分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2019_2020学年人教版高中英语必修五:UNIT2 THE UNITED KINGDOM 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:433518
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:77KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019_2020学年人教版高中英语必修五:UNIT2 THE UNITED KINGDOM 课堂同步训练卷二 WORD版含答案 2019 _2020 学年 人教版 高中英语 必修 UNIT2 课堂
    资源描述:

    1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2019-2020学年高二上学期训练卷必修五 Unit2 The United Kingdom英 语 (二)(本卷满分100分)一、阅读理解(每小题2分,共16分)ALondonA mornings train rides away, across the Channel. English kids talk about the Liverpools soccer team in a Paris pub.Some Parisians have even started to go to work in London.In the 19th

    2、century, Charles Dickens compared the two great rival cities, London and Paris, in A Tale of Two Cities. These days, it might be A Tale of One City.Parisians are these days likely to smile in sympathy at a visitors broken French and respond in polite English.As jobs grew lacking at home over recent

    3、years, perhaps 250,000 Frenchmen moved across the Channel. With an undersea tunnel, they could travel between cities in three hours. The European Union freed them from immigration and customs.Paris, rich in beauty, is more attractive, but London feels more full of life, and more fun until the pubs s

    4、hut down.“For me, the difference is that London is real, alive,” said Trevor Wheeler, a banker.Chantal Jaouen, a professional designer, agrees, “I am French, but Ill stay in London,” she said.There is, of course, the other view, Julie Lenoux is a student who moved to London two years ago. “I think p

    5、eople laugh more in Paris,” she said.In fact, London and Paris, with their obvious new similarities, are beyond the old descriptions. As the European Union gradually loosened controls, Londoners flocked into Paris to shop, eat and buy property.“Both cities have changed beyond recognition,” said Larr

    6、y Collins, a writer and sometimes a Londoner.Like most people who know both well, he finds the two now fit together comfortably.“I first fell in love with Paris in the 1950s, and it is still a wonderful place,” Collins said.“But if I had to choose, it would be London. Things are so much more ordered

    7、, and life is better, but certainly not cheaper.”In fancy parts of London, rents can be twice those on Avenue Foch in Paris.Deciding between London and Paris requires a lifestyle choice.Like Daphne Benoit, a French journalism student with perfect English, many young people are happy to be close enou

    8、gh so they dont have to choose.“I love Paris, my little neighborhood, the way I can walk around a center, but life is so structured,” she said. “In London, you can be who you want. No one cares.”1.The best title for this passage is “_”.A.Londoners and ParisiansB.A Modern Tale of Two CitiesC.The Simi

    9、larity of Two CitiesD.Fancy London and Fashionable Paris2.The underlined word “flocked” in the passage probably means “_”.A.came in large numbersB.flew a long wayC.rushed hurriedlyD.drove a long distance3.Living in Paris, you may find _.A.life is betterB.things are cheaperC.a job easilyD.more attrac

    10、tive people4.We can infer from the text that _.A.Paris and London have become perfect partnersB.London feels more full of lifeC.life in London is structuredD.Paris and London have become fierce competitors【答案】1-4 BABA【解析】1.标题判断题。文章用大量的篇幅对伦敦和巴黎进行对比。对照19世纪狄更斯的小说双城记,本文可以被形象地称作“现代的双城记”。2.词义猜测题。由上文“欧盟逐渐放

    11、松了控制”可推知,伦敦人成批地涌入巴黎去购物,flock作动词,意为“聚结;成群结队地赶往”,与A项意思接近。3.细节理解题。根据第十段第二句中的“. Londoners flocked into Paris to shop, eat and buy property”以及倒数第五段“But if I had to choose, it . but certainly not cheaper.”可知在巴黎物价更低些。4.推理判断题。两个城市之间的人互相往来,可以自由选择自己的生活方式,也有利于这两个城市的发展,所以说它们是很好的合作伙伴。BGovernment statistics recen

    12、tly showed that in the UK, more than 3,000 people a year experience electric shocks in their homes. A smaller number of people are killed after contacts with power lines outside the home. Electric shocks can cause a persons heart or breathing to stop, can also cause burns and are potentially fatal.

