吉林省延边第二中学2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省延边第二中学2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 延边 第二 中学 2020 2021 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、延边第二中学20202021学年度第二学期期末考试高二英语试卷注意事项:答案必须写在答题卡上,答在试卷上无效。本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,本试卷满分120分。考试时间120分钟。第卷(选择题 共80分)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman ask the man to do?A. Fly economy
2、class.B. Find his own seat.C. Buy a ticket.2. What does the woman imply about Frank?A. He has no interest in that equipment.B. He just likes doing the window-shopping.C. He may buy lots of stuff if he gets in the store.3. At what time does the food program end?A. 7:30 pm. B. 8:30 pm. C. 9:00 pm.4. W
3、hy is the woman so happy?A. She got a new book.B. She may win a prize.C. Shell go to a wildlife park.5. Whose party will the man go to tonight?A. Annas. B. Mikes. C. Peters.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段
4、对话,回答第6和第7两个小题。6. What do we know about the man?A. He has never been to France.B. He hasnt got a drivers license.C. He plans to rent a car in France.7. What is the womans attitude toward the mans words?A. Doubtful. B. Surprised. C. Relieved.听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。8. Where will the speakers go tonight?
5、A. A bookstore. B. A club. C. Michelles house.9. How does Michelle like Mo Yans books?A. Easy. B. Hard. C. Meaningful.10. What does Michelle usually do after reading a book?A. Collect related books.B. Read book reviews.C. Write comments online.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。11. How did Susan know Tik Tok?A.
6、From a neighbor.B. On the television.C. In the magazine.12. What are Susans favorite videos about?A. Make-up. B. Training pets. C. Making meals.13. How many people will attend the party?A. Three. B. Six. C. Eight.听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。14. What are the speakers mainly talking about?A. How to eat prop
7、erly.B. How to handle stress.C. How to be a good mother.15. What does Helen say about her sleep status?A. She usually sleeps well.B. Shes always sleeping poorly.C. She lacks enough time to rest.16. What does Helen think of eating much chocolate?A. It has bad effects on health.B. It makes her become
8、energetic.C. It helps those who like to stay up late.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Why did the speaker begin to write childrens stories?A. For parents. B. For her son. C. For personal interests.18. What kind of books did the speaker want to create?A. Books about heroes.B. Books based on true stories.C.
9、Personalized books for children.19. What are The Manimal Tales mainly about?A. Parents influence on children.B. Troubles during childrens growth.C. Some childrens adventures in a forest.20. What is the speaker mainly trying to do?A. Advertise some books.B. Encourage people to read e-books.C. Advise
10、parents to read with their kids.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,共40分)第一节:阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)认真阅读下列短文, A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑AFrom a live music festival that champions Mother Nature to the sporting artistry of the HSBC Womens World Championship, Singapores dynamic line-up of events in February wil
11、l have you at the edge of your seat. Here are the concerts, festivals and celebrations that await you in the Lion City.Chinatown CNY CelebrationsImmerse yourself in the rich culture and tradition of the Lunar New Year at the Chinatown CNY Celebrations. The seven-week long festivities include a slew
12、of activities for the young and old alike, with nightly street shows, a festive bazaar (街市), and an international Lion Dance competition.For two months, the streets of Chinatown will be decorated with lanterns and interesting motifs (图案), from gold coins to the mythical zodiac animals of the Chinese
13、 lunar calendar.Date: 2 Jan - 22 Feb Venue: ChinatownDahlia DreamsInspired by the Lunar New Year, this enchanting floral showcase tells the mythological story of the Chinese zodiac animals. Weave your way through the Flower Domes elaborate topiary like sculptures, amidst more than 70 dahlia cultivar
14、s (品种) and indulge in an unforgettable visual feast. Date: 17 Jan - 23 FebVenue: Gardens by the Bay, Flower DomeHave a Squeaky New Year!Animal lovers can take a walk on the wild side at this Chinese New Year-themed event, happening across the Singapore Zoo, Jurong Bird Bark and Night Safari.Keeping
15、in theme with this years Chinese zodiac animal, visitors can check out the gambian pouched rat, clouded rat, speckled mousebird and more.The event will be accompanied by lion dance performances, themed mascots and a special Zoo-diac trail to reveal your fortune forecast.Date: 25 Jan - 8 FebVenue: Si
