2018版高中英语外研版选修7:模块综合测评2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高中英语外研版选修7:模块综合测评2 WORD版含解析 2018 高中英语 外研版 选修 模块 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合测评.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。AMax Mathews has been called the father of computer music.He created electronic tools so that people could use computers as musical instruments.He had a great influence on the development of electronic music and how it is written,recor
2、ded and played.In 1957,Mathews wrote the first computer program that enabled a computer to create sound.At that time,he was working as an engineer at Bell Laboratories in New Jersey.His computer program enabled a large IBM computer to play a 17 seconds piece of music that he had written.The computer
3、 was so slow that it would have taken an hour to play tee piece of music in 17 seconds.For that reason,Mathews moved the work to a tape player,which could be sped up to play the music at a normal speed.He later said that the sound quality of the musical notes was not great,but the technical importan
4、ce of the music was huge.Mathews continued creating other versions of the Music program.He became interested in how computers could help musicians outside recording studios.The Groove program he developed was the first computer program made for live performances.He also developed an electronic devic
5、e he called the Radio Baton.The device looks like two drum sticks.It enables the user to control the speed and sound levels of orchestral music playing on a computer.The user does this by moving the two sticks on a special electronic surface.Mathews believed modern musicians are not making full use
6、of the power of computer music.He said a violin always sounds like a violin.But with a computer,the way a violin sounds is unlimited.He said he didnt want computer sounds to replace live music.But he said he hoped laptop computers would one day be considered serious instruments.【语篇解读】Mathews是计算机音乐制作
7、软件程序的创始人,这位作曲家可以通过数字合成器的指令和功能来操作计算机。1What do we know about Mathewss first piece of computer music?AIt took several minutes to play this music.BIt was written in the middle of the 1950s.CIt made the IBM computer work so slowly.DIt had the same good quality as other music.【解析】细节理解题。从第二段首句可知,他的第一首电脑合成音
8、乐是在20世纪50年代中期做成的,故选B。【答案】B2Mathews made the Groove program in order to _.Aimprove the sound quality of musicBcreate a record for recording studiosCimprove the live performancesDdevelop the computer music【解析】细节理解题。从第三段末句可知,The Groove program主要是为现场表演而制作的软件,故选C。【答案】C3From the text we know that the Radi
9、o Baton is _.Aa computer programBa piece of computer musicCan electronic deviceDa recording studio【解析】细节理解题。从第四段首句可知,the Radio Baton是一款电子设备,故选C。【答案】C4According to the text,Mathews hoped that_.Acomputer sounds would take the place of live musicBmodern musicians would make good use of computer musicCc
10、omputers would change the musical instrumentsDcomputers would be considered serious instruments【解析】推理判断题。从最后一段的内容尤其最后一句可知,答案选D。【答案】DBShakespeare,more perhaps than any other writer,made full use of the greatest resources of the English language.Most of us use about five thousand words in our normal e
11、mployment of English; Shakespeare in his works used about twentyfive thousand! There is probably no better way for a foreigner to appreciate the richness and variety of the English language than by studying the various ways in which Shakespeare uses it.Such a study is well worth the effort,even thou
12、gh some aspects of English usage,and the meaning of many words,have changed since Shakespeares day.However,it is surprising that we should know comparatively (相对地) little about the life of the greatest English author.We know that Shakespeare was born in 1564 in StratfordonAvon,and that he died there
13、 in 1616.He almost certainly attended the grammar school in the town,but of this we cannot be sure.We know that he was married there in 1582 to Anne Hathaway and that he had three children.We know that he spent much of his life in London writing his masterpieces.But this is almost all that we do kno
14、w.However,what is important about Shakespeares life is not its details but its products,the plays and the poems.For many years scholars have been trying to add a few facts about Shakespeares life to the small number we already possess and for an equally long time critics (批评) have been theorizing (理
15、论化) about the plays.Sometimes,indeed,it seems that the poetry of Shakespeare will disappear under the great mass of comment that has been written upon it.Fortunately,this is not likely to happen.Shakespeares people have long delighted not just the English but lovers of literature everywhere,and will
16、 continue to do so after the scholars and critics and all their works have been forgotten.5Whats Paragraph 1 mainly about?AThe great varieties in writing styles.BThe great length of Shakespeares works.CThe richness of the content in Shakespeares works.DThe rich English language used by Shakespeare i
17、n his works.【解析】段落大意题。本段开头点出莎士比亚与其他作家相比较,对英语使用的最为充分,接着对其进行了例证,即其作品中的词汇是常人使用的词汇的5倍。由此可知D项正确。【答案】D6According to the passage,which of the following remains uncertain about Shakespeare?AHis date of birth.BHis marriage.CHis life in the grammar school.DHis date of death.【解析】细节理解题。根据第二段第三句“He almost certai
