吉林省洮南市第一中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省洮南市第一中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试卷 WORD版含解析 吉林省 洮南市 第一 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年吉林省洮南市第一中学高二上学期第一次月考英语试卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When does the park close today?A. At 5:30.B. At 6:00.C. At 6:30.【答案】B【解析】【原文】W: Excuse me. What time is it?
2、M: Its five thirty.W: Really? Does the park close at half past six?M: Its Sunday today, so it shuts at six it stays open later on Saturdays.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Which hotel will the speakers go to this year?A. The one next to the river.B. The one on top of the hill.C. The one in the woods.【答案】C【解析】【
3、原文】W: Dad, can we go to that hotel next to the river again this year?M: Your mother didnt like it. W: What about the place on top of that hill?M: Thats full so Mum and I found one in the woods. I booked it last night.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is the woman upset?A. She cant move into a new office.B. H
4、er project is very much behind schedule.C. There is too much noise from the construction.【答案】C【解析】【原文】M: When will the construction of the new office be completed? The project is behind schedule. We cant move into the new office this year.W: Im upset about all the noise from the construction. Its ha
5、rd to get my work done.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the womans concern when buying a desk?A. The brand.B. The price.C. The size.【答案】B【解析】【原文】W: Excuse me. Id like to buy a desk for my little son. I dont have any particular brand in mind, but it should be less than 50 dollars.M: OK. We have a large s
6、election of small desks for young children.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the two speakers?A. By the sea.B. In a gallery.C. In a library.【答案】B【解析】【原文】W: Oh, this is amazing! Its so lifelike. Oh, just look at the sky and the sea. A work of a talent!M: Yeah. I cant agree more. Its outstanding in this
7、gallery.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why cant the man help the woman?A. He is having a break.B. He isnt happy.C. He is quite busy.7. What will the
8、 woman do?A. Meet Alan.B. Have lunch.C. Do a report.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】W: Could you give me some advice about the design of the new advertisement?M: Id be happy to, but I really have to get this report done. Maybe Alan has some free time.W: Thats right! And he has some background in advertising.M:
9、 I just saw him come back from his lunch break. Now would be a good time to catch him.W: Great!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the relationship between the speakers?A. Classmates.B. Brother and sister.C. Father and daughter.9. Why does the woman say sorry to the man?A. She took his not
10、ebook computer without permission.B. She went to Janes house without telling him.C. She lost his notebook computer.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】M: Hi, Lily, are you still at Janes house?W: Yeah, why? Were just playing some games.M: Computer games? Ive been looking for my notebook computer.W: Oh, sorry. Ive
11、just borrowed it for the evening. Hope you don t mind.M: Oh, honestly! Youre always using my things without asking me, and Ive got this really important homework project! Now what am I going to do?W: Use Dads computer instead. He wont mind.M: Look, I cant do that Ive got everything saved on mine.听下面
12、一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why does the man think the price of the flat is too high?A. The position is not good.B. The neighbors are too noisy.C. Some repairs must be done.11. What does the woman say about the flat?A. It is cheap.B. It is popular.C. It is convenient.12 What will the man do
13、this afternoon?A. See another flat.B. Meet the woman.C. Visit a dentist.【答案】10. C 11. B 12. C【解析】【原文】M: I think the position is pretty good. And the neighbors seem nice. However, considering the walls have to be repaired, and the shelves must be repainted, your asking price is a little too high. Cou
14、ld you give us a better price?W: Im sorry, but several people are interested in his flat, so I think we can get the price we were asking for. Ill show you another flat on Fifth Avenue this afternoon. Its cheaper than this one, but its a bit small.M: Im afraid I have an appointment with a dentist. Le
15、ts make it some other time.W: If this afternoon is inconvenient for you, Ill arrange another date. Let me know when is good for you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Why did the woman do the Healthy Living Day?A. To do more exercise.B. To make new friends.C. To try something different.14. How d
