He ended up drawing a 12-foot-long fish. Since then, Jim has traveled over 1,800 miles while creati
29、ng over 600 pieces of sand art.Over the years, his drawings have become bigger, but the tools he uses havent changed - All he needs is a stick, a garden rake and most importantly, his lively imagination!Just like any good artist, Jim is quite particular about the “quality” of his canvas, sometimes w
30、alking for miles, in search of perfect sand. His latest piece of work, which is also the worlds largest freelance drawing, was created in the desert sands of Nevada. It took Jim three trips, eight days and over 100 miles of walking to create this 3-mile work of art. It took the storm just one night
31、to destroy it! However, Jim says he actually enjoys watching the waves or rain wash his paintings away.Jims art has become very popular over the years and was even the topic of a documentary named “Sandman” in 2005. Jim Denevan is not just about art in the sand - he is also an excellent chef and fou
32、nder of an organization called “Outstanding in the Field”, whose motto is to celebrate food at its source. Accordingly, group dining events are held outdoors on farms, with the diners being treated to a delicious meal. The events, which are held in different farms throughout America, are always sold
33、 out the minute the schedule is announced.8. It can be learned from the text that _.A. Denevan walks a lot to complete his workB. it is not hard for Denevan to find suitable sand to draw onC. it usually takes long for the storm to destroy Denevans workD. Denevan is very particular about his drawing
34、instruments9. What does Denevan enjoy about his work according to the text?A. Walking a long distance.B. Waiting for the storm to come.C. Looking for a suitable canvas.D. Watching his work being destroyed by nature.10. Which of the following can best describe Denevan?A. Generous.B. Open-minded.C. Im
35、aginative.D. Traditional.11. Denevan is also popular as a chef because _.A. He founded an organization called “Outstanding in the Field”B. He likes to treat diners to delicious food at its sourceC. He always holds events in different farmsD. He was ever the topic of a documentary【答案】8. A 9. D 10. C
36、11. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。Jim Denevan是一名受欢迎的艺术家和厨师,他的特别之处是他在沙子上作画,在户外农场上食物的源头为食客提供美味的食物。文章介绍了他的艺术创作故事和作为厨师的成就。【8题详解】细节理解题。根据第四段第一句“Just like any good artist, Jim is quite particular about the “quality” of his canvas, sometimes walking for miles, in search of perfect sand.”(就像任何优秀的艺术家一样,Jim对他的画布的“质量”非常挑剔,
37、有时为了寻找完美的沙子,他会步行数英里。)可知,Denevan为了完成他的作品走了很多路。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第四段最后一句“However, Jim says he actually enjoys watching the waves or rain wash his paintings away.”(然而,Jim说他实际上很喜欢看海浪或雨水冲走他的画。)可知,Denevan喜欢看着他的作品被大自然破坏。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第三段中的“All he needs is a stick, a garden rake and most importantly, h
38、is lively imagination!”(他所需要的只是一根棍子,一个花园耙子,最重要的是,他丰富的想象力!)可知,Denevan想象力很丰富。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段第二句中“he is also an excellent chef and founder of an organization called “Outstanding in the Field”, whose motto is to celebrate food at its source”(他还是一名优秀的厨师和一个名为“Outstanding in the Field”的组织的创始人,该组织的座
39、右铭是在食物的源头颂扬食物)和第三句“Accordingly, group dining events are held outdoors on farms, with the diners being treated to a delicious meal.”(相应地,集体用餐活动会在户外农场上举行,用餐者会享受到美味的饭菜。)可知,Denevan也是一名很受欢迎的厨师,因为他喜欢在源头为食客提供美味的食物。故选B。DI travel a lot, and I find out different “styles”(风格)of directions every time I ask “ Ho
40、w can I get to the post office?”Foreign tourists are often confused(困惑的)in Japan because most streets there dont have names. In Japan, people use landmarks(地标)in their directions instead of street names. For example, the Japanese will say to travelers, “ Go straight down to the corner. Turn left at
41、the big hotel and go past a fruit market. The post office is across from the bus stop.”In the countryside of the American Midwest, there are not usually many landmarks. There are no mountains, so the land is very flat. In many places there are no towns or buildings within miles. Instead of landmarks
42、, people will tell you directions and distances. In Kansas or Iowa, for example, people will say, “ Go north two miles. Turn east, and then go another mile.People in Los Angeles, California, have no idea of distance on the map. They measure distance in time, not miles. “ How far away is the post off
43、ice?” you ask. “ Oh,” they answer, “ its about five minutes from here.” You say, “ Yes, but how many miles is it?” They dont know.Its true that a person doesnt know the answer to your question sometimes. What happens in such a situation? A New Yorker might say, “ Sorry, I have no idea.” But in Yucat
44、an, Mexico, no one answers “ I dont know”. People in Yucatan believe that “I dont know” is impolite. They usually give an answer, often a wrong one. A tourist can get very, very lost in Yucatan!12. When a tourist asks the Japanese the way to a certain place, they usually _ .A. describe the place car
45、efullyB. show him a map of the placeC. tell him the names of the streetsD. refer to recognizable buildings and places13. What is the place where people measure distance in time?A. New York.B. Los Angles.C. Kansas C. Iowa14. People inYucatan may give a tourist a wrong answer _ .A. in order to save ti
46、meB. as a testC. so as to be politeD. for fun15. What can we infer from the text?A. Its important for travelers to understand cultural differences.B. Its useful for travelers to know how to ask the way properly.C. People have similar understanding of politeness.D. New Yorkers are generally friendly
47、to visitors.【答案】12. D 13. B 14. C 15. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章作者围绕不同国家回答问路的风格,介绍了不同国度的不同文化。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段Foreign tourists are often confused(困惑的)in Japan because most streets there dont have names. In Japan, people use landmarks(地标)in their directions instead of street names.可知在日本通常是用地标指路。故D正确。【13
48、题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段People in Los Angeles, California, have no idea of distance on the map; they measure distance in time, not miles.可知,在洛杉矶用走一段路用多少时间来指路。故B正确。【14题详解】推理判断题。根据文章最后一段根据But in Yucatan, Mexico, no one answers I dont know. People in Yucatan believe that I dont know is impolite.可推断,因尤卡坦人可能会
49、给游客一个错误的答案的目的是为了礼貌。故C正确。【15题详解】推理判断题。根据主题段第一段的I find out different“styles”of directions every time I ask“How can I get to the post office?”以及下文举例说明可知,作者围绕回答问路的风格,介绍了不同国度的不同文化。因此推断作者说明了对旅行者来说了解不同地方的文化差异很重要。故A项正确。第二节(共 5 小题;每小题 2分,满分 10分)根据短文内容,从短文后选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Develop Interpers
50、onal SkillsPeople use interpersonal skills daily socially as well as professionally and usually without even being conscious of their effectiveness. In the workplace, listening, communicating, working together and manners are important interpersonal skills. An employee who falls short of any of thes
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428857.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
