云南省昆明市2019-2020学年高二英语下学期期末考试质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 昆明市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省昆明市2019-2020学年高二英语下学期期末考试质量检测试题(含解析)注意事项:1.答卷前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号填写在答题卡上,并认真核准条形码上的准考证号、姓名、考场号、座位号及科目,在规定的位置贴好条形码。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、
2、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案C。1. What is the possible relationship between the speakers?A. Doctor and patient. B. Teacher and student. C. Interviewer and applicant.2. Where does the conversation most probably take plac
3、e?A. On a bus. B. At a store. C. In a hospital.3 What will the man do next?A. Argue with the woman. B. Pay for the damage. C. Buy a new book.4. What does the woman actually like?A. Working. B. Traveling. C. Relaxation.5. What are the speakers mainly talking about?A. Course selection. B. Career choic
4、e. C. Lecture professors.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the man going to do this summer?A. Teach a course. B. Repair his house. C. Work at a hotel.7. How will the man use t
5、he money?A. To buy books. B. To hire a gardener. C. To pay for a boat trip.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where did the man find the car?A. Near the No. 8 Bridge.B. Along the Eaton Road.C. Far from the London Road.9. What do we know about the man?A. He is a driver. B. He is a policeman. C. He is an engineer.10.
6、 Which didnt the man provide about the car?A. Its color. B. Its number. C. Its brand.听第8段材料,回答第11至13题。11. Why does the woman make the call?A. To book a hotel room.B. To ask about the room service.C. To make changes to a reservation.12. When will the woman arrive at the hotel?A. On September 15th. B.
7、 On September 16th. C. On September 23rd.13. How much will the woman pay for her room per night?A. $179. B. $199. C. $219.听第9段材料,回答第14至16题。14. Why is Bill going to Germany?A. To work on a project. B. To study German. C. To start a new company.15. What did the woman dislike about Germany?A. The weath
8、er. B. The food. C. The schools.16. What does Bill hope to do about his family?A. Leave them in England.B. Bring them to Germany.C. Visit them in a few months.听第10段材料,回答第17至20题。17. What tours are available?A. Nature and historical tours.B. Nature and adventure tours.C. Historical and adventure tours
9、.18. When will the bus to the lakes get back?A. At 4:30 p.m. B. At 6:30 p.m. C. At 8:30 p.m.19. Why do visitors to the castle have to wear soft shoes?A. To protect the floors.B. To make less noise.C. To avoid hurting their feet.20. Who is probably the speaker?A. A headmaster. B. A tour guide. C. A m
10、anager.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIf youre too busy to buy the latest issues of your favorite magazines, never fear - help is at hand. With digital subscriptions available from MyFavouriteMagazines, you can get every issue straight to your tablet or c
11、ellphone. Below are some fantastic monthly magazines you can enjoy today.How It Works is a magazine with exciting facts about our world. Each issue is packed with interesting facts and stories on everything from science, technology and transport, to the environment and history. With easy-to-follow d
12、iagrams, fun trivia (花絮) and all the vital answers to questions you didnt even realize you had, it cures boredom and feeds curious minds. $2.5 per issue (standard price: $3.5).Have you found yourself staring up at the stars in awe? All about Space discovers the mysteries of our Solar System and beyo
13、nd. From the amazing technology and spacecraft that enables humans to venture (冒险) into orbit, to the complexities of space science, the All about Space team has you covered. $2.6 per issue (standard price: $3.7).History of War takes you through the stories, strategies, heroes and machines of armed
14、conflict through the ages. Each issue covers some of the most astonishing and inspiring stories from battlefields across the centuries, including powerful interviews with soldiers and expert analyses from leading historians. $2.7 per issue (standard price: $3.8).From the plots of ancient Rome, to th
15、e scandals (丑闻) of the Tudor Court and heroic tales from World War II All about History takes you on a journey across the centuries, and leaves in all the drama and entertainment our attractive past has to offer. Each issue is full of valuable pictures and interesting stories written by historians.