16、id the woman feel at the end of the Healthy Living Day?A. Thirsty.B. Sick.C. Tired.15. When is the next Healthy Living Day?A. April 14th.B. May 28th.C. July 5th.16. Which sport has the woman chosen for the next Healthy Living Day?A. Skateboarding.B. Cycling.C. Boating.【答案】13. C 14. A 15. B 16. A【解析】
17、【原文】W: Ive just done the most amazing Healthy Living Day at the sports center.M: Cool! But whats a Healthy Living Day!W: Well, you learn to live in a healthy way. Everyone does three activities. In the morning, you can choose two different indoor activities and in the afternoon, you can try one acti
18、vity outdoors.M: Sounds like hard work! Why did you do it?W: I wanted to do a new activity, so I went with my cousin Georgia. She doesnt do enough exercise. We make lots of new friends.M: Were you both really tired when you finished?W: Georgia was and she didnt feel very well. I was OK but I needed
19、something to drink.M: Well, whens the next Day? Id love to go. I know Im free most Saturdays after April 14th.W: Oh, Ive just booked a place for July 5th but I think the next one is on May 28th.M: Great! Ill come to the same one as you! Are you going to go cycling again?W: Not this time. Im going to
20、 do advanced skateboarding. I wanted to try boating but that group is full.M: Wow! Id like to do that too!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What was the speakers first job?A. A secretary.B. A bank clerk.C. A travel agent.18. What did the speaker do in the first year of her college course?A. She l
21、earnt to make clothes.B. She studied the history of design.C. She worked in a large clothes shop.19. Why did the speaker like the final show?A. Her parents saw her work.B. She met well-known people in the field.C. All the college students worked together.20. What is the speakers aim?A. To become ver
22、y rich.B. To get to the top of her profession.C. To start a childrens clothes business.【答案】17. A 18. B 19. A 20. C【解析】【原文】W: Good evening everyone, my names Louise Bright. Ive worked as a sportswear designer for a big store for four years now, but I havent always worked in this field. When I left sc
23、hool I worked as secretary for a couple of years, and then became a bank clerk before getting a job in a travel agency. But I always dreamt about working in clothes designing.So, when I was 25, I went to college the London School of Fashion, and did a four-year course there. You dont learn how to ac
24、tually design and make clothes until the second year the first year is spent looking back at the designs of the past. In the third year you work in a big store, looking at clothes made by all the famous names.I enjoyed the last year of the course most, because each student designs seven sets of clot
25、hes for the final show. All the students at the school come to the final show, and you can invite other friends as well. But for me, the best thing was that my mum and dad could come and see what Id done. Of course, people who are really well-known in the field often come too.I was very lucky to get
26、 work as a clothes designer as soon as Id finished college. I really love my work, but I intend to have my own business in the end Id like to design childrens sports clothes, and sell them on the Internet. I dont expect to be fantastically successful but if I could earn enough to live on, that would
27、 be great.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMarineLand Theme ParkWith numerous rides, a variety of wildlife from both land and sea and shows filled with action-packed excitement, no wonder its a hit with visitors from all over the world. Whet
28、her riding on the worlds biggest steel roller coaster, Dragon Mountain, or enjoying a show filled with fun-loving dolphins and intelligent whales, youre sure to have the time of your life at MarineLand. Having been in business for more than 50 years, this park has something for every member of the f
29、amily!HighlightsAttractions:The King Waldorf Stadium Show:This entertaining, educational and heart-warming show features dolphins, white whales, sea lions, and walruses and is sure to leave you in awe as well as help you understand and appreciate these wonderful marine mammals(海洋哺乳动物).Arctic Cove: I
30、t featuring one of the largest white whale collections in the world, visitors are able to purchase a pass to Arctic Cove where they can touch and feed the whales as well as view them underwater.Friendship Cove: Breathtaking underwater viewing allows you to enter the magic world of the killer whale b
31、elow the water surface or on a surface level walkway.Hotels:Villager Lodge: It is located in Niagara Falls, Ontario.Diplomat Inn: Within half a mile of the Skylon Tower, it is the choice for an inexpensive location.Marriott Niagara Falls Fallsview Hotel&Spa: It is close to popular attractions and th