18、nly attended.cannot be sure.”可知,莎士比亚有没有上过语法学校不确定。所以选C项。【答案】C7What does the last sentence in Paragraph 3 mean?A. People dont think the poetry of Shakespeare good any more.BPeople pay more attention to the comment than the poetry of Shakespeare.CPeople cant read the poetry of Shakespeare any more.DThe
19、 comment is printed on the poetry of Shakespeare.【解析】推理判断题。在大量的评论之下,莎士比亚的诗歌看起来会消失,由此可以看出人们过多地观注了评论而忽略了诗歌。【答案】B8“Shakespeares people” in Paragraph 4 refers to _.Athe characters in Shakespeares worksBthe people living in Shakespeares dayCthe readers of Shakespeares worksDthe people whose native langua
20、ge is English【解析】细节理解题。该段从侧面肯定了莎士比亚的作品,是“莎士比亚作品中的人物”为英语增加了光彩,也使热爱文学的人们感到愉悦。【答案】ACA lot of people say math is not their strong suit.One New Jersey parent wants to help change that.Laura Overdeck grew up with numbers.She always helped measure ingredients when her mother baked,and she learned about ang
21、les from her father.She went on to major in astrophysics in college.Overdeck knew she wanted her own children to be good at math,too.“And when our first child was about two,we just started giving her a math problem every night,”Overdeck said.The problem was usually a story,involving animals,cars or
22、candies that let the kid count.“Our third child started,at age two,yelling that he wanted his own math problem because he saw his brother and sister doing it.And we thought,Wow,we have a household where math is the popular thing at bedtime,”Overdeck said.In February,Overdeck launched Bedtime Math,an
23、 Internet website where she posts daily puzzles for children.Overdeck is particularly keen to hook children on numbers before they go to school.So why introduce little ones to math so early?Sian Beilock,an expert on performance anxiety,said the more fun and familiar math is early on,the less likely
24、children will feel nervous when they start to learn math in school.“My lab has shown recently that kids as early as first grade report feeling anxious about doing math,”Beilock said.“You can hear totally educated adults say,You know Im just not that good at math.or Im kind of afraid of math.And that
25、s a totally acceptable thing for a welleducated person to say,but you never hear them say,Well,you know,Im just not that good at reading,”Overdeck said.She wants children and their parents to become as fluent in numbers as they are in Harry Potter.【语篇解读】新泽西州的一位母亲创建了Bedtime Math 网站,旨在帮助孩子们提高数学能力。9Ove
26、rdeck majored in astrophysics because she _.Awas really fond of mathematicsBhoped to change math education in the USChad an interest in physicsDwould like her children to be good at math【解析】推理判断题。根据第一段中的“She always helped measure ingredients when her mother baked,and she learned about angles from he
27、r father.She went on to major in astrophysics in college”可知,Overdeck主修天体物理学是因为她真的喜欢数学。故选A项。【答案】A10What can be inferred from Paragraph 2?AToys can be used to encourage kids in solving math problems.BMath will become more popular in every household.CMath is enjoyable in Overdecks family.DThe third chi
28、ld is cleverer than his brother and sister.【解析】推理判断题。根据第二段中的“Wow,we have a household where math is the popular thing at bedtime”可推知,Overdeck的家人都喜欢数学。故选C项。【答案】C11Beilocks attitude towards Overdecks idea is _.AagreeableBpuzzledCanxiousDcritical【解析】推理判断题。根据第三段中的“Overdeck is particularly keen to hook ch
29、ildren on numbers before they go to school”以及第四段中的“Sian Beilock,an expert on performance anxiety,said the more fun and familiar math is early on,the less likely children will fell nervous when they start to learn math in school”可推知,Beilock 与Overdeck的观点一致。故选A项。【答案】A12The unfavorable situation of the
30、US in math ability is shown by _.Athe popularity of Bedtime MathBchildrens performance anxiety in schoolCpeoples response to mathDadults great fondness for Harry Potter【解析】细节理解题。根据最后一段中的“You know Im just not that good at math.orIm kind of afraid of math.And thats a totally acceptable thing for a wel
31、leducated person to say,but you never hear them say.”可知,人们对数学的反应显示了美国在数学能力方面不利的形势。故选C项。【答案】CDOne of the most famous movie directors of all time was Alfred Hitchcock.He is most famous for his mystery movies.When he died in 1980,he had made over fifty complete movies.Hitchcock was born in London in 18
32、99.He was very shy and he went to very strict schools.He studied to be an engineer,but he was always interested in movies.He used to go to the cinema as often as he could.In his free time he also used to write stories that he wanted to make into movies.Hitchcock gave up the idea of becoming an engin
33、eer when he got a small job with a movie company.Later he got a job as an assistant director.He often had some very clever ideas for filming movies,so later his employer gave him a chance to make a movie by himself.His first movie was made in 1920s,so of course it was a “silent movie”He made several
34、 other silent movies before he made“Blackmail”,which was his first talking movie,and of course was another mystery movie.In 1939 Hitchcock moved to Los Angeles,which was becoming the new centre for filmmaking.The first movie that Hitchcock made in the US was called “Rebecca”He got most of the storie
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
