分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 50

类型2022-2023学年高中英语 Unit 4 Body Language(课时2)课件 新人教版选择性必修第一册.pptx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:430518
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:PPTX
  • 页数:50
  • 大小:433.44KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022-2023学年高中英语 Unit Body Language课时2课件 新人教版选择性必修第一册 2022 2023 学年 高中英语 Language 课时 课件 新人 选择性 必修 一册
    资源描述:

    1、Unit4BodyLanguage单元综合测试第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where is Jennifer working now?A.In a college.B.In a hospital.C.In a drugstore.2.What does the man advise the woman to buy?A.A red skirt.B.A white swe

    2、ater.C.A pair of blue jeans.3.What is the probable relationship between the speakers?A.Mother and son.B.Business partners.C.Boss and secretary.答案1.A2.A3.C4.What does the woman ask John to do?A.Do his homework.B.Take the piano class.C.Pick up the package.5.How much will the man pay?A.$15.B.$30.C.$60.

    3、第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What are the speakers mainly talking about?A.Inexperienced drivers.B.A terrible car accident.C.Safe driving on the road.答案4.C5.A6.C7.When does the wom

    4、an feel nervous?A.A car driver cuts in at will.B.A car driver drives close behind her car.C.A car driver turns without using turn signals.听第7段材料,回答第8至10题。8.How long did it take to get to Nanjing for the man before?A.1 hour.B.1.5 hours.C.2 hours.9.Why does the man come to China?A.To have a trip.B.To

    5、work as a teacher.C.To visit a Chinese university.10.Where does the conversation probably take place?A.On a train.B.At a ticket office.C.In a waiting room.答案7.B8.C9.B10.C 听第8段材料,回答第11至13题。11.How long has the man played the piano up to now?A.For 10 years.B.For 15 years.C.For 20 years.12.What do we kn

    6、ow about the man?A.He started to write music at ten.B.He enjoys giving concerts in schools.C.His CD has become the best seller.13.What does the woman think of the man?A.Smart.B.Excellent.C.Ordinary.听第9段材料,回答第14至16题。14.Where does Amanda want to spend her summer holiday?A.In Beijing.B.In London.C.In N

    7、ew York.答案11.A12.B13.B14.C15.What does Amandas mother want her to do?A.Learn about Chinese culture.B.Look after her grandmother.C.Offer some help on the farm.16.Whom did the man plan to go to London with?A.His friends.B.His mother.C.His grandmother.听第10段材料,回答第17至20题。17.What will happen in 2022?A.A n

    8、ew space lab will be built.B.The first space hotel will open.C.Astronauts will live in the space hotel.18.How many guests can the space hotel hold at a time?A.Two.B.Four.C.Six.答案15.A16.A17.B18.B19.What can guests do in the space hotel?A.Cook food.B.Watch movies.C.Have a video chat.20.What does the s

    9、peaker think of the space trip?A.Relaxing.B.Dangerous.C.Expensive.答案19.C20.C 第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A主题语境:人与社会 语篇类型:应用文 难度:易A team of global body language experts has come up with this list of the best body language courses.1.Body Language For Bus

    10、inessmenThis course is particularly useful to businessmen.It will teach you how to use body language to increase your success,influence,and income.By the end of the course,you will understand the role of body language in business success and get a certificate of completion after completing the cours

    11、e.2.Body Language CourseThis beginner level course is useful to anyone eager to learn how to use body language to communicate effectively.The course discusses topics like the significance of communication and tips for improving body language.The course is delivered by award-winning instructors.3.Dig

    12、ital Body LanguageThis course teaches how to improve your digital personal brand.It discusses a variety of topics like the power of face,personality and confidence,drawing attention,and web page essentials.By the end of the course,you will perfect online presence,master body language online and leve

    13、l up your digital brand.4.How To Make A Great First ImpressionThis course will make you realize how eye contact,a smile and handshake can increase your chances of improving the first impression you make on the other person,which is quite useful to anyone starting a new job.By the end of the course y

    14、ou will pick up the skills and confidence you need to make a good first impression.21.Which of the following courses may best suit a senior manager?A.Digital Body Language.B.Body Language Course.C.Body Language For Businessmen.D.How To Make A Great First Impression.22.What can you learn if you take

    15、Digital Body Language?A.How to change your character.B.How to protect yourself online.C.How to build up a successful company.D.How to improve personal influence online.23.Who is more likely to attend How To Make A Great First Impression?A.A news reporter.B.A job seeker.C.A lab researcher.D.An interv