16、$2.8 per issue (standard price: $4).1. How much can it save you to subscribe the first magazine for a year?A. 2.5 dollars.B. 3.5 dollars.C. 6 dollars.D. 12 dollars.2. Which of the following can satisfy astronomy lovers?A. Haw It Works.B. All about Space.C. History of War.D. All about History.3. What
17、 is special about All about History!A. It interviews soldiers from World War II.B. It is the cheapest of the four magazines.C. It takes you on a journey across the centuries.D. It solves the questions youre puzzled at.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了四种杂志的一些基本信息和定价。【1题详解】细节理解题。根据第一段Below are some
18、fantastic monthly magazines you can enjoy today.(下面是一些非常棒的月刊,你现在就可以享受了。)和第二段$2.5 per issue (standard price: $3.5).可知,How It Works的原价是3.5美元每期,所以征订一年的价格是:$3.512=42美元;现在的价格是:$2.512=30美元。由此可知,现在征订这本杂志How It Works可以节省:42-30=12美元。故选D。【2题详解】推理判断题。根据第三段All about Spacediscovers the mysteries of our Solar Sys
19、tem and beyond.可知,All about Space揭示了我们太阳系和太阳系以外的奥秘。由此可知,如果你是一个天文爱好者,你可以选择杂志All about Space。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段From the plots of ancient Rome, to the scandals (丑闻) of the Tudor Court and heroic tales from World War II All about Historytakes you on a journey across the centuries,可知,从古罗马的情节,到都铎王朝的丑闻
20、和第二次世界大战的英雄故事,All about History带你踏上了跨越几个世纪的旅程。故选C。BA group of Dutch high school students with little sailing experience completed a five-week trip across the Atlantic Ocean on Sunday. The students, aged 14 to 17, were joined by 12 experienced crew members and three teachers. They had been taking par
21、t in an educational voyage of the Caribbean when the extreme weather forced them to greatly change the way they returned home.Instead of flying back home from Cuba as they had planned, the crew members and students gathered supplies and warm clothes. Then, they set sail for the Dutch port city of Ha
22、rlingen, 7,000 kilometers away. Their boat, the Wylde Swan, arrived at Harlingen late Sunday morning. Observers gathered at a sea wall to watch the arrival.As they arrived, the students hung up a self-made sign on the boat that read “Bucket List”. It showed they had completed activities that include
23、d crossing the Atlantic Ocean, mid-ocean swimming and surviving the Bermuda Triangle, an area in the Atlantic where some people declare ships and planes have mysteriously disappeared. The students family members were waiting for them at the port.Masterskip, the company that organized the boat trip,
24、runs five educational voyages for about 150 students each year. Crossing the Atlantic is nothing new for the Wylde Swan, which has made the trip about 20 times. The companys director, Christophe Meijer, said he was pleased the students had adapted to life on the boat and had kept up their education
25、on the long trip. “They are actually far ahead now of their Dutch school students,” Meijer said, “They have made us very proud.”4. Why didnt the group return home as planned?A. They were inexperienced travelers.B They did not have enough supplies.C. Their flight home had been cancelled.D. The bad we
26、ather changed their plan.5. How long has Masterskip been organizing educational voyages?A. For about 4 years.B. For about 5 years.C. For about 14 years.D. For about 20 years.6. What does Christophe Meijer think of the trip?A. Adventurous.B. Tiresome.C. Worthwhile.D. Amusing.7. What does the text mai
27、nly talk about?A. Teenagers survived mysterious Bermuda Triangle.B. Dutch students completed a trip across the Atlantic Ocean.C. Masterskip organized educational voyages for students.D. Dutch students experienced a new way of entertainment.【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了一群几乎没有航海经验的荷兰
28、高中生完成了为期五周的横渡大西洋之旅。【4题详解】细节理解题。根据第一段最后一句They had been taking part in an educational voyage of the Caribbean when the extreme weather forced them to greatly change the way they returned home.可知,当时,这群荷兰学生正在参加一次加勒比海教育航行,突然极端天气迫使他们改变了回家的方式。由此可知,恶劣的天气改变了学生们回家的计划。故选D。【5题详解】细节理解题。根据最后一段Masterskip, the comp
