2021高考英语二轮复习训练:小综合训练8 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语二轮复习训练:小综合训练8 WORD版含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 训练 综合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家小综合训练8对应学生用书P136.阅读理解A(2019武汉联考)For its outsize reputation, Silicon Valley is a narrow thing. Americas innovation capital mainly consists of many small towns and cities on the San Francisco Peninsula (半岛) squeezed between the coastal mountain range to the west and the bay to the east
2、. It is traditionally made up of the top of Santa Clara County as well as the very bottom of San Marco County.Not long ago, this place was known as the Valley of Hearts Delight, famous for its plentiful fruit yards. The circumstances that turned the countryside into a technological center have been
3、studied carefully, and many have attempted to replicate the magic in Silicon Valley. But for the past two decades, photographer Beth Yarnelle Edwards has been documenting the one aspect often unnoticed by these observers: Silicon Valleys fundamentally suburban (郊区的) character.Edwards Suburban Dreams
4、 project was born in 1997. “I felt lonely and trapped, but I realized that the people around me really loved being there,” she recalled. She began by photographing friends and acquaintances near her home in San Carlos. The project grew as she interviewed her subjects to understand how their environm
5、ent shaped their hopes and dreams. “Its really important to me that the pictures are true to what is happening in the home,” she says. In 2016, Edwards began revisiting her subjects to see the effects of the growth and the wealth. But she was surprised by how little had changed in the lives of those
6、 still there.Many Silicon Valley natives do not recognize much of what they see there nowadays. Its true that modest bungalows (平房) have been replaced by very large houses. Almost everything is more crowded and more expensive. But a lot will never change. The main roads Highway 101, El Camino Realar
7、e the same. So are the freestanding oak trees and gentle hills surrounded by golden grass. And at the heart of them all, as Edwards photos illustrate, the suburban dream is still alive.【语篇解读】 硅谷是由美国旧金山附近的郊区乡镇发展而成的,虽然经济富裕,高楼大厦取代了低矮的平房,但是从爱德华兹所拍摄的硅谷人民生活变化的照片可以看出,经济的发展对许多人的生活并没有产生很大的影响。人们仍旧保留着“郊区之梦”。1W
8、here is Silicon Valley?AIn the center of San Francisco.BOn the San Francisco Peninsula.COn top of Santa Clara County.DAt the bottom of San Marco County.解析细节理解题。根据第一段第二句可知,硅谷位于美国旧金山半岛处,夹在位于西部的沿海山脉和位于东部的海湾之间,故B项正确。答案B2Which of the following best explains the underlined word “replicate” in Paragraph 2?
9、ACopy.BReplace.CStudy.DReport.解析词义猜测题。根据第二段第二句“The circumstances that turned the countryside into a technological center have been studied carefully, and many have attempted to replicate the magic in Silicon Valley.”可知,将农村变成科技中心的环境已经被仔细研究过,许多人试图复制硅谷的魔力;由该句中的“have been studied carefully”并结合语境可知,画线词义为
10、“复制”,故A项正确。答案A3What did the project focus on later?APeoples hopes and dreams.BThe wish of the acquaintances.CThe true life of the local people.DSilicon Valleys influences on the locals.解析细节理解题。根据第三段最后两句“在2016年,爱德华兹开始再次拜访她的研究对象,看看经济增长和财富带来的影响;但令她惊讶的是,那些仍在那里的人的生活变化甚微。”可知,该项目后来关注的是硅谷对当地人生活的影响,故D项正确。答案D
11、4What can be the suitable title for the text?ACrazy Changes, Crazy FollowersBWild Dream, Successful ProjectCLively City, Major InnovationDUnchanging Life, Unchanging Dream解析标题归纳题。根据尾段第四句“But a lot will never change.”和最后一句“And at the heart of them all, as Edwards photos illustrate, the suburban dream
12、 is still alive.”,并结合全文内容可知,本文主要讲述了“虽然硅谷在经济上取得了巨大的成功,但是人们的生活并没有由此发生太大的变化,人们的郊区之梦也没有改变”这一主题,故D项最适合作本文的标题。答案DB(2019成都诊断)Young trees dont just grow; they develop a personality and learn more about their environment and how they should best behave in it. They also help each other out whenever theres tro
13、uble.Personality, just as among people, varies among trees. Some are anxious, some bold. On the authors land, there are three oak trees growing close together. One of the oak trees always starts to shed its leaves two weeks earlier than the others. Since they all experience the same temperature, the
14、 same soil and the same length of day, such variables cant be the explanation. So whats happening? Well, this tree is simply more careful than the others. Whoever holds on to their leaves longer can do more photosynthesis (光合作用) and store more nutrients. However, the longer a tree keeps its leaves,
15、the higher the risk of injury.Not only do trees make their own decisions but they also learn from their mistakes. A tree, for example, keeping its leaves too long during one year will never make this mistake again. This leads to several other conclusions: Trees must notice the temperature and the le
16、ngth of the day and be able to save their experiences somewhere. Obviously, trees dont have brains, but it is thought that in the sensitive tips of their roots they keep track of information and experiences.But trees arent only clever when it comes to caring for themselves. They also support each ot
17、her whenever theres trouble by giving warnings and even taking care of sick and weak conspecifics (同种个体) with nutrients. For example, one time the author found a very old tree stump. Its insides had rotted a long time ago to topsoil. But the wood on the outside of the stump (树桩) was still living. Ho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
