云南省师范大学附属中学2022届高三上学期高考适应性月考卷(三)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省师范大学附属中学2022届高三上学期高考适应性月考卷三英语试题 WORD版含解析 云南省 师范大学 附属中学 2022 届高三 上学 高考 适应性 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2022届云南省师范大学附属中学高三高考适应性月考卷(三)英语试题注意事项:1.答题前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号在答题卡上填写清楚。2.每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。在试题卷上作答无效。3.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回。满分150分,考试用时120分钟。第一部分听力(共两节,满分30分)注意,听力部分答题时请先将答案标在试卷上,听力部分结束前你将有两分钟的时间将答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题; 每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一-个小题,从题中
2、所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅谈一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is Peter like?A. He is strange.B. He is excellent.C. He is lucky.【答案】B【解析】【原文】M: This western restaurant is lucky to have a cook as good as Mr. Peter. W: Hes one in a million.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What
3、 does the woman suggest the man do?A. Have a wedding.B. Help with the wedding.C. Attend the wedding.【答案】C【解析】【原文】M:I really dont want to go to their wedding. W:You are a relative,though not a close one. You are expected to make an appearance to wish them a long and happy marriage.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查
4、看】What are the speakers talking about?A. The womans appearance.B. The womans school.C. The latest fashion.【答案】A【解析】【原文】M: Is your sister older or younger than you?W: Do I really look that bad in pictures? Come on! Shes four years older than me. And in this picture, shes wearing a college shirt, but
5、Im wearing my high school uniform.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much will the man pay? .A. $5.B. $10.C. $15.【答案】C【解析】【原文】M: How much are the toys?W: We are having a sale today. The original price is 10 dollars each, but now it only costs half the price. M: All right, Ill take three.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】W
6、here is Jennifer working now?A. In a hospital.B. In a college. C. In a drug store.【答案】B【解析】【原文】M:Where are you working now,Jennifer? Still in the hospital?W:No,I left the hospital and I refused the job at the drug store. Im working as a teacher in a medical college now.第二节(共15小题; 每题1.5分,满分22.5分)听下面5
7、段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What are the speakers mainly talking about?A. Experienced drivers.B. A terrible car accident.C. Safe driving on the road.7. When does the woman feel
8、nervous?A. A car cuts in at will.B. A car is close behind her car.C. A car turns without turn signals.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】M:The traffic was really terrible this morning. W:Why? Did anything in particular happen?M:The car in front of me turned left with no turn signal,which almost caused an accident
9、. People should pay attention to their driving behavior on the road. W:Some people never use their turn signals. So others dont know what they plan to do. M:And some cars cut in at will. W:Yes,these are very irresponsible acts. Some people like to drive close behind my car,which really makes me nerv
10、ous. M:They need to learn to respect other drivers and make sure of safety on the road.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does Amanda want to spend her summer holiday? .A. In Bejjing.B. In New York.C. In London.9. What does Amandas mother want her to do?A. Learn about Chinese culture.B. Loo
11、k after her grandmother.C. Offer some help on the farm.10. Who did the man plan to go to London with?A. His friends.B. His mother.C. His grandmother.【答案】8. B 9. A 10. A【解析】【原文】M:Whats your plan for the summer holiday,Amanda?W:I want to spend a month on my uncles farm in New York. But my mother wishe
12、s me to go to Beijing,China. M:Why does she want you to go to Beijing? Does she want to travel round the city with you?W:No. My mother is from China. She wants to send me to Beijing to live with my grandmother,hoping the holiday will teach me a lot about Chinese culture. M:Well,do you want to go the
13、re?W:No. Its usually very hot in summer there. I just want to spend a relaxing summer at my uncles .M:So what will you do?W:I guess Ill tell my mother that Ill go to Beijing in the fall. Its usually very comfortable in Beijing then. M:That sounds like a good idea!W:So whats your plan for the summer?