29、any that organized the boat trip, runs five educational voyages for about 150 students each year. Crossing the Atlantic is nothing new for the Wylde Swan, which has made the trip about 20 times.可知,组织这次乘船旅行的Masterskip公司每年为大约150名学生举办5次教育航行。对Wylde Swan来说,横渡大西洋已经不是什么新鲜事了,它已经完成了大约20次这样的旅行。由此可知,Masterskip
30、公司已经组织这样教育航行的时间为:205=4年。故选A。【6题详解】推理判断题。根据最后一段The companys director, Christophe Meijer, They have made us very proud.”可知,该公司董事Christophe Meijer说,他很高兴学生们已经适应了船上的生活,并在长途旅行中继续学习。“实际上,他们现在远远领先于他们的荷兰学生,” Meijer说,“他们让我们非常自豪。”由此可知,Meijer认为这样的旅行还是有价值的,值得的。故选C。【7题详解】主旨大意题。阅读文章,并结合第一段A group of Dutch high sch
31、ool students with little sailing experience completed a five-week trip across the Atlantic Ocean on Sunday.可知,本文主要讲述了一群几乎没有航海经验的荷兰高中生完成了为期五周的横渡大西洋之旅。故选B。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。本文是一篇新闻报道,该类文
32、章的中心一般就在第一段。因此,考生直接抓住第一段中的第一句“A group of Dutch high school students with little sailing experience completed a five-week trip across the Atlantic Ocean on Sunday.”即可找到文章中心。CResearchers have used high technology methods to learn secrets about a famous painting Girl with Pearl Earring by Johannes Verm
33、eer. Vermeer is considered one of the masters of art in the 1600s. The researchers tests havent discovered the identity of the mysterious girl in the painting. But they have found out important information about how Vermeer did the painting.A careful examination of very small pieces of paint showed
34、where some of the paintings pigments (颜料) came from. The white that helps form the earring comes from lead from the Peak District in northern England. The blue is made from a valuable stone found in Afghanistan. The red is made from insects that live on cactus plants in Mexico and South America.Abbi
35、e Vandivere was leader of the research project. She expressed surprise that Vermeer used so much blue in the painting, noting, “This blue pigment was more valuable than gold in the 17th century.” Vermeer, however, didnt have to travel the world to get his materials. He most likely bought them in his
36、 hometown of Delft.“The research findings dont just show details about Vermeers materials,” said Vandivere, “but also tell us about world trade in the 17th century.” The research also uncovered the order in which Vermeer painted the girl on a piece of cloth. Infrared imaging (红外成像) showed that Verme
37、er began making the work using brown and black paint. He then drew the girls outline in black lines before working from the green background to the foreground.A statement on the museums website describes the woman as imaginary. “The painting is not a portrait (肖像), but a painting of an imaginary fig
38、ure,” the website says.8. What have the researchers found?A. A master of art of the 17th century.B. The way Vermeer drew the painting.C. The identity of the girl in the painting.D. A famous painting by Johannes Vermeer.9. Where was the white paint produced?A. In England.B. In Afghanistan.C. In Mexic
39、o.D. In America.10. Why was Abbie surprised?A. The painting was in good condition.B. Vermeer bought the paints abroad.C. The blue pigment was more valuable than gold.D. Valuable blue pigment was used a lot in the painting.11. Whats the best title for the text?A. High Technology Used to Test Painting
40、sB. Steps to Paint Girl with a Pearl EarringC. Secrets of a Famous Painting DiscoveredD. A Famous Painter Named Johannes Vermeer【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。文章讲述了科学家发现了Johannes Vermeer名画戴珍珠耳环的少女的秘密。【8题详解】细节理解题。根据第一段最后一句But they have found out important information about how Vermeer did the p
41、ainting.可知,科学家发现了关于Vermeer是如何作画的重要信息。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段The white that helps form the earring comes from lead from the Peak District in northern England. 可知,帮助形成耳环的白色来自英格兰北部Peak地区的铅。由此可知,白色颜料产自英国。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第三段Abbie Vandivere was leader of the research project. She expressed surprise that