    13、It is essential for people to learn basic first aid techniques to deal with such emergencies.What to do? If you are the first person to reach someone who has had an electric shock, dont touch him! If he is still holding the appliance (家用电器) that has given him a shock, unplug it or turn off the power

    14、 at its source. Under no circumstances will you try to move the appliance with your hands!If you cant turn off the power, use a piece of wood, like a broom handle or a chair, to separate the victim from the appliance or the power source. You may even be able to do this with a folded newspaper.The vi

    15、ctim must remain lying down. If he is unconscious, the victim should be placed on his side. But he should not be moved if there is a possibility of neck or spine injuries unless it is absolutely necessary. It is essential to maintain the victims body heat, so make sure you cover him or her with a bl

    16、anket before you do anything else. If the victim is not breathing, apply mouthtomouth resuscitation (复苏). Keep the victims head low until professional help arrives. If the electric shock has been caused by an external power line, the dangers to the victim and to anybody providing first aid are much

    17、greater.5.What kind of passage is it?A.An advertisement.B.A horror story.C.A news report.D.First aid emergency advice.6.The underlined sentence “Under no circumstances will you try to move the appliance with your hands!” implies that _.A.you should move the appliance that caused itB.you should pick

    18、up the appliance and turn off the electricityC.it is very dangerous to touch the appliance with your handsD.it is unnecessary to unplug the appliance with your hands7.When a person has got an electric shock, you should _.A.separate the victim from the appliance and let him sit upB.keep the victim wa

    19、rm and help him breathe againC.move the victim onto his side if he has got neck injuriesD.keep the victims head high until professional help arrives8.What is the main idea of the passage?A.Tips on providing first aid to electric shock victims.B.Tips on providing first aid to move the appliance.C.Tip

    20、s on providing first aid to breath.D.Tips on providing first aid to victims.【答案】5-8 DCBA【解析】5.句意猜测题。根据文章第一段可知,本文主要介绍了当人们受到电击后,我们应如何实施救助。由此可以推断出这是一篇关于紧急救助的建议的文章。6.句意猜测题。根据文章第二段中的“If he is still holding the appliance (家用电器) that has given him a shock, unplug it or turn off the power at its source.”和第三

    21、段中的“If you cant turn off the power, use a piece of wood .”可知,如果有人触电,应该拔掉插头或关闭电源;如果关闭不了电源,可以用木头,如:扫帚把或椅子,将人与电源隔离。结合常识可推知,这是因为如果直接用手触碰带电物体是很危险的。故正确选项为C。7.细节理解题。由第四段第四、五句可知,如果有人受伤,应该为伤者保暖;如果伤者不呼吸,要对其进行人工呼吸。故选B。8.主旨大意题。根据第一段最后一句,并结合对全文的整体理解可知,文章主要讲解了如何对受到电击的人进行施救。故A正确。二、七选五(每小题2分,共10分)Colour is fundamen

    22、tal in home designsomething youll always have in every room. A grasp of how to manage colour in your spaces is one of the first steps to creating rooms youll love to live in. Do you want a room thats full of life? Professional? Or are you just looking for a place to relax after a long day? _9_, colo

    23、ur is the key to making a room feel the way you want it to feel.Over the years, there have been a number of different techniques to help designers approach this important point. _10_, they can get a little complex. But good news is that therere really only three kinds of decisions you need to make a

    24、bout colour in your home: the small ones, the medium ones, and the large ones._11_. Theyre the little spots of colour like throw pillows, mirrors and baskets that most of us use to add visual interest to our rooms. Less tiring than painting your walls and less expensive than buying a colourful sofa,

    25、 small colour choices bring with them the significant benefit of being easily changeable.Medium colour choices are generally furniture pieces such as sofas, dinner tables or bookshelves. _12_. They require a bigger commitment than smaller ones, and they have a more powerful effect on the feeling of

    26、a space.The large colour decisions in your rooms concern the walls, ceilings, and floors. Whether youre looking at wallpaper or paint, the time, effort and relative expense put into it are significant. _13_.A.While all of them are useful.B.Whatever youre looking for.C.If youre experimenting with a c

    27、olour.D.Small colour choices are the ones were most familiar with.E.Its not really a good idea to use too many small colour pieces.F.So it pays to be sure, because you want to get it right the first time.G.Colour choices in this range are a step up from the small ones in two major ways.【答案】9-13 BADG

    28、F【解析】本文是说明文,介绍了家里设计房间颜色的时候尽管技巧很多,但做好三个选择就可以让房子有你想要的感觉。9.根据空前的“Do you want a room thats full of life? Professional? Or are you just looking for a place to relax after a long day?”可知,B项“Whatever youre looking for”承接上文。10.A项中的them指代上文中的different techniques和空后的they指代的内容相同。11.上一段末尾提到要介绍三种颜色选择,最后两段分别介绍了me

    29、dium colour choices和the large colour decisions,所以本段介绍第一种small colour choices。故选D项。12.根据空后的“They require a bigger commitment than smaller ones, and they have a more powerful effect on the feeling of a space.”可知,这里讲述两个方面,这与G项中“in two major choices”相对应,选G。13.上文中提到时间、努力和相应的费用付出是巨大的,F项“So it pays to be s

