2018版高中英语北师大版选修8:UNIT 22 单元综合测评 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高中英语北师大版选修8:UNIT 22 单元综合测评 WORD版含解析 2018 高中英语 北师大 选修 UNIT 单元 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合测评.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)ATrees are useful to man in three important ways: they give him wood and other useful things, they give him cool places, and they help to stop drought and flood.Unluckily, in many parts of the world, man has not found that the third of these points is the most important
2、.Man wants to make money from trees, so he has cut them down in large numbers, only to find that without them he has lost the best friends he had.And also, he is usually too careless to plant and look after new trees.So the forests slowly disappear.This does not only mean that man will have fewer tr
3、ees.The results are even worse: for where there are trees, their roots break up soilmake the rain inand also bind(凝固) the soil, thus stopping it from being washed away easily; but where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away, causing floods and carrying away the rich topsoi
4、l.When all the topsoil is gone, nothing is left but useless desert.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章告诉我们树木对人类有三种重要的用处,人类却不合理的对待树木以至于森林慢慢减少并且给人类带来洪涝干旱等灾害,同时文章也暗示我们要保护森林使其免遭大量的砍伐。1The most important points of trees to man is_.Athey help him to make moneyBthey give him cool Cthey give him wood and other thingsDthey he
5、lp him to stop drought and floods【解析】细节理解题。根据文章第一段和第二段第一句Unluckily, in many parts of the world, man has not found that the third of these points is the most important.可知树木对人类最重要的一点是他们能帮助人类阻止干旱和洪水。故选D。【答案】D2In many places forests slowly disappear because _.Amany trees have been cut down by man Bnew t
6、rees are not well looked after Cman has not paid enough attention to planting treesDall the above【解析】细节理解题。根据第二段Man wants to make money from trees, so he has cut them down in large numbers, only to find that without them he has lost the best friends he had.And also, he is usually too careless to pla
7、nt and look after new trees.So the forests slowly disappear.描述可知选项A、B、C都是人为的造成许多地方森林慢慢消失的原因。故选D。【答案】D3Land becomes desert after all trees are cut down because_.Aroots of trees break up the soil Bthere are too many rainfallsCstrong winds bring a lot of sandDthere are no longer trees to keep the rain
8、and protect the topsoil【解析】细节理解题。根据文章最后一段描述可知当所有的树木被砍伐后陆地就会变成荒漠是因为再也没有树木保留住雨水和保护表层土壤。故选D。【答案】D4Which title best fits the passage?ATrees and ManBThe Function of Tree WoodCHow Do People Do with Trees?DThe Usage of Tree Roots【解析】标题归纳题。文章第一段讲树木对人类的用处,下面几段又讲人类是怎么不合理的对待树木的。所以本文最好的题目是树木和人类。故选A。【答案】ABThere
9、have always been a lot of commonly believed but false ideas about being fat and doing exercise.Some people believe that they cant help putting on weight as they get older, while others hold that if they stop exercising, their muscles will turn into fat.Here are some more myths:Ill never lose weightI
10、 come from a fat familyWrong! While we cant change the body type we are born with, we cant blame our genes for making us fat.Theres plenty of evidence that fatness runs in families, and the main reason is that they share the same habits of eating too much and exercise too little.I am fat because I b
11、urn calories slowlyWrong! Fatness is not caused by a slow metabolism(新陈代谢)If fact, although fat people consume more energy that slim people, they also fail to realize how much they eat! Keeping a diary can help you work out your daily food intake more accurately.Exercise is boringWrong! Anything wil
12、l become boring if you do it repetitively.The key is to develop a balanced and varied program thats fun as well as progressive.If you enjoy a Sunday walk, take a different route.If you do Yoga, try a taichi class.If you like swimming, set yourself a distance or time challenge.No pain, no gainWrong!
13、Exercise is not meant to hurt.Indeed, pain is your body telling you somethings wrong, and continuing to exercise could lead to serious injury.You may experience mild discomfort as you begin to exercise regularly, but this your body adapting to the positive changes in your lifestyle and the aches sho
14、uld disappear relatively quickly.If you dont, rest and seek medical advice.【语篇解读】本文旨在澄清人们关于肥胖和运动的几个认识上的误区。作者告诉我们:“肥胖与遗传无关;肥胖不是因为新陈代谢缓慢;运动可以是有趣的;运动不以疼痛为代价”。5What does the author think about being fat?AIt is the family genes that make people fat.BPeople are fat because they consume too little energy.C
15、A diary of exercise can prevent people from becoming fat.DIt is the consequence of peoples unbalanced lifestyle.【解析】推理判断题。根据第二段的句子“and the main reason is that they share the same habits of eating too much and exercise too little”可知,人们肥胖的主要原因是生活方式的不平衡,表现为吃得太多而运动太少。故选D。【答案】D6According to the author, h
16、ow can we make exercise more interesting?ABy taking varied exercise.BBy choosing simple exercise.CBy doing regular exercise.DBy sticking to outdoor exercise.【解析】细节理解题。根据第四段的句子“The key is to develop a balanced and varied program thats fun as well as progressive.”可知,多样化的运动可使运动变得有趣。故选A。【答案】A7What is th
17、e authors opinion about “No pain, no gain” in exercising?AKeeping fit is essentially a painful experience.BExercise should be stopped if continuous pain is felt.CPain in exercise is a precondition for reaching your goal.DGetting used to pain leads to positive changes in your body.【解析】推理判断题。根据最后一段的句子
18、“Exercise is not meant to hurt.Indeed, pain is your body telling you somethings wrong, and continuing to exercise could lead to serious injury.”作者认为运动只会带来轻微的“不适”,“疼痛”是生病的征兆,继续运动会造成严重损伤。故疼痛持续,应停止运动。故选B。【答案】B8What is the purpose of the passage?ATo declare the importance of keeping fit.BTo clarify some
