2019-2020学年译林版英语选修八新素养同步练习:UNIT 2 THE UNIVERSAL LANGUAGE SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年译林版英语选修八新素养同步练习:UNIT THE UNIVERSAL LANGUAGE SECTION 知能演练轻松闯
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家 品句填词An increasing number of young people are facing _(失业), which is disturbing to many.答案:unemploymentMike loved singing, so he joined the school _(合唱团)答案:chorus_(人事部门) is currently reviewing pay scales.答案:PersonnelHe moved to the sales _(部,局)答案:departmentThe teachers _(偏见) in favou
2、r of Tom made other students envy Tom.答案:prejudiceThe Titanic sank on its maiden _(航行)答案:voyageThe company reported a small _(减少) in its profits.答案:declineHe has expressed a _(渴望) to see you.答案:desire 单句改错1This is the house in where I lived two years ago._答案:去掉in2The right thing would be to apply di
3、rect pressure on the wound._答案:onto3I was paging through a magazine while he came in._答案:whilewhen4Where you may be,you should contact with your parents._答案:WhereWherever5He will come on time as though it rains._答案:aseven 完成句子她虽然是一个可爱的姑娘,但很难与她共事。_, she can be extremely difficult to work with.答案:Whil
4、e she is a likeable girl不管你遇上什么困难,都不要灰心丧气。Never lose heart _ you may meet with.答案:whatever3我买这本书的那个书店离这里不远。The bookshop _ I bought this book is not far from here. 答案:where4即使你不喜欢这工作,你也得做。_ you do not like this job, you must do it.答案:Even though/if5人的记忆力随着年龄增长而衰退。As one grows older, ones memory will
5、be _答案:on the decline 课文语篇改错During the late part of the 19th century, black musicians used folk song to create a kind of music called the blues. But the blues lacked variety and was very slow that it was not suitable to dance to. There sprung up a faster kind of music calling jazz. Louis Armstrong,
6、one of the fathers of the jazz, made it more popular in his time.From the early 1930s to the early 1950s, traditional jazz went into a gradually decline, and was replaced by a new musical trend known as rhythm and blues, that was thought of as a form of AfricanAmerican music.It combined the fast pac
7、e of many kinds of jazz to the older blues sound.During early 1950s,one particular style became popularrock and roll. One of the first rock and roll musicians were Big Joe Turner. He was a black American singer started out performing jazz in the 1920s.答案:During the late part of the 19th century, bla
8、ck musicians used folk to create a kind of music called the blues. But the blues lacked variety and was slow that it was not suitable to dance to. There sprung up a faster kind of music jazz. Louis Armstrong, one of the fathers of jazz, made it more popular in his time.From the early 1930s to the ea
9、rly 1950s, traditional jazz went into a decline, and was replaced by a new musical trend known as rhythm and blues, was thought of as a form of AfricanAmerican music.It combined the fast pace of many kinds of jazz the older blues sound.During early 1950s,one particular style became popularrock and r
10、oll. One of the first rock and roll musicians Big Joe Turner. He was a black American singer out performing jazz in the 1920s.A卷 单句语法填空1She is going to live in Macau, _ she has some close friends.答案:where2Mr. Wang desired that we _(wait) a moment.答案:(should) wait3The UK.gas industry has been _ decli
11、ne in Scotland for several years.答案:in4Antiques are much sought _ nowadays.答案:after5Its time we put _ the Christmas decorations in the living room.答案:up6Youll pass the exams if you apply _(you) to your work.答案:yourself7You wont make the team if you dont try _答案:out8They tried to break _ the strike b
12、y firing many of its leaders.答案:up9_ I like the color of the hat, I do not like its shape.答案:While/Although10_(where) they went they were warmly welcomed.答案:Wherever 阅读理解A(2019贵州高二期末)Nowadays many young people are eager to become famous. However, todays stars, feeling like zoo animals, face pressure
13、s that few of us can imagine. They are at the center of much of the worlds attention. Paparazzi(狗仔队) camp outside their homes, cameras ready. Tabloids(小报) publish thrilling stories about their personal lives. Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a
14、signature.According to psychologist Christina Villarreal, celebritiesfamous peopleworry constantly about their public appearance. Eventually, they start to lose track of who they really are, seeing themselves the way their fans imagine them, not as the people they were before everyone knew their nam
15、es. “Over time,” Villarreal says, “they feel separated and alone.”The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages. In the 4th centuryBC., painters followed Alexander the Great into battle, hoping to picture his victories for his admirers. When Charles Dickens visited America in the 1