14、M:I planned to go to London with some friends. But theyre not available. So Ill just stay in Los Angeles and do some part-time work.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Where does the conversation take place?A. In a car shop.B. In a car company.C. In a car race.12. What kind of car is Schumacher d
15、riving?A. Ferrari 248F1.B. Ferrari 284F1.C. Maserati 248F1.13. What can we learn from the conversation?A. The man is a boss of a big car company.B. The mans company only sells Ferrari sports cars.C. The man has chances to meet famous racing drivers.【答案】11. C 12. A 13. C【解析】【原文】W:What kind of racing
16、car is Schumacher driving? It is too far to see it clearly!M:It is Ferrari 248F1,Miss. W:Thank you! You must be F1 fans,right?M:More or less. I am in fact an employee at Ferrari and Maserati Motor International Trade (Shanghai)Co. Ltd. W:So you are working here. You said your company is the local ag
17、ent of Ferrari just now,didnt you?M:Yes,our company often provides Ferrari sports cars. Apart from that,we also provide all kinds of parts and accessories for Ferrari and Maserati,and some after-sale services and technical support. W:Oh,no wonder you know Ferrari so much! You often have chances to m
18、eet some famous racing drivers,right?M:Sometimes! Meeting them is really exciting!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What does the woman want to do?A. Go hiking.B. Go shopping.C. Watch TV.15. What will the speakers probably do first at Golden Temple?A. Ride horses.B. Go hiking.C. Have a picnic.1
19、6. What is the mans favorite food?A. Chicken salad.B. Hot dog.C. Fruit.【答案】14. A 15. B 16. B【解析】【原文】W:Sam,what a beautiful day for hiking!M:Yes,good idea. I dont have to sit in the living room watching soap operas. W:Lets go. I want to enjoy the sunshine. Can you recommend somewhere to go hiking? M:
20、I suggest Golden Temple. I often go there for hiking. There are nice picnic tables and beautiful flowers as well. W:Great! What else can we do there?M:You can ride horses at the foot of the mountain. W:Thats good. I can have a try. M:Lets bring some food,shall we?W:We have hot dogs,which is your fav
21、orite. We also have chicken salad,fruit and vegetables. M:Why not go for it?听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What does the speaker ask the audience to do?A. Sit in their seats quickly.B. Show their tickets to the staff.C. Turn down the sound on their phones.18. What is allowed to take into the t
22、heater?A. Popcorn.B. Water.C. Food.19. How long is the break?A. 5 minutes.B. 10 minutes.C. 15 minutes.20. How will the audience know when the break is over?A. A bell will ring.B. It will end at three oclock.C. People in red jackets will tell them.【答案】17. A 18. B 19. C 20. A【解析】【原文】M: Good afternoon,
23、 ladies and gentlemen. Our show will begin in ten minutes. Please find your seats as quickly as possible. The people wearing red jackets will be happy to help you find your seats. Kindly turn off your cell phones. We dont want anything to take away from the performance. Also, we dont allow any photo
24、graphy inside the theater, and all outside food and drinks besides water are not allowed, either. However, you are welcome to buy something from our caf. Weve got a great selection of beer and wine, too! The performance will last two hours, and that includes a 15-minute break in the middle. During t
25、he break, we ask that you stay inside the main waiting area just outside the theater doors. You will hear a bell about five minutes before its time to go back to your seats, but if youre outside, you may not hear it. Well, its almost three oclock, so lets get started!第二部分阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小