42、Vermeer used so much blue in the painting, noting, “This blue pigment was more valuable than gold in the 17th century.”,可知,Abbie Vandivere是这个研究项目的负责人。她对弗米尔在画作中使用了如此多的蓝色表示惊讶,她说:“这种蓝色颜料在17世纪比黄金还要珍贵。故选D。【11题详解】主旨大意题。阅读文章,并结合第一段The researchers tests havent discovered the identity of the mysterious girl
43、in the painting. But they have found out important information about how Vermeer did the painting.(研究人员的测试还没有发现画中神秘女孩的身份。但他们发现了关于Vermeer是如何作画的重要信息。)可知,科学家发现Johannes Vermeer名画戴珍珠耳环的少女的秘密。由此可知短文的最佳标题为“一幅名画的秘密被发现”。故选C。DPeople who drink a lot of sugary drinks have a high risk of developing cancer, resea
44、rchers announced last week. However, the evidence cannot yet establish a direct connection between the two. Drinking sugary drinks has become more common worldwide in the last several decades. Sugar drinks are linked to the condition of being extremely overweight, which increases a persons cancer ri
45、sk.The study looked at data from just over 100,000 French adults 21 percent of them men and 79 percent women. The researchers noted how many sugary drinks each of them had, and followed them for up to nine years between 2009 and 2018. The researchers measured their risk for all types of cancer, such
46、 as breast, colon and prostate cancers.The researchers adjusted for other possible cancer risks in each individual, including age, sex, educational level, family history, smoking and physical activity levels. They found that a 100-milliliter increase in sugary drinks was linked to an 18 percent incr
47、eased risk of overall cancer and a 22 percent increased risk of breast cancer.The researchers looked at those who drank fruity juices and those who drank other sweet drinks. Both groups, they found, showed a higher risk of cancer overall. For prostate and colon cancers, no link was found. The resear
48、chers said this might have been because there were only a limited number of cases of these cancers in the study group.Amelia Lake, an expert at Britains Teesside University, said while this study doesnt provide a clear cause and effect between sugar and cancer, it does add to the importance of effor
49、ts to reduce sugar intake. Many countries, including Britain, France and Mexico, have introduced taxes on sugar with the aim of improving peoples health.12. What does the underlined word “establish” in paragraph 1 mean?A. Confirm.B. Deny.C. Spread.D. Affect.13. What do we know about the study?A. It
50、took over ten years to carry out the research.B. The subjects of the study are mainly British.C. More evidence is needed to support the result.D. Some countries are doubtful about the study.14. What can we infer from the text?A. Fruity juices are not related to cancer.B. Amelia Lake doesnt agree wit
51、h the study.C. Men are more likely to develop cancer.D. Sugary drinks may increase the risk of cancers.15. In which section of a magazine might the text appear?A. Business.B. Health.C. Environment.D. Culture.【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述研究发现含糖饮料与癌症之间可能存在关联【12题详解】词义猜测题。根据划线单词前一句People
52、 who drink a lot of sugary drinks have a high risk of developing cancer, researchers announced last week.可知,研究人员上周宣布,饮用大量含糖饮料的人患癌症的风险很高。再结合划线单词所在句的转折副词however和the evidence cannot yet可推知,划线单词“establish”的意思是确认,即还没有证据确认两者之间存在直接联系。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第一段However, the evidence cannot yetestablisha direct c
53、onnection between the two.(然而,证据还不能确定两者之间的直接联系。)和倒数第二段The researchers said this might have been because there were only a limited number of cases of these cancers in the study group.(研究人员说,这可能是因为研究组中这些癌症的病例数量有限。)可知,需要更多的证据来支持这个结果饮用大量含糖饮料的人患癌症的风险很高。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第三段They found that a 100-millilit
54、er increase in sugary drinks was linked to an 18 percent increased risk of overall cancer and a 22 percent increased risk of breast cancer.可知,研究人员发现,含糖饮料每增加100毫升,患癌症的风险增加18%,患乳腺癌的风险增加22%。由此可推知,含糖饮料可能增加患癌症的风险。故选D。【15题详解】推理判断题。根据文章第一句People who drink a lot of sugary drinks have a high risk of developi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433610.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