32、e Scotiabank Convention Center.Days Inn Lundys Lane: It is located just two miles from the gorgeous Niagara Falls and the Skylon Tower Observation Deck.Hours of Operation:10:00 am-5:00 pm(Sept. 11thOct. 13th)Phone:417823098121. What can be learned about MarineLand Theme Park?A. It is only suitable f
33、or kids.B. It was opened fifty years ago.C. It has both land and marine animals.D. It has the worlds biggest roller coaster.22. What is special about Arctic Cove?A. It has the largest white whale collection in the world.B. It allows visitors to enter the magic world of the killer whale.C. It feature
34、s an entertaining show starring various marine mammals.D. It provides visitors with a chance to interact with white whales personally.23. Which hotel suits you best if you have a tight budget?A. Diplomat Inn.B. Villager Lodge.C. Days Inn Lundys Lane.D. Marriott Niagara Fails Fallsview Hotel&Spa.【答案】
35、21. C 22. D 23. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了MarineLand Theme Park的特色,以及票价和开放时间等。【21题详解】细节理解题。根据第一段的With numerous rides, a variety of wildlife from both land and sea可知,MarineLand Theme Park既有陆地生物也有海洋生物。C. It has both 1and and marine animals.(既有陆地生物也有海洋生物)符合以上说法,故选C项。【22题详解】细节理解题。根据Arctic Cove介绍中的visitors
36、 are able to purchase a pass to Arctic Cove where they can touch and feed the whales as well as view them underwater可知,游客可以触摸并喂食鲸鱼,也可以在水底观察它们,即与鲸鱼互动。D. It provides visitors with a chance to interact with white whales personally.(为游客提供了亲自和鲸鱼互动的机会)符合以上说法,故选D项。【23题详解】细节理解题。根据Diplomat Inn介绍中的it is the c
37、hoice for an inexpensive location可知,Diplomat Inn是比较便宜的旅店,适合预算紧张的游客。故选A项。BEinstein was not only the outstanding scientist of the 20th century, but also a gifted and enthusiastic musician. He once said that had he not been a scientist, he would have been a musician. “Life without playing music is unth
38、inkable for me,” he said. “I live my daydreams in music. I get most joy in life out of music.”Einsteins mother, Pauline, was a talented pianist who brought music to life in the family home. Einstein began to learn the violin at the age of 6. However, he worked hard until discovering the joys of Moza
39、rts sonatas (奏鸣曲) at the age of 13. From that point on, although he had no further lessons, his violin remained his companion (伴侣)When Einstein moved to Aarau in Switzerland in 1895 to complete his schooling, he seemed to have devoted a good deal of his time to music. Just before his 17th birthday E
40、instein played at a music examination in the school. The examiner reported that “a student called Einstein shone in a deeply felt performance of one of the Beethoven sonatas”. In addition to his great skill in playing the violin, he also played the piano and, in particular, loved to improvise (即兴创作)
41、In later life, Einsteins reputation as a physicist often led to invitations to perform at benefit concerts, which he generally accepted happily. At one such event, a critic not knowing Einsteins real reputation as a physicist wrote, “Einstein plays excellently. However, his worldwide reputation is u
42、ndeserved. There are many violinists who are just as good.”Probably the summary of Einstein the violinist that comes nearest to the mark comes from his friend Janos Plesch, who wrote, “There are many musicians with much better skills, but none, I believe, who ever played with more sincerity or deepe
43、r feeling.”24. We learn from Paragraph 1 that Einstein _.A. had a great love for musicB. enjoyed daydreaming in musicC. had stopped playing music for a whileD. preferred to be a musician rather than a scientist25. After discovering the joys of Mozarts sonatas, Einstein _.A. began to create his own m
44、usicB. spent a lot of time playing his violinC. started learning the piano by himselfD. moved to Switzerland to learn the violin26. What can we infer from Paragraph 3?A. Einstein did excellently in the examination.B. Einsteins life in Aarau affected his musical taste.C. Einsteins performance disappo
45、inted the examiner.D. Einstein practiced the Beethoven sonatas for his birthday.27. By mentioning the critics words, the author probably wants to show _.A. Einstein didnt live up to his reputationB. Einstein was also an outstanding violinistC. Einstein played better than professional violinistsD. Ei
46、nstein wished there would be more benefit concerts【答案】24. A 25. B 26. A 27. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了著名物理学家爱因斯坦对音乐的热爱与投入。【24题详解】细节理解题。由第一段中的“Einstein was not only the outstanding scientist of the 20th century, but also a gifted and enthusiastic musician. He once said that had he not been a scientist, h
47、e would have been a musician.”(爱因斯坦不仅是20世纪杰出的科学家,而且是一位天才而热情的音乐家。他曾经说过,如果他不是科学家,他就会成为音乐家。),可知爱因斯坦对音乐很热情,想成为音乐家,说明他非常喜欢音乐。故选A项。【25题详解】细节理解题。由第二段中的“From that point on, although he had no further lessons, his violin remained his companion (伴侣)”(从那时起,虽然他没有进一步的课程,他的小提琴仍然是他的伴侣。),可知从发现莫扎特奏鸣曲的乐趣之后,小提琴一直伴随爱因斯