    16、iewer.答案A【解题导语】这是一篇应用文。文章介绍了由一支全球肢体语言专家团队列出的最佳肢体语言课程清单。该清单包含了四种不同的肢体语言课程。语篇精读【熟词生义】1.essential(Para.4)常用义:adj.极其重要的,必不可少的文章义:n.基本要素;基础;必要的东西2.perfect(Para.4)常用义:adj.完美的,完好的,十全十美的文章义:vt.使完善;使完美;使完备【核心词汇】come up with想出,想到(主意、答案等);拿出,提供(钱款)答案complete vt.(尤指经历长时间之后)结束,完成;使完整,使圆满 adj.完全的,彻底的eager adj.热切的

    17、,渴望的deliver v.发表;递送level up把(标准、数量等)拉平;使达到更高水平【长难句解读】This course will make you realize how eye contact,a smile and handshake can increase your chances of improving the first impression you make on the other person,which is quite useful to anyone starting a new job.(Para.5)分析:分析句子结构可知,how引导宾语从句,在该宾语从

    18、句中,you make on the other person为省略了that的定语从句,修饰先行词the first impression;which引导非限制性定语从句且在从句中作主语。译文:这门课将会让你意识到眼神交流、微笑和握手是如何让你增加机会去改善留给别人的第一印象的,这对任何开始一份新工作的人来说都是非常有用的。21.C 考查细节理解。根据Body Language For Businessmen课程中的This course is particularly useful to businessmen可知,本课程对商人特别有用,由此可推知,该课程最适合高级经理。故选C项。22.D

    19、 考查细节理解。根据第四段中的By the end of the course,you will perfect online presence可知,学完课程后,你将完善你的网络形象。D项如何提高个人的网络影响力与文中的perfect online presence意思相照应。故选D项。答案23.B 考查细节理解。根据最后一段中的which is quite useful to anyone starting a new job可知,How To Make A Great First Impression这门课程对那些想开始一份新工作的人相当有用。故选B项。【解题技巧】阅读理解题的解题方法:首

    20、先,整体浏览,掌握文章中心及每段大意;其次,细读题干,带着问题再去确定与哪段内容相关,寻找答案。同学们在做阅读理解之细节理解题时要注意在相关段落里查找有关信息,预测应该到何处寻找自己需要的事实,尤其要注意选项中的词汇往往与原文中的关键词是同义词,如第23题:原文中是anyone starting a new job,答案B选项是A job seeker。B主题语境:人与自我 语篇类型:记叙文 难度:中2022安徽合肥八中期末考试As a boy growing up in India,I had longed to travel abroad.I used to listen to the s

    21、tories my father told me about his stay in Canada and tours of Europe in the 1970s,with great interest.My big moment finally came in the summer of 1998 when I was able to accompany my parents to Europe,where my father was to attend a meeting.We planned to travel to Belgium,the Netherlands and West G

    22、ermany.Even today I have clear memories of going to Mumbai Airport at night all excited about finally going abroad.I had heard several great things about Lufthansa till then but now I finally got to experience them first hand,during the flight to Frankfurt.We flew business class and even today I can

    23、 remember the excellent service by the Lufthansa crew(全体机组人员).The flight was really smooth and thoroughly enjoyable,even for someone like me,who is especially afraid of flying.After spending almost two weeks in Europe,we took the Lufthansa airport express from Dsseldorf to Frankfurt Airport for our

    24、return.What a journey that was!All along the Rhine,it was simply an unforgettable experience.I had a sad feeling on the flight back to Mumbai as it marked the end of a wonderful vacation,but the Lufthansa crew members were able to change it into a most enjoyable experience yet again,with the quality

    25、 of their service.Being the first airline to take me abroad,Lufthansa will always hold a special place in my heart.Even today,I continueto enjoy flights on Lufthansa and simply cannot dream of choosing any other airline.Flying,in general,for me,has always been a terrible and painful experience.Flyin

    26、g on Lufthansa,however,is something I will always look forward to.24.What did the authors big moment refer to?A.Travelling abroad.B.Attending a meeting.C.Listening to a story.D.Accompanying his parents.25.What does the author think of Lufthansa crews service?A.Terrible.B.Satisfying.C.Intolerant.D.Un

    27、clear.26.Which was the start of the authors return journey?A.Frankfurt.B.Mumbai.C.Dsseldorf.D.Belgium.27.What is the text mainly about?A.A dream family trip.B.An important flight travel.C.Beautiful memories of Europe.D.Unforgettable experiences on Lufthansa.答案B【解题导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者第一次去欧洲旅行时乘坐Lufth

    28、ansa航班的难忘回忆。语篇精读【熟词生义】1.express(Para.4)常用义:vt.表达,表示文章义:n.直达快车2.most(Para.4)常用义:adv.最(指具有最多的某种品质);最大程度地,最多文章义:adv.很,十分【长难句解读】My big moment finally came in the summer of 1998 when I was able to accompany my parents to Europe,where my father was to attend a meeting.(Para.2)分析:when引导定语从句,且在从句中作时间状语,从句修饰