16、ngapore Zoo, River Safari, Jurong Bird Bark and Night SafariChingay Parade Singapore 2020Join Singaporeans as they celebrate the largest street performance and float parade in Asia. An annual celebration of Singapores multicultural tapestry (织锦), this years entertainment is themed Colours in Harmony
17、, and will feature a mix of dazzling spectacle and dynamic performances.Grab some street food and participate in games at the carnival along the parade route, and dont forget to drop by NS Square for River Hongbao to marvel at the lanterns and fireworks.Date: 31 Jan 1 Feb Venue: F1 Pit Building1. At
18、 the Chinatown CNY Celebrations, people could _.A. buy the lanterns and interesting motifsB. enjoy an international Lion Dance competitionC. hear the mythological story of the Chinese zodiac animalsD. check out the gambian pouched rat and speckled mousebird2. Where can visitors see the street perfor
19、mance and float parade?A. Chinatown.B. Singapore Zoo.C. Flower Dome.D. F1 Pit Building.3. What is the main purpose of the writing?A. To attract visitors.B. To describe events.C. To compare festivals.D. To evaluate activities.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了狮子城新加坡将在2月份举办的几个有吸引力的活动。【1题详解】细节理解题。根
20、据Chinatown CNY Celebrations部分中的“The seven-week long festivities include a slew of activities for the young and old alike, with nightly street shows, a festive bazaar (街市), and an international Lion Dance competition.”可知,为期七周的唐人街春节庆祝活动包括一系列为老老少少举办的活动,比如夜间街头表演、节日集市和国际舞狮比赛,由此可知,在唐人街春节庆祝活动中你会看到国际舞狮比赛,故B
21、项正确。【2题详解】细节理解题。根据Chingay Parade Singapore 2020部分中的“Join Singaporeans as they celebrate the largest street performance and float parade in Asia.”及“Venue: F1 Pit Building”可知,在F1维修站大楼(运动场)可以看到亚洲规模最大的街头表演和花车游行,故D项正确。【3题详解】推理判断题。通读全文,特别是根据第一段中的“Singapores dynamic line-up of events in February will have
22、you at the edge of your seat. Here are the concerts, festivals and celebrations that await you in the Lion City.”可知,本文介绍了狮子城新加坡将在2月份举办的几个有吸引力的活动,属于一则广告,目的自然是吸引游客,故A项正确。BCan you imagine a world where more than half of our common plant species and a third of our known animals disappear from sight? Tha
23、ts the prediction suggested by new research on the impact of climate change.An international team of researchers looked at the impact of rising temperatures on nearly 50,000 species of plants and animals. They came to the conclusion that these are to decline due to changes in their habitat. They loo
24、ked at temperature and rainfall records for the habitats in which these species now live, and mapped the areas that would remain suitable for them under different weather conditions.The scientists projected that if no significant efforts were made to limit greenhouse gas emissionss, by the year 2100
25、 global temperatures would be 4C above pre-industrial levels. In this scenario, some 34% of animal species and 57% of plants would lose more than half of their current habitat ranges. The impact on species will be felt more heavily in some parts of the world such as the Amazon region.Our society wou
26、ld be affected too, according to Dr. Rachel Warren, from the University of East Anglia in Britain. She says: Therell be a knock-on effect for humans because these species are important for things like water and air purification, flood control and nutrients cycling, and eco-tourism.In spite of the co
27、nclusions to this paper, published in the journal Nature Climate Change, it is not all doom and gloom. Dr Warren says: Swift action to reduce CO2 and other greenhouse gases can prevent the biodiversity loss by reducing the amount of global warming to 2C rather than 4 degrees. The researcher believes
28、 that this would buy time for plants and animals to adapt to the change.If nothing is changed and the predictions of this study are confirmed, the world might look very different in a few generations.4. What made animals and plants decrease?A. Temperature and rainfall.B. The transition in their livi
29、ng surroundings.C. Weather conditionD. The change of nature.5. What does the underlined word scenario in paragraph 3 mean?A. Assumption.B. Theory .C. Expectation .D. Truth .6. What will happen if we take measures to reduce greenhouse gases immediately?A. The temperature will not increase.B. The biod
30、iversity loss can be totally prevented.C. Animals and plants have more time to fit.D. Current habitat will not be affected.7. Which can be a suitable title for the text?A. The impact of climate change.B. Massive species may die from climate change.C. Plant and animals are in danger.D. Global warming
