2018高考英语(外研版)大一轮复习 综合测试(选修8) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高考英语外研版大一轮复习 综合测试选修8 WORD版含答案 2018 高考 英语 外研版 一轮 复习 综合测试 选修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、综合测试(选修8)(时间:120分钟满分:150分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。(Text 1)M:How is the fish?W:It couldnt be better.Cooking is really your field.M:Thanks.Glad to hear that.1.How does the woman find the fi
2、sh?(C)A.Just so-so.B.Bad.C.Very good.(Text 2)W:Good morning.Is that Professor Greens office?M:Yes,it is.Im his new assistant.His late assistant left to have a baby.How can I help you?2.What can be inferred from the dialogue?(A)A.Professor Greens former assistant is a woman.B.Professor Greens new ass
3、istant has a baby.C.Professor Green answered the phone.(Text 3)M:You cant stop!You have another lap to run.W:Sorry,I cant.Im feeling out of breath and my left foot hurts a lot.3.What is the most probable relationship between the two speakers?(B)A.Boss and assistant.B.Coach and athlete.C.Doctor and p
4、atient.(Text 4)M:Are you watching the Winter Olympic Games in Vancouver?W:Sure.I just watched ice hockey,Womens Gold Medal Games between Canada and the United States.M:Oh,did you?I watched it on TV at the same time.4.What are the speakers talking about?(A)A.An ice hockey game.B.A TV programme.C.Vanc
5、ouver City.(Text 5)M:I have to do a book report for Astronomy,but I havent read the book yet!W:Too bad.Who do you have for Astronomy,David?M:Mr.White.Hes the one who gave Jack a D last year.W:Oh,yeah.Ive heard about Mr.White.I hope I never get him.5.What do we know about Mr.White?(C)A.He is the boss
6、 of a company.B.He will teach the girl Astronomy.C.He is Davids teacher of Astronomy.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。(Text 6)W:Hey,Mike!Its a long time since we met last time.How are things
7、 going?M:Everything is fine.Just been shopping for the Halloween party.W:Halloween?Its one of your holidays?M:Yes,next week.Its on the last day of October.W:So what do you do on Halloween?We dont have that holiday in China.M:Well,its a day when kids dress up in masks and costumes.They knock on peopl
8、es doors and ask for candy by saying “Trick or treat.”W:Hmm.Sounds interesting.M:But its not just for kids.Lots of people have costume parties,Im going to my friend Lindas Halloween party.Would you like to go?W:Sure.Id love to.6.When is the holiday they are talking about?(C)A.October 1.B.October 21.
9、C.October 31.7.What do the kids ask for on this day?(A)A.Candy.B.Masks.C.Dresses.8.What will the woman probably do next week?(B)A.Have a party.B.Attend a party.C.Buy costumes.听第7段材料,回答第9至11题。(Text 7)M:Have you read the story of The Gift of the Magi written by O.Henry?W:Yes.I enjoy reading his short
10、stories.What I admire most about him is that he started to write stories while he was in prison.Who is your favorite American writer?Mark Twain?Ernest Hemingway or Jack London?M:Jack London.He was born of a poor family in San Francisco in 1876.He left school at 14 and became a sailor,a hunter and an
11、 explorer.In 1897,he went to the Klondike in Canada.London found adventures that he put into his most famous stories and novels.London continued to travel until a few years before his death in 1916.Now Im reading his story Love of Life.I am sure youll like his works.W:Great.Can you lend it to me aft
12、er you finish?M:No problem.9.Whats the man mainly talking about?(A)A.Jack Londons life.B.O.Henrys books.C.American literature.10.How many American writers have the speakers mentioned?(B)A.Three.B.Four.C.Five.11.When did Jack London go to Canada?(C)A.In 1916.B.In 1876.C.In 1897.听第8段材料,回答第12至14题。(Text
13、 8)M:What a lovely place!Walking along here is just like going back in time.Imagine all those noble men and ladies having huge parties here,dancing in the halls and gardens.W:Well,how about Mozart?He gave a concert here when he was only six.Isnt that unbelievable?M:It is the colors that really impre
14、ss me.The yellow walls and the green window frames. Its like a fairy tale world.W:What about the rooms full of paintings and the huge lights hanging from the ceilings?Arent they magnificent?Dont you wish we were millionaires?M:You dont need money to enjoy view like that.You only need eyes.W:Still wo
15、uldnt it be nice to live in a place like this one here?Imagine 200 different rooms.M:It would be nice as long as I dont have to clean them.12.What are the two speakers doing?(B)A.Visiting a concert hall.B.Enjoying an ancient palace.C.Discussing a modern museum.13.What does the man like best in this
16、place?(C)A.The lights.B.The paintings.C.The colors.14.What do we know about the two speakers?(A)A.Theyre having a good time.B.They wish to become rich soon.C.They hate the upper-class life.听第9段材料,回答第15至17题。(Text 9)W:Are you going to the School Science Fair this year?M:Yes.I plan to.When is it?W:Its
17、on 5th and 6th December,for two days.M:Oh,the 5th and 6th.I thought it was closer to Christmas.W:No,its the first weekend of December.And this year it will be open from 10:00 am to 7:30 pm.M:Well,I suppose thats good.It will give more people the chance to attend it.How much are the tickets?W:Only $2