    30、ure”与此照应。三、完形填空(每小题1.5分,共30分)There was a little, but always strange girl. Everything was bad for her. She wished to meet an enchantress (女巫) that would turn her life a(n) _14_ tale.One day an enchantress came and said that one of her wishes would _15_. The girl became very happy at first, but then s

    31、he started to think that she had a lot of wishes and all of them were _16_ for her. She could not _17_ just one. Then the _18_ enchantress said that she would help her realize one wish every day. The girl became _19_now all her dreams will become realities.From that day on, she was waiting every mor

    32、ning with joy and _20_. Then as days passed, the dreams became real ones. But soon the little girl realized that _21_ of the wishes didnt give her joy and happiness which she _22_ for. Many wishes brought her disappointment, and some _23_ a pain. Almost every dream was an empty little girls caprice

    33、(任性). Though being _24_, she suddenly found that she did not _25_ this. Soon she started to _26_ dreams. She was afraid to _27_ every day, waiting for the realization of another wish. Crying, she asked the enchantress to _28_ only one her dreamto live as she lived _29_ and enjoy life.The good enchan

    34、tress had _30_ upon the little girl. She waved her magic wand (魔杖) and disappeared. The girl was happy _31_ she knew that now she would carefully seek for her one big _32_ dream, not wasting time with short-term, _33_, quite unnecessary wishes.14.A.funnyB.outstandingC.fairyD.extraordinary15.A.give o

    35、utB.come trueC.come outD.give off16.A.mysteriousB.humourousC.importantD.private17.A.remindB.chooseC.changeD.guess18.A.kindB.strictC.magicalD.optimistic19.A.weakerB.prouderC.luckierD.happier20.A.enthusiasmB.sorrowC.surpriseD.doubt21.A.doubtB.wonderC.achievementD.requirement22.A.hopedB.tookC.thankedD.

    36、waited23.A.stillB.everC.indeedD.even24.A.annoyedB.satisfiedC.confusedD.excited25.A.wantB.doC.getD.decide26.A.suspectB.hateC.fearD.enjoy27.A.stand upB.wake upC.go to sleepD.dress up28.A.understandB.rememberC.acceptD.realize29.A.beforeB.aloneC.laterD.now30.A.effectB.envyC.mercyD.punishment31.A.soB.bec

    37、auseC.as ifD.even though32.A.apparentB.delicateC.typicalD.valuable33.A.by all meansB.by coincidenceC.as a resultD.in fact【答案】14-18 CBCBA 19-23 DACAD 24-28 BACBD 29-33 ACBDD【解析】本文是一篇寓言故事,讲述了一个女孩希望让其生活成为一个童话。一个善良的女巫让她实现了梦想,但女孩这时发现自己并不快乐,请求女巫让她回到以前。最终女孩又回到了以前的生活。她意识到,不要把时间浪费在短期、实际上并没有必要的愿望上,而要认真地去追求一个大

    38、而有价值的梦想。14.根据上文“She wished to meet an enchantress.”可知,小女孩希望能遇到一个女巫,能把她的生活变成童话故事(fairy tale)。15.由句意可知,有一天来了一个女巫,并告诉女孩可以实现(come true)她的一个梦想。16.根据下文“She could not _17_ just one.”可知,女孩认为自己所有的愿望都很重要(important)。17.根据上文可知,女孩认为自己所有的愿望都很重要,所以她无法从中只选择(choose)一个愿望。18.根据下文“she would help her realize one wish ev

    39、ery day”可知,女巫说她可以帮助女孩每天实现一个愿望,由此推断这个女巫很善良(kind)。19.由破折号后面的内容“now all her dream will become realities”可知,得知女巫可以帮助她每天实现一个愿望,女孩更加高兴(happier)了,因为,这样她所有的愿望就都可以实现了。20.根据“with joy”可知,女孩自那天起每天早晨便满心欢喜、满怀热情(enthusiasm)地等候着。21.根据“but”一词的转折意义可知,一天天过去,女孩的梦想都变成了现实,但不久她意识到这些梦想的实现(achievement)没有给她带来快乐和幸福。22.快乐和幸福是女

    40、孩希望(hoped)得到的。23.此处承接前面一句“Many wishes brought her disappointment”,这些愿望给她带来了失望,有些甚至(even)给她带来了痛苦。24.根据下文可知,虽然她很满意(satisfied),但是她并不快乐。25.女孩发现她并不需要(want)这些。26.根据上文“Many wishes brought her disappointment,and some _23_ a pain.”并结合下文“She was afraid to _27_ every day,waiting for the realization of another

