2019年高考英语一轮精选练Unit1Festivalsaroundtheworld试题新人教版必修320180828561.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 精选 Unit1Festivalsaroundtheworld 试题 新人 必修 320180828561
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Festivals around the world李仕才一、阅读理解。(2018成都市高中毕业班诊断性检测)Johannes Vermeer is such a quiet and introspective(内省的)artist that it took hundreds of years for anyone to notice he was a genius.A major Vermeer exhibition opens this month at the Louvre in Paris, whose permanent collection includes his
2、great painting of a woman absorbed in close, visually demanding work, The Lacemaker (about 16691670). Like other paintings by Vermeer, this image represents modern culture.So attracted are todays art lovers by Vermeer that it was thought shocking when a recent survey found that 82% of Americans cant
3、 name who painted Girl with a Pearl Earring. Well, maybe they dont go to the movies much.It is not true to say he was forgottenthat would suggest he was famous in his lifetime. He was not. Vermeer was one more painter among the many who worked for money in the Dutch Republic in the 17th century. He
4、was not a star like Rembrandt. He obviously took himself and his art seriously. His selfreferential painting The Art of Painting proves that. Even though he worked all his life in Delft, he painted only 35 known works and left his family poor when he died in 1675 at the age of 43.It is fitting that
5、Paris is celebrating Vermeer, because it was the French avantgarde(先锋派)in the 19th century who saved him from being completely forgotten. Compare his painting Woman in Blue Reading a Letter or The Little Street with, say, Edouard Manets A Bar at the FoliesBergre(1882)or Camille Pissarros The Bouleva
6、rd Montmartre at Night (1897) and it is easy to see why the art of Vermeer found its natural audience in Parisian Bohemia.All these artists are likely to have known about and admired Vermeer due to the efforts of the critic ThorBrger, a veteran of the 1848 Revolution.Vermeers rediscovery is part of
7、the history of modern French art. Vermeer is not only a great artist. He is a great modern artist.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了著名画家Johannes Vermeer的生平和他的艺术特点。1How many paintings produced by Vermeer are mentioned in the text?AFour.BFive.CSix. DSeven.B解析:细节理解题。通读全文可知,本文共提及Vermeer的五幅画作,包括第二段提及的The Lacemaker、第三段
8、提及的Girl with a Pearl Earring、第四段提及的The Art of Painting、第五段提及的Woman in Blue Reading a Letter和The Little Street,故B项正确。2What can we know about Vermeer from Paragraph 4?AHe was wellknown when he was alive.BHe gained a good fortune for his family.CHe didnt witness the popularity of his works.DHe consider
9、ed painting as a way to have fun.C解析:推理判断题。根据第四段最后一句可知,尽管他终身在代尔夫特工作,但是直到他在43岁去世时仅留下了35件被人们所知的作品,他是在贫困中离世的;结合第一段可知,人们在数百年后才发现他的艺术价值;据此可以判断,他没能看到他的作品受欢迎,故C项正确。3Who made a great contribution to introducing Vermeer to other artists?ARembrandt.BHis family.CAmerican art lovers. DThorBrger.D解析:细节理解题。根据第六段可
10、知,由于评论家ThorBrger的努力,Vermeer才被这些艺术家认可,故D项正确。4Which of the following can be the best title for the text?ARediscovery of VermeerBAnecdotes About VermeerCGreat Modern French ArtDThe Tough Way to Success in ArtA解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了画家Johannes Vermeer的生平和他的艺术特点。Johannes Vermeer 在世时,画作并不为人所知,在贫困中死去;数百年后人
11、们才发现他是艺术天才。故A项最适合作本文的标题。二、单句语法填空1The Nobel Prize (award) to those who make great contributions in many fields every year.答案:is awarded2 (remind) not to miss the flight at 15: 20, the manager set out for the airport in a hurry.答案:Reminded3His favorite food is fried snacks and soft drinks. is no surpr
12、ise that losing weight is just his dream.答案:It4Great changes (take) place in the school over the past three years, which deeply impresses me.答案:have taken5She speaks English so well that her friends are filled with (admire)答案:admiration6Id tell him to ask my (permit) before he borrows something next
13、 time.答案:permission7Please accept our (apologize) for the inconvenience this matter has given you.答案:apology8Forgive me for (take) up so much of your time and accept my best wishes for your health and happiness.答案:having taken9The letter she looked forward to (come) at last.答案:came10(2018昆明模拟)It was
14、 only after he had read the papers that Mr. Gross realized the task before him was extremely difficult (complete)答案:to complete三、完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2018惠州市第二次调研)As an older student at your school,do you sometimes feel a kind of responsibility? I was lucky enough to be
15、named one of our prefects(级长)My_1_ has so far meant that Ive had to help with school meetings,events,and many_2_ across the school.One of the events was a soccer tournament for 7th and 8th year prefects in September.We had to _3_ a soccer team made up of several prefects for the tournament._4_ at th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429556.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