48、坦左右,说明爱因斯坦花了很多时间拉小提琴。故选B项。【26题详解】推理判断题。由第三段中的“The examiner reported that “a student called Einstein shone in a deeply felt performance of one of the Beethoven sonatas”.”(考官报告说,“一个叫爱因斯坦的学生在贝多芬奏鸣曲的深情演奏中闪耀着光芒”。),可知考官对爱因斯坦在考试中的表现很满意、赞赏有加,可推断出爱因斯坦考试成绩优异。故选A项。【27题详解】推理判断题。由倒数第二段中的“At one such event, a cri
49、tic not knowing Einsteins real reputation as a physicist wrote, “Einstein plays excellently. However, his worldwide reputation is undeserved. There are many violinists who are just as good.”(在一次这样的活动中,一位不知道爱因斯坦作为物理学家的真正声誉的评论家写道:“爱因斯坦演奏得很出色。然而,他享誉世界的声誉是不值得的。有许多小提琴家也同样优秀。”),可知评论家认为爱因斯坦演奏得很出色,但同样优秀的小提琴
50、家也有很多,作者用这位不知道爱因斯坦真实身份的评论家的话是为了表明爱因斯坦也是一位杰出的小提琴家。故选B项。CThere is more of a connection between food and culture than you may think. On an individual level, we grow up eating the food of our culture. It becomes a part of who we are. Many associate food from our childhood with warm feelings and good mem
51、ories and it ties us to our families, holding a special and personal value for us. Food from our family often becomes the comfort food we seek as adults in times of frustration and stress.On a large scale, traditional food is an important part of culture. It also operates as an expression of culture
52、 identity. Immigrants bring it wherever they go, and it is a symbol of pride for their culture and means of coping with homesickness.Many immigrants open their own restaurants and serve traditional dishes. However, the food does not remain exactly the same. Some materials needed to make traditional
53、dishes may not be readily available, so the taste and flavor can be different from what they would prepare in their home countries. Additionally, immigrants do not only sell dishes to people from the same countries as them, but to people from different countries. Therefore, they have to make small c
54、hanges about the original dishes to cater to a wider range of customers. Those changes can create new flavors that still keep the cultural significance of the dishes.We should embrace our heritage(传统)through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food. I
55、t is important to remember that each dish has a special place in the culture to which it belongs, and is special to those who prepare it. Food is a window into culture, and it should be treated as such.28. Whats the function of food mentioned in the article?A. To help motivate homesickness.B. To sho
56、w national identity.C. To reflect a countrys history.D. To show a communitys superiority.29. What does the underlined “it”in Paragraph2 refer to?A. The specific traditional food.B. The national culture.C. A traditional expression of food.D. The old-fashioned taste.30. Why do some immigrants have to
57、change the original dishes in their restaurant?A. To attach cultural importance to their dishes.B. To announce the beginning of their life on foreign soil.C. To make the dishes popular among customers.D. To present their own food culture in a new way.31. Whats the authors attitude towards different
58、food cultures?A. Negative.B. Balanced.C. Unfair.D. Unchangeable.【答案】28. B 29. A 30. C 31. B【解析】【分析】本文为议论文。作者从食物与文化的关系的角度表达了自己的看法,作者认为传统食物是文化的重要组成部分,它也是一种文化身份的表达,食物是了解文化的窗口。【28题详解】细节理解题。根据第2段It also operates as an expression of culture identity. Immigrants bring it wherever they go, and it is a symbo
59、l of pride for their culture and means of coping with homesickness. 可知文中提到食物是一种文化身份的表达,故选B。【29题详解】词义猜测题。根据上一句中It also operates as an expression of culture identity.可知,此句中it代指“民族文化”,句意为:移民们把它带到任何地方,它是他们的文化自豪感的象征,也是应对思乡之情的手段。故选A。【30题详解】细节理解题。根据Additionally, immigrants do not only sell dishes to people
60、 from the same countries as them, but to people from different countries. 可知,一些移民不得不改变他们餐馆原有的菜肴是为了迎合不同的顾客。故选C。【31题详解】作者态度题。根据最后一段We should embrace our heritage(传统)through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food. 可知,我们应该通过我们的文化食物来接受我们的文化遗产,但也应该通过品尝其他文
61、化的食物来了解其他文化,故选B。DIt is common for adults to use baby talk when interacting with babies. This way of speaking attempts to imitate the sounds babies make when they first try to talk. But is this form of communication helpful to a childs development?Several studies have suggested a clear link between p
62、arental language methods and a childs early language development. Studies showed that language learning in babies was improved when parents spoke more than a few simple words and used a wider vocabulary. Earlier research found that the style of speech used by parents to communicate with their baby c
63、ould have an influence on language development.One such speaking style is known as parentese. Research has shown that babies react better to this kind of language in the first months of life. Generally, parentese involves adults speaking in a higher voice and at a slower speed. The language is simpl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429429.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
