云南省丽江市第一高级中学2019-2020学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省丽江市第一高级中学2019-2020学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析 云南省 丽江市 第一 高级中学 2019 2020 学年 一下 学期 开学 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、丽江市第一高级中学2019-2020学年下学期高一年级入学考试英语试题第1卷(选择题,共100分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did the woman like about the movie?A. The story. B. The acting. C. The music.2. Who will arrive at the speakers home in about an hour?A. The ga
2、rdener. B. The womans mother. C. The swimming coach.3. What did the woman do this morning?A. She walked her dog.B. She spoke with Mrs. SmithC. She watered her neighbors plant.4. How much weight does the woman still want to lose?A. 10 pounds. B. 20 pounds. C. 30 pounds.5. What are the speakers mainly
3、 talking about?A. A theme park. B. A film. C. A performance.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Which plants does the man see over in the comer?A. Strawberries. B. Tomatoes. C. Carrots.7. What is the womans
4、 plan for her garden?A. To add more vegetables.B. To grow only wild vegetables.C. To grow vegetables instead of buying them.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where does the mans wife work?A. At a school. B. At a hospital. C. At an art center.9. What kind of flowers does the man order?A. Colorful ones. B. Small one
5、s. C. Large ones.10. When will the flowers be delivered?A. On Monday B. On Saturday. C. On Sunday.听第8段材料,回答第11至13题。11. What comes with the Samsung mobile phone?A. A cover. B. A smart pen. C. A pair of headphones.12. How much does the Samsung mobile phone alone cost?A. $ 200 B. $ 280 C. $ 300.13. Wha
6、ts the relationship between the speakers?A. Friends. B. Boss and employee. C. Store clerk and customer.听第9段材料,回答第14至17题。14. Where is Lake Como located?A. In southern Italy. B. In northern Italy C. In southern Switzerland.15. What does the man probably think about spending his vacation at Lake Como?A
7、. It will be too cold. B. It will be too crowed. C. It will be too expensive.16. Which activity does the man especially want to do?A. Go on a boat ride. B. Eat at restaurants. C. Take phones of villages.17. What does the woman think is more enjoyable?A. Meet famous people. B. Visiting different isla
8、nds. C. Eating at local restaurants.听第10段材料,回答第18至20题。18. When did people create the smartwatch according to the speaker?A. In 2000. B. In 2015. C. In 2016.19. How much can a nice smartwatch cost up to in the U.S.?A. $ 100. B. $ 200. C. $ 400.20. What do children mostly use smartphones as in China?A
9、. A watch and a map. B. A watch and a phone. C. A watch and a music player.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该项涂黑。AIf youre looking to buy a gift for your children, why not keep up with the trend and get the best hoverboard?What is a Hoverboard?A ho
10、verboard is a two-wheeled personal transportation device. Its electrical, portable and became highly popular in 2015 in reference to a popular 1980s movie. Typically, this self-balancing device operates like a powered skateboard.How Does a Hoverboard Work?The device may have many designs, but the me
11、chanism itself isnt complicated. Basically, a standard hoverboard contains:Battery: stores the electrical power. Almost all hoverboards use a high-watt lithium-ion battery.Gyroscope (one for each wheel): allows riders to tilt (倾斜) the hoverboard while maintaining balance and adjusting their directio
12、n.Motor (one in each wheel): provides the power to the wheels to keep the rider balanced and upright.Logic board: functions as the hoverboard brain. It processes data your speed, tilt, etc. and sends information to the motors. This unit controls the power of the board so riders can adjust their spee
13、d.All the above components work together to control the power and tilt of the hoverboards so the rider is balanced, upright and moving at a controlled speed.Why Buy a Hoverboard?Undoubtedly, hoverboards are cool. Youve probably seen kids riding one around the house. Theyre a phenomenon and everybody
14、 wants in. So, why deny your kids and prevent them from being part of this trend?Where is a hoverboard legal?Despite their wild popularity, hoverboards have yet to become “street-legal”. Currently, some places prohibit anyone under 16 from using these devices, and hoverboards are banned in academic
15、institutions and public places, like campus buildings, parks, shopping malls and subway stations. Some places have also put speed limits on the devices and restricted their use to bike paths. However, open areas including your yard are free of these restrictions.1. The logic board of a hoverboard ca
16、n _.A. store electricityB. power the wheelsC. send information to the ridersD. receive data and give command2. According to the passage, a hoverboard can be used _.A. on campusB. in parksC. on bike pathsD. in shopping malls3. What is the main purpose of this passage?A. To evaluate a gifts quality.B.
