云南省丽江市2020-2021学年高一上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省丽江市2020-2021学年高一上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含解析 云南省 丽江市 2020 2021 学年 高一上 学期 期末 教学质量 监测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、丽江市2020年秋季学期高中教学质量监测高一英语试卷(全卷四个部分,共8页;满分150分,考试用时120分钟)注意事项:1本卷为试题卷。考生必须在答题卡上解题作答。答案应书写在答题卡的相应位置上,在试题卷、草稿纸上作答无效。2考试结束后,请将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does Bob
2、s mother do?A. She is a doctor.B. She is a driver.C. She is a teacher.【答案】C【解析】【原文】W : Bob, can you tell us something about your mother?M:Sure. My mother works hard every day. She teaches English in a high school.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the man and the woman talking about?A. The food.B. The we
3、ather.C. The hobby.【答案】A【解析】【原文】M: How do you like this , Helen?W:Its very nice. Of all the food,I like the beef best.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the man do?A. Visit the woman.B. Wait for a phone call.C. Go to the hospital.【答案】B【解析】【原文】M: What time are we leaving for the film?W :Ill phone you tom
4、orrow. I should have everything ready by then.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation take place?A. In a bookstore.B. In a library.C. In a classroom.【答案】A【解析】【原文】M:I like these books , but they look like quite expensive.W: $ 15 for two books. Thats really not very expensive for good books.5
5、. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why doesnt Mary eat her candies?A. She doesnt like candies.B. Something is wrong with her tooth.C. She has no tooth.【答案】B【解析】【原文】M: Why dont you eat your candies, Mary? Dont you like them?W: Yes, I do. But I am having trouble with my bad tooth.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听对话或独白。每段对
6、话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。注意:每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How far is the History Museum?A. About 4 kilometers away.B. About 5 kilometers away.C. About 6 kilometers away.7. How will the man go to the museum?A. By bike.B. On foot.C. By bus.8. When does the museum open in th
7、e morning?A. At 8:00.B. At 8:30.C. At 9:00.【答案】6. A 7. C 8. C【解析】【原文】M: Excuse me. Where is the History Museum?W :The museum? Its about 4 kilometers away from here.M:Can I go there by bus?W: Yes. You can go there by Bus No.2,and get off at Friendship Hotel. Then youll see a post office on your right
8、. The museum is just behind it.W:Take No. 2 bus , get off at Friendship Hotel. Mm,I see. B the way , when does the museum open?M:At 9:00 in the morning.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】9. Where can this conversation most probably take place?A. In a shoe storeB. In a clothing storeC. In a fruit sto
9、re.10. What color does the woman like?A. Black.B. Silver.C. Silver grey.11. What makes the woman not buy the overcoat?A. The color.B. The size.C. The price.【答案】9. B 10. C 11. C【解析】【原文】M: Good afternoon , Madam. What can I do for you?W :Could you show me that overcoat in the middle?M:Certainly. What
10、color, black or silver grey?W : Silver grey , please. I like the color.M : Silver grey suits you.W:Is it 100% wool?M:Of course. Its 100% new wool. Why not try it on?W:OK! Mm.I think it fits me.M:It fits you very well. It looks good on you,Madam.W :How much is it?M:lt is just $ 299. But we can take 1
11、0% off if you buy it today.W:Well,its still very expensive.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】12. What kind of home does Lily live in?A. A farmhouse.B. A townhouseC. An apartment building13. Which floor does Tom live on?A. The second floor.B. The fourth floor.C. The eighth floor.14. Who is looking f
12、or an apartment?A. Alan.B. Helen.C. Lilys parents.【答案】12. B 13. B 14. B【解析】【原文】M:Lily ,what kind of home do you live in?W:Its a townhouse with two floors.M:Do you live with your parents?W :No, they live in a big farmhouse in the country. What about you, Tom?M:Its an apartment.W :How many floors are
