云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(3).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵3 云南省 昆明市 2013 高考 英语 阅读 理解 冲刺 练兵
- 资源描述:
-
1、2013昆明市高考英语(阅读理解)冲刺练兵(3)及答案解析 (第*篇) Foreign drivers will have to pay onthespot fines of up to 900 for breaking the traffic law to be carried out next month.If they do not have enough cash or a working credit crad, their vehicles will be clamped (扣留)until they payand they will face an additional fee
2、of 80 for getting back their vehicles.The law will also apply to British citizens.The fines will be described officially as “deposits” when the traffic law takes effect, because the money would be returned if the driver went to court and was found not guilty. In practice, very few foreign drivers ar
3、e likely to return to Britain to deal with their cases.Foreign drivers are rarely charged because police cannot take action against them if they fail to appear in court. Instead, officers often merely give warnings.Three million foreiguregistered vehicles enter Britain each year. Polish vehicles mak
4、e up 36 percent, French vehicles 10 percent and German vehicles 9 percent.Foreign vehicles are 30 percent more likely to be in a crash than Britishregistered vehicles. The number of crashes caused by foreign vehicles rose by 47 percent between 2003 and 2008. There were almost 400 deaths and serious
5、injuries and 3,000 slight injuries from accidents caused by foreign vehicles in 2008.The new law is partly intended to settle the problem of foreign lorry drivers ignoring limits on weight and hours at the wheel.Foreign lorries are three times more likely to be in a crash than British lorries. Recen
6、t spot checks found that three quarters of lorries that failed safety tests were registered overseas.The standard deposit for a careless driving offence such as driving too close to the vehicle in front or reading a map at the wheel will be 300. Deposits for speeding offences and using mobile phones
7、 will be 60. Foreign drivers will not get points as punishment added to their licenses, while British drivers will.语篇解读这是一篇新闻报道:英国为了解决国外车辆导致的交通事故高发的问题,从下月起要实施一项措施:对违反交通规则的外国司机处以高达900英镑的现场罚款,如果当场不交,还要额外收取80英镑的(车辆)保管费。1The first paragraph serves as a(n)_A. explanationB. introductionC. comment D. backg
8、round解析推理判断题。通读全文可知,第一段起的作用是引出这段新闻的具体内容,所以这段是引子,所以选B。答案B2The foreign drivers who break the traffic law and do not pay on the spot are likely to be fined up to_.A. 60 B. 300C. 900 D 980解析数字计算题。依据文章第一段可知,这种罚款可高达900英镑,再依据第二段:如果司机不能够立刻缴纳罚款,还要额外缴纳80英镑的(车辆)保管费用,共计980英镑。答案D3We can learn from the passage th
9、at_.A. many foreign drivers have been fined by British policeB. 300,000 German vehicles enter Britain every yearC. 25 percent of foreign vehicles entering Britain have failed safety testsD. British drivers will be punished with points and fines for breaking the traffic law解析推理判断题。依据文章最后一段可知,英国本国的司机除
10、了要缴纳罚款之外,还要扣驾照的点数,而国外的车辆只罚款,由此得出D项正确。答案D4The new traffic law is mainly intended to_.A. limit the number of foreign vehicles entering BritainB. increase the British governments additional incomeC. lower the rate of traffic accidents and injuriesD. get foreign drivers to appear in court解析推理判断题。依据文章倒数第
11、二段第一句话“The new law is partly intended to settle the problem of foreign lorry drivers ignoring limits on weight and hours at the wheel”及文章第五、六两段,可知选C。答案C*结束1The small number of newborn babies, which has been caused by high prices and the changing social situation of women, is one of the most serious
12、problems in AsiaWhen people talk about it,you can hear a word invented in Japan,“DINKS”,which means Double Income No Kids(小孩)In many major Asian cities like Seoul,Singapore,and Tokyo,the cost of a house is extremely highA young couple who want to buy their own house may have to pay about $300,000(th
13、ough prices have fallen)For a flat with one bedroom,one dining-room,a kitchen,and a bathroom,the couple will pay about $900 a month. Whats more,if they want to have a child,the childs education is very expensive. For example, most kindergarten charges are at least $5,000 a yearIn such a situation,it
14、s difficult to afford children.The number of married women who want to continue working increases rapidly because they enjoy their jobs. However,if they want to have children,they immediately have serious problems. Though most companies allow women to leave their jobs for a short time to have a baby
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023年《万唯中考 黑白卷》河北省数学答案详解.pdf