17、 To recommend a gift choice.C. To compare new hoverboard models.D. To clarify functions of the latest hoverboards.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】这是一则推荐类的广告。文章主要介绍了悬滑板(平衡车)的相关情况。【1题详解】细节理解题。由Logic board 部分中的It processes data your speed, tilt, etc. and sends information to the motors. This unit controls th
18、e power of the board so riders can adjust their speed.可知,它处理数据你的速度、倾斜度等并将信息发送给电动机。这个装置控制着滑板的力量,所以骑手们可以调整他们的速度。由此我们可以判断logic board可以接收数据,并发出指令。故选D项。【2题详解】细节理解题。由最后一段中的Currently, some places prohibit anyone under 16 from using these devices, and hoverboards are banned in academic institutions and publ
19、ic places, like campus buildings, parks, shopping malls and subway stations.可知,目前,一些地方禁止16岁以下的人使用这些设备,学术机构和公共场所也禁止使用悬滑板(平衡车),比如校园建筑、公园、购物中心和地铁站。选项A校园,B公园,D购物中心都被排除。故选C项。【3题详解】推理判断题。由第一段中的If youre looking to buy a gift for your children, why not keep up with the trend and get the best hoverboard?可知,如
20、果你想给你的孩子买礼物,为什么不紧跟潮流,买最好的悬滑板(平衡车)呢?由此可知,这篇文章是帮大家推荐一款给孩子的礼物。故选B项。【点睛】解目的意图类的推理判断题,一般是结合首段或者末段,就可以找到文章的目的意图。如第3小题,问文章的目的是什么,我们结合第一段中的If youre looking to buy a gift for your children, why not keep up with the trend and get the best hoverboard?可知,如果你想给你的孩子买礼物,为什么不紧跟潮流,买最好的悬滑板(平衡车)呢?由此可知,这篇文章是帮大家推荐一款给孩子的
21、礼物。故选B项。BYesterday, the head of the US federal public health agency said its on its highest warning level of the outbreak of Ebola in West Africa. More than 930 people are thought to have died from the virus so far in Sierra Leone, Liberia, Guinea and Nigeria.Ebola can be deadly in up to 90% of case
22、s, depending on the type. The virus is spread through direct contact with body fluids from an infected person. There is currently no known cure or vaccine for the virus.The reason why the market hasnt produced a drug to battle Ebola is that there are not many people who die from this disease. In the
23、 history of this disease, there have been probably fewer than 3,000 known deaths since 1976, among which only one was not in Africa. Besides, most drug companies are interested in drugs that will treat millions of people since it costs hundreds of millions of dollars to develop a drug. However, the
24、U.S. government got interested in this because of its concerns about whether Ebola could actually end up as a terrorist agent. The government think it would be better if they develop some drugs in their back pocket, should somebody try to use this virus to attack people.Although there hasnt been an
25、effective cure for Ebola, at present there are three different methods to treating this disease. The first is very similar to other anti-viral drugs that are already at the market and this approach is being developed by a company called BioCryst Pharmaceuticals. The second one uses a completely diff
26、erent method, and it uses genetic material that can actually block the viruses own genetic material. This is a kind of far out idea and its being developed by a Canadian company called Tekmira. And the third is a cocktail treatment of antibodies. This was the drug given to the two sick Americans. An
27、d it now also has been given to a Spanish minister who got sick while in West Africa.At the current trend, within another few weeks, there will have been more cases in this outbreak than in all previous recognized outbreaks of Ebola put together. The governments in several countries have now introdu
28、ced a number of measures aimed at preventing the spread of the virus.4. Why is American government interested in developing a cure for Ebola?A. Because they believe it can bring good profits.B. Because they foresee Ebola may spread in the U. S.C. Because they think it can help millions of people.D.