    29、先行词in the summer of 1998;where引导非限制性定语从句,并在从句中作地点状语,从句修饰先行词Europe。译文:我的重要时刻终于在1998年的夏天到来了,那时我可以陪父母去欧洲,我父亲要去那里参加一个会议。答案24.A 考查细节理解。根据第一段中的As a boy growing up in India,I had longed to travel abroad可知,作者渴望出国旅行。再根据第二段第一句可知,作者的重要时刻在1998年的夏天到来了,因为父亲要去欧洲参加一个会议,所以作者有机会出国旅行了,由此可知,作者的重要时刻指的是出国旅行。故选A项。25.B 考查细

    30、节理解。根据第三段中的We flew business class and even today I can remember the excellent service by the Lufthansa crew(全体机组人员).who is especially afraid of flying以及第四段中的but the Lufthansa crew.of their service可知,作者认为Lufthansa机组工作人员的服务很出色,由此可知,作者对他们的服务是满意的。故选B项。26.C 考查细节理解。根据第四段中的After spending almost two weeks i

    31、n Europe,we took the Lufthansa airport express from Dsseldorf to Frankfurt Airport for our return可知,作者是从Dsseldorf乘特快列车到Frankfurt机场返回的,即Dsseldorf是作者返程的起点。故选C项。27.D 考查主旨大意。通读全文可知,文章主要讲述了作者第一次去欧洲旅行时乘坐Lufthansa航班的难忘回忆。故选D项。C主题语境:人与社会 语篇类型:说明文 难度:中原创题How many different emotions do you think you can commu

    32、nicate to people with your face?Do you have the same facial expressions as the people from different cultures?Read this passage to find out what scientists have just discovered about this topic.New research suggests that there are only four basic facial expressions of emotion.However,how these expre

    33、ssions are interpreted might depend on where you are from.Research by scientists from the Institute of Neuroscience and Psychology at the University of Glasgow has challenged the traditional view of how the face expresses emotions.It was widely believed that six basic emotions(happiness,sadness,fear

    34、,anger,surprise and disgust)were expressed and recognized across different cultures.However,the University of Glasgows work now suggests that the human face only has four basic expressions of emotion.This is because some pairs of emotions are impossible to distinguish.Fear and surprise,for example,b

    35、oth share wide open eyes.The facial expressions for anger and disgust also look the same.So if our faces are only able to express four basic emotions,how do we communicate a much more complex(复杂的)kind of feeling?The study found that the way expressions are interpreted is different in different cultu

    36、res.However,while looking at how people from the East and West look at different parts of the face during facial expression recognition,scientists found that although there are some common features across cultures,the six basic facial expressions of emotion are not recognized universally.What intere

    37、sts people about the cross-cultural aspect of the research?This work leads to understanding which emotions we share and appreciating our differences.28.What did the University of Glasgow find?A.Six basic emotions can be recognized.B.Some of the six facial expressions are similar.C.It is easy to tell

    38、 from the basic facial expressions.D.Six basic emotions greatly influence our character.29.Which group may be the four basic facial expressions of emotion?A.Sadness,fear,anger and surprise.B.Anger,sadness,fear and happiness.C.Happiness,surprise,sadness and fear.D.Disgust,happiness,anger and sadness.

    39、30.What can we learn according to Paragraph 3?A.Basic facial expressions are not universal.B.Facial expressions cant show complex feelings.C.The way to express emotions changes with time.D.Western people have more kinds of facial expressions.31.Which is the proper title for the passage?A.What Does Y

    40、our Face Say?B.How Do We Communicate?C.What Are the Six Basic Emotions?D.Do We Have the Same Expressions?答案C【解题导语】这是一篇说明文。最新的科学研究发现可明显区分的人类的基本表情是四种而不是六种。语篇精读【核心词汇】communicate vi.与(他人)交流信息,沟通find out 弄清;识破depend on 取决于appreciate vt.欣赏;感激;理解【长难句解读】However,while looking at how people from the East and

    41、West look at different parts of the face during facial expression recognition,scientists found that although there are some common features across cultures,the six basic facial expressions of emotion are not recognized universally.(Para.3)分析:这是一个复合句。while引导时间状语从句;主句中that引导宾语从句,宾语从句中although引导让步状语从句。