    41、wish.”可知,女孩发现自己不需要这些,不久便开始害怕(fear)梦想。27.女孩害怕每天醒来(wake up)就等待另一个梦想的实现。28.根据“crying”可知,女孩由于害怕而哭泣,请求女巫只实现(realize)一个梦想。29.女孩想要实现的这一个梦想就是像她以前(before)那样活着,享受生活。30.根据下文“She waved her magic wand and disappeared.”可知,女巫对女孩产生怜悯(mercy)之心,答应了她的要求。have mercy upon sb为固定短语,表示“同情某人,对某人有怜悯之心”。31.下文讲女孩高兴的原因,应用because

    42、引导原因状语从句。32.女孩很高兴,因为她知道现在她可以寻找一个大而有价值的(valuable)梦想。33.根据上文“.she knew that now she would carefully seek for her one big _32_ dream.”可知,女孩知道她现在要认真去追求一个大而有价值的梦想,而不是把时间浪费在短期、实际上(in fact)并没有必要的愿望上。四、单句语法填空(每小题2分,共24分)34.How are the wedding _ (arrange) coming along?【答案】arrangements【解析】the wedding arrangem

    43、ents “婚礼安排”。由空格前的the及wedding可以作定语修饰名词可知应填所给词的名词形式,且根据系动词are确定用名词复数形式。35.You are waiting at a wrong place. It is at the hotel _ the coach picks up tourists.【答案】that【解析】句意:你等错地方了。长途汽车是在旅馆那里接游客。分析句子结构可知,这是一个强调句型。被强调部分为at the hotel,故设空处填that。36.Our classroom _ (furnish) with a new blackboard and a stove

    44、 to keep warm last month.【答案】was furnished【解析】由句意可知,our classroom和furnish之间为被动关系,故应用被动语态。由于时间状语是last month,故用一般过去时。37.They had no time to arrange their own wedding, so they had it _(organize) by a company.【答案】organized【解析】此处为“have宾语宾补”结构。it指代their own wedding,与动词organize之间为被动关系,故用过去分词作宾补。38.When you

    45、 quarrel _ others or when you fail the exam, you may have a bad mood.【答案】with【解析】句意:当你与别人吵架时,或是当你考试不及格时,你都可能心情不好。quarrel with sb.为固定搭配,意为“与某人吵架”。故填with。39.Another _ (possible) is that we will go to Mexico instead.【答案】possibility【解析】another修饰名词或代词,所以填possible对应的名词形式。40.This task _ (accomplish) by gre

    46、at effort.【答案】is accomplished【解析】句意:这项任务是经过巨大努力才完成的。主语this task和accomplish之间是被动关系,设空处作谓语,且句子陈述一个事实,故填一般现在时的被动语态is accomplished。41.The two players are well matched, _(rough) equal in ability.【答案】roughly【解析】空格后的equal是形容词,应用副词修饰,故填roughly,表示“大致,差不多”。42._ is obvious that the young boy is glad to answer

    47、your question.【答案】It【解析】分析句子结构可知,此处应用it作形式主语,代替后面的that从句。43.It is believed that the truth of the accident _ (not clarify) so far.【答案】has not been clarified【解析】句中的so far 决定了该句应用现在完成时,因为“事实”还没有被澄清,故用现在完成时的被动语态。44.After they settle _, they immediately set out to work on their research.【答案】down【解析】settl

    48、e down意为“定居下来,过安定的生活”,是固定短语。45.Finding the door _ (lock), little Tom had to wait for his parents outdoors.【答案】locked【解析】句中lock作宾语补足语,the door和lock之间是被动关系,故用过去分词形式。五、单句改错(每小题2分,共20分)46.It makes the sense to work on the problem before it gets out of control._【答案】去掉第一个the47.With the homework finish, th

    49、e children went home happily._【答案】finishfinished48.Only if did you put the word in the sentence did the use of the other words make sense._【答案】去掉第一个did49.If you make your child responsible to these bills, he will learn to budget for necessary expenditures._【答案】第一个tofor50.Plenty of fresh air contribu

    50、te to good health._【答案】contributecontributes51.Only by working hard you be able to get the position in that company._【答案】hard后加will或can52.The man is always strict in his son even if his son is not a child._【答案】inwith53.Not everyone in our company is positive to this new suggestion._【答案】toabout54.He has locked the door that lead to the garden._【答案】leadleads55.Cholera is a dead disease and many people died of it in the past._【答案】deaddeadly

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019_2020学年人教版高中英语必修五:UNIT2 THE UNITED KINGDOM 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433518.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1