分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型云南省昆明市2014高考英语一轮 阅读理解训练题(9).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:433572
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:52.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    云南省昆明市2014高考英语一轮 阅读理解训练题9 云南省 昆明市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 训练
    资源描述:

    1、昆明市2014高考英语(阅读理解)一轮训练题(9)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AGoing to school means learning new skills and facts in different subjects. Teachers teach and students learn, and many scientists are interested in finding ways to improve both teaching and learning processes. Sian Beilock and Susan Lev

    2、ing, two psychologists at the University of Chicago, are trying to learn about learning. In a new study about the way kids learn math in elementary school, Beilock and Levine found a surprising relationship between what female teachers think and what female students learn: If a female teacher is unc

    3、omfortable with her own math skills, then her female students are more likely to believe that boys are better than girls at math. “If these girls keep getting math-anxious female teachers in later grades, it may create a snowball effect on their math achievement,” Levine told Science News. The study

    4、 suggests that if these girls grow up believing that boys are better at math than girls are, then these girls may not do as well as they would have if they were more confident. Just as students find certain subjects to be difficult, teachers can find certain subjects to be difficult to learnand teac

    5、h. The subject of math can be particularly difficult for everyone. The new study involved 65 girls, 52 boys and 17 first-and second-grade teachers in elementary schools in the Midwest. The students took math achievement tests at the beginning and end of the school year, and the researchers compared

    6、the scores The researchers also gave the students tests to tell whether the students believed a math superstar had to be a boy. Then the researchers turned to the teachers: To find out which teachers were anxious about math, the researchers asked the teachers how they felt at times when they came ac

    7、ross math, such as when reading a sales receipt. A teacher who got nervous looking at the numbers on a sales receipt, for example, was probably anxious about math. Boys, on average, were unaffected by a teachers anxiety. On average, girls with math-anxious teachers scored lower on the end-of-the-yea

    8、r math tests than other girls in the study did. Plus, on the test showing whether someone thought a math superstar had to be a boy, 20 girls showed feeling that boys would be better at mathand all of these girls had been taught by female teachers with math anxiety. According to surveys done before t

    9、his one, college students who want to become elementary school teachers have the highest levels of anxiety about math. Plus, nine of every 10 elementary teachers are women, Levine said.1. Sian Beilock and Susan Levine carried out the new research in order to _. A. know the effects of teaching on lea

    10、rning B. study students ways of learning mathC. prove women teachers are unfit to teach math D. find better teaching methods for teachers2. The underlined part in paragraph 2 most probably means that girls may _. A. end up learning math anxiety from their teachers B. study the ways their female teac

    11、hers behave C. have an influence on their math-anxious female teachers D. gain unexpected achievement in such subjects as math3. In the study, what were the teachers required to do? A. Prepare two math achievement tests for the students. B. Tell their feelings about math problems. C. Answer whether

    12、a math superstar had to be a boy. D. Compare the students scores after the math tests.4. What is the finding of the new study? A. No male students were affected by their teachers anxiety. B. Almost all the girls got lower scores in the tests than the boys C. About 30% of the girls thought boys are b

    13、etter at math than girls. D. Girls with math-anxious teachers all failed in the math tests.5. Which of the following is TRUE according to the text? A. 117 students and teachers took part in the new study. B. The researchers felt surprised at the findings of their study. C. Beilock and Levine are int

    14、erested in teaching math. D. Men teachers are better at teaching math than women teachers.参考答案B D B C B *结束BParents, our first teachers, play a highly significant role in our livesHowever, doesnt it seem that many of us come to have conflicts with them when we start high school? Were less likely to

    15、listen to them and take their suggestions-we even rebel against them.Why? It may be the so-called “generation gap”. A generation gap appears when we begin to feel our parents are ignoring us, dont understand us, and we feel we can no longer share our feelings with them.The key reason is our desire f

    16、or independence. In senior high school, we start to want to take responsibility for our own lives and make our own decisions. But parents resist this. They still want to control us and try to force us to do things they think we should do. Debate and discussion often come to nothing. Gradually, we ta

    17、lk with them less, and keep our feelings locked up inside.Zhang Xiaoyun, 16, of Ningbo, Zhejiang, has talked less and less with her mother since she started senior high school. “She believes studies should be my priority, not my inner world,” Zhang said. “Each day, she asks me the same old questions

    18、 like, How was your last exam? or Have you made any progress in physics?” To Zhang, these questions are annoying and so she always tries to ignore them and answers perfunctorily. “Sometimes, when I get upset, I quarrel with her. After, she comes to apologize and comfort me. But I know, she doesnt co

    19、mpletely understand me,” Zhang said. Now, a home that was once full of laughter has fallen into gloom and silence.The generation gap can be harmful. Because of the lack of communication, our parents no longer know what we are thinking about. There are quarrels, even over trivial things. When that ha

    20、ppens, we may not be able to concentrate on our studies. Some of us even become afraid to go home after school-a very serious situation for the whole family.6. Which of the following is not included in the passage?A. The causes of generation gap.B. The effects of generation gap.C. One example of gen