    42、译文:然而,当科学家们在研究面部表情识别过程中东西方人如何看不同的面部部位时,他们发现尽管文化之间存在一些共同的特征,但是六种基本面部情感表情并没有得到普遍的认可。答案28.B 考查细节理解。依据第二段中的However,the University of Glasgows work.This is because some pairs of emotions are impossible to distinguish可知,格拉斯哥大学研究发现,人类的基本表情是四种,而不是六种,因为六种面部表情中有一些是相似的,很难区分,故选B。29.B 考查细节理解。依据第二段的最后两句可知,人们在恐惧和惊

    43、奇时都睁大眼睛,表达愤怒和厌恶的面部表情看起来也一样。故选B。30.A 考查细节理解。依据第三段尾句可知,基本面部表情并非通用的,文化不同对面部表情的理解方式也不同,故选A。31.A 考查主旨大意。通读全文可知,文章介绍了新的研究结果证明人的基本面部表情只有四种。不同文化背景的人对面部表情的理解不同。故选A项。D主题语境:人与社会 语篇类型:说明文 难度:难In our youth-obsessed culture,you would assume that your self-esteem peaks in your 20s but thats not the case.Researcher

    44、s from the University of Bern set out to determine when the average persons self-esteem is highest,and the good news is that your peak comes decades later.Researchers found that self-esteem increases throughout ones lifetime and has a slight plateau(稳定期)during those awkward teen years.Our self-estee

    45、m levels then start rising again and dont peak until we go well into midlife.The highest point for the self-esteem level happens at age 60 when one retires and stays there until a slight decline in ones 70s and 80s.The news that our self-esteem will continue to rise or stay steady during the majorit

    46、y of our lives is exciting.We often hear of increased stress in decades of midlife,but there are upsides too.Midlife is,for many adults,a time of high stability in relationships and work.Moreover,most people further invest in their roles,which might promote their self-esteem,researcher Dr.Orth told

    47、the journalist.For example,people take on managerial roles at work,maintain a satisfying relationship with their spouse or partner and help their children become responsible and independent.As we age and our roles tend to change,its natural for self-esteem to change.Dr.Orth said,Old age frequently i

    48、nvolves loss of social roles as a result of retirement,the empty nest and,possibly,widowhood(寡居).In addition,agingoften leads to negative changes in other possible sources of self-esteem,such as socioeconomic status and health.However,its important to remember that its only a slight decrease.Dr.Orth

    49、 believes that most people maintain a high self-esteem level even into their 90s and beyond.32.Which of the following is closest in meaning to the underlined word peak in Paragraph 1?A.Minimum.B.Maximum.C.Average.D.Height.33.Who is more likely to have the highest self-esteem level?A.A newly retired

    50、person.B.A teenage boy.C.A person in his/her 80s.D.A middle-aged person.34.What does Dr.Orth think of the decrease in self-esteem for old people?A.It is destructive.B.It is unnatural.C.It is important.D.It is acceptable.35.Where is the passage most likely from?A.A travel brochure.B.A science report.

    51、C.A mystery novel.D.A business magazine.答案D【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一项研究发现:人的自尊心会随着年龄增长而增强或保持稳定,直到60岁的时候达到最高。【核心词汇】assume vt.假定;认为decline n.下降;衰退 v.下降;衰退;谢绝maintain vt.维持;保养【长难句解读】1.The highest point for the self-esteem level happens at age 60 when one retires and stays there until a slight decline in on

    52、es 70s and 80s.(Para.2)分析:这是一个复合句,定语从句when one retires修饰age 60,第一个and连接谓语动词happens和stays。译文:自尊水平的最高点出现在一个人六十岁退休时,并停留在这个水平,直到七八十岁略有下降。2.The news that our self-esteem will continue to rise or stay steady during the majority of our lives is exciting.(Para.3)分析:这是一个复合句,句中的that our self-esteem will conti

    53、nue.of our lives是同位语从句,解释说明news。译文:我们的自尊心在我们一生的大部分时间里会继续上升或保持稳定,这是令人兴奋的消息。语篇精读答案32.B 考查词义猜测。根据画线词前一句可知,伯尔尼大学的研究人员着手研究一个人的自尊心在什么时候最高,故可以推测画线词所在的句子的意思是好消息是你的自尊的顶峰会在几十年后出现。故可以猜测出peak与maximum词义相近,意为高峰。故选B。33.A 考查细节理解。根据文章第二段中的The highest point for the self-esteem level happens at age 60 when one retires

    54、 and stays there until a slight decline in ones 70s and 80s可知,一个刚退休的人更有可能拥有最高的自尊水平。故选A。34.D 考查推理判断。根据文章最后一段中Dr.Orth 说的话可知,随着年龄增长,人们的社会角色和其他影响自尊的因素会发生变化。故可以推断出Dr.Orth认为老年人自尊心下降是可以接受的。故选D。35.B 考查文章出处。根据全文内容可知,文章主要介绍了研究人员对于人的自尊水平的研究发现,属于科学发现。结合选项可知,文章最有可能出自一份科学报告。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文

