2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题二 阅读七选五模拟检测(四)——记叙文议论文题组 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题二 阅读七选五模拟检测四记叙文议论文题组 WORD版含答案 2018 高考 英语 浙江 二轮 专题 复习 突破 检测 阅读 七选五 模拟 记叙文
- 资源描述:
-
1、阅读七选五模拟检测(四)记叙文/议论文题组(共5篇,限时50分钟)A(2017浙江慈溪中学月考)High school can be a really hard time for anyone, but I especially struggled during my junior year.While taking classes at my high school, I also took 10 credits at the college in my town and worked parttime, too. _1_ However, any time I started to fee
2、l like I couldnt do it all, I would turn to one of the best teachers Ive ever known.Mr.Boggs was my chemistry teacher at high school, but he was so much more than that to me._2_ He made us feel like we could get through everything we were struggling with, and he made sure we knew we could go to him
3、for help.Before every test, Mr.Boggs would help us with our studies after school, sometimes until 8:00 pm., even though he lived far away from school._3_ He made sure that his students were more important than others.He helped us to succeed and to believe we could succeed.Im not sure I would be in s
4、chool right now, studying to be a teacher myself, if not for Mr.Boggs._4_ He was more than willing to talk with each and every one of us to help us figure this out.I realized that I wanted to influence lives like Mr.Boggs had influenced mine._5_ This is the most rewarding part of being a teacher.AIt
5、 was really a lot to handle.BSometimes we were having trouble at home.CHis classroom would be full of students needing help.DI like working with Elementary and Special Education students.EHe made an effort to get to know all of his students on a personal level.FHe encouraged me and others to figure
6、out what it was we wanted to do.GIm going to be a teacher, and I will try my best to influence lives like he did.1选A根据上一句内容可知,作者既要完成高中课程,还要获得大学学分,并且兼职工作,由此不难看出,作者要“处理的事情实在太多了”。2选E本段的主题句是第一句,语意重心是“he was so much more than that to me”。下文举例支持该主题句,故E项“他努力了解每一个学生”符合此处语境,表明Boggs老师不仅仅是一名教化学的老师。3选C根据上一句中的“M
7、r.Boggs would help us with our studies after school”可知,Boggs老师放学后还辅导学生功课,“他的教室里挤满了需要帮助的学生”。4选FF项中的“figure out”与下一句中的“figure this out”相呼应。另外,本段谈论作者立志成为一名教师,故F项中的“what it was we wanted to do”符合此处语境。5选G上句中的“influence lives”提示了本题答案,而且G项中的“Im going to be a teacher”也与本段中的“studying to be a teacher myself”相
8、呼应。另外,下句中的This指的就是“对别人的人生产生影响”,这就是作为老师最大的奖赏。BA generous stranger bought a plane ticket for a homeless mother to watch her three daughters compete at the AAU Junior Olympic Games._ _1_Sisters Tai Sheppard, 11, Rainn Sheppard, 10, and Brooke Sheppard, 8 who began training in track and field in January
9、 of 2015 all made it into the Junior Olympics to compete in various races.Brooke also competed in the high jump, an event which involves equipment that her training team doesnt even have._2_The girls, who live in a homeless shelter with their mother, Tonia Handy, 46, were able to attend the games th
10、anks to support from the girls training team and a successful GoFundMe campaign.Handy, however, could not afford a plane ticket of her own to watch them compete in person.That was until Ken Smaltz Jr., a complete stranger, read about the family._3_“It just feels nice to help someone,” Smaltz said, w
11、ho also didnt intend for the gesture to be made public.On August 1, Handy surprised Rainn by showing up to the track right before she was about to run the 3,000m race.Rainn was extremely excited.The mother and daughter hugged six times before they took each others hands and walked to the track toget
12、her._4_Although the familys athletic accomplishments are grand, their needs are simple.“Do you have money to eat?” Rainn whispered into her moms ear after her race._5_ “For me to be out here is an impressive achievement on its own.”AHe gave all three girls business cards after the meet.BHe reached o
13、ut to Handy and offered to buy her a ticket.C“She knew I didnt have money,” Handy later explained.DThey belong to Jeuness Track Club in Brooklyn, New York.EIt is an annual event where kids in the US.compete in sports.FThat meant all of her jumps were practiced during competitions.GShortly after thei
14、r sweet reunion, Rainn won the gold medal in the race.语篇解读:本文是一篇记叙文。一位陌生人为一位居无定所的母亲买了机票,使她能够观看女儿们的田径比赛。1选E结合本空前的“AAU Junior Olympic Games”及常识我们可以推测,这应该是“美国青少年参加的运动会”。2选F根据本空上一句内容可知,布鲁克所在的训练队并没有供她练习的跳高设备,“这意味着她所有的跳高练习都是在比赛中完成的”。3选B根据上下文内容可知,一位陌生人为汉迪买了机票,使她能够观看女儿们的田径比赛;再根据下段中的“help someone”可知,是斯莫尔茨“向汉
15、迪伸出援助之手,为她买了机票”。4选G根据上文内容可知,瑞恩和母亲“甜蜜相聚”;根据下段中的“the familys athletic accomplishments are grand”可知,瑞恩姐妹们都取得了不错的成绩,“瑞恩赢得跑步比赛的金牌”就是证明。5选C瑞恩问妈妈有没有钱吃饭是因为“她知道妈妈没有钱”。CI was attending a party one night.During the dinner, the man sitting next to me told a humorous story and he spoke of a quotation.The storyte
16、ller mentioned that the quotation was from the Bible.He was wrong.I knew that.I knew it for sure._1_ And so, to get a feeling of importance and display my superiority, I tried to correct him.He stuck to his guns.What? From Shakespeare? Impossible! Absurd! It was from the Bible.And he knew it.The sto
17、ryteller was sitting on my right; and Frank Gammond, an old friend of mine, was seated on my left.Mr.Gammond had devoted years to the study of Shakespeare, so we asked him.He listened, kicked me under the table, and then said: “Dale, you are wrong.The gentleman is right._2_”On our way home that nigh
18、t, I said to Mr.Gammond: “Frank, you knew that quotation was from Shakespeare.”“Yes, of course,” he replied, “Hamlet, Act Five, Scene Two._3_ Why prove to a man that he is wrong? Is that going to make him like you? Why not let him save his face? Why argue with him?”_4_ I not only had made the storyt
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431222.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