13、there in your building?M: There are eight. And I live on the fourth floor.W :Do you like living there?M: Yes,I do. Its near our factory.W :Oh. Helen is looking for an apartment near our factory. Maybe you can help her.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】15. What s the probable relationship between th
14、e two speakers?A. Friends.B. Strangers.C. Husband and wife.16. How does the woman find her stay there?A. Boring.B. Wonderful.C. Dangerous.17. Which country are they staying now?A. England.B. The United States.C. China.【答案】15. A 16. B 17. B【解析】【原文】W:Its time to go home,I really dont want to leave. I
15、ve had such fun here with you.M:Im glad to hear that.W :Thank you so much for taking me to Disneyland. That is wonderful.M:Im sorry that youve got to leave.W:So am I.M:Im really glad that you enjoyed your stay here. Why dont you come back again next year? We can see some other things around the Unit
16、ed States.W:Id love to do that. Thanks for the invitation.M: Youre welcome. I hope youll have a safe trip back. Give me a phone call when you get home so that I know you ve got there safely.W:I will. Thanks again. Bye!M:Bye!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What are the advantages of the English
17、club?A. A good environment.B. Lots of good teachers.C. Both A and B.19. How many months will the courses last?A. Three.B. Six.C. Nine.20. Whats the telephone number of Rose?A. 8473625.B. 7843625.C. 7483625.【答案】18. C 19. B 20. C【解析】【原文】Hello , everybody! Do you want to improve your English in a short
18、 time? Sunny English Club is a good place for you. We have a good environment for you to study in. And we have many excellent teachers to teach you.Here is some information about our club. Our courses start in March and end in August. We have classes every Saturday , from 7 to 9 in the evening. If y
19、ou want to take the courses , please come to my office a week before the classes begin. You need to pay 800 yuan for them. The courses include grammar, conversation and listening skills. If you want to know more about the courses , please call Rose at 7483625. Thank you.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题
20、;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AChina Train GuideQuick Guide on China Train TravelIf youre looking for an affordable and comfortable way to get around China, train travel is the way to go. Getting train information and cheap train tickets has never been easier. Online train ticket
21、 booking makes it easy for travelers to look through Chinas train timetable, compare train fares, and look for ticket availability. Once youve found a suitable train, you can book online and pick your tickets up at the train station or get them delivered to your home or hotel. Train tickets can be b
22、ooked online a minimum of 35 minutes and a maximum of 60 days before departure.How to choose train typesWhen youre buying China train tickets online, youll notice that the journey duration differs depending on which type of train you choose. China train types can be recognized by their letter codes
23、G, D and C trains are high-speed trains, while Z, T and K are slower or overnight trains. Chinas high-speed trains run between Chinese provincial capitals and first-tier Chinese cities. G trains (high-speed trains, standing for goti) are Chinas bullet trainsthe fastest trains with a maximum speed of
24、 400 kmh. Tickets for these trains are the most expensive.How to buy train ticketsUnless you can read Chinese, there are only two ways to make train reservations in China:Online train ticket booking with a travel agency (up to 60 days before departure).At the train stationlocal ticket agency with yo
25、ur passport (up to 58 days before departure).How to read train ticketsWhen reading your train ticket, please take note of the Chinese characters and Pinyin printed next to your departure / arrival city. Directions (North, South, East, and West) appear in Pinyin (Bei, Nan, Dong, and Xi), not English.