    55、后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。主题语境:人与社会 语篇类型:说明文 难度:中From the moment we see a person,we begin to form an opinion about him.Your body language plays a huge role in giving people the first impression of you.36.FaceFace is the mirror of emotions.If you are nervous then you will be uninterested.37.A s

    56、mile is the biggest tool that can break the ice when you meet new people.EyesEyes also show the feelings we are going through.Avoiding eye contact shows your nervousness,guilt or shyness.If you are neither gazing nor avoiding your eye contact it shows that you are at ease and interested.HandsHand ge

    57、stures are a very expressive form of communication.38.Using your finger to draw attention to a point can be used to stress a point.If used properly,they can be used to show that you are energetic and sincere in your work.PostureYour posture will give others indications if you are interested and atte

    58、ntive to a topic.39.If you lean towards someone,it shows your interest in what he or she is saying.By leaning away from them you show that you are not interested in that person.40.Being conscious of body language we can correct any negative messages that we are giving out.A.It is important to be fil

    59、led with confidence.B.You can break this by having a smile on your face.C.Remember never to get involved in uninteresting things.D.Body language is built in us and we all do it unconsciously.E.Open gestures show that you are an open person and sincere in your work.F.In conclusion,it is our body lang

    60、uage that speaks a lot than our words.G.It also tells what position you hold in the group that is discussing a particular topic.答案【解题导语】在人们的交流中,肢体语言是非常重要的,它使人们之间的交往变得更加丰富多彩,同时也让人们的思想得到更充分的表达。36.D 上文表明,肢体语言在别人对你的第一印象中起着重要的作用,D项说到肢体语言存在于我们自身,是无意识的行为,与上文联系紧密,故D项正确。37.B 第二段主要讲述了面部表情的作用,B项中的having a smil

    61、e on your face与主题及空后的A smile is the biggest tool that.people相吻合。38.E 本段主要讲述了手势在交流时的作用,E项的内容正说明了开放的手势的作用。39.G 本段的主题是姿势在交流中的重要性,上一句表明,你的姿势将会给别人暗示你是否对谈论的话题感兴趣以及你是否在认真倾听。G项中的also暗示该句是对上一句的延续。同时,G项的内容与本段主题相关。40.F 尾段是对上文的总结,上文强调了肢体语言在人们交流中的重要性,选项F正是对此得出的结论。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,

    62、从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。主题语境:人与自我 语篇类型:夹叙夹议文 难度:中When twelve-year-old John Wilson walked into his chemistry class on a rainy day,he had no way of knowing that his life was about to change completely.The 41 that day was to show how 42 a container of water would bring oxygen bubbles(气泡)to the

    63、 surface.The container John was about to heat,43,was not like the containers other students had used.Someone had been absent-minded and put the wrong label on the bottle.And 44 John heated it with a Bunsen burner,the container 41.A.discussionB.experiment C.analysisD.management42.A.bringing outB.turn

    64、ing over C.heating upD.picking on43.A.thereforeB.insteadC.besidesD.however44.A.ifB.asC.onceD.though45,sending the liquid flying in all directions.John Wilson failed to escape from it,completely 46.John spent the next two months in hospital.After he returned home,his parents 47 a hard time to find a

    65、way to deal with the 48that had happened to their lives.But John did not 49 the accident as a disaster.He knew he had the rest of his life to live.He learned Braille(布拉耶盲文)quickly and continued his 50 at the Worcester College for the disabled.There,he not only did well as a student but also became a

    66、n excellent rower,swimmer,actor and musician.Many people,faced with the 51 John Wilson met with,would have 52 of their45.A.leakedB.melted C.disappearedD.exploded46.A.ashamedB.blindC.deafD.sleepy47.A.called forB.drove off C.got throughD.depended on48.A.disasterB.luck C.lossD.drawback49.A.electB.appoi

    67、ntC.recommendD.regard50.A.jobB.educationC.contributionD.recovery51.A.discriminationB.resistance C.circumstancesD.uncertainties52.A.dreamedB.thought C.approvedD.complainedexperience.Perhaps they would have considered themselves to be 53 by ill fortune.John,however,lost his sight but didnt lose heart,

    68、proving to us that its not what happens to us that 54 our lives its how we make 55 of what happens.53.A.criticizedB.motivated C.surroundedD.interrupted54.A.limitsB.predictsC.determinesD.replaces55.A.senseB.sureC.useD.fun 答案【解题导语】这是一篇夹叙夹议文。John在课堂上做实验时意外失明。但他并不气馁,以积极乐观的态度面对困境。他的故事告诉我们,如何理解发生的事情才是决定生活