26、题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A. B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFive of Missouris Top Outdoor AttractionsIf you are in Missouri, where would you like to visit outdoors? Here are some recommendations.Dogwood Canyon Nature ParkIs 10, 000 square miles of nature enough for you? Well, thats what you will get a visit to thi
27、s nature park. Dogwood Canyon is one of the oldest landforms in the United States, with some log cabins of long history. You can explore the habitat with activities like horseback riding, fishing, hiking, wildlife tours and more.Loess Bluffs National Wildlife RefugeIf you are looking for the feather
28、ed creatures, this wildlife preserve is your best bet. It was established for migratory birds in 1935. It is one of the top areas for bird-watching in the United States of America. Fishing, hiking and photography are all on the agenda.Ha Ha Tonka State ParkThis park features everything from hiking t
29、rails to an abandoned stone castle. Ha Ha Tonka State Park,a 20th-century stone mansion, has caves, sinkholes ,geological formations and so on. There are boardwalks that make trails accessible to all visitors ,along with convenient picnic areas for lunch.Chaumette Vineyards & WineryWho needs Europe
30、when you can just pop over to Missouri to enjoy a best-in-class luxury wine-tasting vacation? This resort destination offers local wines grown in the region. The tasting rooms are open year-round.Elephant Rocks State ParkRocks that represent elephants? Yes, please. These natural geological formation
31、s look like they stepped right out of the circus, when in fact they were formed from 1.5 million-year-old stones. These rocky wonders are a cant-miss item on your Missouri list.21. What makes Dogwood Canyon Nature Park unique?A. Going fishing and hiking.B. Enjoying some tasty wine.C Spotting some ol
32、d wood cabins.D. Seeing some animal-shaped stones.22. If you are interested in bird-watching, which park may be your best choice?A. Dogwood Canyon Nature Park.B. Loess Bluffs National Wildlife Refuge.C. Ha Ha Tonka State Park.D. Chaumette Vineyards & Winery.23. What do Ha Ha Tonka State Park and Ele
33、phant Rocks State Park have in common?A. They are of the biggest size.B. They are of the longest history.C. They are full of tracks and trails.D. They are rich in stones and rocks.【答案】21. C 22. B 23. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。介绍了美国密苏里州各具特色的几个自然风景区。【21题详解】细节理解题。根据Dogwood Canyon Nature Park段落中的第三句“Dogwood Can
34、yon is one of the oldest landforms in the United States, with some log cabins of long history ”(山茱萸峡谷是美国最古老的地貌之一,其中有一些历史悠久的小木屋)可知,山茱萸峡谷有一些历史悠久的小木屋。故选C。【22题详解】细节理解题。根据Loess Bluffs National Wildlife Refuge中的“It is one of the top areas for bird-watching in the United States of America”(它是美国最适宜观鸟的地区之一)可
35、知,它适宜观鸟。故选B。【23题详解】细节理解题。根据Ha Ha Tonka State Park部分的“Ha Ha Tonka State Park,a 20th-century stone mansion, has caves, sinkholes ,geological formations and so on”(哈哈哈唐卡国家公园是一座20世纪的石砌大厦,有洞穴、天坑、地质构造等)和Elephant Rocks State Park的“These natural geological formations look like they stepped right out of the
36、circus, when in fact they were formed from 1. 5-illion-year-old stones”(这些自然地质构造看起来像是从马戏团里走出来的,而实际上它们是由150万年前的石头形成的)可知,两个地方都有石林。故选D。BIn the 2020 Tokyo Paralympic Games, a 48-year-old Egyptian athlete, Hamadtou, makes a great impression on a lot of people.Holding the bat in his mouth, the para-table
37、tennis champion attracts the audience by throwing the ball up high with his right foot. Sinking through the air, the little white ball meets his bat and comes out like a bullet with a powerful spin.Hamadtous performance moves millions of people. Comments and praise on him flood from all over the wor
38、ld, with about 300 million messages on different social media.Hamadtou was a carpenter. He lost his two arms by falling down the railway platform on his way home. But it didnt change his love for table tennis.Starting at 13, Hamadtou spent years working hard to perfect his game. Initially, he tried
