分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型云南省昆明市2014高考英语一轮 阅读理解训练题(8).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:433571
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:62.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    云南省昆明市2014高考英语一轮 阅读理解训练题8 云南省 昆明市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 训练
    资源描述:

    1、昆明市2014高考英语(阅读理解)一轮训练题(8)及答案 What is eBay? The simple answer is that it is a global trading platform where nearly anyone can trade practically anything. People can sell and buy all kinds of products and goods, including cars, movies and DVDs, sporting goods, travel tickets, musical instruments, clot

    2、hes and shoesthe list goes on and on. The idea came from Peter Omidyar, who was born in Paris and moved to Washington when he was still a child. At high school, he became very interested in computer programming and after graduating from Tuft University in 1988, he worked for the next few years as a

    3、computer engineer. In his free time he started eBay as a kind of hobby, at first offering the service free by word of mouth. By 1996 there was so much traffic on the website that he had to upgrade(升级) and he began charging a fee to members. Joined by a friend, Peter Skoll, and in 1998 by his capable

    4、 CEO, Meg Whitman, he has never looked back. Even in the great. com crashes of the late 1990s, eBay has gone from strength to strength. It is now one of the ten most visited online shopping websites on the Internet. eBay sells connections, not goods, putting buyer and seller into contact with each o

    5、ther. All you have to do is take an e-photo, write a description, fill out a sales form and youre in business: the world is your market place. Of course for each item (商品)sold eBay gets a percentage and that is a great deal of money. Every day there are more than sixteen million items listed on eBay

    6、 and eighty percent of the items are sold. 13. We learn from the text that eBay provides people with_. A. a way of buying and selling goods B. a website for them to upgrade C. a place to exhibit their own photos D. a chance to buy things at low prices 14. Why did Peter create eBay after graduating f

    7、rom university? A. For fun. B. To make money. C. For gathering the engineers. D. To fulfill a task of his company. 15. From “he has never looked back ”in Paragraph 2 we learn that Peter_. A. did not feel lonely B. was always hopeful C. did not think about the past D. became more and more successful

    8、16. How does eBay make money from its website? A. By bringing callers together. B. By charging for each sale. C. By listing items online. D. By making e-photos. 6、【文章大意】eBay是进行全球贸易的网络平台,你可以通过它买到任何你所需的商品,大到汽车小到一双鞋子,你只要轻点鼠标就可以买到。13.【解析】选A。细节理解题。根据第一段可知。14.【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的In his free time he starte

    9、d eBay as a kind of hobby. . . 可知。15.【解析】选D。句意理解题。句中的look back在此处意为“倒退”,作此意时常用于否定句。另外也可根据句子后面的两句推知:他的eBay发展得越来越好。16.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段中的Of course for each item sold eBay gets a percentage and that is a great deal of money. 可知。*结束*结束7、(2009江西高考) The surprising experiment I am about to describe prove

    10、s that air is all around you and that it presses down upon you. Air pressure is a powerful force. When you swim underwater, you can feel water pushing on your body. The air all around you does the same. However, your body is so used to it that you do not notice this. The pressure is caused by a laye

    11、r of air called the atmosphere. This layer surrounds the Earth, extending to about five kilometers above the Earths surface. The following experiment is an easy one that you can do at home. But make sure that you are supervised, because you will need to use matches. Now for the experiment! What you

    12、need A hard-boiled egg without the shell A bottle with a neck slightly smaller than the egg A piece of paper A match Method 1) Check that the egg will sit firmly on the neck of the bottle. 2) Tear the paper into strips and put the strips into the bottle. 3) Light the paper by dropping a burning matc

    13、h into the bottle. 4) Quickly sit the egg on the neck of the bottle. Result Astonishingly, the egg will be sucked into the bottle. Your friends will be amazed when you show them the experiment. But be careful when you handle matches. Why it happened As the paper burns, it needs oxygen and uses up th

    14、e oxygen (air) in the bottle. The egg acts as a seal in the neck of the bottle, so no more air can get inside. This reduces the air pressure inside the bottle. The air pressure must equalize, so more air from outside must enter the bottle. The outside air presses against the egg and then the egg is

    15、pushed into the bottle! This proves that air is all around and that it is pressing down on us. 1. Why is there the need to take care when you are doing the experiment? A. The bottle could break. B. You need to light the paper with a match. C. The egg needs to be shelled. D. The egg has to be perfect

    16、ly placed on the neck of the bottle. 2. In the experiment, the burning inside the bottle can_. A. equalize the air pressure inside and outside B. make a seal in the neck of the bottle C. finish up the oxygen inside the bottle D. produce more oxygen inside the bottle 3. How did the egg get into the b

