2018版英语大一轮复习.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018 英语 一轮 复习
- 资源描述:
-
1、课时规范训练(十二)Part 1阅读完形组合准度练(建议用时40).阅读理解(共7小题;每小题2分,满分14分)AA diver from the Isle of Arran (阿伦岛) has won one of the worlds most famous environmental awards.Howard Wood is to receive the Goldman Environmental Prize at a ceremony in San Francisco.It is in recognition of his work over 20 years to protect
2、the islands marine environment and allow it to recover.The prize,worth US$175,000,can be used by the winner “to follow their dream of a recovered and protected environment”Mr.Wood was one of the founders of the Community of Arran Seabed Trust (Coast)He played a key role in the campaign to set up the
3、 countrys first “notake” zone,which prohibits fishing in part of the islands Lamlash Bay.Mr.Wood said the news had come “completely out of the blue” and that he was very surprised.Speaking before travelling to San Francisco,he said, “The work of Coast goes back to before 1995,when we could see that
4、the sea floor around Arran was being dredged away.We wanted to have a trial area to find out what happens when you close a small area to all fishing.And we finally made it in 2008.” Since then,the notake zone has allowed the sea floor to regenerate.Coast is actively promoting sustainable fishing met
5、hods.It has recently led a successful campaign to establish one of Scotlands first marine protected areas (MPAs)Coast is also calling on the Scottish government to introduce tougher restrictions to ensure effective protection for the south Arran marine protected area.However,very few legal measures
6、to manage the damaging effects of fishing have so far been put into place in these areas.Mr.Wood said: “Scotland has a tradition of vested interests controlling access to public marine resources and there is still a great deal of work to do to correct decades of mismanagement.If people really unders
7、tood how Scotlands marine resources have been destroyed over the years,they would be shocked.”1Howard Wood received the Goldman Environmental Prize because of Ahis contribution to protecting and regenerating Arrans marine environmentBhis work to found the Community of Arran Seabed TrustChis contribu
8、tion to making tougher restrictions on fishingDhis work to set up Scotlands first notake zone2According to the passage,Coast is an organization that Acame into being in 1995Bwas founded by Howard Wood himselfCpromotes sustainable fishing methodsDset up Scotlands first marine protected area3The under
9、lined phrase,“out of the blue”,in the fourth paragraph most probably means Aout of controlBin short orderCall of a sudden Din a bad state4Which of the following is NOT helpful in protecting Scotlands marine resources?AMore restrictions on marine protected areas.BLimits on access to public marine res
10、ources.CProper management of resources.DThe tradition of vested interests.【语篇解读】本文是一篇记叙文,介绍了戈德曼环境奖的获得者Howard Wood为保护环境所做的努力。1解析:选A。细节理解题。根据第二段中It is in recognition of his work over 20 years to protect the islands marine environment and allow it to recover.可知本题应选A。2解析:选C。细节理解题。根据第五段中Coast is actively
11、 promoting sustainable fishing methods.可知本题的正确答案为C。3解析:选C。词义猜测题。根据第四段中Mr.Wood said the news had come “completely out of the blue” and that he was very surprised.可知,Howard Wood之所以对自己获得戈德曼环境奖的事情感到惊讶,是因为这条消息来得“太突然”。故答案为C。4解析:选D。细节理解题。根据第五段中Coast is also calling on the Scottish government to introduce t
12、ougher restrictions .以及第六段中Scotland has a tradition of vested interests .a great deal of work to do to correct decades of mismanagement.可知,本题正确答案为D。BA good deal of fascinating research has been done about the reading patterns of young people,and it is surprising to discover at what an early age chil
13、dren start expressing preferences for particular kinds of books.A recent report,which examined in detail the reading habits of primary school children,showed that even sevenyearold boys and girls have clear views about what they want to read.Girls,in general,read more,and far more girls than boys pr
14、eferred reading stories.Boys were showing a taste for the more instant appeal of picture stories,or else books about their hobbies.These tastes continue unchanged until the children are teenagers.Apparently girls read more in general,but more fiction in particular.You could say that there are more o
15、pportunities for girls to read fiction: magazines encourage the fiction habit in girls in their early teens,and by their late teens they have probably moved on to the adult womens magazines.Teenage boys tend to buy magazines about their hobbies: motorcycles,heavy transport and so on.Adult reading ta
16、stes are also the subject of research.Again the number of women who read for pleasure is considerably higher than the number of men.It seems that the majority of women still want love stories.There has also been some analysis of what men actually read.Apparently only 38 percent of men read anything,
17、but 50 percent of what they read is fiction in the form of actionpacked (情节起伏跌宕的) stories of space or gunmen.5What did the recent research on childrens reading show?AChildren begin to read very fast at an early age.BChildren examine in detail what they read at school.CChildren can read clearly in pr
18、imary school.DChildren form their reading tastes at an early age.6If we have a close look at the reading habits of boys and girls well find that Agirls are more interested in fiction than boysBgirls are more interested in actionpacked stories than boysCboys read more books than girlsDboys have no in
19、terest in fiction7It can be inferred from the passage that Aboys change their reading tastes more often than girlsBchildren usually do not change their reading tastes until they grow upCboys and girls form their reading habits by reading magazinesDpeople have no definite reading tastes【语篇解读】研究表明,孩子的
20、阅读喜好在很早就已形成且保持不变,直到他们长大成为青少年。5解析:选D。细节理解题。根据第一段的第二句可知,最近的报告表明,孩子们甚至在七岁的时候就对于他们想要读的书有明确的观点,即在早期,孩子们就形成了他们的阅读喜好。故D项正确。6解析:选A。细节理解题。根据第二段中的“Apparently girls read more in general .opportunities for girls to read fiction”可知,女孩儿更喜欢读小说。故A项正确。7解析:选B。推理判断题。根据第二段的第一句可推知,孩子们的这些读书喜好会保持不变,直到他们的青少年时期。故B项正确。.完形填空(
21、共20小题;每小题1.5分,满分30分)Mac was cycling along a road in Canadas Yukon,halfway through a 2,750mile bike tour to Prudhoe Bay,Alaska.He was carrying a 30pound camping bag, 1 he wasnt moving very fast.Suddenly he heard loud breathing behind him.“Man,thats a big dog!” he thought.He looked to the side,but to
22、his great 2 ,he saw that it wasnt a dog,but a wolf,running hard to 3 him.Macs heart jumped.He reached for the 4 from his bag.With one hand on the handlebar,he 5 the spray.A bright red cloud covered the wolf 6 ,and it fell back,shaking its head.But a minute later it was by his side again.He sprayed a
23、 second time,and the wolf fell 7 again,but only to quickly restart its 8 The wolf was getting closer and closer, 9 a dozen yards away.Mac waved and yelled at passing motorists,but meanwhile 10 hard.He knew clearly that he must be 11 not to slow down.Otherwise,he would become a 12 of the wolf.Paul an
24、d Becky were driving along the same road.From a distance,they spotted what they 13 was a dog running after a man on a bike.As they got 14 ,they realized it was a wolf.Mac heard a car coming up behind him,and he slowed down.The car veered (改变方向) around the 15 ,and then suddenly stopped in front of hi
25、m.Mac 16 off his bike and dashed for the back 17 of the car.It was locked.Paul quickly 18 the door so as to let Mac in,and the 19 man dived in,shutting the door behind him.It was quite a while before Mac became 20 and cried out: “I thought I was going to die!” And Paul and Becky were glad that they
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
