人教版2018届高三英语一轮复习练习:选修六 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 人教版2018届高三英语一轮复习练习:选修六 UNIT 4GLOBAL WARMING WORD版含答案 人教版 2018 届高三 英语 一轮 复习 练习 选修 GLOBAL WORD 答案
- 资源描述:
-
1、Unit 4Global warming阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解AWant to help fight global warming? Take off your tie, says the Italian health ministry.It has urged employers to let their staff dress casually at work in the summer so that the air conditioning can be turned down.“Taking your tie off immediately lowers
2、the body temperature by 2 or 3 degrees centigrade,” the ministry said in a statement. “Allowing a more sensible use of air conditioning brings about electricity savings and protects the environment.”It called on all public and private offices to let employees wear no tie during heat waves like the o
3、ne that has brought Africalike temperatures to many parts of Italy this week.The move echoes (回应) a similar action from Italys biggest oil group, ENI, which told its staff earlier this month they need not wear a tie at work.The tie makers, however, were left hot_under_the_collar.“Italy confirms that
4、 it is a strange country,” Flavio Cima said angrily in a letter to financial daily Il Sole 24 ORE under the headline: “I, tie maker, am responsible for global warming.”“We can now happily continue with our lifestyle, using cars, consuming fuel, heating and cooling our homes at leisure. On one condit
5、ion: we should not wear a tie while we do so,” he wrote.“I should have listened to my friends and become an oil producer instead.”Italy is one of the European Unions worst performers on the pollution front and is among the EU countries expected to exceed (超出) their greenhouse gas emission (排放) targe
6、ts.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。解掉领带可以让体温下降2或3度,所以许多公司鼓励员工不戴领带上班,以抵制全球气候变暖;但是,这种主张遭到了领带制造商的反对。1Whats the purpose of the move of taking off ties?ATo dress casually.BTo fight global warming.CTo keep the body temperature.DTo improve working conditions.解析:选B主旨大意题。根据第一段中的“Want to help fight global warming? Take off y
7、our tie”可知,解掉领带是为了抵制全球变暖,故B项正确。2Who first encouraged employees to take off ties?AENI.BFlavio Cima.CA financial daily.DThe Italian health ministry.解析:选A细节理解题。根据第五段中的“ENI, which told its staff earlier this month they need not wear a tie at work.”可知,ENI公司最早鼓励员工上班时不戴领带,故A项正确。3What does the underlined pa
8、rt “hot under the collar” in Paragraph 6 probably mean?AAngry.BSpeechless.CDelighted. DPuzzled.解析:选A词义猜测题。根据第四段和第五段可知,包括ENI在内的许多公司,都鼓励员工不戴领带上班;根据常识可以判断,此举势必造成领带制造商的商品滞销;结合第七段的“Flavio Cima said angrily in a letter”可以判断,画线部分意为“愤怒的”,故A项正确。4Which of the following is TRUE about Flavio Cima?AHe stands by
9、the oil group.BHe agrees with the ministry.CHe admits his responsibility.DHe argues against taking off ties.解析:选D推理判断题。根据第六、七段可知,对于鼓励员工不戴领带上班一事,作为领带制造商的Flavio Cima非常生气;据此可以判断,他对不戴领带上班的观点有异议,故D项正确。BThe Spotlight in RioPhelps puts spotlight on cupping (拔火罐)Olympic gold medalist Michael Phelps led Amer
10、ican swimmers to a gold medal in the 4100meter relay, but what grabbed media attention and led to stories and photos around the globe were the purple and red circles on his back.Michael Phelps of the USA is seen with red cupping marks on his shoulder as he competes during the 2016 Rio Olympics mens
11、200m butterfly in Rio de Janeiro, Brazil, Aug 8, 2016.Chinese swimmer Fu Yuanhui goes viralChinas womens swimmer Fu Yuanhui has created a sensation online not just by winning the bronze medal in the 100m backstroke competition, but also by her facial expressions during the post semifinal interview w
12、ith China Central Television (CCTV) on Monday.When asked whether she held back for the final, Fu replied, “No, I utilized my prehistorical power” What she meant was that she had spared no efforts in the semifinal. Since then, the socalled “prehistorical power” has gone viral and become a new Interne
13、t meme.Britain wins first Olympic diving gold in mens synchronized 3m springboard (男子双人3米跳板)Britains Jack Laugher and Chris Mears ended Chinas gold medal monopoly (垄断) over diving events at the Rio Olympics by winning the mens synchronized 3m springboard final on Wednesday, the countrys firstever Ol
14、ympic gold medal in diving.Laugher and Mears finished with a sixround total of 454.32 points, just 4.11 points ahead of silver medallists Mike Hixon and Sam Dorman of the USA at the Maria Lenk Aquatics Center. Chinas Cao Yuan and Qin Kai took the bronze with 443.70 points.5What attracted media atten
15、tion with Phelps winning the gold medal?AHis great leadership.BHis scars on his back.CThe cupping marks on his back.DHis achievements he made in the mens 200m butterfly.解析:选C细节理解题。根据第一则新闻中的“what grabbed media attention .and red circles on his back”以及“Michael Phelps of the USA is seen with red cuppin
16、g marks on his shoulder”可知随着菲尔普斯获得金牌,他后背上的拔火罐的印迹成为媒体关注的重点。故选C。6Which of the following is NOT the reason why Fu Yuanhui became the spotlight?AHer devotion and determination to swimming.BHer achievement in the 100m backstroke competition.CHer facial expression during the postsemifinal interview.DHer h
17、umourous reply to the reporter so called “prehistorical power”解析:选A细节理解题。根据第二则新闻可知让傅园慧成为焦点的不仅是她的成绩,更是她在赛后接受采访时的面部表情和她的“我已经用了洪荒之力了”的幽默回答。故选A。7What can we learn from the third news?AChina didnt win any gold medals in diving events at the Rio Olympics.BBritain became the gold medal monopolist of diving
18、 events at the Rio Olympics.CMike Hixon and Sam Dorman of the USA took silver with 447.81 points.DBritain had never won the Olympic diving gold medal before the Rio Olympics.解析:选D判断推理题。根据第三则新闻中的“Britains Jack Laugher and Chris Mears ended Chinas gold medal monopoly (垄断) . Olympic gold medal in divin
19、g.”可知英国的跳水员Jack Laugher和Chris Mears获得了男子双人3米跳板的金牌,这是英国有史以来第一次获得奥运会跳水项目的金牌。故选D。CPeople need to seek out new foods because the world has so many mouths to feed. As of 2015, there are more than seven billion people on Earth, according to the United Nations. And by 2100 that number may double. Feeding a
20、ll of these people means not only improving the way foods are grown, but also finding new sources of nutrition.And that_quest is becoming ever more urgent. If nothing changes, within 35 years, the worlds appetite will be greater than the amount of foods produced. Thats according to a report released
21、 in 2014. It was prepared by the Global Harvest Initiative, a private agriculture group based in Washington,DC.Global warming, too, is changing food production. Scientists predict that rising temperatures will reduce the growth of important crops like wheat, corn and soybeans. Lowincome developing c
22、ountries will be hit the hardest. When harvests fall, crops become more expensive. And since those foods are also used to feed animals like cows and pigs, meat prices, too, will rise.All over the world, researchers are racing against the clock to figure out how best to feed more people in a fastchan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431963.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