31、 are threatening us.【答案】4. B 5. A 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一项有关气候变化的新研究,研究人员预测到,如果不迅速采取行动减少温室气体的排放,大量物种可能死于气候变化。【4题详解】细节理解题。根据第二段“An international team of researchers looked at the impact of rising temperatures on nearly 50,000 species of plants and animals. They came to the conclusion that t
32、hese are to decline due to changes in their habitat.(一个国际研究小组研究了气温上升对近5万种动植物的影响。他们得出的结论是,由于栖息地的变化,它们的数量将会减少。)”可知,造成动植物减少的原因是生活环境的转变。故选B项。【5题详解】词句猜测题。上文“The scientists projected that if no significant efforts were made to limit greenhouse gas emissions, by the year 2100 global temperatures would be 4
33、C above pre-industrial levels.(科学家们预测,如果不采取重大措施限制温室气体排放,到2100年,全球气温将比工业化前的水平高出4摄氏度。)”提出科学家们的猜想。结合划线词所在句“In this scenario, some 34% of animal species and 57% of plants would lose more than half of their current habitat ranges.(在这种scenario下,约34%的动物物种和57%的植物将失去其现有栖息地的一半以上。)”可知,this scenario指的就是前文科学家的猜想
34、,提出在这种设想的情况下会产生的可能性。所以scenario意为“设想”。A. Assumption.猜想;B. Theory.理论;C. Expectation.期望;D. Truth.真相。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Dr Warren says: Swift action to reduce CO2 and other greenhouse gases can prevent the biodiversity loss by reducing the amount of global warming to 2C rather than 4 degrees. The
35、researcher believes that this would buy time for plants and animals to adapt to the change.(沃伦博士说:“迅速采取行动减少二氧化碳和其他温室气体,可以通过将全球变暖幅度降低到2摄氏度而不是4摄氏度来防止生物多样性的丧失。”研究人员认为,这将为植物和动物争取时间来适应变化。)”可知,如果我们立即采取措施减少温室气体,动物和植物将有更多的时间来适应环境的变化。故选C项。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“Can you imagine a world where more than half of our
36、common plant species and a third of our known animals disappear from sight? Thats the prediction suggested by new research on the impact of climate change.(你能想象一个超过一半的常见植物物种和三分之一的已知动物从我们的视线中消失的世界吗?这是一项关于气候变化影响的新研究提出的预测。)”和全文内容可知,文章主要讲述一项有关气候变化的新研究,研究人员预测到,如果不迅速采取行动减少温室气体的排放,大量物种可能死于气候变化。B项“Massive s
37、pecies may die from climate change.(大量物种可能死于气候变化。)”概括文章主旨,适合作为文章标题。故选B项。CWhen the Chinese spacecraft Change-5 returned to Earth on December 17, 2020, it brought back something not seen on our planet since the 1970s: moon rock samples. This precious cargo, collected by Change-5s robotic research vehi
38、cle in the northwest region of the lunar near side, is now being studied by scientists in Beijing. The success of the latest Chinese space mission also showcased technology that may be used in future years to create human settlements on Earths near neighbor.The returned lunar samples will “absolutel
39、y add new knowledge of the history of the moon, particularly its volcanoes,” says Xiao Long, a planetary scientist at China University of Geosciences. The rocks sent back by Change-5 “will ask us to rethink about why and how the moons volcanic history lasted this long,” he says.The Change-5 mission
40、was more than just a trip to collect moon rocks. It was also the latest stage of a long, planned sequence of robotic lunar explorations by China that have grown ever more scientifically advanced.The program began with the 2007 launch of Change-1 and Change-2 three years later. These craft circled th
41、e moon collecting data used to help guide Change-3 and Change-4, the first Chinese spacecraft to land on the moon surface, and to direct their robotic vehicles. The robot on Change-5 was able to collect rock and soil samples and return them to Earth. In the near future, an identical spacecraft calle
42、d Change-6 will attempt a sample-return mission from the moons south polean area of intense scientific interest-given the large amount of water ice present.The more advanced Change-7 and Change-8 spacecraft are also planned to land near the south pole to carry out analysis of the region and test new
43、 technologies, including detecting and obtaining materials that could be useful to future human explorers, such as water and hydrogen, and testing 3D printing on the lunar surface.The long-term aim of the Changs program is to establish an International Lunar Research Station around 2030 to support r
44、obotic and, eventually, crewed missions.8. What is paragraph 2 mainly about?A. The moons recent volcanic activities.B. The significance of the moon rock samples.C. New knowledge of the history of the moon.D. Further studies of the returned lunar samples.9. What distinguishes the mission of Change-6
45、from that of Change-5?A. The technology they use.B. The time they spend on the moon.C. The specific locations they explore.D. The amount of material they bring back.10. Change-7 and Change-8 space missions are mainly intended to _.A. transport researchers to the moon stationB. build up an Internatio