    69、的关键。【重点词语链接】1.absent-minded adj.心不在焉的;健忘的He always appeared absent-minded,which made his teacher annoyed.他总是心不在焉,这让他的老师很恼火。2.deal with处理,解决;涉及;与做生意Many years of experiences on dealing with businessmen has made him a wise person.多年与商人做生意的经历使他成为一个有智慧的人。语篇精读答案41.B 根据上文中的chemistry class和42空后的would bring

    70、 oxygen bubbles(气泡)to the surface可知,那天John是在做实验。42.C 根据下文中的John heated it with a Bunsen burner可知,实验是为了展示加热盛水的容器是如何将氧气气泡带到水面的。heat up把加热。43.D 根据句中的was not like the containers other students had used可知此处表示转折,故选D项。44.B 根据the container 45,sending the liquid flying in all directions可知,当John用本生灯加热容器的时候,容器

    71、爆炸了,里面的液体向四面八方飞溅。45.D 参见上题解析。46.B 根据下文中的He learned Braille(布拉耶盲文)quickly和John,however,lost his sight可知,John失明了。47.CJohn回家后,他的父母度过了一段艰难的时间来寻找方法去处理发生在他们生活中的灾难。call for(公开)要求;drive off击退,赶走;get through熬过(困难时期);depend on依靠,取决于。48.A 根据下文中的the accident as a disaster可知,John失明对于全家人来讲就是一场灾难。49.D 由But表示转折可推知,

    72、John并不认为这次事故是一场灾难。regard.as.是固定搭配,意为将认为。50.B 根据句中的at the Worcester College for the disabled可知,John在继续接受教育。答案51.C 根据空后的John Wilson met with可知,许多遭遇John的情况的人会抱怨他们的经历。circumstance境况,境遇常用复数形式。52.D 参见上题解析。complain of.抱怨。53.C 根据语境以及by ill fortune可知,也许许多遭遇John的情况的人会认为自己被厄运包围。be surrounded by.被环绕。54.C 决定我们生活

    73、的不是发生在我们身上的事情,而是我们如何理解发生的事情。55.A 我们对所发生的事情的理解决定我们的生活。make sense of意为理解,弄懂。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。主题语境:人与社会 语篇类型:说明文 难度:中2022河北省部分名校高二期末联考The traditional Chinese lunar calendar divides the year into 24 solar terms.Awakening of Insects(惊蛰)56.(fall)on Mar.5 and ends on

    74、Mar.19 this year.Awakening of Insects signals a rise in temperature and rainfall.As 57.third solar term in the lunar year,58.(it)name suggests the fact that animals sleeping in winter are awakened 59.spring thunder and that the earth begins to come back to life.It is the key time for spring agricult

    75、ural 60.(activity).It is also a good time for people to enjoy fun outdoors,especially for people living in the city.61.(drive)to the suburbs,fishing by a lake or enjoying singing birds will make for a perfect weekend in spring.The most popular fruit in this season is pears.Eating pears around the Aw

    76、akening of Insects 62.(be)a widely-practiced custom in China.As the weather gets 63.(warm)and the air becomes drier,people tend to feel their mouths and tongues are dry,64.can cause colds or coughs.A pear is sweet,juicy and cold,moistening(使变得湿润)the lungs 65.(avoid)a cough.Therefore,pears are highly

    77、 recommended during the Awakening of Insects.答案【解题导语】本文主要介绍了我国农历传统节气惊蛰的习俗。56.falls 考查时态。此处陈述客观事实,应用一般现在时,故填falls。57.the 考查冠词。这里表示第三个节气,序数词前应用定冠词the。58.its 考查代词。空处修饰名词name,结合语境可知应用形容词性物主代词,故填its。59.by 考查介词。此处表示被春雷唤醒,故填by。60.activities 考查名词复数。activity作活动,工作讲时为可数名词,且空前没有表示单数的限定词,故用复数形式。故填activities。61.