26、 Please make sure you are going to the correct train station.21. What can we learn from the first paragraph?A. Its difficult to get train information in China.B. You can get on the train without tickets after booking online.C. Traveling by train in China is not very expensive.D. Train tickets online
27、 are available at any time within 60 days before you leave.22. If Mr. Smith needs to travel from Jinan to Beijing for something urgent, hed better take _.A. G trainsB. Z trainsC. D trainsD. Overnight trains23. Who are the intended readers of the passage?A. Native tourists.B. Travel agencies.C. Busin
28、essmen.D. Foreign travelers.【答案】21. C 22. A 23. D【解析】【分析】这是一篇说明文。主要内容是中国火车旅行快速指南,交代了高铁的基本信息、如何选列车类型、如何购票、怎样读票面信息等。【21题详解】细节理解题。根据第一段的Getting train information and cheap train tickets has never been easier.可知,获取列车信息和廉价火车票从未像现在这样容易,所以在中国坐火车旅行不贵,故选C项。【22题详解】细节理解题。根据第二段的G trains (high-speed trains, stan
29、ding for goti) are Chinas bullet trainsthe fastest trains with a maximum speed of 400 kmh.可知,如果史密斯先生有急事要从济南去北京,他最好乘坐G字头火车,因为高铁列车的速度最快,故选A项。【23题详解】推理判断题。通读全文并根据文章第二段的(standing for goti) 和最后一段的Chinese characters and PinyinDirections (North, South, East, and West) appear in Pinyin (Bei, Nan, Dong, and
30、Xi)的细节信息可知,购买车票时要注意出发/达到城市的汉字和拼音,所以这篇文章的目标读者是外国旅行者。故选D项。BAfter the fire, what now?Bishop Patrick Chauvet, Notre Dames (巴黎圣母院) manager, admitted that the famous building would close for “five to six years” as he spoke with local business owners Wednesday. He added that it was unclear what the churchs
31、 67 employees would be doing in the future. French President Emmanuel Macron said Tuesday that he wanted the church rebuilt in five years.What are the new rules?While tourists cant go inside the site itself, the area still may prove popular to those paying their respects. Visitors are welcome to wri
32、te messages of support in both the main and local city halls.The island that houses the church has been closed and the people there have been evacuated since the fire. Paris businessmen who depend on Notre Dame tourism are worried about the churchs future as well as their own._Its known that spring
33、is a busy time for tourists in Paris. The travel company recommends(推荐) people visit other places, like the Basilique Saint-Denis, the Sacre-Coeur and so on. Those who tend to observe church services during Holy Week are advised to go to Saint-Eustache.Looking ahead to rebuildingIt seems rebuilding
34、can begin, since firefighters put out the fire early Tuesday, more than 12 hours after nearly 400 firefighters had battled the flames that changed the citys skyline. Two policemen and one firefighter were not badly injured, according to the Paris Fire Service.A large campaign to raise money already
35、is underway to rebuild the church. Up to Wednesday, donations(捐款) came to $1 billion.24. How long would Notre Dame close for after the fire?A. One yearB. Three to four yearsC. Five to six yearsD. Ten years25. What does the underlined word “evacuated” mean?A. removedB. examinedC. checkedD. ruined26.
36、Which of the following subtitles(小标题) can fill in the blank?A. Saint-Eustache is favored by tourists.B. Tour companies offer other choices.C. Church culture develops fast in Paris.D. The best time to visit Paris is spring.27. According to the passage, what will happen after the fire?A. The governmen
37、t will arrange work for 67 employees.B. Visitors will be forbidden to leave messages anywhere.C. Churches in Paris will also be examined and repaired.D. More money will be donated for the rebuilding project.【答案】24. C 25. A 26. B 27. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了巴黎圣母院遭遇火灾后政府制定的新规定和重建工作。【24题详解】细节理解题。根据第一段“B
38、ishop Patrick Chauvet, Notre Dames (巴黎圣母院) manager, admitted that the famous building would close for “five to six years” as he spoke with local business owners Wednesday.(巴黎圣母院的经理Bishop Patrick Chauvet周三在与当地企业主交谈时承认,这座著名的建筑将关闭“5到6年”。)”可知,火灾后巴黎圣母院要关闭5到6年。故选C。【25题详解】词义猜测题。根据前文“The island that houses
39、the church has been closed(这座教堂所在的岛屿在火灾发生后已经关闭)”可猜测,居住地被关闭后,居民应该是被疏散,所以evacuated指的是“疏散”。故选A。【26题详解】主旨大意题。根据下文“The travel company recommends(推荐) people visit other places, like the Basilique Saint-Denis, the Sacre-Coeur and so on.(旅游公司推荐人们去其他地方,比如圣德尼大教堂,圣心大教堂等等。)”可知,本段是讲述旅游公司提供的其他选择。故选B。【27题详解】细节理解题。
40、根据最后一段“A large campaign to raise money already is underway to rebuild the church.(一场为重建这座教堂而进行的大规模筹款运动正在进行中。)”可知,火灾后会更多的钱将被捐赠给重建工程。故选D。CNew England is the six northeastern states of the United States:Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, and Connecticut. The six states were amo
