分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型云南省昆明市2014高考英语一轮 阅读理解训练题(6).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:433569
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:98KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    云南省昆明市2014高考英语一轮 阅读理解训练题6 云南省 昆明市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 训练
    资源描述:

    1、昆明市2014高考英语(阅读理解)一轮训练题(6)及答案A new generation addiction is quickly spreading all over the world. Weboholism, a twentieth century disease, affects people from different ages. They surf the net, use e-mail and speak in chat rooms. They spend many hours on the computer, and it becomes a compulsive habit

    2、. They cannot stop, and it affects their lives. Ten years ago, no one thought that using computers could become compulsive behavior that could affect the social and physical life of computer users. This obsessional behavior has affected teenagers and college students. They are likely to log on compu

    3、ters and spend long hours at different websites. They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation. They spend all free time surfing and dont concentrate on homework, so this addiction influences their grades and success at school. Because they

    4、can find everything on the websites, they hang out there. Moreover, this addiction to websites influences their social life. They spend more time in front of computers than with their friends. The relation with their friends changes. The virtual life becomes more important than their real life. They

    5、 have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society. Because of the change in their behavior, they begin to isolate themselves from the society and live with their virtual friends. They share their emotions and feelings with friends who they have never me

    6、t in their life. Although they feel confident on the computer, they are not confident with real live friends they have known all their life. It is a problem for the future. This addictive behavior is beginning to affect all the world. 1. The authors attitude towards weboholism is that of being_. A.

    7、optimistic B. positiveC. oppositive D. acceptable2. The main idea of the passage is about_. A. the cause of weboholismB. the advantage of weboholismC. the popularity of weboholismD. the influence of weboholism3. The underlined word “obsessional” in the second paragraph most probably means “_”. A. at

    8、tractive B. addictiveC. professional D. potential4. We can infer from the passage that_. A. weboholism has the greatest effect on teenagersB. students can hardly balance real and virtual lifeC. people are addicted to games on the InternetD. virtual life is more vivid and attractive anyway5. Which of

    9、 the following is NOT true of weboholism? A. It contributes to the development of the web. B. The chat room language may change social culture. C. The problem will be getting more and more serious later. D. People addicted to the web often become inactive in real life. 参考答案7、【文章大意】网络狂热(weboholism)对不

    10、同年龄段的人都有影响,并且也在影响着整个世界。1【解析】选C。观点态度题。从整篇文章看,作者主要提到weboholism对社会和网络狂们的负面影响,故作者对weboholism持反对态度。2【解析】选D。主旨大意题。文章第一段阐明了weboholism对不同年龄的人们的影响。下文也是围绕此话题展开的。3【解析】选B。词义猜测题。obsessional意为“着迷的”。B项意为“上瘾的”,故选B。A项意为“吸引人的”,C项意为“专业的”,D项意为“潜在的”。句意:这种上瘾的行为已经影响了青少年和大学生。4【解析】选B。推理判断题。根据最后一段可推断B项正确。5【解析】选A。推理判断题。根据倒数第二

    11、段的最后一句可推断B项对,根据文章最后两句可知C项正确。根据倒数第二段中的The virtual life becomes more important than their real life. 以及最后一段可知D项正确。文章主要提到weboholism对社会和网络狂们的影响,并没有提到它促进网络的发展。*结束*结束3、(2010湖北卷E篇)Have you winterized your horse yet? Even though global warming may have made our climate more mild, many animals are still hibe

    12、rnating(冬眠) . Its too bad that humans cant hibernate. In fact, as a species, we almost did.Apparently, at times in the past, peasants in France liked a semi-state of human hibernation . So writes Graham Robb, a British scholar who has studied the sleeping habits of the French peasants. As soon as th

    13、e weather turned cold people all over France shut themselves away and practiced the forgotten art of doing nothing at all for months on end. In line with this, Jeff Warren, a producer at CBC Radios The Current, tells us that the way we sleep has changed fundamentally since the invention of artificia

    14、l(人造的) lighting and the electric bulb.When historians began studying texts of the Middle Ages, they noticed something referred to as “first sleep”, which was not clarified, though. Now scientists are telling us our ancestors most likely slept in separate periods. The business of eight hours uninterr

    15、upted sleep is a modern invention.In the past , without the artificial light of the city to bathe in, humans went to sleep when it became dark and then woke themselves around midnight. The late night period was known as “The Watch”. It was when people actually kept watch against wild animals, althou

    16、gh many of them simply moved around or visited family and neighbours .According to some sleep researchers, a short period of insomnia(失眠) at midnight is not a disorder. It is normal. Humans can experience another state of consciousness around their sleeping, which occurs in the brief period before w

    17、e fall asleep or wake ourselves in the morning. This period can be an extraordinarily creative time for some people. The impressive inventor, Thomas Edison, used this state to hit upon many of his new ideas.Playing with your sleep rhythms can be adventurous, as anxiety may set in. Medical science do

    18、esnt help much in this case. It offers us medicines for a full nights continuous sleep, which sounds natural ; however, according to Warrens theory,it is really the opposite of what we need.67. The example of the French peasants shows the fact that_. A. people might become lazy as a result of too mu

