2018秋英语北师大版必修2单元检测:第五单元检测(A) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018秋英语北师大版必修2单元检测:第五单元检测A WORD版含解析 2018 英语 北师大 必修 单元 检测 第五 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第五单元检测(A)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:How do you like the lecture?M:I think the atmosphere is a little dead.1What does the man think of the lecture?A.Boring. B.Lively. C.Inte
2、resting.答案:AM:Here we are now.The theatre is around the corner.You can get off here.W:How much should I pay you?2Whats the man?A.A teacher.B.A taxi driver.C.An actor.答案:BW:Lets go for a picnic in the woods!M:Its cloudy outside.I think it may rain soon.3Whats the weather like?A.Cloudy.B.Rainy.C.Cold.
3、答案:AM:The red book is $2.5 and the blue one is $3.4.W:OK.Ill take both of them.4How much will the woman pay for the two books?A.$5.9.B.$3.4.C.$2.5.答案:AW:John,do you know what time it is right now in London?M:Let me see.it is 5:00 pm now and London is six hours behind.5Whats the time in London now?A.
4、5:00 pm.B.11:00 am.C.9:00 am.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:So,how long have you been in the Peace Corps?W:For about a year now.M:Do you enjoy it?W:Most of the time.T
5、he work can be extremely difficult,but it has its rewards.For me,its finding a way to fit into a community thats very different from my own.It can be frustrating!M:And whats the most rewarding thing?W:Thats easy.The most rewarding thing about being in the Peace Corps is learning about another cultur
6、e.6What does the woman think of her job in the Peace Corps?A.It is enjoyable.B.It is boring.C.It is a waste of time.答案:A7What does the woman think is the most rewarding thing in the Peace Corps?A.Moving to a new office.B.Learning about another culture.C.Fitting into a different community.答案:B听第7段材料,
7、回答第8至10题。M:Will you see Lily this afternoon?W:Im not sure,but I think so.This morning we were together,practising the high jump.M:Well,if you see her,will you please tell her the sports meeting has been put off till next Tuesday?W:All right.Ill tell her as soon as I see her.M:Thanks a lot.W:You are
8、welcome.8When will the woman probably see Lily?A.This morning.B.This afternoon.C.This evening.答案:B9What does the man want the woman to tell Lily?A.The sports meeting has been put off.B.The sports meeting will start on time.C.The sports meeting will start earlier.答案:A10Who will probably take part in
9、the high jump?A.The two speakers.B.The man and Lily.C.The woman and Lily.答案:C听第8段材料,回答第11至13题。W:Hello.Housekeeping.M:Oh,hello.Im phoning from Room 504.Its about some clothes I sent to be washed this morning.They arent back yet.Were leaving tomorrow morning.W:They are,sir.Youll find them in your clos
10、et.They are in the top drawer on the left.M:Oh,I didnt look in the closet.Thank you very much.Sorry to have troubled you.W:Thats quite all right.Goodbye.M:Goodbye.11What are the two speakers talking about?A.Clothes.B.The room.C.The price.答案:A12What can we know about the man?A.He needs room service.B
11、.He wants to change his room.C.He is leaving tomorrow.答案:C13What can we learn from the conversation?A.The hotel service isnt good.B.The man isnt careful enough.C.The clothes are very expensive.答案:B听第9段材料,回答第14至17题。M:Excuse me,Miss!W:Yes,sir?Can I help you?M:I want to know if a Mr Bruce Cobber has ch
12、ecked in for the 7:25 pm flight to Sydney.W:Wait a moment,sir.Ill just find out.Yes,sir,Mr Cobber has checked in already.M:Which gate is the flight leaving from?W:Gate 12.But Im afraid its already left,sir.The plane took off ten minutes ago.M:Oh,no!Ive missed him again!I dont believe it!Can I have a
13、 single ticket to London,please?First class.W:Here is your ticket,sir.M:OK.Thank you.14What time did Mr Cobbers flight leave?A.At 9:25 pm.B.At 6:25 pm.C.At 7:25 pm.答案:C15Which gate did Mr Cobber leave from?A.Gate 2.B.Gate 12.C.Gate 20.答案:B16Where will the man go?A.To London.B.To Sydney.C.To New York