    21、eration gap.D. Ways of narrowing generation gap.7. Which of the following is one reason for the generation gap according to the passage?A. Modern society changing very fast.B. Parents having unrealistic hopes of their children.C. Parents and kids not understanding and respecting each other.D. Young

    22、people liking to escape from the control of their parents.8. Which of the following words has the closest meaning to the underlined word “perfunctorily”?A. attentively B. indifferently(冷淡地)C. flatteringly(奉承地)D. seriously9. In the view of the author, _.A. parents should allow their children more fre

    23、edomB. parents and children should not stay togetherC. the younger generation should value the older generationD. academic records are more important than ones inner world参考答案DCBA *结束(2011江西卷)CThe garden city was largely the invention of Ebenezer Howard (1850-1928). After immigrating form England to

    24、 the USA, and an unsuccessful attempt to make a living as a farmer, he moved to Chicago, where he saw the reconstruction of the city after the disastrous fire of 1871. In those days, it was nicknamed “the Garden City”, almost certainly the source of Howards name for his later building plan of towns.

    25、 Returning to London, Howard developed his design in the 1880s and 1890s, drawing on ideas that were popular at the time, but creating a unique combination of designs.The nineteenth-century poor city was in many ways a terrible place, dirty and crowded; but it offered economic and social opportuniti

    26、es. At the same time, the British countryside was in fact equally unattractive: though it promised fresh air and nature, it suffered from agricultural depression(萧条) and it offered neither enough work and wages, nor much social life. Howards idea was to combine the best of town and country in a new

    27、kind of settlement, the garden city. Howards idea was that a group of people should set up a company, borrowing money to establish a garden city in the depressed countryside; far enough from existing cities to make sure that the land was bought at the bottom price.Garden cities would provide a centr

    28、al public open space, radial avenues and connecting industries. They would be surrounded by a much larger area of green belt, also owned by the company, containing not merely farms but also some industrial institutions. As more and more people moved in, the garden city would reach its planned limit-

    29、Howard suggested 32,000 people; then, another would be started a short distance away. Thus, over time, there would develop a vast planned house collection, extending almost without limit; within it, each garden city would offer a wide rang of jobs and services, but each would also be connected to th

    30、e others by a rapid transportation system, thus giving all the economic and social opportunities of a big city.66. How did Howard get the name for his building plan of garden cities? A. Through his observation of the country life. B. Through the combination of different ideas. C. By taking other peo

    31、ples advice. D. By using the nickname of the reconstructed Chicago.67. The underlined phrase“drawing on ”in Paragraph 1 probably means_. A. making use of B. making comments on C. giving an explanation of D. giving a description of 68. According to Howard, garden cities should be built_. A. as far as

    32、 possible from existing cities B. in the countryside where the land was cheap C. in the countryside where agriculture was developed D. near cities where employment opportunities already existed69. What can we learn about garden cities from the last paragraph? A. Their number would continue to rise B

    33、. Each one would continue to become larger C. People would live and work in the same place D. Each one would contain a certain type of business70. What could be the best title for the passage? A. City and CountrysideB. The Invention of the Garden City C.A New City in ChicagoD. A Famous Garden City i

    34、n England66题:答案:D考点:细节理解题解析:通过文章第一段的第三句得出:芝加哥的花园城市几乎成为了Howard 后来命名的来源。选项选择D, 选项A,B,C未体现67题答案:A考点:词义理解题解析:通过文章第一段叙述可知Howard在到达芝加哥后有了创建“花园城市“的灵感,回到伦敦后,他运用当时所流行的观点把各种设计进行了结合,形成了他自己的独特设计。选项选择A68题答案:B考点:细节理解题解析:根据文章第二段的最后一句话可知:要远离现有的城市带以保证土地可以以最低的价位买到。解题关键在:to make sure 表示目的是,重点在后面。Bottom price 指最低价格,对应文

    35、章选项的土地便宜。答案选择B. 选项A,C,D 都不是建造花园城市的关键要求。69题答案:A考点:细节理解题解析:根据文章第三句可知:当越来越多的人搬入花园城市,花园城市就会达到它的预期极限,然后,在不远的地方又会建造另外一个花园城市。答案选择:A.选项B, 每一个花园城市并不会一直扩大,到了一定程度,就会到达极限,另一个花园城市会再建造起来,该选项错误选项C. 不同的花园城市建造起来,人们不会在同一个地点生活和上班。该选项错误选项D每一个花园城市都有带有农业和一些工业企业,并不只带有一种特定的经济。从最后一段的第二句可以得出该选项错误。70题答案:B考点:主旨大意题解析:从文章通篇可知,文章讲到的是由芝加哥花园城市的建立到伦敦花园城市的建立,再到文章二段,三段讲到的花园城市建立需要的一些条件和建立的模式可知道文章重点是围绕花园城市的创立来展开的。A选项与文章本身不符合,C选项芝加哥新城只是文章开头的引入,后面通篇围绕的都是花园城市展开,与文章本身不符合,D选项的英格兰花园城市只是花园城市的一个典型代表,选项并没有进行通篇描述这一个花园城市,而是转入花园城市的总体建立条件和模式展开。故答案选择B.*结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:云南省昆明市2014高考英语一轮 阅读理解训练题(9).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433572.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1