    19、ch sleep B. there were signs of hibernation in human sleeping habits C.people tended to sleep more peacefully in cold weather D. winter was a season for people to sleep for months on end68. The late night was called “The Watch” because it was a time for people_. A. to set traps to catch animals B. t

    20、o wake up their family and neighbours C. to remind others of the time D. to guard against possible dangers69. What does the author advise people to do ? A. Sleep in the way animals do. B. Consult a doctor if they cant sleep. C. Follow their natural sleep rhythm. D. Keep to the eight-hour sleep patte

    21、rn.70.What is the authors purpose in writing the passage?A. To give a prescription for insomnia. B. To urge people to sleep less.C. To analyze the sleep pattern of modern people. D. To throw new light on human sleep.3、【文章大意】本文介绍了一些睡眠专家的研究成果这对人们如何对待睡眠习惯有所启示。属于科普类说明文。67【解析】选B。细节推断题。根据第二段讲述的内容,联系第一段最后一

    22、句分析推定B项符合题意。C项为干扰项,但原文未做比较而且也不符合中心。68. 【解析】选D。细节推断题。由第五段中最后一句It was when people actually kept watch against wild animals ,although many of them simply .直接推断出正确答案为D。69. 【解析】选C。细节推断题。综合分析最后一段内容可知作者建议人们遵循自然睡眠规律,因此,C项符合题意。70. 【解析】选D。主旨意图题。根据各段的main idea综合分析即可得出结论。para.1 lead in the topichuman sleep. par

    23、a.2 an example for human hibernating. Para.3-5 different types of human sleep.para.6 as for insomnia and another state of consciousness para.7 advice on human sleep. 此题也可用排除法排除A、B、C均为片面性。*结束*结束5、(2010山东卷C)Rae Armantrout, who has been a poetry professor at the University of California San Diego(UCSD)

    24、 for two decades, has won the 2010 Pulitzer Prize in the poetry category for her most recent book, “Versed”.“Im delighted and amazed at how much media recognition that the Pulitzer brings, as compared to even the National Book Critics Award, which I was also surprised and delighted to win,” said Arm

    25、antrout.“For a long time, my writing has been just below the media radar, and to have this kind of attention, suddenly, with my 10th book, is really surprising.”Armantrout, a native Californian, received her bachelors degree at UC Berkeley, where she studied with noted poet Denise Levertov, and her

    26、masters in creative writing from San Francisco State University. She is a founding member of Language Poets, a group in American poetry that analyzes the way language is used and raises questions to make the reader think. In March, she won the National Book Critics Circle Award for “Versed.” “This b

    27、ook has gotten more attention,” Armantrout said, “but I dont feel as if its better.”The first half of “Versed” focuses on the dark forces taking hold of the United States as it fought the war against Iraq. The second half looks at the dark forces casting a shadow over her own life after Armantrout w

    28、as diagnosed with cancer in 2006.Armantrout was shocked to learn she had won the Pulitzer but many of her colleagues were not. “Rae Armantrout is a unique voice in American poetry,” said Seth Lerer, head of Arts and Humanities at UCSD. “Versed”, published by the Wesleyan University Press, did appear

    29、 in a larger printing than her earlier works, which is about 2,700 copies. The new edition is scheduled to appear in May.66. According to Rae Armantrout, _.A. her 10th book is much betterB. her winning the Pulitzer is unexpectedC. the media is surprised at her worksD. she likes being recognized by h

    30、er readers67. Which of the following is true of Rae Armantrout?A. She published a poetry textbook. B. She used to teach Denise Levertov.C. She started a poets group with others. D. She taught creative writing at UC Berkeley.68. What can we learn about “Versed”?A. It consists of three parts. B. It is

    31、 mainly about the American army.C. It is a book published two decades ago. D. It partly concerns the poets own life.69. Rae Armantrouts colleagues think that she _.A. should write moreB. has a sweet voiceC. deserves the prizeD. is a strange professor70. What can we learn from the text? A. About 2,70

    32、0 copies of “Versed” will be printed.B. Cancer made Armantrout stop writing.C. Armantrout got her degrees at UCSD.D. “Versed” has been awarded twice.5、【文章大意】本篇为新闻报道类人物介绍,向读者介绍2010年美国普得策文学奖得主Rae Armantrout及他的文学作品。66. 【解析】选B。 细节理解题。根据文章第二段的叙述可知,Armantrout对自己获得普利策文学奖很惊讶,故B项正确。67. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段中的

    33、She is a founding member of Language Poets, a group in American poetry可知,C项正确。68. 【解析】选D。细节理解题。根据文章中的“The second half looks at the dark forces casting a shadow over her own life after Armantrout was diagnosed with cancer in 2006. ”可知,D项正确。69. 【解析】选C。细节理解题。根据文章中的倒数第二段可知,C项正确。70.【解析】选D。归纳判断题。根据文章中的won the 2010 Pulitzer Prize in the poetry category for her most recent book, “Versed”.以及In March, she won the National Book Critics Circle Award for “Versed.”可知D项正确。*结束*结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:云南省昆明市2014高考英语一轮 阅读理解训练题(6).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433569.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1