29、Because they find Ebola might be used as a terrorist tool.5. Which of the following ways probably spreads Ebola virus?A. Hugging.B. Kissing on the face.C. Talking to a patient.D. Sharing injection needles.6. The technology of genetic project is applied in _.A. the treatment of TekmiraB. the new vacc
30、ine for the virusC. the cocktail treatment of antibodiesD. the drugs produced by BioCryst Pharmaceuticals7. What will the author probably present in the following paragraph?A. The cases of former Ebola outbreaks.B. The importance of preventing Ebola.C. The action taken by some governments.D. More ex
31、amples of future outbreaks.【答案】4. D 5. D 6. A 7. C【解析】这是一篇新闻报道。昨天,美国联邦公共卫生机构负责人表示,西非埃博拉病毒爆发已进入最高警戒级别。到目前为止,塞拉利昂、利比里亚、几内亚和尼日利亚已有930多人死于该病毒。文章主要介绍了埃博拉病毒的传播方式、历史以及目前的一些治疗方法。【4题详解】细节理解题。根据第三段中“However, the U.S. government got interested in this because of its concerns about whether Ebola could actually
32、end up as a terrorist agent.”可知然而,美国政府对此感兴趣,因为它担心埃博拉最终会成为恐怖分子的代理工具。由此可知,美国政府对开发治疗埃博拉病毒的方法感兴趣,是因为他们发现埃博拉病毒可能会被用作恐怖分子的工具。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“The virus is spread through direct contact with body fluids from an infected person.”可知该病毒通过直接接触感染者的体液传播。由此可知,D选项“共用注射针头”可能是传播埃博拉病毒的方式。故选D。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段
33、中“The second one uses a completely different method, and it uses genetic material that can actually block the viruses own genetic material. This is a kind of far out idea and its being developed by a Canadian company called Tekmira.”可知第二种使用的是完全不同的方法,它使用的是可以真正阻断病毒自身遗传物质的基因物质。这是一个很遥远的想法,它是由一家名为Tekmira
34、的加拿大公司开发的。由此可知,Tekmira的治疗方式中应用了基因工程技术。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“The governments in several countries have now introduced a number of measures aimed at preventing the spread of the virus.”可知一些国家的政府现在已经采取了一些措施,旨在防止病毒的传播。由此可推知,在接下来的段落中,作者可能会提到一些政府采取的行动。故选C。CThe baobab tree is sometimes called “the Tree o
35、f Life. Baobabs grow in Africa and Australia. They are the most famous trees in Africa. Baobabs have very thick, wide trunks (树干).Often the trunks have large empty spaces inside.In South Africa, one famous tree had a hole so large that someone built a bar inside it. People could sit inside and order
36、 drinks. That tree was known as the Sunland Baobab. It was more than 1,000 years old. It was the biggest baobab in Africa. But in 2017 it fell down. In 2016, another famous baobab fell down and died. It was called the Chapman tree in Botswana.A recent study shows that the problem is widespread. Adri
37、an Patrut and his team started studying the baobabs in 2005.The team found bad news. In the past 12 years, “nine of the thirteen oldest and five of the six largest have died,” the report found. Sometimes parts of the tree didnt die. But the “oldest parts” did.Experts arent sure what is causing the b
38、aobabs to die. They think it may be related to climate change. But more research is needed to prove it.The largest trees need more water and food than smaller baobabs. Patrut thinks that is what puts them at greater danger. More heat and less rainfall could have a big influence on the trees.In Zimba
39、bwe a fungus(真菌)turns baobabs black before they die. But Patruts study didnt find signs of a widespread disease. No matter the cause, the loss is huge.Baobabs are amazing. They are a major food source for people. The trees grow white flowers that open at night. Bats spread the pollen(花粉)and help the
40、 trees grow fruit. Their white fruit is called monkey bread. People use it as food and to make cool drinks. People make paper, cloth, and even drugs from baobab bark(树皮).8. What do we know about the Sunland Baobab?A. It was the biggest baobab in Australia.B. It was the oldest tree in the world.C. It
41、 fell down in 2016 in Botswana.D. It once had a bar inside it9. What did Patruts study find?A. More baobabs are dying,B. Old baobabs are going to disappear.C. Trees worldwide have common problems.D. Trees living environment is getting worse.10. As for whats killing baobabs, experts _A. are certain h
42、uman activities put them in dangerB. are sure it is because of climate changeC. have proved disease is the main causeD. need to carry out more studies11. What is the main idea of the last paragraph?A. The great uses of baobab treesB. The danger of losing baobab trees.C. How baobab trees help other p
43、lantsD. The importance of protecting the environment.【答案】8. D 9. A 10. D 11. A【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了研究人员发现许多猴面包树正在死亡,但其死亡原因还不能确定。【8题详解】细节理解题。根据文章第二段“In South Africa, one famous tree had a hole so large that someone built a bar inside it. People could sit inside and order drinks. That tree was known as