14、.答案:A17What can we know from the conversation?A.Mr Cobbers plane took off 15 minutes ago.B.The man missed seeing Mr Cobber again.C.The man bought a second-class ticket.答案:B听第10段材料,回答第18至20题。It is very difficult these days to find someone to come and fix your fridge,your TV set,or your washing machin
15、e if it breaks.Everyone wants to sell you a new fridge,a new TV set,or a new washing machine.No one wants to fix them when they stop working.One day Mrs White discovered that her washing machine didnt work,so she telephoned a shop.Three days later,a man from the shop came to see what was wrong with
16、her washing machine.But Mrs White was not very happy and said,“Well,youve finally arrived.I called you three days ago.”The man paid no attention to what she said.He simply took a piece of paper out of his pocket and looked at it.Then he said,“Three days ago?That was the 21st,wasnt it?Oh!Well,I am so
17、rry,Ive come to the wrong place.Im looking for Mrs Smiths house,not yours.She telephoned me on the 20th.”18What happened to Mrs White?A.Her TV set stopped working.B.Her washing machine didnt work.C.Her fridge was broken.答案:B19Why was Mrs White unhappy when the repairman arrived?A.The man came too ea
18、rly.B.The man asked for too much money.C.The man didnt come in time.答案:C20When did Mrs White telephone the workshop?A.On the 20th.B.On the 21st.C.On the 22nd.答案:B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。A(2016全国乙卷)You probably know who Marie Curie was,but you may not
19、 have heard of Rachel Carson.Of the outstanding ladies listed below,who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams (1860-1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank.Addams helped the poor and worked for peace.She encouraged a sens
20、e of community (社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need.In 1931,Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson (1907-1964)If it werent for Rachel Carson,the environmental movement might not exist today.Her popular 1962 book S
21、ilent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor (1930-present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School,in 1952,she could not find work at a law firm becaus
22、e she was a woman.She became an Arizona state senator (参议员) and,in 1981,the first woman to join the U.S.Supreme Court.OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks (1913-2005)On December 1,1955,in Montgomery,Alabama,Rosa Parks would not give u
23、p her seat on a bus to a white passenger.Her simple act landed Parks in prison.But it also set off the Montgomery bus boycott.It lasted for more than a year,and kicked off the civil-rights movement.“The only tired I was,was tired of giving in,”said Parks.21What is Jane Addams noted for in history?A.
24、Her social work.B.Her teaching skills.C.Her efforts to win a prize.D.Her community background.解析:细节理解题。根据第二段第一句内容可知,Jane Addams在历史上出名是因为她在社会工作方面做出了伟大的贡献。答案:A22What was the reason for OConnors being rejected by the law firm?A.Her lack of proper training in law.B.Her little work experience in court.C.
25、The discrimination against women.D.The poor financial conditions.解析:细节理解题。根据倒数第二段第一句中的“.because she was a woman.”可知,OConnor不能在律师事务所找到工作是因为当时的社会对女性存在性别歧视。答案:C23Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U.S.?A.Jane Addams.B.Rachel Carson.C.Sandra Day OConnor.D.Rosa Parks.解析:细节理
26、解题。根据最后一段倒数第二句中的“.and kicked off the civil-rights movement.”可知,对美国的民权运动做出伟大贡献的是Rosa Parks。答案:D24What can we infer about the women mentioned in the text?A.They are highly educated.B.They are truly creative.C.They are pioneers.D.They are peace-lovers.解析:推理判断题。文章主要介绍了过去的一百年中出现的四位伟大女性,她们的共同特点是在某个领域起到了先驱
27、的作用。答案:CBHere we will explore American folk music,the music of the people.Good Night Irene is an example of a traditional folk song.That means the song is so old that no one really knows who wrote it.Huddie Ledbetter,the singer and guitarist known as Ledbelly,first recorded Good Night Irene in 1932.