    17、ottle? A. The oxygen inside the bottle sucked the egg in. B. It became soft without the shell. C. The neck of the bottle was wide enough. D. The outside air pressure forced it into the bottle. 4. The experiment is carried out to prove_ . A. water pushes on your body when you swim underwater B. the e

    18、arth is surrounded by a layer of air called the atmosphere C. the pressure of air around us has a powerful forceD. the air pressure is not equalized around us参考答案7、【文章大意】本文通过一个小实验向我们证明周围空气的气压是非常强大的。1.【解析】选B。细节理解题。根据第二段第二句But make sure that you are supervised, because you will need to use matches. 可知

    19、。【思路点拨】做事实细节题时,先浏览一遍题目,把题目的要求储存在大脑中,带着疑问快速去阅读,然后找出与题目相关的信息词句加以理解分析,去伪存真。 这样可以有效避免细节理解题的失误,不轻易陷入高考题所设下的“陷阱”。要注意排除干扰项,因为有些干扰项在文中也能找到依据,但关键是弄清楚这些干扰项是否符合题目的要求。例如,此题的题干是问在做实验时为什么需要有人照顾,先找出题干是针对原文第二段中的But make sure that you are supervised, because youll need to use matches. 进行提问,这样就准确找到答案了。2.【解析】选C。细节理解题。

    20、根据最后一段第一句As the paper burns, it needs oxygen and uses up the oxygen(air)in the bottle. 可知。3.【解析】选D。细节理解题。根据最后一段倒数第二句可知。4.【解析】选C。细节理解题。根据文章第一句与最后一句可知:这个实验的目的就是证明空气就在我们周围,对我们施加压力,并且这种气压是非常强大的。*结束*结束(济南市2011届高三教学质量调研) The website FarmersOnly. com calls itself an online dating and friendship finder. The

    21、 idea started in the mind of a man, Jerry Miller in Ohio. He wondered how farmers could meet new people who understand the life of a farmer. Jerry Miller is not a farmer but he represents a lot of farmers. As he tells it,the idea for the site was planted when a farmer told him one day that she was r

    22、ecently divorced and would like to date. But someone would invite her to meet for coffee at nine oclock at night, when she had to start her day at five the next morning. So, in 2005, Jerry Miller launched his website. You dont have to be a farmer to be on FarmersOnly. com. But you do have to have th

    23、e good old-fashioned traditional values of Americas heartland. You also have to live in the United States or Canada to be a member of the site. Some services are free, but a full membership costs fifty dollars for a year. As of last week the sire listed more than 58,000 members. Many of them are far

    24、mers in the United States. Others are students or workers involved in some way with agriculture. Jerry Miller tells us about thirty marriages in the last year have resulted from his website. Some farmers have also found love through a group,Singles in Agriculture,which was formed as a nonprofit orga

    25、nization in 1986.It organizes gatherings that usually end with a dance, but is not a dating service. The purpose is to support educational and social activities that offer people a chance for friendship. Its website,singlesinag.org,says there are more than l,000 members across the nation and as far

    26、away as France.(1)Jerry Miller started FarmersO in order to_.A. help farmers B. support traditionsC. understand farmers D. represent farmers(2)What does the underlined sentence in Paragraph 2 indicate?A. She dislikes city lifestyle.B. She prefers late night coffee.C. Country life isnt well understoo

    27、d.D. Its tiring to get up early.(3)Which of the following is true ofsinglesinag.org?A. Its services are free.B. It provides dating services.C. Only farmers call become its members.D. Farmers in France cant benefit from it.(4)The author of the text intends to_.A. advertise for the two websitesB. intr

    28、oduce two websitesC. encourage social activitiesD. urge readers to help farmers(5)It can be inferred from the text that_.A. all farmers desire marriageB. farmers are easy to meet new peopleC. more farmers get divorced in the USAD. the Internet helps improve farmers social life【解析】乡村生活的作息规律让农民的社交生活受到

    29、了限制,受此启发,专门为农民创办的网络约会与交友的网站应运而生。 (1)A推理判断题。Jerry Miller是在听完一位女性农民的苦衷后才创办了这个网站,以便为农民网上约会和交友提供方便,由此可推断他创办网站的目的是帮助农民。(2)C句意理解题。有人邀请她在晚上九点喝咖啡,可是她必须在第二天早上五点起床,由此可推断乡村生活没有被很好地理解。(3)A正误判断题。根据最后一段第句中的a nonprofit organization可知这是一个非营利性机构,它创办的网站提供的是免费服务。(4)B作者意图题。作者只是客观地介绍了Jerry Miller创办的网站,顺便提及了另外一个网站,并没有发表自己的观点,所以作者意在对两个网站进行介绍。(5)D推理判断题。由文中介绍的这两个关于农民社交的网站可推知因特网有助于提高农民的社交生活。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:云南省昆明市2014高考英语一轮 阅读理解训练题(8).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433571.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1