    78、Driving 考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处作主语,与fishing by a lake和enjoying singing birds并列,故用动词-ing形式作主语。故填Driving。62.is 考查主谓一致。动词-ing形式作主语,谓语动词用单数形式。故填is。63.warmer 考查形容词的比较级。根据空后的drier可知,空处应用形容词的比较级形式。故填warmer。64.which 考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,指代整个主句的内容且在从句中作主语,故应用which引导。65.to avoid 考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处应用不定式作目

    79、的状语,故填to avoid。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,在外教Ms.Hill的帮助下,你的英语口语进步很大,请你根据以下要点用英文写封信向她表示感谢。1.写信的目的;2.受到的帮助及感受;3.再次表示感谢。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。答案【范文赏读】Dear Ms.Hill,Im Li Hua.I am writing to express my sincere thanks for your help with my spoken English.First,it was your teaching method t

    80、hat helped to improve my spoken English.For example,you encouraged me to talk freely about everything around me in English.Second,its really kind of you to be always patient with me.Moreover,you have a great sense of humor which added plenty of fun to the class.Every time at the end of the class,I b

    81、egan to expect答案the next class.My true gratitude is beyond words.Yours sincerely,Li Hua【一句多译】First of all,your teaching method played a significant role in improving my oral English.Whats more,you made the class full of enjoyment with your great sense of humor.第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成

    82、一篇完整的短文。Once upon a time in my family,the last Saturday in November was the start of our annual big tamale(墨西哥粽子)-making party.We made tamales to share with friends and neighbors.Preparation began with Daddy and the cleaning of the corn husks(外皮).First he boiled them and left them in the water overn

    83、ight.No husk passed inspection without being soft enough for being folded.The next day,the rest of us got to work.My brothers and uncles were on hand for cleanup duty.And there was much to clean up as we women prepared the dough(生面团)made of corn.We also prepared the meat for the filling.The dough ha

    84、d to be spread evenly across the husk,and each tamale had to be folded carefully so it would not split open during the steaming.According to the long-standing tradition at least in my West Texas family no one was allowed to leave the kitchen during the steaming.This could ruin the process.I thought

    85、the family tamale-making party would go on forever,but to continue a family tradition,you needed to have family.Mine had changed forever.My father,two of my brothers and my uncle died.Mom and I spent months in a state of sad loss.At that day friends asked,Are we going to get tamales this year?Passin

    86、g tamales out to friends was one of the great joys of the season after all.But we couldnt face it.Eventually,as years went by,people stopped asking.One afternoon,my mother and I pushed an empty shopping cart through the supermarket.I rounded the corner into the next room and found her standing in fr

    87、ont of a display:packages of dough,bags of corn husks,dried spices all the ingredients for a perfect tamale.Its time,Mom said.I knew she was right.We set aside a Saturday to spend in the kitchen,just the two of us,alone with our thoughts.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1:But as we laid everything out I fel

    88、l into the old routine.Paragraph 2:This year we will still make preparations for tamales and our kitchen will be crowded once again.答案【解题导语】作者的家庭每年都有做墨西哥粽子的传统。全家人团结协作,做好墨西哥粽子与朋友和邻居分享。但随着作者的父亲、两个兄弟和叔叔的离世,这个传统没有再被继续。一天,母亲在超市看到了做墨西哥粽子的全部材料,决定延续这个传统。【写作思路】同学们在写作时可遵循以下思路:1.把握故事情节;写作要素具体内容WhoI(the author)

    89、,Daddy,MomWhenone afternoon,years after several family members deathWhatBackgroundThere was a family tradition in the authors family making tamales on the last Saturday in November.DevelopmentThe authors family stopped making tamales years ago because of the death of family members.Mom saw all the i

    90、ngredients for a perfect tamale.Follow-upThe authors family started making tamales again.答案2.根据所给的两个段落的段首语进行续写;根据最后一段中的just the two of us,alone with our thoughts和续写第一段的段首语可知,续写第一段主要是作者与母亲做墨西哥粽子的全部过程,续写内容要呼应原文中对亲人的哀思,呼应原文第二段涉及的制作过程和分工,同时应涉及与朋友、邻居分享等内容。续写第二段可以升华一下,以显示作者积极的思想和对未来的向往。3.同学们在发挥想象力、呼应原文的同时

    91、要注意沿用原文的笔调,人称以第一人称为主、第三人称为辅,时态以一般过去时为主,但是续写第二段时应以一般现在时为主。One possible versionParagraph 1:But as we laid everything out I fell into the old routine.But we were for cleanup duty ourselves as we went along.Of course Daddy wasnt there to deal with the corn husks,and Mom and I hadnt touched them!They had

    92、nt been cleaned;they hadnt been in the water.Mom lit a candle for our relatives and we made the filling and folded the tamales.Neither of us had stepped out of the busy kitchen until the steaming was completed.By the end of the day,we had many beautiful tamales to share with friends and neighbors.It

    93、 was a success,full of loving memories from the past and hopeful wishes for tomorrow.答案Paragraph 2:This year we will still make preparations for tamales and our kitchen will be crowded once again.My great-niece wants to learn the family tradition.Rule number one:No one leaves the kitchen during the

    94、steaming!Life may change,but our family is forever bound together by love,memories and our favorite dish.答案附:听力参考材料Text 1M:Where are you working now,Jennifer?Still in the hospital?W:No,I left the hospital and I refused the job at the drugstore.Im working as a teacher in a medical college now.Text 2W