18、 for students,but adults pay $10.M:If I bring my four-year-old brother,do I need to pay for him?W:No,you neednt.Children under 5 get in free.M:Good news for him.And I wish this kind of fair to be held every year.15.How much do an adult and his ten-year-old son need to pay?(C)A.$5.B.$10. C.$12.16.Who
19、 can visit the Fair for free?(C)A.Students. B.Adults. C.Children under 5.17.What do we know about the Fair?(C)A.It is held every year.B.It will be held after Christmas.C.There will be more visitors to the Fair this year.听第10段材料,回答第18至20题。(Text 10)One summer,a library in Texas was having a terrible p
20、roblem.They had grown too big for their building and had to move to a brand-new library across town.Everything was finished and paid for,but they discovered that they hadnt left enough money to move their mountain of books across town.Even the cheapest moving company was going to charge several hund
21、red thousand dollars to pack and transfer the books.What could they do?Finally one smart librarian had a bright idea.She said that the move was going to take all summer and during that time,the library would be closed.Why not ask everyone to come in and borrow 20,40 or 100 books?At the end of the su
22、mmer they could return them to the new library.The plan worked beautifully and not only did the library save a lot of money,but people read a lot more books.Think of an unusual solution to a problem youve faced,or tell another partner about a problem youre facing at the moment.Brainstorm possible so
23、lutions.18.What trouble did the library fall in?(C)A.It hadnt enough money left to move its instruments.B.It hadnt enough money left to buy all the books it needed.C.It hadnt enough money left to move all the books it had.19.What bright idea did one of the librarians offer?(A)A.The library could hav
24、e all the books lent to the readers in the city.B.The students around the city could come for help.C.The librarians could have all the books delivered to their homes.20.What can we learn from the talk?(A)A.Use your head,and you can find a way.B.More hands,lighter work.C.Where there is a will,theres
25、a way.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ALet us all raise a glass to AlphaGo and the advance of artificial intelligence.AlphaGo,DeepMinds Go-playing AI,just defeated the best Go-playing human,Lee Sedol.But as we drink to its success,we should also begin try
26、ing to understand what it means for the future.The number of possible moves in a game of Go is so huge that,in order to win against a player like Lee,AlphaGo was designed to adopt a human-like style of gameplay by using a relatively recent developmentdeep learning.Deep learning uses large data sets,
27、“machine learning” algorithms (计算程序) and deep neural (神经的) networks to teach the AI how to perform a particular set of tasks.Rather than programming complex Go rules and strategies into AlphaGo,DeepMind designers taught AlphaGo to play the game by feeding it data based on typical Go moves.Then,Alpha
28、Go played against itself,tirelessly learning from its own mistakes and improving its gameplay over time.The results speak for themselves.Deep learning represents a shift in the relationship humans have with their technological creations.It results in AI that displays surprising and unpredictable beh
29、aviour.Commenting after his first loss,Lee described being shocked by an unconventional move he claimed no human would ever have made.Demis Hassabis,one of DeepMinds founders,echoed this comment: “Were very pleased that AlphaGo played some quite surprising and beautiful moves.”Unpredictability and s
30、urprises areor can bea good thing.They can indicate that a system is working well,perhaps better than the humans that came before it.Such is the case with AlphaGo.However,unpredictability also indicates a loss of human control.That Hassabis is surprised at his creations behaviour suggests a lack of
31、control in the design.And though some loss of control might be fine in the context of a game such as Go,it raises urgent questions elsewhere.How much and what kind of control should we give up to AI machines? How should we design appropriate human control into AI that requires us to give up some of
32、that very control? Is there some AI that we should just not develop if it means any loss of human control? How much of a say should corporations,governments,experts or citizens have in these matters? These important questions,and many others like them,have emerged in response,but remain unanswered.T
33、hey require human,not human-like,solutions.So as we drink to the milestone in AI,lets also drink to the understanding that the time to answer deeply human questions about deep learning and AI is now.21.What contributes most to the unconventional move of AlphaGo in the game?A.The capability of self-i
34、mprovement.B.The constant input of large data sets.C.The installation of deep neutral networks.D.The knowledge of Go rules and strategies.22.A potential danger of AI is .A.the loss of human controlB.the friendly relationshipC.the fierce competitionD.the lack of challenge23.How should we deal with th
