2018版高中英语北师大版选修7:UNIT 21 单元综合测评 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高中英语北师大版选修7:UNIT 21 单元综合测评 WORD版含解析 2018 高中英语 北师大 选修 UNIT 单元 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合测评(三).阅读理解(共15小题;每小题2分;满分30分)AAutumn blues? Let the sunshine in falling leaves, flowers,and cold winds. For many people late autumn can be a season of depression.Those who suffer from “the autumn blue” are often extremely tired, lack energy, need more sleep, feel increased appetite and gain weig
2、ht. “The exact cause of this condition,often called seasonal depression or seasonal affective disorder (SAD), is not known yet,” says Chen Jue, associate professor at Shanghai Mental Health Center. “But recent studies show that weather change is influential and strongly suggest that this condition i
3、s caused by changes in the availability (得到) of sunlight.”One theory is that with decreased exposure(暴露) to sunlight, the biological clock that regulates mood, sleep, and hormones is delayed, running more slowly in winter. Exposure to light may reset the biological clock. Another theory is that brai
4、n chemicals that transmit (传送) information between nerves, called neurotransmitters (for example, serotonin), may be altered in individuals with SAD. It is believed that exposure to light can correct these imbalances. “It is a sad season, but you can try to make it happy. Remember, spring always liv
5、es in your heart,” Chen says. “Going outdoors to get some sunlight may reduce the tension that brings you the low spirits. Relax at work. Stretch, breathe deeply. Take a tea break. Think of your next vacation. Color treatment also works in handling low mood. Music also plays a role in treating autum
6、n blues.”【语篇解读】本文介绍了秋季抑郁症。有些人在秋天的时候容易感到疲劳,而且还有嗜睡、食欲增加等症状。研究人员认为这是由于阳光在秋天的减少,影响人们情绪和睡眠的生物钟也减慢了,他们提出调节生物钟、多去户外放松、深呼吸等可以有效减轻这种症状。1Autumn blues is also called seasonal _.AdepressionBsunshineCblue musicDcold winds【解析】细节理解题。根据第二段“The exact cause of this condition,often called seasonal depression or season
7、al affective disorder.”可知Autumn blues也被叫做seasonal depression,故选A。【答案】A2From the 3rd paragraph we know that there _ that can help to deal with autumn blues.Ais no biological clockBis a real exampleCis no possibilityDare some ways【解析】细节理解题。根据文章末段中“Going outdoors to get some sunlight may reduce the ten
8、sion that brings you the low spirits.Music also plays a role in treating autumn blues.”可知深呼吸、去户外晒太阳等都可以减轻这种症状,故选D。【答案】D3Which of the following is TRUE according to the text?AAutumn blues can be feelings of happiness.BThe real cause for autumn blues is still unknown.CPeople feel tired in autumn.DWeat
9、her doesnt change people.【解析】细节理解题。根据文章第二段中“The exact cause of this condition,often called seasonal depression or seasonal affective disorder(SAD),is not known yet,”可知这种症状的原因尚不清楚,故选B。【答案】B4Which of the following CANT you do in order to deal with autumn blues?AEat more food very low in calories and s
10、ugar.BReset the biological clock regulating mood, sleep and hormones.CKeep the balance of nerves that transmit information.DTake outdoor activities or sports.【解析】细节理解题。文章第三段提到这种症状的一个原因可能和生物钟有关,也可能和神经有关,最后也提到了其他的缓解方法,但是A选项内容文章没有涉及,故A选项内容错误。【答案】ABExploit your parking spaceAn unused parking space or ga
11、rage can make money. If you live near a city center or an airport, you could make anything up to 200 or 300 a week. Put an advertisement (广告) for free on Letpark or Atmyhousepark.Rent (出租) a roomSpare room? Not only will a lodger (房客) earn you an income, but also, thanks to the governmentbacked “ren
12、t a room” program, you wont have to pay any tax on the first 4,500 you make per year. Try advertising your room on Roomspare or Roommate easy.Make money during special eventsDont want a fulltime lodger? Then rent on a shortterm basis.If you live in the capital, renting a room out during the Olympics
13、 or other big events could bring in money,Grashpadder can advertise your space.Live on setRenting your home out as a “film set” could earn you hundreds of pounds a day, depending on the film production company and how long your home is needed. A quick search on the Internet will bring up dozens of o
14、nline companies that allow you to register your home for freebut you will be charged if your home gets picked.Use your roofYou need the right kind of roof, but some energy companies pay the cost of fixing solar equipment(around 14,000), and let you use the energy produced for nothing. In return, the
15、y get paid for unused energy fed back into the National Grid.However, you have to sign a 25year agreement with the supplier, which could prevent you from changing the roof.【语篇解读】文章给房主提供了几种利用现有资源挣钱的方式。5If you earn 5,000 from renting a room in one year, the tax you need to pay will be based on _.A500B
16、800C4500D 5000【解析】推理判断题。根据Rent(出租)a room中的“thanks to the governmentbackedrent a roomprogram,you wont have to pay any tax on the first 4,500 you make per year.”可知由于国家的政策,每年的4 500是不用交税的,50004500500,故选A。【答案】A6Where can you put an advertisement to rent out a room during a big event?AOn Letpark.BOn Grash
