云南省昆明市2019-2020学年高一英语下学期期末考试质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 昆明市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省昆明市2019-2020学年高一英语下学期期末考试质量检测试题(含解析)注意事项:1.答卷前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号填写在答题卡上,并认真核准条形码上的准考证号、姓名、考场号、座位号及科目,在规定的位置贴好条形码。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、
2、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15 B. 9.18 C. 9.15答案是C。1. What may the woman drink?A. Tea. B. Orange juice. C. Cold water.2. What will the man do tonight?A. Go dancing. B. Watch TV at home. C. Go to a live show.3. What is the mans fav
3、orite music?A. Jazz music. B. Country music. C. Folk music.4. Which T-shirt will the man try on?A. Blue one. B. Black one. C. Red one.5. What is Mike probably poor at?A. Playing the piano. B. Singing songs. C. Studying history.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项
4、,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What will the man see after driving for a mile?A. A house. B. A farm. C. A sign.7. How far is Sunny Farm from here?A. One mile. B. One and a half miles. C. Two miles.听第7段材料,回答第8至10题。8. What will Billy Carr do ne
5、xt month?A. Join a club. B. Get married. C. Leave the company.9. Where did Billy meet his girlfriend?A. At a sky diving club. B. In a course about Mars. C. In a computer company.10. What is the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Club members. C. Boyfriend and girlfriend.听第8段材料,回答第11
6、至13题。11. Who can play the guitar?A. Sam. B. Helen. C. Nick.12. When will the man meet Nick?A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Friday.13. What does the woman remind the man to bring?A. Some food. B. Some CDs. C. A sweater.听第9段材料,回答第14至16题。14 Which language does the man want to learn?A. Italian. B
7、. French. C. Chinese.15. Why does the man want to learn that language?A. He needs it at work. B. He shows interest in it. C. He wants to travel abroad.16. Who is likely to learn Chinese?A. Susan. B. Diana. C. Tim.听第10段材料,回答第17至20题。17. How old was Ride when she took part in the astronaut training pro
8、gram?A.27. B.30. C.33.18. What did Ride do in 1984?A. She traveled into space for the first time.B. She traveled into space for the second time.C. She traveled into space for the third time.19. What did Ride do after returning to the earth?A. She started a school. B. She wrote science books. C. She
9、left the space program.20. What have many American women done since Rides trip?A. They have worked with Ride.B. They have traveled into space.C. They have shared their love for science.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASummerfest 2020 Is HereCPR Classicals 1
10、0-week summer festival features an excellent concert series of todays greatest performers. Were providing a front row seat in your own home or your lawn to the best soundtrack (原声音乐) for your summer.Throughout Summerfest you can hear full-length concerts on the radio, hear stories and read articles
11、about Colorados classical musicians and organizations!You can listen to CPR Classical by clicking “Listen Live” on this website. You can also hear CPR Classical at 88.1 FM in Denver, or ask your smart speaker to “Play CPR Classical.”The Summer of Stars Concert Series is a special full concert airing
12、 three times over the weekend (Fridays at 12:30 p.m., Saturdays at 6 p.m. & Sundays at 4 p.m.)Celebrate Colorado lasts a week focusing on Colorados classical festivals, including weekly stories, features, interviews and music.June 19-21Summer of Stars Concert Series: Bravo! Vail Music FestivalJune 2
13、3 8pmCelebrate Colorado Pre-Show: LIVE from Colorado College Summer Music FestivalJune 26-28Summer of Stars Concert Series: Lang Lang from China, pianoJune 29-July 5Celebrate Colorado: Central City Opera and Colorado College Summer Music FestivalJuly 3-5Summer of Stars Concert Series: Central City O
14、pera; Colorado College Summer Music FestivalJuly6-12Celebrate Colorado: Colorado Music Festival, BoulderJuly 10-12Summer of Stars Concert Series: Colorado Music Festival, BoulderJuly 13-19Celebrate Colorado: Bravo! Vail Music FestivalJuly 17-19Summer of Stars Concert Series: Sheku & Isata Kanneh-Mas
15、on, cello & pianoJuly 20-26Celebrate Colorado: National Repertory Orchestra; Colorado SymphonyJuly 24-26Summer of Stars Concert Series: National Repertory Orchestra; Colorado SymphonyJuly 27-Aug 2Celebrate Colorado: Aspen Music Festival and School1. How many ways are mentioned to enjoy CPR Classical
16、?A. Five.B. Four.C. Three.D. Two.2. When can listeners hear a Chinese pianist perform?A. June 19-21.B. June 26-28.C. July 17-19.D. July 27-Aug 2.3. What can you enjoy on July 15?A. Bravo! Vail Music Festival.B. National Repertory Orchestra.C. Colorado Music Festival.D. Aspen Music Festival and Schoo
17、l.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个夏季音乐节CPR Classical的节目安排。【1题详解】细节理解题。根据第三段You can listen to CPR Classical by clicking “Listen Live” on this website. You can also hear CPR Classical at 88.1 FM in Denver, or ask your smart speaker to “Play CPR Classical.”可知,可以点击网站上的“Listen Live”,也可以在丹佛收听88