39、different ways to hold the bat, including holding it under his armpit, before deciding to handle it with his mouth.In 2011, he got the second place in the African Table Tennis Games for the disabled. Deeply touched by Hamadtou, Chairman of International Table Tennis Federation invited him to partici
40、pate in the World Table Tennis Championship as a guest of honor in 2014. In the competition, Hamadtou played games with some world-famous athletes like Ma Long. Later Hamadtou took part in the 2016 Rio Paralympics.“It was quite difficult playing table tennis after the accident ,”Hamadtou recalled. “
41、I had to practice hard for three years on a daily basis. At the beginning,people was amazed and surprised seeing me playing. Then they encouraged and supported me a lot.”“I believe that nothing is impossible, as long as you work hard ,”added Hamadtou.“This is the message I would like to send to peop
42、le.”One of the comments of a netizen goes “We are very proud of his willing, perseverance and determination.”24. What is special when Hamadtou plays table tennis?A. Throwing the ball with his hand.B. Spinning the ball with his head.C. Holding the bat with his armpit.D. Serving the ball with his foot
43、.25. What do we know about Hamadtou?A. He was born with no arms.B. He was interested in art works.C. He perfects his skills with hard work.D. He has a great talent for table tennis.26. What is the attitude of netizens towards Hamadtou?A. Positive.B. Negative.C. Indifferent.D. Neutral.27. What spirit
44、 can we learn from Hamadtou?A. Facing the unknown with hope.B. Living with dignity and gratitude.C. Trying ones best and never giving up.D. Always being confident and competitive.【答案】24. D 25. C 26. A 27. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。讲述了来自埃及的残奥会乒乓球运动员易卜拉欣哈马托的故事。【24题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Holding the bat in his mout
45、h, the para-table tennis champion attracts the audience by throwing the ball up high with his right foot”(这位乒乓球冠军把球板叼在嘴里,用右脚把球高高抛起,这引起了观众的注意)可知,Hamadtou打乒乓球时用脚发球,这是他的特别之处。故选D。【25题详解】细节理解题。根据第五段首句“Starting at 13,Hamadtou spent years working hard to perfect his game”(从13岁开始,哈马德花了数年时间努力完善自己的比赛)和第七段第二句“
46、I had to practice hard for three years on a daily basis”(三年以来我必须每天刻苦练习)可知,Hamadtou刻苦训练,不断提升自己的乒乓球技艺。故选C。【26题详解】推理判断题。根据第三段第二句“Comments and praise on him flood from all over the world”(世界各地对他的评论和赞扬如潮水般涌来)和最后一段“We are very proud of his willing, perseverance and determination ”(我们为他的意志、毅力和决心感到骄傲)可知,人们很
47、赞赏Hamadtou的精神,所以对他的态度是积极的。故选A。【27题详解】细节理解题。根据根据第五段首句“Starting at 13,Hamadtou spent years working hard to perfect his game”(从13岁开始,哈马德花了数年时间努力完善自己的比赛)和第七段第二句“I had to practice hard for three years on a daily basis”(三年以来我必须每天刻苦练习)以及倒数第二段第一句“I believe that nothing is impossible, as long as you work har
48、d”(我相信没有什么是不可能的,只要努力)可知,从Hamadtou身上我们可以学到一种永不放弃,坚持到底的精神。故选C。CChinas livestreaming e-commerce industry has witnessed explosive growth during the COVID-19 pandemic, thus creating new growth opportunities for a wide range of businesses.Cao lei, director of the E-Commerce Research Center at the Internet
49、 Economy Institute, said that while most e-commerce platforms have now hit bottlenecks in finding new customers, livestreaming provides an important channel for them to tap into customers living in fourth and fifth-tier cities as well as rural areas.“Whats more, livestreaming allows hosts to answer
50、call-in questions from digital audiences in real time, which will enhance shopping experiences and attract more netizens to shop online, Cao added.The number of people likely to watch livestreaming e-commerce events is 388 million in 2020. The typical livestreaming e-commerce session involves celebr
51、ities promoting and selling goods while answering questions from an online audience, with everything taking place in real time via devices such as smartphones.Livestreaming is increasingly gaining popularity as a new online shopping platform among Chinese netizens, creating a huge market worth more
