2018版高考英语二轮(江苏专用)题型组合练2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语二轮江苏专用题型组合练2 WORD版含解析 2018 高考 英语 二轮 江苏 专用 题型 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、题型组合练(二)(对应学生用书第171页).阅读理解A(社会生活)If you are interested in the news,it means you care about what is happening in your community and the world.But sometimes news can be upsetting.If you find out about sad news and it makes you feel worried or upset,what should you do? Dr.Harold Koplewicz,President of
2、the Child Mind Institute,has some suggestions.Sometimes,the news you watch on TV is not completely accurate.The news on TV is fastpaced.When bad news affects our nation,all of us need time to understand and process it.Your parents and your teachers can be your first sources to get information.Even s
3、omeone who is as strong and powerful as President Barack Obama weeps when hes very sad.Its part of being a human that sad events make us feel sad.That doesnt mean that we need to fall_apartIt means that we just have to admit that were sad and move forward.People respond in different ways when facing
4、 sad news.There are certain kids who are very private and dont want anyone to see how they feel.But if you feel worried,talk to your parents and teachers,which can help you feel more comfortable.If you still feel very nervous,another way to feel better is to take part in activities that are helpful
5、to others.Go with your parents to the childrens welfare institutions,or think of ways that you or your class can help others.On the other hand,remember to go to sleep at the right time,play with your friends or go to the movies.It is okay to feel sad,but its not good to stop doing the things you usu
6、ally do.【语篇解读】新闻对孩子会产生影响。对于孩子接触到负面新闻而变得情绪低落、忧虑这一问题,本文给出了相关建议。1The passage is written for_Anews reportersBschool kidsCteachersDparentsB推理判断题。根据第一段中Dr.Harold Koplewicz的身份是 President of the Child Mind Institute以及第二段中的“Your parents and your teachers can be your first sources to get information.”可知,本文的阅读
7、对象应该是孩子。2What does the underlined phrase “fall apart” mean in Paragraph 3?ACheer up.BAsk for help.CStop being nervous.DHave a mental breakdown.D词义猜测题。根据第三段中的“It means that we just have to admit that were sad and move forward.”并结合上下文语境可推断出,fall apart是指“精神崩溃”的意思。3What can be inferred from the passage?
8、A. More sleep is helpful for sad people.BTo admit we are sad will leave us nervous.CDont let sadness disturb your normal life.DChildren should not watch too much news.C推理判断题。根据最后一段的“It is okay to feel sad,but its not good to stop doing the things you usually do.”可知,即便是悲伤的时候,也不要打乱自己的生活规律。B(生态环保)【导学号:
9、25874087】(江苏省名校高三入学摸底卷(考点卷二)More people live close to sea coast than earlier estimated,assess researchers in a new study.These people are the most sensitive to the rise of sea level as well as to the increased number of floods and intensified(加剧的)storms.By using recent increased resolution datasets,
10、 Aalto University researchers estimate that 1.9 billion inhabitants,or about 26% of the worlds total population,live closer than 100km from the coast in areas less than 100 meters above present sea level.By 2050 the amount of people in that zone is predicted to increase to 2.4 billion,while populati
11、on living lower than 5 meters will reach 500 million.Many of these people need to adapt their livelihood to changing climate,says Assistant Professor Matti Kummu from Aalto University.The study found that while population and wealth concentrate by the sea,crops must be grown further and further away
12、 from where people live.So highlands and mountain areas are increasingly important from this point of view.Over the past century there has been a clear tendency that cropland and pasture(牧场)areas have grown mostly in areas outside the population hotspots and decreased in coastal areas.This will most
13、 probably only continue in the future,adds Professor Olli Varis from Aalto University.Even though people and wealth continue to accumulate in coastal areas,their growth is even faster in inland and mountainous areas,the study reveals.This contradicts the existing studies.In the future,the world will
14、 be less diverse in terms of urbanization and economic output,when assessing it from a geospatial(地理空间)point of view.For the analysis,researchers used several global gridded(网格化的)datasets.They first created geographical zoning in relation to the elevation and proximity to coast.This was then used to
15、 study the factors included in the study,which were grouped into five clusters: climate,population,agriculture,economy,and impact on the environment.For the factors with temporal extent,the researchers also assessed their development over a time period of 19002050.【语篇解读】本文是说明文。文章主要讲述了未来海平面上升给人类带来的潜在
16、威胁。4What can be known about those living close to sea coast?AThey will survive sea level rise.BThey have been accustomed to sea level rise.CThey suffer more floods than storms.DThey are most easily affected by sea level rise.D细节理解题。根据第一段中的“These people are the most sensitive to the rise of sea level
17、 as well as to the increased number of floods and intensified(加剧的)storms”可知,这些人最容易受到海平面上升所带来的影响。5Why will highlands and mountain areas become more important?AThey will provide food for coastal areas.BThe population there will increase quickly.CThey will be less affected by sea level rise.DThey offer
18、 people a greener lifestyle.A细节理解题。根据第二段“The study found that while population and wealth concentrate by the sea,crops must be grown further and further away from where people live.So highlands and mountain areas are increasingly important from this point of view”可知,尽管人口和财富在海边聚集,但种植作物的地方必须离人们居住的地方越来
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
