2019年高考英语一轮优练题Unit2Poems含解析新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 优练题 Unit2Poems 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Poems李仕才一、阅读理解。On Christmas Eve, 1944, my grandmother urged my uncle, then 12 years old, to slip out of the concentration camp where they were imprisoned near 15 miles east of Vienna to go to Deutsch-Wagram. “People are charitable around Christmastime,” Grandma Lili said to her son, Gyuri. “A
2、sk for some food. Anything they can spare. Tell them that were on the edge of starvation. Tell them that your 3-year-old sister can not get off the bed because shes outgrown her shoes.”In the dark of that night, Gyuri secretly left the camp and walked nearly four miles to Deutsch-Wagram, the closest
3、 town. He happened upon a house and knocked on the front door. A woman opened that door. She was probably alone, her man far away, fighting in the war, her children asleep in their beds. The 12-year-old pieced together in German exactly what his mother had told him to say.“Come back tomorrow, whispe
4、red the woman. The next day, my uncle returned. The woman opened the door with a smile. She piled his hands with bread, clothing, a pair of shoes that her child had outgrown and a pair of socks. The woman had knitted warm socks for my mother. After putting on the socks and shoes that fit, my mother
5、got off the bed in delight. Her ragged shoes were passed on to a younger child who was also living in the camp. They shared their unexpected harvest with the entire camp. It was a quiet celebration of human kindness around Christmastime.In April 1945, my mother, uncle and grandmother were liberated.
6、 And it was those very socks and shoes that my mother wore as she walked some 28 miles over two days to Bratislava on her walk to a new life.To the unknown giver, I thank you. In the desperation of a cold and snowy land, when many hearts were closed and death was more likely than life, especially fo
7、r Jews, you gave them hope and comfort.1.What did Gyuri manage to do on Christmas Eve?A. Get permitted to go out.B. Receive food and clothing.C. Express what his family needed.D. Celebrate Christmas in the camp2.Why does the author mention shoes so many times?A. To prove the truth of the story.B. To
8、 help the development of the story.C. To attract readers attention to the story.D. To make clear the background of the story.3.What feeling did the author write the text with?A. DesperationB. Gratefulness.C. ExcitementD. Sorrow.4.What is the passage mainly about?A. Light in darknessB. Peace to commo
9、n peopleC. Courage in face of dangerD. The influence of Christmas【文章大意】本文是一篇记叙文。作者讲述了1944年圣诞前夕,奶奶一家在集中营里日子艰难,迫不得已12岁的叔叔秘密走出集中营去附近的村庄求助,一位善良的女士给予了他们一家一些物质上的帮助。这位好心人的善举给了过着暗无天日的日子的奶奶一家不仅是物质上的帮助还有对未来的希望,最终一家人坚持到光明的到来。2.B 推理判断题。开始提到鞋子是Gyuri妹妹没有合脚的鞋穿是他逃出集中营求助的原因之一,Gyuri的妹妹有了合脚的鞋后,小了的鞋就被送给了集中营里的一个比她小的孩子,而
10、Gyuri的妹妹穿着好心人送的鞋迎来了自由,一家人走向了新生活,鞋子贯穿这个故事,因此推断作者多次提到鞋的原因是为了有助于故事的发展和文章主题的升华。故选B。4.A 【解析】主旨大意题。纵观全文特别是文章最后一段可知,在积雪覆盖的寒冷的冬天,人们封闭自己,死亡比活下去更容易的情况下,这位善良的人不仅给予了奶奶一家物质上的帮助,而且给了他们希望和抚慰。就像黑暗中的亮光鼓励他们走向新的生活。因此推断这篇文章歌颂了黑暗中人性光明的一面。故选A。二、单句语法填空1Words failed _ (convey) my feelings the moment I saw my longlost siste
11、r.答案:to convey2With several problems remaining _ (solve), we still needed to hold another meeting as soon as possible.答案:to solve3Jack had no confidence and courage at that time. That was the reason _ he gave up the plan.答案:why4Some students feel that _ (exchange) gifts can make more friends and exp
12、and their network of friends.答案:exchanging5It is a surprise that the faraway village has been transformed _ a famous tourist city in only ten years.答案:into6Let your child know that you expect him or her to act _ (appropriate) toward other people.答案:appropriately7Do remember not to let _ the news. It
13、s between you and me.答案:out8_ (be) there no modern telecommunication, we would have to wait for weeks to get news from around the world.答案:Were9Youd never put raw meat, which can be _ (load) with bacteria, directly on the counter.答案:loaded10I will teach you Chinese in exchange _ your teaching me Eng
14、lish.答案:for三、完形填空。One day, while we were visiting my parents on a farm in late summer, Dad mentioned hed always wanted a Crimson King Maple Tree for the yard.Mom agreed that the trees were 1 Like many other parents, mine were hard to 2 for, so I figured this was a great opportunity to get them somet
15、hing theyd 3 I also thought two would be even better.I checked the 4 at work and decided it was a bit more than I could 5 but all of my siblings(兄弟姐妹) agreed to give some money to buy the trees.In northern Ohio,you dont plant maple trees at Christmas, so we decided to 6 Mom and Dad with a special Ch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