52、than 970 bilion yuan ( $ 149.9 bilion) in 2020. E-commerce giant Alibabas Taobao Live has taken the lions share of livestreaming, as 68.5 percent of consumers use the service, according to a survey conducted by the China Consumers Association. Douyin and Kuaishou have taken second and third spots, r
53、espectively. Other large Chinese Internet and e-commerce players like JD. com have also thrown their hats into the ring.Livestreaming has become a key means for brands to gain awareness and boost sales, and for smaller operators such as farmers to have better access to consumers, especially during t
54、he pandemic period.28. What contributes to better shopping experiences in livestreaming?A. Discount price of products.B. Participation of some popular guests.C. Convenience to buy goods at any place.D. Interaction between hosts and customers.29. Whats the main idea of the third paragraph?A. The e-co
55、mmerce giants in livestreaming.B. The present situation and ways of livestreaming.C. The influence and effect of livestreaming.D. The reasons why livestreaming is so popular.30. What do the underlined words in paragraph 4 probably mean?A. Throw away their hats.B. Participate in the game.C. Exchange
56、hats for a ring.D. Ring other e-commerce players.31. Which company ranks the second in livestreaming in China now?A. Douyin. .B. Taobao Live.C. Kuaishou.D. JD. com.【答案】28. D 29. B 30. B 31. A【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。介绍了现在流行的直播带货,分析了它兴起的原因,并介绍了直播的制作方式和参与企业,以及直播经济产生的影响。【28题详解】细节理解题。根据第二段“Whats more, livestre
57、aming allows hosts to answer call-in questions from digital audiences in real time, which will enhance shopping experiences and attract more netizens to shop online”(更重要的是,直播可以让主持人实时回答网络观众的提问,这将提高购物体验,吸引更多的网民在线购物)可知,直播间主播与客户的互动增强了用户体验。故选D。【29题详解】主旨大意题。根据第三段的“The typical livestreaming e-commerce sess
58、ion involves celebrities promoting and selling goods while answering questions from an online audience, with everything taking place in real time via devices such as smartphones”(在典型的直播电商环节中,明星们一边推销和销售商品,一边回答网络观众的问题,一切都是通过智能手机等设备实时进行的)可知,第三段主要介绍了直播带货的主要方式。故选B。【30题详解】词句猜测题。根据第四段的“Other large Chinese
59、Internet and e-commerce players like JD. com have also thrown their hats into the ring.”(其他中国互联网和电子商务巨头,如京东公司也加入了竞争)可推测出,划线词thrown their hats into the ring的意思是“参加”,即Participate in the game,故选B。【31题详解】细节理解题。根据第四段的“Douyin and Kuaishou have taken second and third spots, respectively”(抖音和快手分别位列第二和第三)可知,
60、目前排名第二的是抖音。故选A。DThe Arctic,Atlantic, Indian and Pacific are the four oceans we learned about in the geography class. But now we have a new one. On World Oceans Day, which was on June 8, 2021, the US National Geographic Society announced it would recognize the Southern Ocean in Antarctica, bringing t
61、he global total to five.Unlike the Arctic,Atlantic ,Indian and Pacific Oceans, which are defined by the continents that bound them, the Southern Ocean is instead characterized by the currents circling Antarctica. According to National Geographic,the Southern Ocean includes most of the waters surroun
62、ding Antarctica out to 60 degrees south latitude.“Surrounded by the swift currents, it is the only ocean to touch three other oceans and to completely embrace a continent rather than being embraced by them, Sylvia Earle, US marine biologist and oceanographer (海洋学家),told The Daily Mail.“Anyone who ha
63、s been there will struggle to explain whats so amazing about it, but theyll all agree that the glaciers are bluer, the air colder, the mountains more spectacular (壮观的) and the landscapes more appealing than anywhere else they can go, Seth Sykora-Bodie, a marine scientist at the National Oceanic and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432903.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