19、 misconceptions about fatness and exercise.CTo confirm what has long been believed about keeping fit.DTo explain some medical facts about being fat and doing exercise.【解析】写作意图题。根据第一段的句子“There have always been a lot of commonly believed but false ideas about being fat and doing exercise.”可知,作者写本文是为了指
20、出人们关于肥胖和运动的认识误区。故选B。【答案】BCWhen Paul was a boy growing up in Utah, he happened to live near a copper smelter (炼铜厂), and the chemicals that poured out had made a wasteland out of what used to be a beautiful forest.One day a young visitor looked at this wasteland and called it an awful area.Paul knocke
21、d him down.From then on, something happened inside him.Years later Paul was back in the area, and he went to the smelter office.He asked if they had any plans or if they would let him try to bring the trees back.The answer from that big industry was “No”Paul then went to college to study the science
22、 of plants.Unfortunately, his teachers said there werent any birds or squirrels to spread the seeds.It would be a waste of his life to try to do it.Everyone knew that, he was told.Even if he was knowledgeable as he had expected, he wouldnt get his idea accepted.Paul later got married but his dream w
23、ould not die.And then one night he did what he could with what he had.As Samuel Johnson wrote, “It is common to overlook what is near by keeping the eye fixed on something remote.Attainable good is often ignored by minds busied in wide ranges.” Under the cover of darkness, he went secretly into the
24、wasteland and started planting.And every week, he made his secret journey into the wasteland and planted trees and grass.For fifteen years he did this against the_plain_common_sense.Slowly rabbits appeared.Later, as there was legal pressure to clean up the environment, the company actually hired Pau
25、l to do what he was already doing.Now the place is fourteen thousand acres of trees and grass and bushes, and Paul has received almost every environmental award Utah has.It took him until his hair turned white, but he managed to keep that impossible vow (誓言) he made to himself as a child.【语篇解读】本文主要讲
26、述的就是Paul用自己的毅力实现了自己的理想,让一块污染之地成为了绿洲。 9When Paul was a boy, _.Ahe had decided never to leave his hometownBthe economy of Utah depended wholly on the copper smelterChe hit a young visitor because of his comments on the wastelandDhe stopped the copper smelter polluting the area【解析】综合判断题。 根据第一、二段可知,Paul
27、小时候住在炼铜厂附近,深受其害(动物没了,树木少了),从小就立志改变这种状况,所以他几年后就到工厂去,询问工厂是否制定计划植树或让他植树,但工厂拒绝了。这就说明当时还没有环境保护法。D选项的时态错误。【答案】C10Paul went to college to study the science of plants, because _.Ahe wanted to find out the best way to save the area himselfBhe was interested in planting trees since he was youngChe wanted to g
28、et more knowledgeable people to help himDhe thought his knowledge would make his advice more convincing【解析】推理判断题。 从第二段中Paul 没有说服工厂植树,树立环保意识可知,他认为知识会使他的建议更有说服力,故选D项。【答案】D11What does the underlined phrase “the plain common sense” probably mean? AIt was impossible for trees to grow on the wasteland.BHi
29、s normal work and life would be greatly affected.CNo one would like to join him in the efforts.DHe had to keep everything he did secret.【解析】词义猜测题。 从短语的上下文可知Paul每天秘密地去那片荒地植树。这么做是明知道荒地上种不了树,还这么做。【答案】A12The company hired Paul to plant trees and grass because_.Athey realized the importance of environmen
30、talprotectionBwhat Paul was doing moved themCPaul persuaded them to help himDthey had legal pressure【解析】细节推断题。根据倒数第二段最后一句Later, as there was legal pressure to clean up the environment, the company actually hired Paul to do what he was already doing.可知由于法律上的压力,故选D项。【答案】DDA Chinese actors divorce from
31、 his wife, over her alleged extramarital affair, has social media buzzing, with posts about the subject gaining over five billion views.Wang Baoqiang announced online on Sunday that he was divorcing his wife, Ma Rong, and sacking his agent, Song Zhe. He alleged that his marriage broke down after his
32、 wife had an affair with his agent, and that she had also transferred the couples joint assets. Ma has hit back at Wang, accusing him of abandoning their family.The topic has sparked a debate about relationships and divorce. It seems Wangs situation has struck a chord with manywhich could explain th
33、e number of views, which are high even by Chinese standards.The divorce quickly became a top trending topic in China. According to micro blog Sina Weibo, posts with the hashtag “Wang Baoqiang Divorce” have been viewed over five billion times. Chinese netizens seem to have rallied around Wang, with t
34、opics like “Wang Dont Cry”“Wang We Support You”, quickly trending after news of the divorce spread. Statistics by Weibo showed that 47% of netizens posts condemned Ma for her affair, saying it had shattered her family. But why are they so interested? what is it about this one thats got all of China
35、ruffled up?Some people feel that this divorce seems to fit a certain tropeof a beautiful but ordinary girl marrying a rich but less goodlooking man. It is not uncommon to hear the belief that a couple has to “match” at every levelbe it in status, or physical appearancefor a relationship to work out.
36、 Wang and Mas split has many people wondering if uneven matches are unlikely to succeed.A lot of social media discussion has also centred around divorce, and in particular how people can protect themselves. Wang has alleged that his wife transferred and hid some of the couples assets. Theyre a wealt
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430157.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
吉林省长春市2021届高三下学期4月质量监测(三模)语文试题 图片版含答案.pdf