41、ng the first colonies in America. The colonies were ruled by England, and this is how the area became known as New England. After the Revolutionary War the colonies became states.Many things are similar in the six New England states. For example, there are many stone walls, fishing villages and fore
42、sts in these states. The houses and buildings are similar, too. People cut down trees from the forests to make space for their farms and villages.They then used wood from the trees and stones from the field to build houses, schools, and churches. Even today, most of the houses in New England are mad
43、e of wood.There are big cities in New England, but there are also small cities and farms, especially in the northern part. There is much industry and business and New England is one of the most populous parts of the United States. It has many busy seaports on its long coast. There are always many to
44、urists who enjoy the beautiful lakes, beaches, and mountains and who visit the historical places.28. Why are the six states called New England?A. They are now ruled by England.B. They were once colonies of England.C. There were people from England.D. The states were near England.29. Many things are
45、similar in the six New England states except _.A. lawsB. stone wallsC. fishing villagesD. houses and buildings30. What did they use to build their houses?A. Stones and trees.B. Rocks and wood.C. Stones and wood.D. Stones and forests.31. Which is NOT true according to the passage?A. There are six sta
46、tes in New England.B. The states became known as New England after the Revolutionary War.C. Many tourists come and enjoy themselves.D. The six states have many similar things.【答案】28. B 29. A 30. C 31. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了美国东北部的六个被称为“新英格兰”的州,介绍了这些州的相似之处以及自然景观和经济发展等情况。【28题详解】细节理解题。根据第一段中“The colon
47、ies were ruled by England, and this is how the area became known as New England.(殖民地由英国统治,这就是该地区后来被称为新英格兰的原因)”可知,这六个州被称为新英格兰因为他们曾经是英国的殖民地。故选B。【29题详解】细节理解题。根据第二段中“Many things are similar in the six New England states. For example, there are many stone walls, fishing villages and forests in these stat
48、es. The houses and buildings are similar, too.(新英格兰的六个州也有许多类似的情况。例如,这些州有许多石墙、渔村和森林。房子和建筑物也很相似)”可知,除了法律,新英格兰的六个州有石墙、渔村以及房子和建筑物这些相似之处。故选A。【30题详解】细节理解题。根据第三段中“They then used wood from the trees and stones from the field to build houses, schools, and churches.(然后,他们用从树上取来的木材和从地里取来的石头建造房屋、学校和教堂)”可知,他们用石头
49、和木头建造他们的房子。故选C。【31题详解】细节理解题。根据第一段“New England is the six northeastern states of the United States: Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, and Connecticut. The six states were among the first colonies in America. The colonies were ruled by England, and this is how the area became
50、 known as New England. After the Revolutionary War the colonies became states.(新英格兰是指美国东北部的六个州:缅因州、新罕布什尔州、佛蒙特州、马萨诸塞州、罗德岛州和康涅狄格州。这六个州是美国最早的殖民地。殖民地由英国统治,这就是该地区后来被称为新英格兰的原因。独立战争之后,殖民地成为了国家)”可知,B选项“这些州在独立战争后被称为新英格兰”不正确。故选B。D“Everything happens for the best.” My mother said whenever things werent going m
51、y way. “Dont worry. One day your luck will change.”Mother was right, as I discovered after I had finished my college education. I had decided to try for a job in a radio station. One day, I wanted to host (主持) a sports program. I went to Chicago and knocked at the door of every station. But I got tu
52、rned down every time.In one station, a kind lady said my problem was that I hadnt got enough experience. “Get some work in a small station and work your way up,” she said.I went back home. I couldnt get a job there, either. Then my dad told me a businessman had opened a store and needed someone to h
53、elp him. But again, I didnt get the job.I felt really down. “Your luck will change,” Mom said to me. Dad lent me the car to help me to look for my job. I tried another radio station in Iowa. But the owner, a nice man, told me he had already had someone.As I left his office, I asked, “How can someone
54、 be a sports announcer if he cant get a job in a radio station?”I was waiting for the lift when I heard the man called, “What did you mean? Do you know anything about football?” He put me in front of a microphone and asked me to try to imagine that I was giving my opinion on a football game. I succe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431806.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
