2019-2020学年英语北师大版必修3习题:第九单元检测 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年英语北师大版必修3习题:第九单元检测 WORD版含解析 2019 2020 学年 英语 北师大 必修 习题 第九 单元 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第九单元检测(时间:100分钟满分:120分)第一部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMark Twain,the famous American writer,was once travelling in France.He went by train to Dijon.He was very tired and wanted to sleep.He therefore asked the conductor to wake him up when
2、the train came to Dijon.But first he explained he was a very heavy sleeper,“I may possibly protest(抗议)loudly when you try to wake me up,” he said to the conductor.“But dont take any notice of what I say.Just put me off the train anyway.”Then Mark Twain went to sleep.Later,when he woke up it was nigh
3、t time and the train had reached Paris already.He realised at once that the conductor had forgotten to wake him up at Dijon.He was so angry that he ran to the conductor and began to shout at him.“I have never been so angry in my life,” Mark Twain said.The conductor looked at him calmly(平静地).“You are
4、 not half so angry as the American whom I put off the train at Dijon,” he said.1Mark Twain knew that he was a heavy sleeper,so .A.he protested loudly to the conductorB.he did not sleep before he arrived in DijonC.he told the conductor to wake him up no matter how loudly he might protestD.he slept li
5、ghtly that time答案C解析细节理解题。由第二段可以得出答案。2The conductor didnt wake up Mark Twain at Dijon because .A.he didnt take Mark Twains words seriouslyB.he forgot Mark Twains words when the train came to DijonC.he did not want to bear his protestD.he mistook another American traveller for Mark Twain答案D解析推理判断题。由短
6、文最后一段列车员的话可推知,他误把另外一名乘客当成了马克吐温而让那位乘客下了车。3The American whom the conductor put off the train .A.wanted to get off at Dijon B.wanted to get off at ParisC.did not want to get off at Dijon D.did not want to get off at Paris答案C解析推理判断题。由短文最后一句话的“You are not half so angry as the American whom I put off the
7、train at Dijon”可知那位乘客很生气,因此推测那位乘客不该在那一站下车。B(导学号58030027)(2017全国卷)The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.R
8、esearch shows that giving up driving is one of the key reasons for a fall in health and well-being among older people,leading to them becoming more isolated(隔绝) and inactive.Led by Professor Phil Blythe,the Newcastle team are developing in-vehicle technologies for older drivers which they hope could
9、 help them to continue driving into later life.These include custom-made navigation(导航) tools,night vision systems and intelligent speed adaptations.Phil Blythe explains:“For many older people,particularly those living alone or in the country,driving is important for preserving their independence,gi
10、ving them the freedom to get out and about without having to rely on others.“But we all have to accept that as we get older our reactions slow down and this often results in people avoiding any potentially challenging driving conditions and losing confidence in their driving skills.The result is tha
11、t people stop driving before they really need to.”Dr Amy Guo,the leading researcher on the older driver study,explains:“The DriveLAB is helping us to understand what the key stress points and difficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.“For example,mo
12、st of us would expect older drivers always go slower than everyone else but surprisingly,we found that in 30mph zones they struggled to keep at a constant speed and so were more likely to break the speed limit and be at risk of getting fined.Were looking at the benefits of systems which control thei
13、r speed as a way of preventing that.“We hope that our work will help with technological solutions(解决方案) to ensure that older drivers stay safer behind the wheel.”4What is the purpose of the DriveLAB?A.To explore new means of transport.B.To design new types of cars.C.To find out older drivers problem
14、s.D.To teach people traffic rules.答案C解析细节理解题。从第一段“.a mobile laboratory named DriveLAB in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.”可知,DriveLAB的目的在于发现老年司机驾驶汽车所面临的问题。5Why is driving important for older people according to Phil Blythe?A.I
15、t keeps them independent.B.It helps them save time.C.It builds up their strength.D.It cures their mental illnesses.答案A解析细节理解题。从第四段第二句“.driving is important for preserving their independence,giving them the freedom to get out and about without having to rely on others.”可知,在Phil Blythe看来,驾驶汽车对于老年人之所以重
16、要,是因为驾驶能让他们保持独立。6What do researchers hope to do for older drivers?A.Improve their driving skills.B.Develop driver-assist technologies.C.Provide tips on repairing their cars.D.Organize regular physical checkups.答案B解析细节理解题。从第六段“The DriveLAB is helping us to understand what the key stress points and di
17、fficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.”可知,研究者们想为老年司机研制一种辅助驾驶的技术。7What is the best title for the text?A.A New Model Electric CarB.A Solution to Traffic ProblemsC.Driving Services for EldersD.Keeping Older Drivers on the Road答案D解析主旨大意题。通读全文,尤其是首尾两段可
18、知,本文主要介绍纽卡斯尔大学智能交通研发团队对一款电动汽车进行实验,以发现老年司机驾驶汽车的难题并加以解决,以便他们在路上更安全行驶。故选D项。CA car needs gas to run and your body also needs food to work for you.Eating the right kind of food is very important.It can help your body grow strong to take care of what you eat.There are four main food groups altogether.The
19、dairy group has food like milk and cheese.The other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetable group,and the bread and rice group.Each meal should have at least one food from all four main groups.With all these food together,you will be given enough energy during the day.It is
20、easy to get into bad eating habits.You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time.Or you may not have time for a good lunch.It may seem easy to finish your supper with fish and chips all the time.But you will find yourself tired in these days and you cannot think quickly.Watching wha
21、t you eat will help keep your body healthy and strong.It is also good to take some exercise.It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.8The underlined word “dairy” in the second paragraph means .A
22、.the food made out of cows such as milk and butterB.the shop that sells milk and butterC.a farm where cows are keptD.a place where milk products are made答案A解析词义理解题。由该句中的milk and cheese 可推知dairy的含义是“源自奶牛的像牛奶和黄油类的食物”。9Which of the following diets do you think is the best one?A.Eggs,tomatoes and chicke
23、n.B.Milk,bread,cabbages and beef.C.Corn,fish,cream and pork.D.Rice,apples,fish and chicken.答案B解析细节理解题。从第二段前四句尤其是第四句“Each meal should have at least one food from all four main groups.”可以得出答案。10In this passage the writer mainly tells us that .A.every person needs food to grow wellB.taking exercise can
24、 keep your body strongC.right kind of food with exercise will keep you healthyD.enough energy helps people think more quickly答案C解析主旨大意题。文章最后一句是主题句,“Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.”11The best title for this passage is .A.The Four Food GroupsB.A Healthy DietC.Y
25、our Body and FoodD.The Key to Your Health答案D解析主旨大意题。本文谈到了饮食类型和饮食习惯,还谈到了锻炼的作用,而这些都影响着人的身体健康。D(导学号58030028)Metro Pocket GuideMetrorail(地铁)Each passenger needs a farecard to enter and go out.Up to two children under age five may travel free with a paying customer.Farecard machines are in every station.
26、Bring small bills because there are no change machines in the stations and farecard machines only provide up to $5 in change.Get one day of unlimited Metrorail rides with a One Day Pass.Buy it from a farecard machine in Metro stations.Use it after 9:30 a.m.until closing on weekdays,and all day on we
27、ekends and holidays.Hours of serviceOpen:5 a.m.Mon.Fri.7 a.m.Sat.Sun.Close:midnight Sun.Thurs.3 a.m.Fri.Sat.nightsLast train times vary.To avoid(避免) missing the last train,please check the last train times posted in stations.MetrobusWhen paying with exact change,the fare is $1.35.When paying with a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429966.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