44、 the Sunland Baobab.(在南非,一棵著名的树有一个大洞,以至于有人在里面建了一个酒吧。人们可以坐在里面点饮料。那棵树被称为桑兰猴面包树。)”可知,桑兰猴面包树里面曾经有个酒吧。故选D。【9题详解】细节理解题。根据文章第三段“Adrian Patrut and his team started studying the baobabs in 2005.The team found bad news. In the past 12 years, “nine of the thirteen oldest and five of the six largest have died,”
45、 the report found. (Adrian Patrut和他的团队从2005年开始研究猴面包树。研究小组发现了坏消息。报告发现,在过去的12年里,“年龄最大的13棵中有9棵死亡,最大的6棵中有5棵死亡”。)”可知,Patrut研究发现更多的猴面包树正在死亡。故选A。【10题详解】细节理解题。根据文章第四段“Experts arent sure what is causing the baobabs to die. They think it may be related to climate change. But more research is needed to prove i
46、t. (专家们还不确定猴面包树死亡的原因。他们认为这可能与气候变化有关。但是需要更多的研究来证明这一点。)”可知,猴面包树死亡的原因,专家需要开展更多的研究。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据文章最后一段“People use it as food and to make cool drinks. People make paper, cloth, and even drugs from baobab bark(树皮).(人们用它作为食物和制作冷饮。人们用猴面包树树皮造纸、织布,甚至制造药物。)”及全段内容可知,本段主要介绍猴面包树的巨大用处。故选A。DMore and more shop
47、pers are buying things online these days, allowing them to avoid aggressive salespeople and long lines at checkout counters. In spite of online convenience, however, there are some itemslike clothesthat customers prefer to examine before buying. In light of this, two companies are Ending ways to mod
48、ernize stores and bridge the gap between online and in-store retail.Hointer, a software company that also sells designer jeans, has created a fast and painless shopping experience for its customers. Shoppers walk into a Hointer store and select one of the many pairs of jeans hanging down from bars.
49、Then they point their smartphones at the tag and activate the Hointer app, after which they select the size and press “try on” The app then directs them to a specific dressing room. German-made robots search for the desired jeans and deliver them through a chute to the dressing room in about 30 seco
50、nds. Immediately after unwanted pairs of jeans are dropped through another chute, the “outbox”, they disappear from the list in the app.Purchases at Hointer are made with a swipe of a credit card. And a salesperson is optional. This allows Hointer to hire fewer people and focus on their goal: develo
51、ping technology that supports a retail revolution.Mens clothing retailer Bonobos has come up with a more personalized shopping experience. Although it is in fact an online retailer, Bonobos has decided to open a handful of stores called Guide shops. Shoppers make an appointment online before arrivin
52、g at a Guideship, where they receive one-on-one attention from a fitting guide. Because these shops have limited stocks, shoppers arent able to take home the clothes they select. But guides help shoppers make online purchases before they leave, after which the items will be delivered to customers in
53、 one or two days. Following the purchase, the Bonobos customer service database keeps a record of each shoppers size, making future online purchases easier.While Hointer focuses on convenience, Bonobos Guide shops focus on customer service. But both efforts have one thing in common: giving clothing
54、retailers a new look for the 21st century.12. The two companies are finding ways to modernize their stores because _.A. online shopping is losing its popularityB. in-store retail makes higher profitsC. peoples demand for in-store shopping still existsD. store sales keep declining without high techno
55、logy13. What do we know about Hointer?A Its a software company as well as a jean producer.B. Shoppers can turn to a salesperson when necessary in Hointer.C. The Hointer app makes clothes shopping more time-consuming.D. Shoppers are welcomed by German-made robots in Hointer.14. If a man wants to buy
56、clothes in Bonobos, it is incorrect that _.A. he needs to make an appointment online in advanceB. he has to make online purchases in the storeC. he should help create the customer service databaseD. he can receive one-on-one attention from a guide15. Which might be the best title for this passage?A.
57、 High Technology in StoresB. Advantages of In-store ShoppingC. Competition between Two CompaniesD. New Experience of Shopping for Clothes【答案】12. C 13. B 14. C 15. D【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了为了满足人们去店内购物的需求,Hointer和Bonobos Guide正在寻找使其门店现代化的方法。同时介绍了他们各自不同的购物体验流程,Hointer注重便利性,而Bonobos Guide商店注重客户服务,他们所做的两项努力都有
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431888.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