28、Since then more than a hundred other versions have been recorded.Good Night Irene was a huge hit for the Weavers in 1950.Folk songs sometimes tell stories about real events.An example is the story of a young man whose last name was spelled D-U-L-A but pronounced “Dooley”.The story was retold in poem
29、s and songsincluding the hit song,Tom Dooley,recorded in 1958 by the Kingston Trio.Folk singer and songwriter Amy Speace says the history of American folk music can be imagined as a tree with many branches.At the center,she says,is Woody Guthrie.Woody Guthrie wrote almost 3,000 songs.But he only rec
30、orded about 300 of them.His granddaughter Anna Canoni says that was partly because he did not have enough money to record more.He made only one record with a major record company.Yet for all his influence,millions of Americans today remember him for just one song,which children learned in school.The
31、 song,This Land Is Your Land,seems like the perfect expression of pride in country.What many people do not know is that it was meant sarcastically(讽刺地),as just the opposite.This meaning is made clear later in the song,in the parts most children never learn in school.A new kind of folk music mixes el
32、ements of traditional folk and rock with mostly acoustic(音响的)instruments.Some call it “freak folk”.Others hate that name.Whatever you call it,one artist often used as an example is the singer,songwriter and harp player Joanna Newsom.Some people probably think of a folk singer out of date from the 19
33、60s.But these days,with music production software,digital video,and social networks all easily available,folk artists really can bring the world together.25Who wrote Good Night Irene?A.Dooley.B.The Weavers.C.Huddie Ledbetter.D.Someone unknown.解析:细节理解题。根据第二段第二句可知,Good Night Irene的作者不为人知。答案:D26Which o
34、f the following is true about Tom Dooley?A.It was written by Amy Speace.B.It was recorded by the Kingston Trio.C.It was a story about nature.D.It was recorded in 1950.解析:细节理解题。根据第三段的最后一句“.Tom Dooley,recorded in 1958 by the Kingston Trio.”可知应选B项。答案:B27What can we learn about Woody Guthrie from Paragr
35、aph 4?A.He earned a lot by writing folk music.B.He played an important role in folk music.C.He recorded as many as 3,000 songs in his life.D.He recorded his songs with several companies.解析:推理判断题。根据第四段第一、二句可推知,Woody Guthrie在民谣的发展历程中扮演着重要的角色。答案:B28What is the authors attitude towards folk artists?A.He
36、 agrees with them.B.He doubts them.C.He argues against them.D.He hates to accept them.解析:推理判断题。根据本文最后一句可推知,作者支持、认同民谣艺术家。答案:AC(2015四川卷)Their cheery song brightens many a winters day.But robins are in danger of wearing themselves out by singing too much.Robins are singing all nightas well as during th
37、e day,British-based researchers say.David Dominoni,of Glasgow University,said that light from street lamps,takeaway signs and homes is affecting the birds biological clocks,leading to them being wide awake when they should be asleep.Dr Dominoni,who is putting cameras inside nesting boxes to track sl
38、eeping patterns,said lack of sleep could put the birds health at risk.His study shows that when robins are exposed to light at night in the lab,it leads to some genes being active at the wrong time of day.And the more birds are exposed to light,the more active they are at night.He told people at a c
39、onference,“There have been a couple of studies suggesting they are increasing their song output at night and during the day they are still singing.Singing is a costly behaviour and it takes energy.So by increasing their song output,there might be some costs of energy.”And it is not just robins that
40、are being kept awake by artificial light.Blackbirds and seagulls are also being more nocturnal.Dr Dominoni said,“In Glasgow where I live,gulls are a serious problem.I have people coming to me saying You are the bird expert.Can you help us kill these gulls?.During the breeding(繁殖)season,between April
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431930.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023年《万唯中考 黑白卷(成都)》英语-重难题.pdf