18、.1 FM广播,或者让智能音箱播放“CPR Classical”,所以文章共提到三种欣赏CPR Classical的方法,故选C项。【2题详解】细节理解题。根据表格第三行“June 26-28”“Summer of Stars Concert Series: Lang Lang from China, piano”可知,在6月26到28日,听众可以听中国钢琴家朗朗的钢琴表演。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据表格中“July 13-19”“Celebrate Colorado: Bravo! Vail Music Festival”可知,在7月15日,可以欣赏“Bravo! Vail Mu
19、sic Festival”,故选A项。【点睛】BTodd wore the same clothes every day for the first three weeks of school. He was laughed at because of this. But there was little Todd could do. His mother simply couldnt afford to buy him new clothes. Two of the kids laughing at Todd were Garrett and Graham, a pair of footba
20、ll players. But over time, they realized that their disparaging words seemed to be slowly destroying Todds spirit.“I felt like I needed to do something,” Graham told CBS News. So he and Garrett created a plan. They went home and hunted through their own drawers and closets. The next day at school, t
21、hey met Todd at their third-period class and asked him to come into the hall. Todd was understandably worried about being called out by the larger boys.“He wasnt smiling or anything, and I was like, I think this is going to make you smile,” Graham says. “I told him, Were in the same third period, an
22、d I apologize for laughing at you, and I want to give something to you to make it up” He then handed Todd a large bag. Inside were clean shirts and shorts, as well as a brand-new pair of sneakers.Todd was wild with joy. “I was very happy,” he told CBS News. “Shocked, completely.” And Todd got much m
23、ore than some new clothes. He no longer sits alone at lunch. Now he cats with his new friends, Garrett and Graham.Garrett and Graham say they just want to inspire others to help those in need.4. What can we know about Todd?A. He came from a poor family.B. He wasnt used to school life.C. His taste fo
24、r clothes was single.D. His behavior brought others laughter.5. What does the underlined word “disparaging” in paragraph 1 mean?A. Humorous.B. Encouraging.C. Unkind.D. Selfish.6. Why did Todd feel entirely shocked?A. Garrett beat Graham in a competitive game.B. Garrett and Graham became friendly to
25、him.C. Garrett and Graham apologized to each other.D. Garrett and Graham gave away clothes on TV.7. Which of the following can readers conclude from the text?A. Many hands make light work.B. The early bird catches the worm.C. Where theres a will, theres a way.D. A friend in need is a friend indeed.【
26、答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要报道了Garrett和Graham帮助家境贫穷的Todd,最后成为朋友的故事。【4题详解】推理判断题。根据第一段第四句“His mother simply couldnt afford to buy him new clothes.”可知,他的妈妈给他买不起新衣服,由此可推知,Todd来自一个贫穷的家庭。故选A项。【5题详解】词义猜测题。根据第一段中“Two of the kids laughing at Todd were Garrett and Graham”并结合划线词所在句中的“destroying
27、Todds spirit”可知,Garrett和Graham嘲笑Todd,所以划线句“But over time, they realized that their disparaging words seemed to be slowly destroying Todds spirit.”意为“但是随着时间的推移,他们意识到他们不友善的言语慢慢地摧毁着Todd的精神”,所以划线词“disparaging”意为“不友善的,诋毁的”,故选C项。【6题详解】推理判断题。根据文章内容并结合第三段中“I apologize for laughing at you, and I want to give
28、 something to you to make it up”可知,Garrett和Graham一开始嘲笑Todd,后来向Todd道歉,想要做一些事情弥补,所以Todd感到震惊的原因是Garrett和Graham对他变得友好,故选B项。【7题详解】推理判断题。通读全文,并结合文章最后一句“Garrett and Graham say they just want to inspire others to help those in need.(Garrett和Graham说他们只是想鼓舞别人帮助有需要的人)”可知,本文主要讲述了Garrett和Graham帮助家境贫穷的Todd,最后成为朋友
29、的故事,所以我们可从文章得出“患难见真情”,故选D项。点睛】CWhen a heavy rain hit Beijing one afternoon in May, for many the first thing to do was to rush for cover. For photographer Yang Dong, however, his first thought was to take his camera. The next morning, Yang got up at 2:30 am and drove to the Great Wall. Arriving at th
30、e foot of the mountain an hour and a half later, Yang started to climb with all his photography equipment. Before sunrise, Yang had already set up his camera, hoping to catch an impressive moment when the Great Wall would be partly hidden in the clouds. With a large amount of patience, he got what h
31、e came for.“After heavy rain or snow, the next morning is the best time to find a sea of clouds around the Great Wall,” Yang says in a phone interview. The 28-year-old became popular on the Internet sharing the stories behind his photographs of the Great Wall over the past five years, with his stori
32、es being viewed more than 150 million times. One Internet user comments: “Only repeatedly measuring the Great Wall step by step can he know which angle (角度) is the most beautiful. I have never met such a professional photographer like him.”He is known as the Great Wall photographer, and his stories
33、are well-known among the fans. Whats more, he was invited to play a lead role in the documentary (纪录片) Loving the Great Wall issued in January, and was also the spokesman for the 2019 China Great Wall International Foto Week.8. When a heavy rain came, Yang Dong _.A. got up earlyB. rushed for coverC.