    95、:Im thinking of buying my daughter a pair of blue jeans for her birthday.M:If I were you,I would buy a red skirt.It goes really well with her white sweater.Text 3M:Mary,can you tell me my arrangements today?W:At 9 oclock,you will have a meeting.And then you should have lunch with your business partn

    96、er.Oh,you have said you will buy a gift for your son today.Text 4W:John,pick up the package downstairs,OK?I must go to work now.M:Oh,Mum,you know I have to do my homework now.Why not ask Lisa?答案W:You are always looking for excuses.Lisa is going out for her piano class.Text 5M:How much are the toys?W

    97、:We are having a sale today.The original price is 10 dollars each,but now it only costs half the price.M:All right.Ill take three.Text 6M:The traffic was really terrible this morning.W:Why?Did anything in particular happen?M:The car driver in front of me wanted to turn left.But he didnt use his turn

    98、 signal and stopped suddenly at the crossing.He almost caused an accident.W:Im glad there was no accident.M:Me too.People should pay attention to their driving behavior on the road.W:What do you mean?M:Some people never use their turn signals,so others dont know what they plan to do.And some car dri

    99、vers cut in at will.答案W:Yes,these are very irresponsible acts.Some people like to drive close behind my car,which really makes me nervous.M:They need to learn to respect other drivers and make sure of safety on the road.Text 7M:Excuse me,would you mind if I sat here?W:Of course not.Go ahead.M:Thanks

    100、.W:Where are you going?M:Im on my way to Nanjing.It is said that it only takes one and a half hours to get there now.It saves passengers half an hour.W:Yeah,it is because of the use of Fuxing bullet trains.They can reach 350km/h.M:Wow!Thats really amazing!Are you going to Nanjing,too?W:No,Im going t

    101、o Hangzhou.M:Really?Ive been told many times that its a very beautiful place,but Ive never been there since I came to China two years ago.答案W:Yes,it is really worth visiting.Are you American or British?M:Well,actually,I come from Canada and I was invited by a Chinese university to teach Western cult

    102、ure.Oh,its time for my train.Nice talking with you.W:Goodbye!Have a good trip!Text 8W:Welcome to Musical Talent!My name is Jane Brown and today Im talking to Charlie from Seattle.Charlie,tell us about your music.M:Hi,Jane.I love music.I started playing the piano when I was 5 years old.Now,I write so

    103、ngs,sing and play the piano in a band.W:Thats wonderful!What kind of music do you write?M:Well,I write pop music,and I like playing rock,too.W:Have you ever played at any concerts?M:Yes,I have.Our band went to about ten schools in Seattle.It was a lot of fun.W:Have you released any CD yet?答案M:Yes,I

    104、have.I made one last year.Its called Someone Like You,and Ive already sold 5,000 CDs.W:Wow.How old are you?M:Im 15.W:Thats great!Text 9M:Whats your plan for the summer holiday,Amanda?W:I want to spend a month on my uncles farm in New York.But my mother wishes me to go to Beijing,China.M:Why does she

    105、 want you to go to Beijing?Does she want to travel round the city with you?W:No.My mother is from China.She wants to send me to Beijing to live with my grandmother,hoping I can learn about Chinese culture.M:Well,do you want to go there?W:No.Its usually very hot in summer there.I just want to spend a

    106、 relaxing summer vacation at my uncles.M:So what will you do?W:I guess Ill tell my mother that Ill go to Beijing in the fall.Its usually very comfortable in Beijing then.答案M:That sounds like a good idea!W:So whats your plan for the summer holiday?M:I planned to go to London with some friends.But the

    107、yre not available.So Ill just stay in Los Angeles and do some part-time work.Text 10M:What is it like to travel in space?If you have ever watched space movies,you may know something about it.Aurora Station is the worlds first space hotel.US company Orion Span built the hotel.The hotel is around 12 f

    108、eet wide and 35 feet long.It plans to welcome its first guests in 2022.It can hold six people at a time.Two of them will be workers.They may be former NASA astronauts.Each trip aboard the station will last for 12 days.Guests there will be able to do many interesting things.For example,they will see

    109、around 16 sunrises and sunsets every 24 hours.They can take part in research experiments such as growing food in space.Later,they can bring the food back to Earth as a souvenir.These are the same things as astronauts usually do.Guests can also share what they see and hear with others on Earth.They can have a video chat using a high-speed wireless Internet connection.But each guest will have to pay at least$9.5 million.Thats really a large amount of money.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022-2023学年高中英语 Unit 4 Body Language(课时2)课件 新人教版选择性必修第一册.pptx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430518.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1