16、9th century, his soldout readings attracted thousands of fans, leading him to complain about his lack of privacy. Tabloids of the 1920s and 1930s ran articles about filmstars in much the same way that modern tabloids and websites do.Being a public figure today, however, is a lot more difficult than
17、it used to be. Superstars cannot move about without worrying about photographers with modern cameras. When they say something silly or do something ridiculous, there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their “story” alive forever.If fame is so troublesome, why arent all cel
18、ebrities running away from it? The answer is that there are still ways to deal with it. Some stars stay calm by surrounding themselves with trusted friends and family or by escaping to remote places away from big cities. They focus not on how famous they are but on what they love to do or whatever m
19、ade them famous in the first place.Sometimes a few celebrities can get a little justice. Still, even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are. They are tired of being famous already.【解题导语】现代社会,随着媒体的飞速发展,社会名流们想要保护隐私变得更加困难,作者对他们的处境表示同情。1. It can be learned from the pa
20、ssage that stars today _Acan no longer have their privacy protectedBare often misunderstood by the publicCspend too much on their public appearanceDcare little about how they have come into fame A解析:推理判断题。根据第一段中的“Paparazzi(狗仔队) camp outside their homes, cameras ready. Tabloids(小报) publish thrilling
21、stories about their personal lives. Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a signature.”可知,现在明星们的隐私不再是秘密,故A项正确。2What is the main idea of Paragraph 3?AGreat heroes of the past were generally admired.BThe problem faced by celebrities has a long history
22、. CWorks of popular writers often have a lot of readers. DWellknown actors are usually targets of tabloids. B解析:段落大意题。通读第三段内容,特别是根据第一句话“The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages.”可知,本段主要讲的是名流们面对的问题由来已久,故B项正确。3What makes it much harder to be a celebrity today?AHuge population of
23、 fans.BInadequate social recognition. CLack of favorable chances.DAvailability of modern media. D解析:细节理解题。根据第四段中的“Being a public figure today, however, is a lot more difficult than it used to be. Superstars cannot move about without worrying about photographers with modern cameras. ”可知,现代化的摄像技术使名流们的
24、隐私保护变得更加困难,故D项正确。4What is authors attitude toward modern celebrity?ASincere. BSympathetic.CSkeptical. DDisapproving.B解析:观点态度题。根据后两段内容,特别是最后一段中的“Still, even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are. They are tired of being famous already.”可知,作者对名流的遭遇表示同情,故B项正确。B The
25、modern pizza was originally invented in Naples,Italy,but the word pizza is Greek in origin,derived from the Greek word pktos meaning solid or clotted. The ancient Greeks covered their bread with oils,herbs and cheese. The first major innovation that led to flatbread pizza was the use of tomato as a
26、topping. It was common for the poor of the area around Naples to add tomatoes to their yeastbased flatbread,and so the pizza began.While it is difficult to say for sure who invented the pizza,it is however believed that modern pizza was first made by baker Raffaele Esposito of Naples. In fact,a popu
27、lar urban legend holds that the archetypal(原型的) pizza,Pizza Margherita,was invented in 1890,when the Royal Palace of Capodimonte asked the Neapolitan pizzaiolo Raffaele Esposito to create a pizza in honor of the visiting Queen Margherita. Of the three different pizzas he created,the Queen strongly p
28、referred a pie wrapped in the colors of the Italian flag:red(tomato), green(basil),and white(mozzarella)Supposedly, this kind of pizza was then named after the Queen as Pizza Margherita. Later, the dish has become popular in many parts of the world:The first pizzeria,Antica Pizzeria PortAlba,was ope
29、ned in 1830 in Naples.In North America,the first pizzeria was opened in 1905 by Gennaro Lombardi at 53 Spring Street in New York City.The first Pizza Hut,the chain of pizza restaurants appeared in the United States in 1958.Nowadays, many varieties of pizza exist worldwide,along with several dish var
30、iants based upon pizza.【解题导语】本文主要介绍了比萨的历史起源。5Whats mainly talked about in the text?AWays of making pizza.BThe history of pizza.CVarieties of pizza. DStories about pizza.B解析:主旨大意题。根据第一段中的“The modern pizza was originally invented in Naples,Italy,but the word pizza is Greek in origin”以及文章的整体内容可知,本文主要介绍
31、了比萨的历史起源。6Which can replace the underlined word“derived”in Paragraph 1?ASeparated. BAdapted.COriginated. DTransformed.C解析:词义猜测题。根据第一段中的“but the word pizza.or clotted”可知,此处说的是比萨起源于希腊单词“pktos”,故画线词意为“发源,开始”,故选C。7How was pizza first started?AAncient Greeks covered their bread with oils,herbs and cheese
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430254.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
