2019-2020学年译林版英语选修八新素养同步练习:UNIT 2 THE UNIVERSAL LANGUAGE SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年译林版英语选修八新素养同步练习:UNIT THE UNIVERSAL LANGUAGE SECTION 知能演练轻松闯
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家A卷 阅读理解AI started to learn English from the first grade.That year I was six.In class I learned basic phrases for greeting and describing objects.I dont have much memory for the first year of English learning.The only thing that I still remember is reading vocabulary list.A classmate
2、of mine who was good at English would lead the whole class to read the list.One of the new words that I learned that year was “earth”“The earth orbits the sun,” he said in Chinese.Every time we came to the word “earth”, he would repeat that sentence.I was secretly admiring him because he knew the ea
3、rth orbits the sun. My family moved when I was in my second grade, and I transferred(转学) to a private school.My English class continued.Luckily I could use the same series of text books. I stayed in the same private school for my junior high school, which is from the 7th to the 9th grade.In junior h
4、igh school, I hardly felt my English skill improved because the first English class here was still titled “Good Morning” and the content was still basic greetings. Following was one year of high school life: a_different_school,_the_same_story Then my family moved again, and I began to really use Eng
5、lish.We came to America.I attended a couple years of high school, and now Im in college.I learn to write essays and start to read books in English.I can see my progress.However, I still have a lot of space to improve.In writing, the flow between sentences isnt good and Im still using basic words.In
6、speaking, maybe because I hang out with Chinese speaking friends too much, it takes me time to think when telling long stories.【解题导语】作者讲述了她学习英语的经历。1In Grade One, the author admired that classmate because he _Acould speak two languagesBhad a very wide vocabularyCoften led the whole class to readDknew
7、 about the earth and the sunD解析:细节理解题。根据第一段的“I was secretly admiring him because he knew the earth orbits the sun.”可知,答案应选D项。2How did the author most probably feel during the first English class in junior high school?AMoved.BInterested.CDisappointed. DRelaxed.C解析:推理判断题。根据第三段的“In junior high school.s
8、till basic greetings.”可推断,作者当时很失望。3What do we learn about the author now?AShe is looked down upon by others.BShe still isnt very fluent in English.CShe has no chance to speak Chinese now.DShe likes practising English through telling long stories.B解析:推理判断题。根据第五段的However后面的内容可推断,作者现在英语还不是很流利。4The unde
9、rlined sentence in Paragraph 4 means in senior high school the author _Adidnt live a very difficult lifeBliked her new school very muchClearned English in a different wayDhad to learn simple English all over againD解析:句意理解题。根据第三段的内容可知,作者进入初中后英语又得从头学习,而画线句子的意思是:进入高中后还是这样,故选D项。BThe Renaissance,consider
10、ed by modern scholars to have been the time between 1300 and 1600, was a period of European history when many new inventions and beliefs came into being.The Renaissance is traced back to rich Italian cities such as Florence,Milan,and Venice.In these cities businessmen started to spend their extra mo
11、ney on things like painting and education,and to consider new techniques of banking and systems of government.A new type of scholar, the humanist(人文主义者) arose.Humanism was concerned with humankind and culture.Latin and Greek,literature and philosophy,music and mathematics were among the subjects hum
12、anists studied.The Renaissance gave rise to new forms of painting and sculpture. During the Renaissance, artists were no longer regarded as mere artisans(工匠). Many artists drew on mathematics in order to become more accurate in their measurements(度量) and to make sure an object was presented in reali
13、stic proportions. They also studied the way light hits objects and the ways our eyes perceive(注意到) it. A new kind of paint, called oil paint, was invented.The Renaissance affected all of the society.Many people became interested in politics, and the world outside their towns. They became explorers,
14、businessmen, etc. The effect on religion was especially strong. In the Middle Ages people were primarily concerned with serving the church and getting to heaven. But the increase in arts and education gave people things to look forward to in life, and made them lose interest in the church.The Renais
15、sance produced many great minds. Leonardo da Vinci was one of the greatest, although he was not regarded that way at the time. Among his many works of art were The Mona Lisa and The Last Supper. He is also regarded as a great inventor, and is credited for coming up with the idea of the helicopter.【解
16、题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了文艺复兴给整个社会所带来的影响。5According to the second paragraph,the Renaissance_Aoccurred all over EuropeBstarted in ItalyCinfluenced art,finance,and physical educationDwas the most popular in FlorenceB解析:细节理解题。根据第二段中的“The Renaissance is traced back to rich Italian cities such as Florence, Mila
