2018版高中英语北师大版选修7:UNIT 20 单元综合测评 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高中英语北师大版选修7:UNIT 20 单元综合测评 WORD版含解析 2018 高中英语 北师大 选修 UNIT 单元 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合测评(二).阅读理解(共15小题;每小题2分;满分30分)AChinese railway experts have begun talks on building a recordbreaking highspeed rail that would connect Inner Mongolia in the north to Hainan in the south.According to the Shaanxi Development and Reform Commission,the proposed line will operate at a speed of 350 kil
2、ometers per hour (217 mph)Beginning in Inner Mongolias Baotou and running through southern Shaanxi,Hubei,Hunan,Guangxi and Guangdong, its final stop would be in Haikou on Hainan Island,Chinas southernmost province.The proposed rail is part of Chinas aim to create another “Silk Road of the 21st Centu
3、ry” and improve the countrys transportation network while driving land development and urbanization(城市化)in some provincial areas.Many of the provinces through which the highspeed trains will travel are near major bodies of water,such as the Yellow River in Inner Mongolia and Shaanxi,the Yangtze Rive
4、r in Hubei and the South China Sea,where the line would end.It will also take passengers to popular tourist destinations including Zhangjiajie,Xian,Guilin and minority areas in western Hunan and Hubei.“The country is now shifting its focus and investing in the western regions and economically underd
5、eveloped areas,making up for Chinas long debt to these areas,” Tan Yuzhi,professor of the School of Economics and Management at Hubei University for Nationalities,told local media.“The project will significantly narrow regional disparities(差异)and solve minority issues.”However,Deng Hongbing,director
6、 of China University of Geosciences Center for Regional Economic and Investment Center,said that if the northtosouth railway is to go ahead,there needs to be a sound ecological program in place to ensure the protection of these underdeveloped and ecologically sensitive areas.【语篇解读】本文是新闻报道。据悉中国将建设一条从
7、包头到海口的高铁线路,这条线路途经7个省,时速将达到350千米/时。1What is the passage mainly talking about?AChina has decided to invest in the western areas.BAnother highspeed train line is being planned.CThe train will speed up to 350 kilometers per hour.DChina has produced the best highspeed train line.【解析】主旨大意题。这是一篇新闻报道,讲述了计划在
8、中国西部建设一条高铁线路。下面内容围绕这条铁路各项事宜展开,故正确答案为B。【答案】B2How many provinces will the proposed line cross?A9.B8.C7.D6.【解析】细节理解题。文章第2段提到了这条线路要穿过陕西、湖北、湖南、广西、广东,起点是内蒙的包头,终点是海南岛的海口。因此它跨越了7个省。故正确答案为C。【答案】C3Once the highspeed rail line is built,_.Ait will be the longest rail line in ChinaBit will benefit the undevelope
9、d areas a lot in the westCit will transport goods faster from the north to the southDit will do good to the environment alongside the line【解析】细节理解题。根据文章第4段的尾句可知,一旦这条高铁线建成,它会给沿途的省市的旅游业带来发展的动力。故正确答案为B。文中提到了高铁运送乘客,没有说运送货物,故排除C项。【答案】B4What is Tan Yuzhis attitude towards the proposed project?AIronical.BD
10、oubtful.CPuzzled.DSupportive.【解析】推理判断题。根据文章中Tan Yuzhi所说的话可知,该线路的建设会对比较落后的西部地区的发展有利。故正确答案为D。【答案】DBSometimes youll hear people say that you cant love others until you love yourself.Sometimes youll hear people say that you cant expect someone else to love you until you love yourself.Either way,youve go
11、t to love yourself first and this can be tricky.Sure we all know that were the apple of our parents eyes,and that our Grandmas think were great talents and our Uncle Roberts think that we will go to the Olympics.But sometimes its a lot harder to think such nice thoughts about ourselves.If you find t
12、hat believing in yourself is a challenge,it is time you build a positive selfimage and learn to love yourself.Selfimage is your own minds picture of yourself.This image includes the way you look,the way you act,the way you talk and the way you think.Interestingly,our selfimage are often quite differ
13、ent from the images others hold about us.Unfortunately,most of these images are more negative than they should be.Thus changing the way you think about yourself is the key to changing your selfimage and your whole world.The best way to defeat a passive selfimage is to step back and decide to stress
14、your successes.That is,make a list if you need to,but write down all of the great things you do every day.Dont allow doubts to occur in it.It very well might be that you are experiencing a negative selfimage because you cant move past one flaw or weakness that you see about yourself.Well,roll up you
15、r sleeves and make a change of it as your primary task.If you think youre silly because you arent good at math,find a tutor.If you think youre weak because you cant run a mile,get to the track and practice.If you think youre dull because you dont wear the latest trends,buy a few new clothes.But reme
16、mber,just because you think it doesnt mean its true.The best way to get rid of a negative selfimage is to realize that your image is far from objective,and to actively convince yourself of your positive qualities.Changing the way you think and working on those you need to improve will go a long way
17、towards promoting a positive selfimage.When you can pat(拍)yourself on the back,youll know youre well on your way.Good luck!【语篇解读】本文作者主要阐述如何消除否定的自我形象和如何建立肯定的自我形象。5You need to build a positive selfimage when you _.Adare to challenge yourselfBfeel it hard to change yourselfCare unconfident about yourse