46、nal Lunar Research StationC. collect data necessary to guide moon-landing spacecraftD. find and test resources and means to support living on the moon11. Which of the following best summarizes the Changs space program?A. A project to study the surface of the moon.B. A plan to improve human settlemen
47、ts on the moon.C. A set of experiments to test the possibility of manned spacecraft.D. A series of increasingly challenging scientific lunar explorations.【答案】8. B 9. C 10. D 11. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了2020年12月17日,中国航天器嫦娥五号返回地球,带回了自20世纪70年代以来在地球上从未见过的东西月球岩石样本。文章介绍了月球岩石样品的意义以及嫦娥项目的一些目标和计划。【8题详解】主旨大意
48、题。根据第二段“The returned lunar samples will “absolutely add new knowledge of the history of the moon, particularly its volcanoes,” says Xiao Long, a planetary scientist at China University of Geosciences. The rocks sent back by Change-5 “will ask us to rethink about why and how the moons volcanic histor
49、y lasted this long,” he says.(中国地质大学的行星科学家肖龙表示,返回的月球样本“绝对会增加关于月球历史,特别是其火山的新知识”。嫦娥五号发回的岩石“将让我们重新思考月球的火山历史为何以及如何持续了这么长时间,”他说)”可知,第二段主要讲了月球岩石样品的意义。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第一段的“This precious cargo, collected by Change-5s robotic research vehicle in the northwest region of the lunar near side, is now being stu
50、died by scientists in Beijing.”(这批珍贵的货物是由嫦娥五号的机器人研究车在月球西北部附近收集的,目前北京的科学家正在对其进行研究。)和第四段中“In the near future, an identical spacecraft called Change-6 will attempt a sample-return mission from the moons south polean area of intense scientific interest-given the large amount of water ice present.(在不久的将来
51、,一艘名为“嫦娥六号”的相同航天器将尝试从月球南极进行采样返回任务月球南极是一个让人们有着浓厚科学兴趣的区域因为那里存在大量的水冰)”可知,嫦娥六号和嫦娥五号的任务不同在于探索的位置不同。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The more advanced Change-7 and Change-8 spacecraft are also planned to land near the south pole to carry out analysis of the region and test new technologies, including detecting an
52、d obtaining materials that could be useful to future human explorers, such as water and hydrogen, and testing 3D printing on the lunar surface.(更先进的嫦娥七号和嫦娥八号航天器也计划在南极附近着陆,对该地区进行分析并测试新技术,包括探测和获取可能对未来人类探索者有用的材料,如水和氢,并测试月球表面的3D打印)”可知,“嫦娥七号”和“嫦娥八号”的空间任务主要是寻找和测试支持在月球上生活的资源和方法。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“The
53、long-term aim of the Changs program is to establish an International Lunar Research Station around 2030 to support robotic and, eventually, crewed missions.(嫦娥计划的长期目标是在2030年左右建立一个国际月球研究站,以支持机器人和最终载人任务)”结合上文提到的嫦娥五号、六号以及七八号的任务可推知,嫦娥计划一系列越来越具有挑战性的月球科学探索。故选D。DMany of us write a list of things wed like t
54、o do before we dieoften called a bucket list. Bucket lists have helped some people overcome anxiety which would have stopped them following their dreams. Some of us may choose to write one to fill our life with exciting and new experiencesfrom skydiving to swimming with sharksthe list is unlimited.A
55、 blogger called Annette White said she made a promise to live her bucket list which continuously pushes the comfort zone to its limits and beyond it. Such a list can be exciting and can indeed help you plan your life and give you focus. When the BBC reporter Helen Fawkes knew she was suffering from
56、incurable ovarian(卵巢的)cancer, she took comfort in drawing up a bucket listalthough she called it her “list for living” because these were things for making the most of life. Sadly, she was not able to achieve all of her 50 things before she died at the age of 45.Creating a bucket list can certainly
57、give us hope, but some people have argued it can be used as a coping strategy to try to control something uncontrollabledeath Clinical psychologist Linda Blair told the BBC that she was not really in favor of bucket lists . “They take you away from the chance to be spontaneous(自发的).” Its probably tr
58、ue that a list can encourage people to follow someone elses idea of the perfect life. And also, following a fixed list of goals makes you less impulsive(冲动的) your aims and wishes might change as you approach the day when you finally kick the bucket.But why not at least dream of what we would like to
59、 do? Why not reach for the stars, even if we only reach the sky? Whether we want to plan it or just see what happens, we dont know what tomorrow will bring, so maybe we should live for today.12 What can we know about a bucket list?A. It encourages people to follow someone elses life.B. It refers to
60、doing something exciting and challenging.C. It includes unlimited choices for us to do before we die.D. It is a strategy to try to control something uncontrollable.13. How does the author explain the meaning of bucket lists?A. By analyzing the reasons.B. By giving different examples.C. By conducting
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428991.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