35、e unpredictability of AI? A.We should stop AI machines from developing even further.B.We should call on the government to solve these problems for us.C.We should rely on ourselves and come up with effective solutions.D.We should invent even more intelligent machines to solve everything.24.Whats the
36、authors attitude towards this remarkable advance in AI? A.Supportive.B.Optimistic.C.Doubtful.D.Cautious.语篇解读:本篇阅读结合最近比较热的AlphaGo战胜韩国棋手李世石的围棋比赛展开,阐述了AI的运作原理以及作者的思考。答案及剖析:21.A推理判断题。根据第二段中的AlphaGo played against itself,tirelessly learning from its own mistakes and improving its gameplay over time可知,AI可
37、以通过不断和自己比赛吸取经验获得自我提高。可知选项A正确。22.A细节理解题。根据第四段中的“However,unpredictability also indicates a loss of human control”可知,其危险在于可能会摆脱人类对其控制,故答案选A。23.C推理判断题。根据第五段中的“They require human,not human-like,solutions”可知,我们应该依靠人类自己来解决问题。故答案C正确。24.D推理判断题。根据最后一段可知作者对于AI的先进性持谨慎态度。故答案D正确。BMy wife and I have always been fr
38、iendly with the clerks at the local convenience store.I dont think many people appreciate what a difficult job these folks have.They work for a little over minimum wage and I often wonder how they make ends meet.One of the clerks,Charlie,was always wearing his glasses but he didnt one day.I asked hi
39、m about it and he said theyd been out of order and that he couldnt afford a new pair.His family needed money.It was obvious that he was having a difficult time.We wanted to help him,so we turned to our own eye doctor for assistance with a plan.We had his secretary contact him,asking him to come in f
40、or an eye exam for free.We told the doctor to let him order whatever glasses he wanted and that we would pay for them.Although Charlie questioned what was going on,the doctor just told him that someone had offered the money for his new glasses.When we went in to pay the bill,the doctor told us he wa
41、s so touched by our idea that he waived the exam fee and only charged us for half the price of the glasses!It was so wonderful to see Charlie in his new glasses and he enjoyed telling all the regular customers how the gift came about.Im sure that upon hearing his story,ideas of kindness may have eme
42、rged in the minds of many.25.Why didnt the clerk Charlie wear glasses one day?A.It was very warm and fine.B.His old glasses were broken.C.His glasses were missing.D.He forgot to wear his glasses.26.From the passage,we can infer that .A.Charlie was a young man with skillsB.Charlie knew who paid the m
43、oney for the new glassesC.Charlie didnt support his family with enough moneyD.Charlie entirely accepted the money for the new glasses27.The underlined word “waived” in the third paragraph can be replaced by .A.gave upB.took upC.cut downD.put off28.Which of the following could be the best title for t
44、he passage?A.The Wonderful Feeling of Helping OthersB.Customers Gift to an EmployeeC.A Friendly Clerk-CharlieD.A New Pair of Glasses语篇解读:本文是关于爱的故事。作者夫妇发现百货店的员工Charlie的眼镜坏了,因为没钱而无法配眼镜,作者夫妇悄悄为他配上了新眼镜。这种爱感动了Charlie,而他也在传播着这份爱。答案及剖析:25.B细节理解题。根据题干关键词the clerk Charlie wear glasses one day找到文章第二段的he said
45、theyd been out of order and that he couldnt afford a new pair。故选B。26.C推理判断题。根据文章第二段的His family needed money.It was obvious that he was having a difficult time推断出Charlie没有足够的钱养活家人。故选C。27.A词义猜测题。gave up放弃;took up开始做某事,从事;cut down砍下,缩减;put off推迟。根据文章第三段最后一句话中的the exam fee and only charged us for half t
46、he price of the glasses和前文的the doctor told us he was so touched by our idea推断应是医生被作者夫妇的主意所感动,免去了检查费并且眼镜的价钱也只收了一半。故选A。28.B主旨大意题。A.The Wonderful Feeling of Helping Others帮助别人的美妙感觉;B.Customers Gift to an Employee顾客给雇工的礼物;C.A Friendly Clerk-Charlie一个友好的员工Charlie;A New Pair of Glasses一副新眼镜。通读全文,并根据文章最后一段
47、中的关键词gift判断选B。CIts the ending of 2016,but as USA Today says,“its never too late to plan your 2016 travels”.With so many hot destinations around the globe,“where should I go?” can be difficult to answer.According to Lonely Planet,though,Brazil is a fine choice-on Aug.29,the travel guide named that co
48、untry the top one to visit in 2016.“As if endless strands of coast and mountains,splashed with rainforest didnt already add up to an unfair share of heaven (天堂),Brazil will hold two of the greatest sporting events in the world,beginning with the 2014 FIFA World Cup and followed by the 2016 Summer Ol
49、ympics,”explained Lonely Planet.Brazil is the largest and most populous country in South America.It boasts(自豪地拥有) the Amazon,the worlds largest jungle,which is home to a variety of plants and animals.But the great landscape is not the only thing Brazilians take pride in.The colors green and yellow m
50、ight make most people think of Brazils soccer team even more than its national flag.Soccer is more than a sport in Brazil;its a way of life.In fact,the World Cup brings Brazilians together.It is interesting to note,that the general elections(大选) in Brazil are usually held during the same year as the
51、 World Cup.Political parties try to take advantage of the patriotic enthusiasm created by soccer to inspire political energy.Alongside soccer,samba is another symbol of Brazil.The countrys most traditional dance is highlighted every February at the Rio Carnival,which is one of the worlds biggest.“Br
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级英语下册Unit6ShoppingPartA课堂课件人教PEP版.ppt