34、 drove to the Great WallD. got ready to take photos9. What is the best time to take a picture of the clouds?A. The morning after sunrise.B. The afternoon after rain.C. The next morning after rain.D. The evening before snow.10. Whats the attitude of the Internet user towards Yang Dong?A. Admiring.B.
35、Doubtful.C. Disappointed.D. Uncertain.11. What can we learn about Yang Dong from the last paragraph?A. He was considered as a successful actor.B. He gained some achievements in his field.C. His stories were famous around the world.D. He became the spokesman of the Great Wall.【答案】8. D 9. C 10. A 11.
36、B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了长城摄影师杨东以其作品和背后的故事受到人们的喜爱。【8题详解】细节理解题。根据第一段第二句“For photographer Yang Dong, however, his first thought was to take his camera.”可知,对于摄影师杨东来说,第一个想法就是拿起相机,结合下文他早起爬长城拍摄可知,大雨到来时,杨东准备拍照片,故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第二段第一句“After heavy rain or snow, the next morning is the best time to find a s
37、ea of clouds around the Great Wall,(在大雨或者大雪过后,第二天早上是拍摄长城云海的最佳时间)”可知,大雨过后的第二天早上是拍摄云的最佳时间。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据第二段一位互联网用户对杨东的评论“Only repeatedly measuring the Great Wall step by step can he know which angle (角度) is the most beautiful. I have never met such a professional photographer like him.(只有反复一步步地测
38、量长城,他才会知道哪一个角度是最美的。我从没有见过像他一样如此专业的摄影师)”可知,这位互联网用户对杨东持钦佩的态度。故选A项。【11题详解】推理判断题。最后一段提到杨东作为长城摄影师而著名,他的故事在粉丝中很出名,在一个纪录片中扮演主角,并成为2019年中国长城国际摄影展的发言人,由此可推知,他在自己的领域获得了一些成就。故选B项。【点睛】DMost of us maybe consider snakes to be cold, single beings, as uncaring to others of their kind as they are to us. But those id
39、eas are wrong especially when it comes to garter snakes (袜带蛇), a new study says.These creatures, which appear from the cold plains of Canada to the forests of Costa Rica, have their own preferences about which snakes they hang out with in other words, they have “friends”.“All animals even snakes nee
40、d to connect with others,” says Morgan Skinner, the study leader at Wilfrid Laurier University in Canada. To look into this theory, Skinner thought up a new experiment to find out the personalities and sociability of eastern garter snakes.The results showed that “like us, they seek out friendship, a
41、nd theyre particular about whom they make friends with,” says Skinner.The idea that snakes have close social networks may be surprising, but such relationships are increasingly being found throughout the animal kingdom, from flamingos to bats to elephants. A recent study of bats showed, for example,
42、 that bats and humans both have friendships.Scientists are likely better at discovering friendships among animals now than, say, 30 years ago, partly because many societies are more accepting of such an idea, and because researchers have far better tools for gathering information.Analyzing social ne
43、tworks in wildlife, such as snakes, “has taken huge jumps in the last few decades,” says study co-author Noam Miller, Skinners advisor.12. What is the purpose of the experiment on garter snakes?A. To prove Skinners theory is true.B. To surprise Wilfrid Laurier University.C. To do better research int
44、o the habitat of snakes.D. To study the friendship between animals and humans.13. According to the study, garter snakes prefer to _.A. live on their ownB. stay in cold areasC. seek out friendshipD. keep off the forests14. In which part of a newspaper may this text appear?A. Health.B. Entertainment.C
45、. Education.D. Science.15. What can be a suitable title for the text?A. Friendship Is ValuableB. Wildlife Has Friends TooC. Snakes Are Cold-bloodedD. Animals Protect Each Other【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。我们大多数人可能认为蛇是冷漠的单身生物,对同类像对我们一样漠不关心。但一项新的研究表明,这些观点都是错误的,尤其是对于袜带蛇而言。文章主要介绍了一项研究发现,野生动物也会
46、社交,寻找朋友,蛇有紧密的社交网络的想法可能令人惊讶,但是这种关系在动物王国中越来越多地被发现,从火烈鸟到蝙蝠再到大象。例如,最近一项关于蝙蝠的研究表明,蝙蝠和人类都有友谊。【12题详解】推理判断题。根据第三段“All animals even snakes need to connect with others,” says Morgan Skinner, the study leader at Wilfrid Laurier University in Canada. To look into this theory, Skinner thought up a new experiment
47、 to find out the personalities and sociability (社交能力) of eastern garter snakes.可知“所有的动物甚至是蛇都需要与其他动物建立联系,”加拿大Wilfrid Laurier大学的研究负责人Morgan Skinner说。为了研究这个理论,Skinner想出了一个新的实验来发现东方袜带蛇的个性和社交能力。由此可推知,关于吊袜带蛇的实验目的是为了证明Skinner的理论是正确的。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第四段The results showed that “like us, they seek out frie
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433597.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