17、padder.COn Roomspare.DOn Roommateeasy.【解析】细节理解题。根据“Make money during special events中的If you live in the capital,renting a room out during the Olympics or other big events could bring in money,Grashpadder can advertise your space.”可知选B。【答案】B7If you want to use energy free, you have to _.Asign an agre
18、ement with the governmentBpay around 14,000 for the equipmentCkeep the roof unchanged for within 25 yearsDsell the roof to some energy companies【解析】细节理解题。根据Use your roof中的“you have to sign a 25year agreement with the supplier,which could prevent you from changing the roof.”可知选C。【答案】C8For whom the te
19、xt most probably written?ALodgers.BAdvertisers.COnline companiesDHouse owners.【解析】推理判断题。根据文中开发停车空间、租房子、配备装置和利用房顶等内容可知文章是写给房主的,故选D。【答案】DCThe more advanced degrees a person has, the lower his blood pressure is,a study published online has found.An analysis(分析)of some 4,000 patient records from the 30y
20、ear Framingham Offspring Study found that,only considering age,women with 17 years or more of education,a masters or doctors degree,had systolic(收缩的)blood pressure readings 3.26 mmHg lower than female high school dropouts.“Men who went to graduate school had systolic blood pressure readings that wer
21、e 2.26 mmHg lower than the people who did not finish high school,” the study,published online in the open access journal BMC Public Health says.The same inverse relationship between education and blood pressure was also seen,although to a lesser degree,in men and women who got bachelors degrees(学士学位
22、)at university but did not continue on to graduate school.They showed greater blood pressure benefits than high school dropouts but lesser benefits than holders of masters or doctors degrees,the study found. Even after considering influences such as smoking,drinking and overweight,the benefits conti
23、nued to exist,although at a lower level.The study could help explain the widely documented relation in developed countries between education and lower risk of heart disease,said lead author Eric Loucks, an assistant professor of public health at Brown University in Rhode Island.Blood pressure is “on
24、e of the biological bases of heart disease,” said Loucks, asking policymakers who want to improve public health to think about improving access to education.The study focused on systolic blood pressure over diastolic(舒张的)blood pressure because “systolic high blood pressure is more common than diasto
25、lic high blood pressure.”【语篇解读】本文是一篇说明文。对学历和血压之间关系的研究表明:一个人的学历越高,他的血压就越低。9The underlined word“inverse”in the 2nd paragraph has the same meaning as_.AfunnyBcommonCwrongDopposite【解析】词义猜测题。根据第一段和第二段对于学历和血压关系的研究,可以得出同样的结论,即“学位与血压之间存在反比关系”。【答案】D10Which of the following people has the highest systolic blo
26、od pressure?AA woman who dropped out of high school.BA woman who got a bachelors degree.CA woman who got a masters degree.DA woman who got a doctors degree.【解析】细节理解题。根据前两段对于教育水平和血压的研究可知,高中辍学的女性要比高学历的女性血压高。【答案】A11The purpose of the last paragraph is to_.Amake a summary of the textBprovide another lat
27、est research resultClead in a new topic for the following paragraphsDexplain why systolic blood pressure was the subject of the study【解析】写作目的题。由于舒张性高血压远不如收缩性高血压常见,故这项研究着重研究了收缩压而不是舒张压。因此,最后一段是为了解释说明。【答案】D12What can be the best title for the text?AThe Main Cause of Low Blood PressureBBlood Pressure De
28、pending on EducationCAdvanced Degrees Related to Lower Blood PressureDPractical Ways to Treat Systolic High Blood Pressure【解析】主旨大意题。本文说明了学历越高血压越低,C项最宜作本文标题。【答案】CDDeath rates for heart disease in Britain have dropped by more than 40 percent in a decade, UK scientists will report today.Wide uptake of
29、cholesterolbusting station drugs(降胆固醇药), healthier lifestyles and better medical practices have seen a huge reduction in deaths caused by heart attacks, stroke and other cardiovascular(心血管的)problems.However, heart disease remains Britains biggest killer.The new study, by experts at Oxford University
30、, shows there has been a 44.4 percent drop in death rates among men in the UK and a 43.6 percent drop among women linked to heart problems in the ten years to 2011.The team compared death rate associated with cardiovascular disease across Europe. They found that Britain has one of the best records i
31、n Europe, with 342 deaths as a result of heart disease per 100,000 men in 2011, and 232 per 100, 000 women.Some nationsincluding Ukraine, Macedonia and Moldovasee more than 1,000 heart deaths per 100,000 of the population.Overall, heart disease causes 45 percent of all deaths across Europe, but only
32、 27 percent in the UK. The study, led by Dr.Nick Townsend, showed that cardiovascular disease is mainly a disease of old age.But researchers said that across Europe it still causes more than 1.4 million deaths in those aged under 75 and nearly 700,000 deaths in under 65s.Dr.Townsend said:“Cardiovasc
33、ular disease results in 49 percent of deaths among women and 41 percent among men.”【语篇解读】本文讲述了英国的心脏病死亡在近十年来下降了百分之四十,但心脏病仍然是英国疾病的最大杀手。13From the text we can know _.Aheart disease no longer threatens the BritishBthe heart death rate among British men is lower than among womenCthe old mainly dies of st
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430142.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2013-2014学年春高一人教版语文必修四同步课堂:第12课 苏武传2.ppt