18、lfDhave a high opinion of yourself【解析】细节理解题。本题题眼在第一段最后一句。关键是理解“If you find that believing in yourself is a challenge”,“当你觉得自信是一种挑战时”,也就是“当你不够自信时”。【答案】C6According to the passage,our selfimages _.Ahave positive effectsBare probably untrueCare often changeableDhave different functions【解析】细节理解题。由第四段最后一句
19、和第五段第一句可知。【答案】B7How should you change your selfimage according to the passage?ATo keep a different image of others.BTo make your life successful.CTo understand your own world.DTo change the way you think.【解析】细节理解题。由第二段最后一句“Thus changing the way you think about yourself is the key to changing your se
20、lfimage and your whole world.”可知。【答案】D8What is the passage mainly about?AHow to prepare for your success.BHow to face challenges in your life.CHow to build a positive selfimage.DHow to develop your good qualities.【解析】主旨大意题。第一段最后一句中有“build a positive selfimage,”第三段首句的“The best way to defeat a passive
21、 selfimage is to.,”最后一段的首句“The best way to get rid of a negative selfimage is to.”都是说明如何建立肯定的自我形象的。【答案】CCThe Netherlands on Monday introduced its firstever intelligent bicycle,fitted with electronic devices to help bring down the high accident rate among elderly cyclists in the bicyclemad country.De
22、veloped for the government by the Netherlands Organization for Applied Scientific Research (TNO),the intelligent bicycle runs on electricity.A commercialavailable bicycle is expected to be on the market in the next two years and should sell for between 1,700 to 3,200 euros per bicycle.The devices on
23、 the bike are linked through an onboard computer with a vibrating (震动的) warning system fitted in the bicycles saddle and handlebars to warn cyclists of the coming danger.The saddle vibrates when other cyclists approach from behind,while,the handlebars do the same when barriers appear ahead.“Accident
24、s often happen when cyclists look behind them or get a fright when they are passed at high speed,”said Maurice Kwakkernaat,one of TNOs research scientists involved in the project.“The onboard system technology has already been at work in the car industry,”he said.“More and more elderly people are us
25、ing a bicycle,not only for short distances,but also for longer distances,”Dutch Environment and Infrastructure Minister Melanie Schultz van Haegen told AFP.“This type of bicycle is truly needed in the Netherlands because it will help us bring down the number of elderly people who are injured every y
26、ear and allow them to continue to enjoy cycling,”she said.In the Netherlands,bicycles outnumber the population of 17 million by at least one million and there are some 25,000 km of bicycle path in the country.Those statistics are set to grow as more and more people take to twowheeled transport,leadi
27、ng to an increased risk of injury.Last year,184 cyclists died in the country,of which 124, or 67%,were older than 65,according to the Central Statistics Office.The year before,200 cyclists died,the majority of victims also being elderly.The current model weighs 25 kilograms but researchers are worki
28、ng on making the onboard systems smaller.【语篇解读】本文是一篇科普文,主要介绍了一种新型的、灵巧的自行车。9The intelligent bicycle is aimed to _.Aprotect the environmentBhelp reduce traffic pressureCpopularize the use of bicyclesDimprove safety for elderly cyclists【解析】细节理解题。根据文章第一句“The Netherlands on Monday introduced its firsteve
29、r intelligent bicycle,fitted with electronic devices to help bring down the high accident rate among elderly cyclists in the bicyclemad country.”可知,这种自行车是为了提高年龄较大的骑行者骑车的安全性。故选D项。【答案】D10Which part of the intelligent bicycle will vibrate when other cyclists was suddenly found ahead?AThe handlebars.BTh
30、e wheels.CThe saddle.DThe onboard computer.【解析】细节理解题。根据文章第四段的“The saddle vibrates when other cyclists approach from behind.”可知选A项。【答案】A11We can learn from the passage that _.Athe elderly ride bicycles wherever they goBthe accident rate among elderly cyclists is highCthe number of elderly cyclists is
31、 decreasingDthe elderly are planning to give up cycling【解析】推理判断题。根据文章倒数第二段的“Last year,184 cyclists died in the country,of which 124,or 67%,were older than 65,according to the Central Statistics Office.”可知选B项。【答案】B12Which is the best title for the passage?AA Test BicycleBElderly CyclistsCA Smart Bicy
32、cleDA Bicyclemad Country【解析】主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了一种新型的适合老年人骑行的、灵巧的自行车。故选C项。【答案】C D“If you want to see something well,reach out and touch it!”That may seem a strange thing to say.But touching things can help you to see them better.Your eyes can tell you that a glass ball is round.But by holding it in
33、your hands,you can feel how smooth and cool the ball is.You can feel how heavy the glass is.When you feel all these about the ball,you really see it.With your skin,you can feel better.For example,your fingers can tell the difference between two coins in your pockets.You can feel a little drop of wat
34、er on the back of your hand,too.You can even feel sounds against your skin.Have you ever wanted to know why some people like very loud music?They must like to feel the sounds of music.All children soon learn what“Dont touch!”means.They hear it often.Yet most of us keep on touching things as we grow
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430139.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