17、n, and Venice.”可知,文艺复兴运动始于意大利,所以正确答案为B。6Which of the following took place during the Renaissance?APeople stopped going to church.BNew forms of painting emerged.COil paint became very popular.DThe humanists disappeared.B解析:细节理解题。根据第三段中的“The Renaissance gave rise to new forms of painting and sculpture
18、.”及“A new kind of paint, called oil paint, was invented.”可知,油画这种新的绘画形式在文艺复兴时期出现了,所以正确答案为B。7We can learn from the passage that_Aduring the Renaissance many explorers and businessmen appearedBbusinessmen started the RenaissanceCpeoples interest in education declinedDthe humanists took power during the
19、 RenaissanceA解析:细节理解题。根据第四段中的“Many people became interested in politics, and the world outside their towns. They became explorers, businessmen, etc.”可知,在文艺复兴时期出现了许多探险家和商人等,所以正确答案为A。8What does the author mainly talk about in this passage?AThe Renaissance in Europe.BThe birthplace of the Renaissance.C
20、The effects of the Renaissance.DSome famous artists in Europe.C解析:主旨大意题。文章主要介绍了文艺复兴给整个社会所带来的影响,以及这个时期社会上所出现的新现象。CThe idea that you can use humor, laughter, and play to make you healthier probably seems too simple to be true. However, it is really true and simple. The sense of humor, laughter and pla
21、y plays an important part in keeping you healthy.Treat the blues with a sense of humor, which is closely tied to laughter. Laughter is infectious. Have you ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling? When laughter is shared between people, it makes them close
22、r to each other and increases their happiness. Smiling is the beginning of laughter and a smile is also just as infectious as laughter is. You can experience something by smiling at everyone around you, and you will feel happier just by sharing a smile, even with a stranger.Play is an important part
23、 of making sure that we stay healthy. We are often encouraged to make sure our children play, and are told of the benefits of being out playing. However, what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children. Physical play is impor
24、tant for the old and it certainly helps prevent illness. While the studies are still in the early stages, the studies that have been done have shown that physical play certainly plays a part in preventing cognitive(认知的) falling.Anyway, adding humor, laughter, and play to our life will influence us m
25、entally, physically and socially and bring us many advantages. So we should make full use of humor, laughter and play to make our life more active, more interesting and happier.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了幽默、大笑和玩耍给人们的健康带来的好处。9What does the underlined word “infectious” in Paragraph 2 probably mean?APlaying a
26、n important role.BKeeping people in high spirits.CQuickly influencing other people.DPreventing illness from spreading.C解析:词义猜测题。根据第二段第四句“When laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness.”可知,当人们分享笑容时,人们的关系更亲密,人们也会更加快乐。故infectious在此处意思为迅速影响其他人。10
27、What can laughter increase according to the author?ACognitive ability.BGood relationships.CA sense of humor.DHappiness and trust.B解析:推理判断题。根据第二段中的“When laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness.and you will feel happier just by sharing a smil
28、e, even with a stranger.”可知,在作者看来大笑能使人们之间的关系更亲密。11What does the author think the old should do?AThey should have a good rest.BThey should play like children.CThey should prevent cognitive falling.DThey should take part in physical play.D解析:推理判断题。根据第三段中的“However, what we often forget is that it is ju
29、st as important for old people to make play be part of their life as its for children. Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness.”可知,作者认为老年人应该参与身体活动。12Which of the following would be the best title for the text?AHumor, Laughter and Play for HealthBAlways Keep Our
30、Body HealthyCHave an Active and Happy LifeDLet Our Body and Mind RelaxA解析:标题归纳题。根据最后一段“Anyway, adding humor, laughter, and play to our life will influence us mentally, physically and socially and bring us many advantages. So we should make full use of humor, laughter and play to make our life more a
31、ctive, more interesting and happier.”可知,这篇文章的主旨是幽默、大笑和玩耍有利于健康。 七选五How to Support Your Friends When They Are DownOne of the greatest things about having friends is that they can be there for you when youre feeling down. 1._ Heres how to be a good friend when youre needed.2_ Therefore, youll be able t
32、o tell what your friend is upset about, and thus avoid awkwardly sitting with no idea what is going on or what to say. It will also give you an advantage because itll make it easier for you to know what are the right and wrong statements to make.Be an active listener. When your friends pause and loo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430253.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
