2019年高考英语一轮复习Unit5Meetingyourancestors分层演练直击高考新人教版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 复习 Unit5Meetingyourancestors 分层 演练 直击 高考 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Meeting your ancestors (时间:100分钟;分数:120分)阅读提速练 阅读理解A(2018昆明高三复习适应性检测)Bike Share Toronto is the citys official bike share program,designed to give locals and visitors a fun, affordable and convenient alternative to walking, taxis, buses and the subway. There are 200 Bike Share Toronto stations
2、 and 2,000 bikes across the city, making Bike Share the most accessible way to get around and explore.How it worksBecome an Annual Member or buy a Day Pass to access the system.Find an available bike nearby,and get a ride code or use your member key to unlock it.Take as many short rides as you want
3、while your pass or membership is active.Return your bike to any station,and wait for the green light on the dock(停靠点) to make sure its locked.Choose a planFor visitorsDay Pass:$7. Unlimited 30minute rides in a 24hour period.3Day Pass:$15. Unlimited 30minute rides in a 72hour period.For localsMonthly
4、 Pass:$25. Unlimited 30minute rides for a month.Annual Membership:$90. Unlimited 30minute rides for a whole year. The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and other frequent riders.The first 30 minutes of each ride is included with the membership or pass price. Avoid extra fees b
5、y dropping off your bike every 30 minutes at any other station. If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time,you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minutes over,$4 for the next 30 minutes,and $7 for each additional 30 minutes after that.Contact us Customer Service:(855)89
6、82378Repair Service:(855)8982388Corporation Partners:(855)8982398Employment Opportunities:(855)8982498【解题导语】本篇文章是一篇说明文,介绍了加拿大城市多伦多实行共享单车的一些情况:单车怎么运行、怎么收费和联系方式。1How much will the extra fee be if you travel for two hours by bike?A$5.50.B$9.50.C$12.50. D$15.50.C解析:细节理解题。根据Choose a plan部分中的“If you keep
7、a bike out for longer than 30 minutes at a time,you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minutes over,$4 for the next 30 minutes,and $7 for each additional 30 minutes after that.”可以列出算式1.504712.50(美元)。2For more information about working at Bike Share Toronto,contact it at _ A(855)8982378
8、B(855)8982388C(855)8982398 D(855)8982498D解析:细节理解题。根据文章最后一部分提供的四个电话联系方式:Customer Service(顾客服务电话),Repair Service(修车服务电话),Corporation Partners(公司合作服务电话),Employment Opportunities(就业服务电话)可知,与题干的关键词working对应的只有Employment Opportunities,故选D项。3Which of the following statement is TRUE?AA member can get a code
9、 or a key to the bike.BBike Share Toronto is a nonprofit organization.CShared bikes have taken the place of other vehicles.DThe green light on the dock shows the bike is unlocked.A解析:推理判断题。根据How it works部分中的“Find an available bike. unlock it.”可知,A选项是正确的。B(2018合肥高三调研性检测)In our everyday lives we meet
10、situations in which we take many things for granted. We only treasure things when they are gone. This is a sad truth of human nature. One day, I found myself as a witness to a similar situation.One evening, I left work and boarded the train. After entering, I noticed something unusual. The center of
11、 the car had a few empty seats while both ends were crowded with people standing. I didnt pay much attention and sat down on one of the empty seats. I sensed a funny smell. It wasnt long before I noticed a homeless person sleeping on three seats in front of me. He was bleeding from his nose. Why was
12、nt anyone helping him?His clothes were torn and he was giving off a strange smell. Along with the smell, his eyes were dull, watery, and red. Occasionally he scratched himself and people looked at him as if he had committed a crime. As the train stopped at stations and more people came in they cover
13、ed their noses and faced away from him. All the seats around him were empty.Suddenly, he began to swear at the people around him. A plainclothes police officer who looked like a construction worker took out his certificate and showed it to the homeless man. The officer, not wanting to touch the home
14、less man, told him his rights and directed him to exit the train. As the officer walked the man out of the train, the homeless man turned around and said “MY HOME!” and started crying.A man doesnt value things until they are gone. If he didnt have a home, at least he had freedom. Now he has neither.
15、 No one wants to help someone who wont help himself.【解题导语】本文是一篇记叙文。乘坐火车时,“我”发现了一个流浪汉,他衣衫褴褛,身上散发异味,乘客们避而远之。突然,他开始咒骂他周围的乘客。后来流浪汉被便衣警察带走,他不仅没有家,这一次还失去了自由。4When entering the car, how did the author feel at first?AAnnoyedBPuzzled.CSad. DCalm.B解析:推理判断题。根据第二段第三句可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;据此可以判断,“我”感到很困惑,故B项
16、正确。5How did people react to the homeless man?AThey caught him and called the police.BThey covered him with clean clothes.CThey disliked and avoided him.DThey stared at him curiously.C解析:推理判断题。根据第二段第三句可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;根据第三段第三句可知,流浪汉偶尔抓挠自己,人们看着他,好像他曾经犯罪了一样;据此可以判断,人们不喜欢他,避免和他接触,故C项正确。6It can b
17、e learned that the policeman_ Awas very rude to the manBsent the man back to his hometownCforced the man to leave the cityDwent off the train with the manD解析:细节理解题。根据第四段最后一句中的“As the officer walked the man out of the train” 可知,警官最后带着这个流浪汉走下了火车,故D项正确。7What does the author think of the homeless man?AH
18、e is a loser of life.BHe is worth our respect.CHe is very funny.DHe is a fearless fighter.A解析:推理判断题。根据最后一段第二、第三句可知,如果他没有家,至少他还有自由,如今他两个都没有了。据此可以判断,他是一个生活的失败者,故A项正确。C(2018云南高三年级11校跨区调研考试)Spider(蜘蛛) webs have something in common with guitar strings. The long, thin strings on a guitar can vibrate(振动).
19、They move back and forth, or from side to side. So do webs made by spiders. The lines of silk they produce can carry vibrations. This movement gives the small creature information about what landed on the web.Spiders have eight legs and usually eight eyes. The animals build webs with their own soft,
20、 naturallymade silk. And much like playing the strings of a guitar, a spider can send out vibrations across its web over many different frequencies(频率). Spiders catch their food, usually insects in their webs. They make small movements, which spread across their webs. The vibrations can give the spi
21、der details about what is caught in the webmaybe a possible mate,or something tasty to eat.Vibrations are not just used to spot what is for dinner. They are also important in courtship(求爱), so lots of males will actually create a very specific kind of musical pattern which the females can use to det
22、ermine not only that theyre a male, but theyre the right species, and whether they might want to mate with them as well.Spiders make their own vibrations to find out the condition of the webs. By controlling the tightness of the material, they can effectively control how information is getting to th
23、em when they hang out in the middle of the web.Spiders have a special ability to shape the physical nature of their selfmade materials and creations. Scientists think that spider silk may have changed over time for this purpose.【解题导语】本文介绍了蜘蛛吐出的蛛丝可以传播不同频率的振动,这些振动让它们知道蜘蛛网上落下了什么东西并且这些振动在求爱中也非常重要。8How d
24、oes a spider feel that an insect is caught in the web?AThrough its sense of sight.BThrough vibrations of its web.CThrough different frequencies.DThrough a musical pattern.B解析:细节理解题。根据第二段的“The vibrations can give the spider details about what is caught in the web”可知,蜘蛛可以通过蛛网的振动知道有东西落到蛛网上了。故选B项。9What
25、does the underlined word “They” in Paragraph 2 probably refer to?AInsects. BStrings.CSpiders. DVibrations.A解析:代词指代题。根据第二段的“Spiders catch their food. across their webs.”可知,蜘蛛在它们的蛛网上捕食,一般捕到的都是昆虫。它们制造出传遍整张蛛网的小振动。所以They指代的是昆虫。10Which of the following statements is TRUE?ASilk produces vibrations as the s
26、trings of a guitar do.BFemale spiders make special sounds to attract a partner.CHunting will be hard for spiders if the silk is loose.DThe tightness of silk cant be adjusted once its made.C解析:细节理解题。根据最后一段的“By controlling the tightness of the material, they can effectively control how information is
27、getting to them”可知,蛛网的紧密度对蜘蛛捕猎至关重要,故选C项。11The text mainly tells readers _ Aguitars and spider webs are similarBspider webs have various functionsCspiders are skillful in hunting insectsDvibrations are vital in a spiders lifeD解析:主旨大意题。根据整篇文章的叙述,尤其是第二段中的最后一句可知,D项正确。D(2018江西赣中南五校联考)Before I studied psy
28、chology,I used to think that people would laugh when funny things occurred.While I was right about that,I discovered there are lots of other psychological factors that make people laugh other than the funny part of a joke.When someone laughs at a joke,there will usually be more than one reason that
29、makes him laughand the more reasons there are,the more powerful the joke will be.I was attending a standup comedy show in Egypt,and when the man started to make fun of pedestrians crossing streets,everyone laughed their heads off.The main reason why those people strongly laughed was that almost all
30、of them felt angry towards pedestrians who crossed streets carelessly.The joke wasnt only funny,but it also made the audience feel that they were right about being angry at those pedestrians. That is, people were laughing both because of the funny joke and because of the happiness experienced as a r
31、esult of the psychological support they got.The better a joke makes a person feel,and the more it includes other psychological factors,the more the person will like it.For example,if you envy one of your friends,and someone tells a joke that is funny and,at the same time,makes your friend seem stupi
32、d,then you will probably laugh at it louder than if you werent jealous of him.In short,we dont laugh only when we hear something funny; we also laugh when we experience some kind of happiness that results from the other psychological factors involved in the joke.I strongly discourage you from making
33、 fun of anyone or belittling someone to make someone else laugh.All I want to explain is that if your joke supports a persons emotions,he will certainly like it a lot.【解题导语】本文主要分析了人们笑的原因。12What did the author find out after studying psychology?AOnly good jokes make people laugh.BMany factors lead to
34、 peoples laughing.CFunny things can make people laugh.DLaughter can make people healthy.B解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,作者在学了心理学之后发现,笑不仅仅是因为事情好笑,还有很多其他的心理因素的促成和影响,故选B。13Why did the audience laugh loud at the pedestrians?AThey played a trick on the pedestrians.BThe pedestrians behaved in a funny way.CThey could
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429492.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
